Hvorfor e-cigaret rygere er sjovere

24.03.13
Biansi IMIST og e-juice

Biansi IMIST og e-juice

Sponsoreret indlæg i samarbejde med eSmøg.dk

Uanset om man er ryger eller ej, har de fleste af os en holdning til cigaretter og især til røgen og lugten, som følger med. Min holdning til rygning er helt klar, og det er præcis derfor, jeg takkede ja til at skrive om e-cigaretter. Det er og har aldrig været nogen hemmelighed, at jeg langtfra er fan af almindelige cigaretter, piber, cigarer og alt andet, som generer mine luftveje. Det gør e-cigaretter ikke, og derfor er jeg stor fan!
Mange fra min generation er vokset op i tågede stuer, med rygende pædagoger, tilrøgede restauranter, caféer, natklubber, selskaber og evigt lugtende tøj og hår efter festlige aftner.
Min far er eksryger og min mormor var storryger og de røg begge grøn Cecil (en cigaret uden filter). Jeg mindes med gru, hvordan mit barndomshjem altid havde den der giftige lugt trods grundig udluftning og rengøring.
Hvor havde det været fantastisk, hvis det havde været e-cigaretter, de havde røget!

Hvad skal der til?
Nu bilder de færreste rygere sig nok ind, at det er sundt at ryge. Det må i hvert fald være svært med de faretruende beskeder, som bliver trykt på pakkerne.
Priserne på cigaretter er steget kraftigt, faktisk fandt jeg ud af, at en pakke koster helt op til 50 kroner. Selvom man ryger de billige cigaretter, er det noget af en udgift, men det afholder dog heller ikke rygere fra at ryge.
Ser vi bort fra grunde som helbred, økonomi, dårlig søvn og andre gener, hvilke grunde er der så til at lade være med at ryge? Sjovt nok er det svar, jeg oftest får, udseendet. De fleste rygere bekymrer sig om den øgede risiko for rynker, de gule tænder, den gustne hud og den dårlige ånde. De er nemlig præcis lige så forfængelige som alle os andre.

Hvordan påvirker cigaretterne huden og tænderne?
Der er cirka fire tusinde forskellige mere eller mindre giftige stoffer i almindelige cigaretter. Mange af disse stoffer er yderst skadelige og påvirker blandt andet hudens evne til at hele og danne kollagen. Det betyder, at huden på kort tid ser ganske kedelig og grå ud. Når huden reagerer, er det fordi, din lever arbejder på højtryk for at få alle giftstofferne udskilt. Det betyder også, at rygere ofte lider mere af irriteret, tør og eksemplaget hud.
Rygere får ikke bare misfarvede tænder og rigtig dårlig ånde, de har også øget risiko for huller i tænderne, tandkødsbetændelse og andre sygdomme i munden. For eksempel er Paradontose langt mere udbredt hos rygere og må siges at være noget af et mareridt for dem, som er bevidste om deres udseende.

Ikke længere gidsel
At du har lyst til at ryge, kommer ikke mig ved, men hvorfor skal din afhængighed gå ud over mit helbred? Det er det, jeg har sværest ved at forstå i forhold til rygning. Hvordan kan man retfærdiggøre at udsætte andre mennesker for stort ubehag og fare? Man kan jo ikke vælge at holde vejret i de ti minutter, det tager for rygeren at ryge en cigaret. Det betyder i praksis, at man bliver holdt som gidsel, da det ikke altid er en mulighed at flygte.
Derfor var mit første møde med e-cigaretter glædeligt. Det er nogle år siden, jeg første gang oplevede en tidligere storryger, som havde kvittet de almindelige cigaretter til fordel for e-cigaretterne. Den version, hun røg, lignede en cigaret på afstand, men den rædselsfulde og generende røg, var der ikke. Derfor var jeg naturligvis ganske nysgerrig for at finde ud af, hvad e-cigaretten var for et vidunder.

