Før-udsalg hos Nelly

Hybenkerneolie – den ultimative ansigtsolie

Hybenkerneolie fra Pai og Organic Pharmacy

Hvis du er en af dem, der følger med i, hvilken skønhedsprodukter der er hypede blandt superstjener i Hollywood, så har du nok hørt om hybenkerneolie. Rosehip Seed Oil på engelsk.

Men i modsætning til mange andre tossede trends, så er der virkelig god grund til at kaste sig over hybenkerneolie. Dens unikke sammensætning gør den nemlig til noget helt særligt for huden.

For det første er en sprængfuld af både antioxidanter og fedtsyrer, der er særdeles gavnlige for huden (linoleic acid blandt andet).

Jeg er sjældent imponeret af almindelige blandede ansigtsolier, som man kan købe fra de fleste mærker. Hovedingredienserne i de fleste af dem er nogle temmelig kedelige olier, der er nødvendige for, at de ikke lægger sig som en fed hinde på huden. Ren hybenkerneolie føles overraskende let i sig selv og trænger hurtigt ind – set i forhold til, at det er en ren planteolie.

Rig på tretinoin
Det særligt interessante ved hybenkerneolie er, at den er naturligt rig på tretinoin.

Tretinoin kender vi fra receptpligtige lægemidler mod akne og det receptpligtige anti-age middel Retin-A. Det er en kraftig ingrediens, der kan genopbygge huden og løse mange former for problemer.

Hvad er så sker på huden, når vi tilfører hybenkerneolie på den? Kan man fjerne strækmærker, rynker og akne? Ja, det har selvfølgelig endnu ikke behaget nogen at lave et seriøst studie på.

Hybenkerneolie loves at kunne fjerne ar, rynker og løse næsten alle problemer. Og vi kan sige, at den indeholder mange af de rigtige ting – men vi har ikke nogle endelige beviser.

På nettet florerer der mange undersøgelser, men ingen af dem viser sjovt nok tilbage til de originale kilder, så jeg har endnu ikke kunnet finde noget ordentligt materiale.

Natcreme og strækmærker
Men min egen hud elsker det. Det er en genial antiage “natcreme” til tør hud, og jeg har også testet den på mine strækmærker. Har der været en dramatisk forskel? Nej – for forskellen er ikke stor nok til at man kan se på den på før- og efter- billeder. Men jeg kan afgjort selv se en – lille – forskel.

Så mens resten af Danmark lader til at være vild med arganolie, så holder jeg mig til hybenkerneolie. Ikke mindst på grund af lugten. Den dufter ikke af noget særligt, men heller ikke decideret dårligt som ren arganolie altså gør.

Her kan du købe det
Jeg har selv brugt hybenkerneolie fra henholdsvis Organic Pharmacy og Pai. Begge er økologiske og begge indeholder lidt andet også. Pai Rosehip BioGenerate Oil indeholder også E-vitamin, og Organic Pharmacy Virgin Cold Pressed Rose Hip Oil indeholder to andre planteekstrakter også.

Jeg kan ikke foretrække den ene fremfor den anden – de er dejlige begge to.

The Organic Pharmacy kosher 275 kroner for 30 ml. i blandt andet Magasin. Du kan også købe den fra Storbrittanien hos feelunique.com for circa 40 kroner mindre.

Pai Rosehip BioRegenaret Oil koster 230 kroner for 30 ml. også i Magasin. Den er lige nu på tilbud til 165 kroner på Beauty Bay. En rigtig fin pris.

Du kan også købe no-name hybenkerneolie i helsekostbutikker. I min lokale fandt jeg en ikke-økologisk til 78 kroner for 20 ml. Økologisk koster selvfølgelig mere, men kan stadig findes billigere i no-name varianter.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

57 kommentarer

 • Caroline

  Hej :) tak for en dejlig blog ! Jeg kan læse flere steder på nettet at olien ikke bør bruges til fedtet hud/ hud med akne… Er det noget i ved noget om, og evt. Hvorfor ikke?
  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Olie på fedtet hud er generelt en dårlig ide. Hvis man selv producerer for meget fedt, er der sjældent grund til at tilføre ekstra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Mostgaard

   Kære jer. Jeg bliver nødt til at kommenterepå jereskommentar vedr. at man ikke bør bruge olier på fedtet hud. Hvis overhuden er tør producerer underhuden mere talgog derved opstår der “bumser/urenheder”, som ikke kan trænge igennem den tørre overhud. Det handler om eksfoliering igen og igen. På den måde kan huden ånde og man kan komme ned til de lag hvor urenhederne opstår. I den forbindelse har især vindruekerneolie med eukalyptus og lavendeldråber en fantastisk virkning. Har haft en datter medmeget uren hud, og vi fulgte Ole Henriksens metode med helt vanvittige gode resultatet. Han er en tro tilhænger af olier OGSÅ til fedtet hud. Prøv at læge hans afsnit om urenheder samt acne i hans nyeste bog. Det er desværre en meget udbredt misforståelse, at man ikke må bruge olier til uren hud. Bedste hilsner Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  jeg har olien fra pai. jeg fik af vide af min magasindame, ugen efter jeg havde købt den af en anden magasindame at jeg UHHH ikke måtte bruge den om dagen, pga e-vitaminen. men hende der solgte mig den, sagde at kunne bruges både dag og nat. hvad siger i? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Jeg kan anbefale Rosehip Oil fra Trilogy :) Den findes også i en special edition med antioxidanter. Begge versioner er super! 161 kr på e-chemist.co.uk, som I også tit anbefaler. Glædelig jul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Hej med jer og tak for at henlede opmærksomheden på rosehip oil, som jeg også finder rigtig skøn. Jeg har blandingshud, tørre kindpartier samt hage, resten fedtet, store porer, men min hud ELSKER en god ansigtsolie, skifter mellem den fra Trilogi og Spiezia organic rose and vanilla oil. Rigtig glædelig jul og et godt nytår til alle herinde ⛄️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anita
   No probs, jeg satte lige kommentarerne sammen :-D
   Glædelig jul til dig også <3
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik boysen

  Hej god artikel som altid :)
  Jeg har i flere helse butikker set at man kan få ren hybenkerneolie til ca 80 kr for 50 ml. Man kan også købe den her http://www.helsehelse.dk/produkter/1323-kropsolie/3542-hybenkerneolie-50-ml-fra-naturdrogeriet/
  Hilsen Henrik :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Kære Pudderdåser

  Tak for dejlig blog. Jeg er selv netop startet med at bruge Pai’s Rosehip Oil, og den virker rigtig lækker. Jeg er dog lidt i tvivl om hvilken rækkefølge jeg skal bruge mine produkter; skal ansigtsolie bruges før eller efter ansigtscreme? Min umiddelbare indskydelse har været at bruge olie under creme (jeg bruger pt. serum + olie + creme, hvor jeg venter et kvarters tid efter olien med at påføre cremen), udfra princippet om at påføre de tyndeste/mest flydende produkter først, men jeg har læst flere steder at olie helst skal bruges efter creme, da vandindholdet i cremen ikke kan trænge igennem olien, og at cremens gavnlige ingredienser derfor forbliver oven på olien. Andre argumenterer dog for, at det ikke er noget problem, da olie er lettere end vand, og at vandindholdet i cremen alligevel ender under olien, lidt ligesom hvis man hælder vand i et glas med olie, men jeg er ikke helt sikker på, at jeg er enig i den logik. Man påfører jo olien som et lag, der så trænger ned i huden, så vil det være muligt for ingredienserne i cremen at trænge igennem dette “lag”? Desuden er olie jo lettere at påføre let fugtig hud, så i tilfælde den skal over cremen, skal den så påføres umiddelbar efter? Ja, jeg har funderet en del over det, men jeg synes alligevel ikke jeg kan blive helt klog på det; er det mon noget I kan hjælpe med, kommentere på og eventuelt rådgive om? I ved jo simpelthen så hulens meget!

  På forhånd tak og glædelig jul :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Astrid tillader mig lige at give mit bud på dit spørgsmål :)
   Du kan smøre din olie på lige som det passer dig bedst. Du kan smøre den under din creme, oven på din creme, blande den i hånden med din creme eller serum, ja du kan gøre lige som du lyster, og bruge den metode du bedst kan lide, og som giver din hud det feel du bedst syntes om :)
   Dog skal du huske, at bruger du solcreme eller creme med sol faktor, skal den altid på til sidst, og må ikke blandes med andre produkter i hånden, da solfiltret så vil miste sin kraft. Håber det hjalp hilsen the angry beautynerd :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne M

  Jeg har været forbi Magasin efter en prøve på olien fra Pai, og det virker som om min hud er glad for den.
  Men hvordan bruger du den, Katja? Som erstatning for creme om natten eller bruger du også creme (i så fald, før eller efter olien)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg bruger den som erstatning for natcreme. Håber, den fungerer for dig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne M

   Den er god, synes jeg :) Særligt nu hvor det er blevet koldt og blæser så meget, og de daglige cykelture virkelig er hårde ved min hud, er jeg glad for den.
   Så tak for et godt tip!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lillian Segerskog

  Ung pige på kun 58 år. følger jeg jeres blog der er mange gode gennemgange af produkter. Derfor har jeg har lige købt Triologi Rosehip oil.
  3 dråber står der i ansigt hals. men hvordan hulen får man kun 3 dråber til at strække. Blander i det med anden olie. Eller er det fordi jeg er ved at blive en bedstemor.
  Lillian

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tre dråber? Ej, det er jeg også for tør til at kunne. Brug så meget som du har brug for. Du kan ikke overdosere – men selvfølgelig bruger man det relativt hurtigere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Christensen

  Hej dåser!
  Hvor stor en betydning af det, om man køber olien økologisk eller ikke økologisk? og må der gerne være tilsat ekstrakter af rosenduft?
  Jeg mener denne her: http://www.helsam.dk/templates/product.asp?ProductGuid=7202&GroupGuid=2504660

  Mvh Camilla C

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Camilla
   Det økologiske er et miljøvalg. I dette tilfælde har det intet med effekten at gøre.
   Rosenduften er en parfume. Hvis du godt kan tåle parfume, er det ikke et problem i sig selv.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Olier til ansigtet, jeg elsker det. Har for tiden en olie stående fra Amazing Space, hybenkerneolien fra Trilogy – foruden serum fra et par andre mærker – og så måtte jeg selvfølgelig prøve omtalte fra Pai. Jeg er helt begejstret. Den slår de andre, den er rigtig dejlig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej pudderdåser,
  Tak for en fantastisk blog! Jeg er efterhånden begyndt at bruge den som opslagsvæk og elsker at I har en kritisk tilgang til de forskellige produkter. Noget jeg ellers savner på andre blogs og i bladene..

  Jeg har et spørgsmål jeg håber I kan hjælpe med:
  Jeg skal til at i gang med min anden omgang tretinoin-kur mod akne og leder derfor efter en god (men helst ikke for dyr) ansigtscreme, da jeg af erfaring ved en af bivirkningerne er ekstrem tør hud. Jeg overvejer hypenkerne-olien som I anbefaler ovenfor, men er i tvivl om det bliver for meget, når den også indeholder tretinoin. Tror I det bliver et problem? Eller har I et andet godt alternativ?

  På forhånd tak for hjælpen.

  Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Kære pudderdåser :)
  Nøj hvor har I anbefalet mange gode sager – min tørre og sarte hud elsker alle de gode råd! Har et spørgsmål som jeg håber I kan hjælpe med: Har brugt Hybenkærne olie i 14 dage nu – men hov.. min hud er blevet (endnu) mere tør og har fået et par urenheder steder hvor jeg normalt aldrig har dem. Jeg bruger A-Derma Epitheliale AH (kan ikke takke jer nok for dét råd:) og Balance Me Hydrating Face mist om dagen og så mist+olie om natten. Har tidl. brugt Arganolie (som har været godt til min hud) så var spændt på Hybenkærne olien – vil gerne med på alle vitaminerne i Hybenkærne olien! Men kan det være A-vitaminet der driller? Skal der lidt ’tilvænning’ til?
  Hilsen Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Anja. Det har jeg ikke nogen logisk forklaring på. Hvilket mærke har du købt? Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

