Dagens musthave: The Body Shop Shea Body Scrub

Dagens råd: Husk solbeskyttelsen om vinteren?

Solcremer

Der er mange, som anser mig for lettere hysterisk grænsende til det sindssyge, når det gælder solbeskyttelse. Det tager jeg helt roligt, for det er dem, som mener dét, der ender med pigmentpletterne (den pæne version). Og måske generer pletterne slet ikke dem. Men min hud er meget lys, også selvom jeg er brun, og derfor gider jeg ikke rigtig pletterne.

Konsistens
Det hele handler om konsistensen, for er det en fedtet eller kridhvid spøgelsescreme, så får du den jo ikke brugt. Cremerne på billedet herover vil jeg ikke komme nærmere ind på, for det er egentlig ikke dem, det skal handle om. Som sagt er det dine præferencer, som er vigtige, ved du for eksempel, at din hud er tør, så skal det måske være en lidt rigere konsistens. Hvis din hud derimod er fedtet (eller let bliver det), foretrækker du sikkert en lettere creme.
Du kan få rigtig mange forskellige varianter, dem på billedet er netop valgt ud fra mine præferencer, forventninger og ikke mindst min brug af cremerne. Nogle er perfekte under makeup, andre er bedre over makeuppen, og andre igen kan være makeup i sig selv. I alle tilfælde skal du bare huske at kigge godt på filtrene (der er heldigvis kommet mange gode solcremer siden 2010, en del af de omtalte er også blevet reformuleret, så dem kan du ikke gå ud fra).

Ferietid
Du og dine kolleger er måske allerede begyndt at tage af sted, ellers taler de helt sikkert om den forestående vinterferie. I løbet af modeugen hørte jeg i hvert fald mumlen om vinterferie rundt omkring i krogene… Netop denne ferie er ganske ofte ensbetydende med skiferie, og hvis den også er det for dig, skal du huske at smutte forbi din solbeskyttelsespusher i løbet af ugen, med mindre du selvfølgelig har noget på lager…

Hænder og læber
Et af de særligt oversete steder er ofte håndrygge og læberne. Du behøver ikke en særlig håndcreme, men det er meget vigtigt at huske på at smøre sig netop der. På skiferien er det næppe et problem, fordi du har handsker på. Men måske glemmer du af og til vanterne, når du for eksempel cykler.
Du ved at læberne er sarte, og måske er det slet ikke solen, som er din største bekymring. Alligevel bør du beskytte dine læber med en rigtig høj SPF, som bonus kan du glæde dig over, at de fleste solstifter fungerer glimrende som primer for læbestift.

Hvis du har lyst til at prøve mine favoritter…
Guinot finder du hos kosmetologer eller på BeautyBay.com.
MAC kan du finde i MAC PRO Store, i Magasin eller Salling og online i Magasin Webshop eller på maccosmetics.dk.
Kiehl’s fås i Magasin eller online i Magasin Webshop.
La Roche-Posay finder du på Apoteket og i den tyske webshop  Apo-Rot.
Vichy kan du også finde på Apoteket og i webshoppen Apo-Rot.

Clinique finder du i udvalgte Matas, stormagasiner og parfumerier. Online kan du finde den i Magasin Webshop og i Cliniques egen webshop.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

40 kommentarer

 • Mette

  Så kan man jo diskutere, om det er sundt for huden at smøre den ind i solfaktor året rundt ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Beate

  Jeg bruger solcreme året rundt. Flere af mine venner ryster på hovedet over det, men lad os tales ved om 25 år og se, hvem der så har den flotteste hud. Hah! Den omtalte fra Vichy er helt klart min favorit om sommeren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Beate
   Hvor er det godt at høre!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Skræmmeeksempler kan være åh såååå kedelige! Men, jeg er hende ‘lad os tale sammen om 25 år’, som @Beate skriver!
  Altid glad for sol, mindre glad for solcremer. Indtil nu. Pigmentplet i ansigtet som jeg troede var et voksende lille fibrom viste sig at være hudkræft. Operation hos plastikkirurg med ar i ansigtet tilfølge, har fået mig til at elske mine solcremer. Og solhat. Og siesta midt på dagen.
  Nu er det jo ikke sådan at man SKAL holde sig helt fra solen. Blot huske at bruge rigeligt med høj solfaktor (40g til hele kroppen hver 2.time), og så hold dit ansigt fri fra solen. Jamen, vil nogle sige. Det bliver da meget dyrt i solcreme…tro mig, det kan blive meget dyrere at lade være!
  Jeg synes det er nogle fine solprodukter du her anbefaler Helene. Personligt glæder jeg mig til at teste Rudolph Care’s nye solserie.
  Tip: Jeg går ingen steder uden min geniale lommestørrelse ansigtssolcreme fra Eau Thermale Avene +50 (apoteket).
  Tip tip: Pai serum er genial til heling af ar og cellefornyelse. Mit operationsar i ansigtet er næsten ikke synligt efter 2måneders brug!
  Så ladies – se at komme i gang ;-)
  Tak til dig Helene for din skønne og brugbare blog :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Pernille
   Tak for ros, gode råd og tips. Hvor er jeg ked af alt det, du har været igennem :-( Men godt at høre at det er et afsluttet kapitel :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Barbara

