Dåseposten: Skal jeg skifte hudplejeserie?

Tirsdagstip: Fjern makeuppen inden du bliver for træt

The Body Shop renseprodukter

Hvor tit undlader du at fjerne din makeup? For rigtig mange er det mere eller mindre en daglig forseelse, og uanset hvordan vi vender og drejer det, så er det altså bedre både for din hud og dine øjne at få makeuppen af. Om det er glemsomhed, ugidelighed eller simpelthen træthed, er desværre ligegyldigt, du bliver ikke straffet mindre for at være træt.

Simpel løsning
De tre undskyldninger, jeg nævner herover, har alle den samme og temmelig enkle løsning. Når du er hjemme, kan du ligeså godt fjerne makeuppen, inden du bliver så træt, at du næsten går i søvne, når du skal børste tænder. Din kæreste, veninde, roomie, børn eller hvem, der nu er der sammen med dig, sætter med garanti kun pris på at se dit nøgne ansigt. Og endelig hvis de ikke kan tåle mosten, så er de altså ikke værd at gemme på!

Overkommelige rutiner
Afrensning og pleje behøver ikke at tage særlig lang tid. Sørg for at vælge et renseprodukt der passer til dit temperament. Det er ligegyldigt om det er olie, balm, alt-i-en, creme, gelé, servietter eller noget helt syvende, så længe det er noget, du har det godt med.
Personligt har jeg altid haft flere at vælge mellem, fordi jeg ikke altid er i humør til den helt store omgang. På den anden side har jeg aldrig sat pris på at vågne op med makeup på, og jeg har heller ikke gjort det de sidste mange år, netop fordi jeg har flere valgmuligheder. Servietter på natbordet eller i skuffen ved siden af sofaen kan virkelig være en hjælp, når man allerede er ved at falde om af træthed…

Mere tid til dig selv
En anden fordel, ved at få overstået renseritualet tidligere end du plejer, er, at du med stor sandsynlighed også får lyst til at bruge lidt mere tid på dig selv. Måske får du tid til lidt forkælelse i form af en ansigtsmaske, fodpleje, neglepleje eller noget af det andet, som du alt for sjældent får gjort for dig selv.

Er du god til at få fjernet makeuppen?

På billedet er det Camomile serien fra The Body Shop.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

28 kommentarer

 • Louise

  Go morgen :-)

  Kan I anbefale et godt produkt (sart hud) når man ikke magter at få en masse vand i hovedet sidst på dagen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitt

   Jeg har selv rigtig sart hud og ingen tålmodighed til at rense med vand om aftenen.
   Bruger selv enten Matas alt-i-en ansigtsrens uden parfume eller Avéne extremely gentle cleanser også uden parfume. Fortrækker sidstnævnte, men ved ikke om pudderdåserne har nogle bedre bud:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Tak :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Bioderma eller La Roche-Posays fysiologiske rens bruger jeg selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Har du et link Katja? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fjerner ALTID makeup. Ikke fordi jeg gider, men fordi jeg ved, at jeg bliver straffet med det samme, hvis jeg lader være. Huden bliver trist, træt og grå allerede næste dag. Og i løbet af få dage dukker urenhederne op. Det gider man jo ikke, så jeg har lært at holde ved.
  Indrømmet, det sker, at jeg falder i søvn på sofaen uden at få det gjort. Men så sørger jeg for at få det gjort, når jeg vågner og skal til at tumle ind i seng, uanset tidspunktet. Bedre sent end aldrig, siger man jo. Og i dette tilfælde er den god nok

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Jeg fjerner altid makeup. Nogle gange bliver det ikke den helt store grundige omgang selvforkælelse, men jeg fjerner altid makeup. Min hud ville slet ikke kunne klare det hvis jeg ikke både rensede snavs og makeup af samt sørgede for ny fugt og pleje inden jeg går i seng. Det har jeg lært på den hårde måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nogle rense produkter i kan anvende til linse brugere? Det er nemlig grunden til jeg “glemmer” at fjerne sommetider. At mine linser går helt i kuk, og gider ikke rende rundt med briller :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Jeg undrer mig over det der med ikke at fjerne make-up. Jeg ville føle det så forkert at gå i seng med foundation/mascara på, så jeg fjerne den altid – selv når jeg er stavret hjem efter en bytur klokken fem om morgenen, har jeg troligt, omend slingrende, stået på badeværelset med Bioderma og face wash i hånden;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det korte svar: nej. Glemmer det utrolig ofte, men tror det mest er fordi efter en dag på næsten 18 timer, så har min hud spist det makeup, der blev lagt kl 7 om morgenen – jeg ligner ihvertfald ikke en sminkedukke i spejlet før sengetid og så tænker jeg vist bare ikke på, at jeg da lige skal huske at ha fjernet de usynlige rester, som jeg ved sidder :)
  Jeg er vist typen, der helst skal konfronteres med tingene jævnligt – ellers bliver de glemt ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   PS: Jeg vågner faktisk aldrig med makeup ned ad kinderne eller hovedpuden helt brun næste morgen, så det må virkelig falde af i løbet af dagen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Jeg fjerner makeup hver aften. Jeg HADER at vågne med gammel makeup. Det har dog ikke altid været sådan, men jeg synes at min hud er blevet mere følsom med alderen (27 år), og derfor skal jeg yde lidt mere for at den er pæn.