   Hej og tak for tilbagemelding :)!
   købte ‘no name’ Fushi (uk, ca 100dkk for 100ml øko, go pris når der er 40ml i de fleste andre) men valgte den mest fordi en af de få no-name jeg kunne finde som er koldpresset.
   Måske er min knas tørre hud bare blevet afhængig af Argan.. men olie (hyben eller anden) er vel som udgangspunkt godt til tør hud? derfor tænke jeg om det kunne være en reaktion på A-vitamin

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har helt ærligt ikke noget kvalificeret bud på, hvad der er årsagen. Jeg tror ikke, du kan gøre så meget andet, end at prøve den lidt tid endnu, og hvis det ikke fungerer – så er argan måske bare bedre for dig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Det er en ret kraftig ingrediens, der kan genopbygge huden og løse mange former for problemer, ifølge pudderdåsernes indlæg her. Jeg klikkede den hjem for 2 måneder siden og har brugt den inden sengetid hver aften. Jeg bilder […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Pudderdåser. Først og fremmest tak for alle jeres gode råd. Jeg har ved hjælp af jer fundet frem til hudpleje som min hud er rigtig glad for, nemlig jeres T-zone peeling og Olay total effects. Min hud har i en del år været ramt af en del urenheder på hagen og kinderne, men ser lige nu rigtig pæn ud (ingen urenheder) Men, jeg har dog desværre fået en del ar på kinderne, og tænkte derfor på om hybenkerneolie ville være en ide at bruge? Jeg sys nemlig det lyder meget lovende, også som ekstra anti-age boost. Hvad siger I, skal jeg bruge en olie, eller er der et andet produkt I kan anbefale?

  Hilsen Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Hvis din hud er fin nu, tænker jeg at du kunne have glæde af at skifte til AHA-serum i stedet for T-zone Peeling. Den kan i hvert fald det du efterspørger :-)
   Olie ville jeg være forsigtig med, men det er fint at prøve det, hvis du har mere lyst til det… Det er jo også et spørgsmål om hvilken konsistens du foretrækker.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Hej Helene
   Tusind tak for svar, så tror jeg at jeg vil prøve jeres AHA når T-zone peeling er brugt op.
   Hilsen Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Hej kære pudderdåser. Tak for jeres dejlige blog!
  Jeg vil gerne købe hybenkerneolie, men nu er jeg helt forvirret, efter at have søgt på nettet. Er der forskel på ‘rosehip seed oil’ og ‘rosehip oil’?
  Håber I har tid til at svare :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nina
   De to forskellige navne bruges i flæng og er nogen gange det samme andre gange ikke. Derfor er det vigtigt at kigge på ingredienserne.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

   Tusind tak for svar :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Hej skønne pudderdåser! Tak fordi I er min evige redning indenfor alt dejligt dullegear! :D jeg har et tidspunkt købt en Pai hybenkerneolie som jeg kun din brugt et par gange og så glemte igen. Nu har jeg lige fundet den frem og ville gerne bruge den igen. Men det slår mig at den har været åben meget længere end den holdbarhed som er angivet bagpå. Der står 6 måneder og den har i hvert fald været åben i et år. Kan jeg bruge den eller er det helt godnat?

  På forhånd tak :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Tilde
   Hvis den lugter harsk, ville jeg ikke bruge den. Hvis den ikke gør, så kunne jeg nok godt finde på det…

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne G

  Hvad er forskellen på at bruge en ren no-name hybenkerneolie i helsekostbutikker og så de mere skønhedsagtige små flasker, der nævnes? Smøres begge typer bare direkte i ansigtet? Er der forskelle at være opmærksom på?

  Bliver man ikke fedtet af at små ren olie i ansigtet – ja undskyld, hvis jeg spørger dumt;-)?