  Jeg købte La Roche Posays ansigtssolcreme i sommers fordi jeg er gravid og gravide er mere udsatte for de der pigmentpletter pga. alle hormonerne. Og det ville jeg jo helst undgå!! Desuden skulle det også være en creme uden alt muligt i af parabener og perfume osv. Jeg har så brugt den siden i sommers og min hud i ansigtet har aldrig været pænere end den er nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Barbara
   Wuuhuuu, når der ligefrem er gevinst ved at bruge solcreme, er der da virkelig gode grunde til at komme i gang :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SPF should be used sparingly, because we do need vitamin D provided by the Sun. So, an SPF of 20-30 should be fine with UV protection. During winter the UV factor is much more important than the Sun protection one. :) Also, one more tip – double cleanse your face at night if you are using SPF since it is made to stay on the skin, it must be taken off and it won’t go off easy. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvad er jeres holdning til ansigtscreme med spf? Beskytter de godt nok?
  Jeg har endnu ikke fundet en solcreme til ansigtet, som passer mig – enten fedter de for meget, laver et hvidligt skær, giver bumser eller tør hud…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det kommer helt an på hvilken det er. Der er i bund og grund ikke spor forskel på filtrene i solcremer til ansigtet, ansigtscremer med SPF eller solcreme til kroppen – forudsat at de er lavet ordentligt selvfølgelig. Forskellen ligger i de øvrige ingredienser.

   Hvilken havde du i tankerne?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Det vil jeg også gerne vide! Hvad med fx The Body Shops C vitamin dagcreme med faktor 30? Jeg har den selv stående på hylden, men har ikke fået den brugt, da jeg er i tvivl om den beskytter godt nok? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Umiddelbart tænker jeg på Clinique, fx Super Defence, og Avene Hydrance Optimale UV riche, som begge har en solfaktor på omkring 20, hvis jeg husker rigtigt.
   Men hvis det kommer an på, hvilken creme der er tale om, hvad skal man så kigge efter for at sikre sig en ordentlig beskyttelse?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malou

  Den lyder spændende, den Guinot-solcreme der. Kunne I overveje at skrive lidt om den engang? Indeholder DNA. Det gad jeg godt have lidt yderligere info omkring. Krydser fingre for en anmeldelse.

  Og ja, jeg bruger faktor 50 året rundt :) min hud har aldrig været smukkere, faktisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Malou
   Når nu du beder så pænt, så kan det da godt være :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Eriksen

  Er der en af disse solcremer som du vil anbefale til den sarte hud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Louise
   Jeg har selv ret sart hud og har ikke problemer med nogen af dem.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg er en af dem, der HAR mærket til meget alvorlige bivirkninger af solen, og derfor har jeg gjort en dyd ud af at bruge solcreme. MEN nu er jeg altså blevet hyperallergisk overfor mange af de kemiske filtre – så hvad gør en klog? Findes der overhovedet fysiske filtre på det danske marked?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er storforbruger af solcreme og cremer med solfakta generelt! Jeg er bleg som selleri, bliver rød som en hummer, og min hud sukker altid efter fugt! Rigtig mange glemmer hænderne, og de er jo ude i solen året rundt. Kan i søde dåser ikke lave indlæg med lækre håndcremer med solfakta??
  /Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorrit

  Hej pudderdåserne
  Tak for en fantastisk blog! Jeg er vild med den matterende solcreme i faktor 50 fra La Roche Posay.
  Men jeg er meget i tvivl om hvilken fedt-creme jeg skal bruge til min 1-årige datters ansigt her om vinteren? Den skal vel også have solfaktor?
  Mvh. Dorrit

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Dorrit

   Mine egne unger har altid brugt en almindelig solcreme til børn, de plejer at være ret fedtede. Nu bruger de en af dem på billedet, som står til fri afbenyttelse.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Hvordan forholder det sig i de måneder hvor det ikke er forår og sommer – skal man da også smørre sig ind hver 2. time? Når jeg gør mig klar om morgenen inden jeg skal i skole, smørrer jeg ikke ansigtet, fordi det er mørkt når jeg skal ud, men når jeg skal hjem en tre timer efter (er studerende) så er det jo lyst. Jeg er ikke ude i mere end 10 min. på turen hjem. Har svært ved at finde ud af hvornår det er nødvendigt? Altid?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Natasja

   Helene og jeg er meget forskellige på det punkt. Der er ikke noget endegyldigt svar – det er en afvejning af fordele og ulemper.