  Jeg bruger servietter til formålet, eller AVST makeupfjerner på maxi vatrondeller, men den er lidt dyr, og lige nu er jeg løbet tør.

  Jeg kan slet ikke understrege hvor stor en forskel det gør for mig, min hud og mine porer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Sascha du bliver nødt til at hjælpe mig… Hvad er AVST makeupfjerner?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jytte

  Fjerner også altid makeup lige når jeg kommer hjem fra arbejde. Ved nemlig, hvor ugidelig jeg bliver senere på aftenen – og så ender det med at det kun er mascaraen der kommer af! Skifter mellem den gode, plejende makeup-fjerner og så den hurtige alt-i-en

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne F.

  JA! Fjerner altid make-up – men er ikke altid lige grundig. :-)

  Bruger Matas’ øjen-makeup-fjerner og er lykkelig for jeres tip om at Eucerins pH5 Shower Oil også kan bruges til ansigtet. Jeg kan godt lide den rene følelse af sæbe, men ikke den stramme følelse mange sæber giver bagefter. Det gør Eucerins shower oil ikke!

  Kunne godt tænke mig at høre hvilke renseservietter I bruger (når nu trætheden overmander jer)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   Det har jeg en artikel på vej om, fordi de fleste svider helt vanvittigt i mine øjne. Så hvis du har tålmodighed et par uger endnu…så kommer mine bud :-* (Den ene af dem jeg bruger er pt. udsolgt og det er den jeg venter på ;-))

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne F.

   Selvfølgelig! Jeg venter gerne. :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke M

  Føler mig ret dygtig, glemmer det stort set aldrig :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fjerner altid min make-up om eftermiddagen, når jeg kommer hjem fra skole. Hvis jeg eventuelt kommer hjem midt om natten fra en fest, går jeg også ud og kører en renseserviet rundt i ansigtet – det er jo også super ubehageligt at sove med make-up rester!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg fjerner oftest makeup, men i stresset perioder el. kan jeg godt komme til at springe det over en aften fra tid til anden – og jeg hader det når jeg vågner næste morgen.

  Tusinden tak for en god blog – jeg har stor glæde af og følge med. Har søgt lidt i arkivet, men kunne ikke finde hvad jeg søgte.. Har i erfaringer eller testet foundation fra bareMinerals?

  Jeg overvejer at købe det, da jeg har hørt den skulle være god til at dække uden at være synlig/lag-agtigt og faktisk give bedre hud på sigt – men jeg kunne godt tænkte mig og høre jeres input?

  På forhånd tak,
  Hilsen Katrine :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Katrine

   Bare Minerals er en udemærket løs pudder-foundation. Den gør det, den skal, men vil ikke ændre noget på din hud.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isa

  Hejsa :) Har I et bud på ikke særligt dyre makeupfjernerservietter, der kan fjerne vandfast øjenmakeup? Jeg har ledt forgæves noget tid, og tror netop lige præcis at servietter ved sengen kunne blive løsningen på min næsten konsekvente manglende fjernelse af makeup!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis nu man fjerner makeup om eftermiddagen eller først på aftenen, bør man så rense huden igen, inden man går i seng?
  Ville det være at overrense? Eller kommer det an på, hvad huden “udsættes” i den periode (røg, mados o.l.)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hmmm, altså hvis nu du kommer hjem og renser makeuppen af, hvorefter du laver mad, går over og træner, og i løbet af aftenen i øvrigt ryger et par cigaretter… så ville jeg nok lige tage en klud i ansigtet inden sengetid. Ellers ikke.
   Jeg går ofte ned og bader (altså i havet) om aftenen, og når jeg så går i bad efterfølgende renser jeg min hud. Selvom det er en god cykeltur hjem, renser jeg ikke huden igen.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for jeres hurtige svar

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dåseposten: Skal jeg skifte hudplejeserie?