  Jeg kan se en anden spørger lidt til det, men kan i uddybe forskellen på hybenolie og hybenkerneoile (I skriver, man skal være opmærksom på ingredienserne) – men hvad er godt til hvad? Er det kerne-oilen I finder bedst?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne G

   Og lige et tillægsspørgsmål:

   Nogen af egenskaberne minder om dem fra Bio-Oil. Måske et dumt spørgsmål, men kan Bio-Oil bruges i ansigtet i stedet? Hvis ja, hvad er så forskellen til at bruge hybenkerneolie?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Susanne
   Der er sandsynligvis forskel på kvaliteten, men det vil jeg ikke gøre mig klog på. Olie er jo olie, så man skal selvfølgelig være varsom med mængden, prøv dig frem, så du ikke får overdoseret, for jo… så bliver det en fedtet affære. Så vidt jeg ved er det to navne for samme olie, jeg har ikke hørt om olie fra frugtkødet…
   Du kan sagtens bruge Bio-Oil i ansigtet, men den er meget parfumeret, så det er ikke noget jeg selv ville sætte pris på og derfor anbefale. Hvilke forskelle der er kan jeg ikke udtale mig om, det vil variere alt efter, hvad udgangspunktet er og så videre.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Krisser

  Hej!
  Tak for en supergod blog.
  Jeg er gået i gang med at følge nogle af jeres råd, og har i dag købt jeres T-zone peeling og en hybenkerneolie fra en helsekostbutik, og så har jeg hele 3 spørgsmål :-)
  1) Er det normalt at hybenkerneolie er meget orange, og at huden også bliver betydeligt orange, når den smøres på huden? Den hybenkerneolie, som jeg har købt, er den økologiske fra Naturdrogeriet (150 kr. for 50 ml.). Jeg har lige smurt den på, og min hud får faktisk samme farve som den der franske landkylling fra Løgismose :-D Så mit spørgsmål er, bliver jeres hud også betydeligt farvet af de mærker, som I bruger? Efter en halv times tid ser det lidt bedre ud, men min hud er stadig orange i det!! Olien er ellers mega god i konsistensen! Jeg har også lige læst på Naturdrogeriets hjemmeside, at der er problemer med afsmitning ved deres hybenkerneolie, og at de derfor arbejder på at lave en ny.
  Spørgsmål 2) Jeg har også tænkt mig at købe Bioeffect serummet, men på magasins hjemmeside kan man vælge imellem Bioeffect
  EGF Day Serum 30 ml.til 935 kr. og Bioeffect EGF Serum 15 ml. til 865 kr. Hvilken af dem, er det helt præcist, I anbefaler?
  Spørgsmål 3)
  Hvis jeg fortsætter med at bruge olie til huden (hybekerne eller en anden), har I så et forslag til, hvordan en hudplejerutine kan se ud med følgende produkter: T-Zone peeling (1-2 gange om dagen), Bioeffect serum og ansigtsolie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Krisser. Selvtak :-D 1) Nej, det er ikke normalt. De er orangefarvede men slet ikke så slemt. Det er ikke havtorn, du har købt vel? Der bliver huden nemlig rigtig orangegul. Men hvis naturdrogeriet selv skriver det, så passer det jo nok. Ærgerligt! Det er ikke standard med hybenkerne, nej.
   2) EGF Serum (den dyre) er den mest koncentrerede og den vi har skrevet mest om. Day serum indeholder samme aktive ingrediens, men i en lidt lavere koncentration. Stadig et lækkert produkt dog!
   3) Jep! Præcis

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Krisser

   Hej Katja!
   Det er en hybenkerneolie, jeg har købt, ikke havtorn. Min hud bliver helt orangegul, men det er tilgengæld en virkelig effektiv olie mod rifter og sår. Da jeg brugte den i ansigtet og smurte olien rundt om øjnene (ikke i øjnene), begyndte mine øjne at løbe i vand, og jeg kunne mærke at olien var meget stærk, og jeg fik lidt ondt i hovedet i et par timer. I naturen kan hybenkerner jo klø, så gad vide om olien bare er virkelig effektiv, når den kan have den virkning.
   Der står på flasken, at den er udvundet via CO2 ekstration, og jeg tænker, at det med at den er orangegul på huden og kan forårsage smerte rundt om øjnene er fordi, at det er den hybenkerneolie er der udvundet på den mest skånsomme måde og ergo er mest effektiv?

   Jeg overvejer at købe en mere almindelig (måske knap så effektiv?) hybenkerneolie til ansigtet og så bruge Naturdrogeriets skrappe olie til sår og rifter.

   En anden ting: Ville den ultimative ansigtsolie ikke være hybenkerneolie, jojobaolie og Matrixyl 3000? Jeg synes Paula’s Choice’s ansigtsolie lyder fin, men den indeholder ikke Matrixyl 3000, kun retinol, som I skriver ikke er ligeså effektivt som Matrixyl 3000. Jeres ansigtsolie indeholder tilgengæld Matrixyl 3000 og hybenkerneolie, men også en del Ethylhexyl Stearate og solsikkeolie – hvilket jeg ikke forstår, er det ikke bare fyldstoffer? Ville jojobaolie ikke være et bedre virkestof?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Der er mange gode olier derude. Man kunne også sagtens argumentere for hampeolie og tidselolie og meget andet. Jojobaolie er jeg ikke stor fan af. Jeg synes den er kedelig.

   Grunden til at vi ikke laver en ren olie-base men blander ethylhexyl stearate i er, at den ellers bliver for fedtet og tyktflydende til at kunne bruge under makeup, hvilket også var vigtigt for os.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Her er da lavet en undersøgelse;

  http://helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=2102/sprog=1/grp=8/menu=3/

  Men der står det ikke må bruges på acne hud

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Problemet er, at den undersøgelse, der står omtalt, henviser artiklen ikke tilbage til. Jeg kan i listen over videnskabelige artikler i bunden IKKE se den omtalte undersøgelse. Der står en masser undersøgelser af alt muligt andet om hybenkerneolie, men ikke et link til den undersøgelse, som artiklen handler om.

   Prøv at google efter de omtalte læger: Carlos Amin og Fabiola Carvajal – der er ingen resultater på andre hjemmesider. Heller ikke i pubmed, som er oversigten over publicerede studier: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

   Det kan godt være de to læger eksisterer og de har lavet den omtalte undersøgelse, men den er i så fald ikke publiceret, og jeg ville gerne vide, hvor Helsenyt har den fra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maybritt

  Hej pudderdaaserne. Jeg har fået konstateret rosacea og leder efter noget creme jeg kan tåle. Jeg kan ikke tåle de special cremer fra apoteket. Min hudlæge har anbefalet hypenkerne olie og jeg er blevet bekendt med trilogi. De har en dagcreme til sensitiv hud, men der er hyuralsyre i. Mon en sart og glat rosacea hud kan tåle det? Hvis I har nogle forslag til andre cremer tager jeg imod med kyshånd. På forhånd tak. Vh May-Britt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Kære Pudderdåser!
  Jeg håber, at I vil hjælpe mig lidt, da jeg har brug råd og vejledning. Jeg har tidligere haft akne og har været i flere behandlinger, som hjalp efter flere års forsøg – dejligt! Jeg bøvler dog stadig med urenheder. For ca. et år siden købte jeg jeres AHA-serum, som har gjort et stor forskel på min hud. Der er færre urenheder, jeg har fået en mere ensartet og glat hud. Det har gjort så meget for mig og min selvtillid – så tak for den! :-) Jeg har dog stadig urenheder, og jeg kan nu se, at jeres T-zone peeling måske vil passe bedre til mig? Jeg overvejer at købe den næste gang jeg løber tør for AHA og så tilføje jeres niacinimid samt Pais hybenkerneolie. Slutteligt vil jeg bruge min almindelige natcreme. Til dagsbrug havde jeg tænkt The Ordinary Hyaluronic Acid 2% (som jeg bruger nu) + B5, hybenkerneolien og derefter dagcreme. Vil det være en god ide, eller skal jeg bruge andre/færre produkter? Jeg har en hud med lidt forstørrede porer, lidt urenheder, lidt træt, hvis jeg ikke giver den ekstra pleje og tendens til begyndende bekymringsrynker og smilerynker om mund og øjne. Jeg er langsomt begyndt at bevæge mig mod en flottere hud ved at forsøge med forskellige serum osv., men jeg gider snart ikke smide penge efter flere dyre serum der ikke virker!
  Det blev lidt langt, men håber I vil hjælpe mig :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Kathrine. Ja, jeg synes du skal prøve T-Zone Peeling og Niacinamid. Og jeg vil egentligt råde dig til ikke at skifte mere ud lige nu. Fordi det ikke er godt af lave for mange ændringer på en gang. Hvad bruger du ellers nu?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine Nielsen

   Hej Katja. Tak for svar! Jeg bruger morgen: the ordinary hyalyronic acid serum, päi hybenkerneolie, avene cleanance. Aften: jeres aha serum, jeres nia- et eller andet – serum, hybenkerneolie, avene skin revovery creme

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er da også enormt mange ting :))) Fortæl mig lidt mere om din hud? Har du stadig bumser? Fortæl om dem – hvor sidder de? Hvordan ser de ud?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

   Ja, det har du nok ret i :-)
   Jeg har i perioder udbrud – omkring menstruation for eksempel. Der kan jeg få forholdsvis store bumser, som nogle gange bliver under huden (altså aldrig bliver hvide), og så en del små. De kommer mest på hagen, øverste del af halsen, yderst på kinderne. Ellers har jeg altid hudorme i hele hovedet, men mest mellem øjenbryn, må hage og kinder. Jeg har tendens til fedtet ud, når jeg bruger olie, og så har jeg også lidt tør hud engang imellem. Jeg har lidt ar efter akne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej pudderdåserne,
  jeg er efter at have læst bl.a. dette opslag begyndt at bruge økologisk hybenkerneolie på min hud. Mit spørgsmål går på, om jeg skal bruge det alene eller kombinere med et andet fugtprodukt samtidig? Skal jeg fx bruge olien først og fx jeres antiage bagefter (den har jeg tidligere brugt og er meget glad for). Eller måske bruge en serum først og olien bagefter? Eller skal jeg egentlig bare holde mig til olien og bruge den alene?
  Min hud er meget lys og får hurtig røde pletter/plamager om vinteren.
  Håber I kan hjælpe mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Simone

   Beklager det meget langsomme svar. Hvad har du gjort? Har det fungeret?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silje Engaard

  Kære pudderdaser. Nyder at læse jeres artikler og gode arbejde. Min henvendelse går på hvilken naturlig olie jeg skal vælge til min akne prægede hud. I ansigtet er huden uren på næsen med små sorte hudorme, og indimellem små bumser. Har tendens til tør hud. Castorolie.dk anbefaler blanding af ricinusolie, lavendelolie og tea tree olie, og nævner hybenkerneolie. Ole Henriksen skriver også om lavendel, men hvad vil I gå efter. Jeg har tidligere prøvet jeres anbefalede EGF Serum, men har ikke hjulpet på mine hudorme. Kan I hjælpe mig? Kh Silje

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Silje. Der findes ikke nogen naturlig olie, der kan hjælpe på dit problem. Olie kan mange ting men ikke fjerne hudorme eller bumser. Kh. Katja PS. Jeg tror ikke vi har skrevet at EGF skulle hjælpe på hudorme, har vi? Det er især godt mod rynker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Kan jeg bruge ren hyebenkerneolie både morgen og aften som eneste fugtgiver (naturligvis med solcreme ovenpå om morgenen)? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Line
   Hybenkerneolie er ikke fugt men fedt, det skal din hud være til. Hvis du ikke har så tør hud, er det sikkert fint.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Tak ☺️ Også for at svare midt om natten på gamle indlæg ❤️ Jeg forsøger. Og hvis min hud har brug for mere fugt, vil en mulighed være at bruge en god dagcgeme?:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Før-udsalg hos Nelly