   Min hud og øjne bliver generelt irriterede af solcreme. Derfor er jeg nødt til at begrænse hvor meget jeg bruger og bruger ikke solfaktor, når jeg ikke opholder mig i solen.

   HVIS du særlige problemer som fx. hyperpigmentering er solcreme året rundt et must. Men det er et spørgsmål om at afveje fordele og ulemper, og det kan man kun gøre selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den lettere forvirede ;)

  Hej Pudderdåser.
  Tusind tak for en fed blog. Er inde og lure den af flere gange om ugen ;)
  I er helt igennem fantastiske.

  Jeg kan til tider blive helt forvirret over alle de muligheder der er i beauty-verdenen, så beder jer om hjælp.

  Min hud er har en fedtet t-zone og jeg har en del urenheder på hagen. Har dog tørre kinder og når jeg kommer ud af baddet, skriger min hud efter fugt. Jeg har med jeres gode anvisning købt Paulas Choice Gel BHA 2%…. Virkelig lækker hud jeg har fået af den. Har kun en smule urenheder på hagen efter den er kommet i hus. Så tak.

  Jeg bruger La Roche Posay Hydraphase, uvb spf 20-uva ppd 8 ovenpå PC. Denne creme virker dog lidt for fedtet til min hud, så bruger den om natten nu. Om dagen bruger jeg så Comwell spa moisturizing face cream.

  Nu kommer mit dilemma så….. er I klar :)
  Hvilken solcreme kan jeg bruge til hud, som fugter uden at fedte og som beskytter samtidig? Og kan jeg i så fald finde en jeg ville kunne bruge som en reel ansigtscreme om dagen i stedet for Comwell? (er på SU, så har ikke råd til at afprøve hele spektret)
  Er den creme fra La Roche Posay overhovedet godt nok at bruge til, efter min mening, mærkelige hud?

  Håber i kan fortælle mig hvad jeg kan/skal gøre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg skal lige forstå dig ret – bruger du La Roche Posay Hydraphase, uvb spf 20-uva ppd 8 til natten? Det er en virkelig skidt idé at bruge creme med solfaktor om natten. For det første har du ingen gavn af solbeskyttelsen, for det andet så er solfiltre ikke noget man skal bruge uhæmmet. De kan give allergi mm., så hold dig til solfaktor om dagen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Pudderdåser.

  Først og fremmest vil jeg sige tak for en rigtig god blog!
  Nu til mit spørgsmål. Jeg vil høre, om I kan anbefale en god solcreme til rosecea-hud? Helst uden farve, da jeg er meget lys og derfor plejer farvede cremer ikke at matche min teint. Derudover vil jeg alligevel bruge makeup ovenpå cremen.

  Jeg håber I kan hjælpe mig.
  Mange hilsner
  Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja Moikjær

  Kære Maria
  Tak skal du have :)
  Hvis du har rosacea vil du helt sikkert helst have en solcreme med rent mineralsk filter. Det er så her, du oplever at de er farvede, fordi mineralsk solcreme ellers bliver til spøgelsescreme.
  Derfor er der en smule farve i alle jeg kender. Hvad med Clinique Super City Block? http://pudderdaaserne.dk/2012/08/10/fredagsfavorit-clinique-super-city-block-spf-40/

  Den er godt nok farvet, men det er meget, meget lidt. Jeg tvivler på, du vil kunne se det på huden?

  Derudover har IS Clinical lavet en ufarvet mineralsk solcreme: http://www.isclinical.com/sunscreen_eclipse (Findes også i to farver).

  Jeg har dog endnu ikke prøvet den i praksis, den ligger her ved siden af og venter på sommer og sol.

  Kh. Katja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Randløv

  IS Clinical har en lettere konsistens end Clinique, jeg har den lyse af de farvede, og den er usynlig på min meget lyse hud.
  Kh. Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Måske et lidt dumt spørgsmål, men er den du bruger i farven ‘Translucent’ eller ‘Perfect tint beige’? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria
   Det kan jeg godt forstå, du spørger om! Der står bare beige på tuben, så det er nok Perfect Tint Beige :-D

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Jeg kan se at I her anbefaler MAC’s Prep + Prime Protect. Hvad så med Prep + Prime CC Colour Correcting? Jeg tænker primært på om den vil giver nok solbeskyttelse til en sommer i Danmark. Den er listet til at have SPF 30/PA+++
  Jeg vil nemlig så gerne finde en creme som både kan dække mit behov for en daglig solcreme og har en smule farve/foundation i sig. Problemet er at jeg meget let får skinnende hud… Nogen gode anbefalinger? Har I prøvet nogen af dem fra Vichy som har lidt farve?

  Jeg bruger desuden en serum fra Beaute Pacifique om dagen, den bruger jeg efter tonic og før solcreme. Det betyder at min fugt egentlig allerede er fugtet når jeg putter solcremen på – hvilket gør det endnu sværere at finde en solcreme til sidste lag som ikke får min hud til at skinne. Hmmm!

  Jeg håber I kan hjælpe. På forhånd tak!

  P.S. Har I en holdning til den der “Optical Blur” fra Garnier?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Prep + prime CC er magen til de gamle fortified skin enhancers, som jeg er helt tosset med: http://pudderdaaserne.dk/2012/12/17/mac-prep-prime-fortified-skin-enhancer-spf-35/

   Det er præcis samme produkt under et andet navn

   Vichys solcremer bliver helt ændret. Den eneste med farve bliver en ny BB solcreme. Den er god, men til skinnende hud er den nok ikke optimal. Du bliver i hvert fald ikke mindre skinnende af den.

   Problemet med at vælge MAC CC Colour Correcting er, at de jo ikke er hudfarvede. Du skal have noget andet på.

   Hvad med MACs BB cream? http://pudderdaaserne.dk/2013/01/08/mac-prepprime-bb-beauty-balm-spf-35-ogsa-i-compact/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Tak for dit hurtige svar! Jeg har læst lidt om Mac’s BB Cream, den lyder til at passe mit behov godt – men er solbeskyttelsen god nok? Jeg er lidt skeptisk over for de der BB-cremer som siger de kan alt på én gang :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Eva
   Hvis du bruger den rigtige mængde, så er den god nok, ellers skal du sørge for at have en anden solbeskyttelse over eller under.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Hej!
  Jeg ser frem imod tester af årets evt. nye solprodukter. Har selv lige købt denne her og den er fantastisk god, giver et lille tint/primer som passer udmærket under min mineralpudder.
  Derimod kan jeg ikke se hvilke emner i indholdet der er solfaktor og om der er gode nok til at bruges i stærk sol/strandture.
  Tror I den er god nok?
  http://www.echemist.co.uk/p-bioderma-photoderm-ar-spf50-tinted-cream-natural-colour
  Tusind tak for det fede site!
  Her er indholdet:
  Ingredients
  WATER (AQUA), DICAPRYLYL CARBONATE, OCTOCRYLENE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYL-BUTYLPHENOL, BUTYL METHOXYDIBEN- ZOYLMETHANE, ALCOHOL DENAT., CYCLO-METHICONE, DIMETHICONOL BEHENATE, GLYCERIN, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, GLYCYRRHETINIC ACID, GINKGO BILOBA EXTRACT, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) GERM EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE, ECTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, DECYL GLUCOSIDE, AMMONIUM ACRYLOYLDIME-THYLTAURATE/VP COPOLYMER, XANTHAN GUM, IRON OXIDES (CI 77492), TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), DISODIUM EDTA, TRILINOLEIN, BHT, IRON OXIDES (CI 77491), IRON OXIDES (CI 77499), CITRIC ACID, TRILINOLENIN, TRIOLEIN, TRIPALMITIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, TRISTEARIN, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ETHYLPARABEN.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Pudderdåserne,

  Åh jeg bliver så forvirret, når der er så meget at vælge imellem – håber I kan hjælpe lidt :)

  Jeg ønsker at beskytte/afhjælpe min lidt tørre hud imod pigmentpletter, ar og rynker, så solbeskyttelse om dagen og en lækker natcreme, men ønsker en creme med spf, der kan stå alene, bryder mig ikke om flere lag –
  hvis jeg fx har brugt fugtighedscreme og ventet en halv time og så brugt La Roche-Posay Anthelios XL Dry-Touch gel cream SPF50+, så fnuldre den…øv (brugt alene synes jeg også min hud bliver tør og lidt hvid)

  Har kig på:

  Cliniques BETTER DARK SPOT DEFENSE SPF 45 (ved I om den hjælper på de pletter jeg har allerede?)

  Cliniques super City black

  – er der antioxidanter i dem? Tænker noget godt for rynkerne :)

  Ellers har jeg kig på de forskellige fra Paulas choice med spf, da de også indeholder antioxidanter, men ved ikke om de hjælper på de pletter jeg allerede har

  Er der god beskyttelse i disse, så jeg kan nøjes med dem alene om dagen?

  Er der en lækker natcreme/serum/olie (evt. Fra Paulas choice) der ligesom har det hele? Eller næsten det hele: Fugt til den tørre hud, beroligende effekt, hjælper på rynker og pigmentpletter, genopbygger huden, så den heler bedre og hjælper på ar/småskader
  -Nok meget at forlange ;))

  Hvad med hybenkerneolie?

  Ved I har travlt, men håber alligevel meget på jeres hjælp

  God påske :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens musthave: The Body Shop Shea Body Scrub