Fordele ved e-cigaretter
Nu kan jeg selvfølgelig ikke udtale mig som ryger, men fra yderst pålidelig kilde har jeg ladet mig fortælle, at det er meget lettere at stoppe med de almindelige cigaretter, når man anvender e-cigaretten.
Først og fremmest er rygeoplevelsen der stadig, samtidig med at man kan trappe langsomt ud af sin afhængighed af nikotin, uden at man samtidig skal koncentrere sig om den psykiske afhængighed, som man også har af cigaretterne.
E-cigaretter lugter ikke, så både du og dine omgivelser bliver fri for røgen og de gener den medfører.

Er det lovligt?
En af de ting, der gør et rygestop så forbandet svært for mange, er manglen på nikotin. Nikotin er et neurotoksin, som i Danmark bliver anset for at være et lægemiddel, og derfor er der stadig mange restriktioner på salget af e-juicer, som indeholder nikotin. Webshoppen eSmøg.dk ligger i Malmø, og derfor er det altså fuldstændigt lovligt for dem at sælge nikotinholdig e-juice og for dig at købe det.

Mange valgmuligheder
Det vil virke helt latterligt, hvis jeg begynder at gøre mig klog på smagsvarianter, når det gælder cigaretter. Faktum er dog, at eSmøg har et velassorteret udvalg af e-juice, både når det gælder traditionelle og mere anderledes smagsvarianter. De koster alle sammen 29 kroner for 10 ml. med undtagelse af lakrids, som koster 59 kroner. Som nævnt er en af fordelene ved e-cigaretterne, at du selv er herre over nikotinstyrken. Du har mulighed for at vælge mellem 0 mg, 6 mg, 12 mg, 18 mg og 24 mg, på eSmøg finder du en grundig vejledning til at finde den passende styrke.
Tilbehør som nålflaske til at fylde e-juicen på e-cigaretten, tasker og opladere finder du her.
Der er også mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til designet. Du kan skeje ud, med en e-cigaret som matcher festkjolen eller øjenskyggen. Eller du kan vælge den eksklusive Biansi IMIST, som jeg har modtaget til test, der er helt enkel. Biansi IMIST findes i farven Chrome og koster 489 kroner for et sæt bestående af: 2 stk batterier á 900 mAh, 2 stk atomizer, 7 stk tanke, 1 stk USB lader, 1 stk strømstik og 1 stk instruktionsbog.

Spnsoreret indlæg i samarbejde med eSmøg.dk

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
gitte wangberg

det kunne jeg supergerne tænke mig at prøve..en go måde at skære ned og til sidst holde helt op

Kristian T

Synes det er skønt og høre der er flere og flere der får øjnene op for e cigaretter 🙂 Jeg har også dampet et stykke tid nu og på lørdag er det faktisk 4 uger siden jeg røg den sidste rigtige cigaret…

Lars

Jeg læste forleden dag at de vil forbryde disse salg i Danmark?

Pudderdåse Helene

Ja, det gjorde jeg også 🙂

e smøg

Nice post, du har delt & nice emne, du har dækket i dit indlæg. E cigaret er virkelig det bedste alternativ for tobak cigaret, er mange mennesker bruger det og efter min mening er der mange fordele ved at bruge det.

mike

Jeg er enig med dig, der er mange fordele ved at bruge e cigaret. I dag et godt råd at bruge netop en e cigaret istedet for de almindelige. Min moster havde selv stoppet efter 3 måneder, og da jeg selv bare ikke kunne slippe så var jeg selvf. interesseret i hvad hun gjorde. Til min overskalse skulle der er ikke meget til, jeg købte mit første ecig kit hos http://ecigashop.dk, og dagen efter jeg modtog den så var min trang helt væk. Der skulle kun gå 2 måneder mere eciggen og herfra kunne jeg helt stoppe. Dette er et fantastisk produkt!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *