Klarere hudtone med L'Oreal Youth Code Luminizer

Anmeldelse af solcreme: Nivea Pure & Sensitive

Nivea har lanceret en ny serie solcremer, der hedder Pure & Sensistive. Salgspitchet er, at de er uden parfume, uden farvestoffer og uden parabener. De to første kan vi selvfølgelig kun klappe i vores små dåse-hænder af, men hvad er det nu med de parabener der?

Parabener er blevet ofre for mange misforståelser. Ja, nogle af dem er – måske – hormonforstyrrende, men det er bestemt kun nogle af dem. De mest udbredte er blevet frikendt. Og derudover melder spørgsmålet sig, hvad bruger man i stedet for parabenerne? For hvis vi nu havde en kæmpe palette af sikre, allergivenlige og gennemtestede konserveringsmidler, så kunne vi for min skyld godt droppe parabenerne. Det har vi bare ikke. Og konserveres, det skal produkterne, ellers risikerer vi infektion og andre grimme ting.

Niveas løsning på det problem er alkohol. De har primært brugt højere mængder alkohol til at konservere produkterne med. Det er jeg ikke udpræget fan af, især ikke når man markedsfører sig til sensitiv hud. (Kilde for eksempel Contact Dermatitis oktober 2007).

Det er nu absolut ikke noget særsyn indenfor solcremer – tværtimod. Både La Roche-Posay og Vichy gør det samme. Primært i de meget flydende cremer eller i deres spray. Så foretrækker jeg til hver en tid methylparaben.

Styr på solfiltrene
Men solfiltrene har Nivea selfølgelig styr på. Der er uden undtagelse tilstrækkelige UVA beskyttende ingredienser til at bakke SPF ingredienserne op. Så du kan gå ud i solen med vished om, at du er godt bekyttet.

Niveau Sun Pure & Sensitive Sun Lotion SPF30
Lige præcis Niveau Sun Pure & Sensitive Sun Lotion SPF30 er undtagelsen. Der er så lidt alkohol i, at det ikke bør have nogen udtørrende effekt. Men den lille mængde taget i betragtning er duften overraskende sprittet. Men her får alkoholen som konserveringsmiddel heldigvis også lidt hjælp af et par andre gode. Det er en god solcreme. Den er behagelig, trænger hurtigt ind og indeholder god beskyttelse. Jeg har absolut intet negativt at sige om den, tværtimod. Til en pris på 119,95 for 200 ml. er det også en yderst fornuftig pris.

Nivea Sun Pure & Sensitive Sun Spray SPF30
Nivea Sun Pure & Sensitive Sun Spray SPF30 er også en behagelig solspray til en fornuftig pris. Men her er skruet op for alkoholindholdet, der står som nummer 3 på listen. Hvis du har tør eller irriteret hud, vil jeg derfor ikke anbefale denne. Hvis du derimod ikke har det problem og er træt af fed solcreme på tube, så kan du sagtens prøve denne. Den giver god beskyttelse og igen er 119 for 200 ml en god pris for solcreme.

Der er ganske rigtigt Aloe Vera i begge, men ikke i mængder, der for alvor rykker ved noget. Aloe Vera som after sun er vejen frem.

Dette er udemærkede solcremer til en fornuftig pris. Og alkohol finder man hos de fleste mærker solcremer, så hold øje. Du kan ofte lugte det ret nemt på den sprittede lugt. Og husk, at hvis et produkt reklamerer med “uden parabener”, så spørg jer selv, hvad er der så i stedet for? For produktet skal konserveres på en eller anden måde.

Her kan du købe det
Nivea Sun Pure & Sensistive serien består af fire produkter, to i SPF 30 og to i SPF 50. De kan købes i blandt andet Matas og større supermarkeder. Matas har netop nu tilbud på 2 for 1.

Hvilket konserveringsmiddel foretrækker du?

PS. Der var et par stykker af jer, der spurgte til Airbrush for nylig. Vi har ikke gjort mere ved det endnu, men det har Marlene fra Femina til gengæld.

14 kommentarer

 • Mac

  I den her uge spare man 40% i Føtex.. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elise

  Hej :o)

  Elsker jeres blog og især jeres anmeldelser!!
  Et spørgsmål til denne solcreme. Jeg har meget lys hud og har derfor rigtig meget brug for solcreme. I anmeldelsen nævner I kun UVA – men hvad med UVB? Er der også nok beskyttelse af UVB i cremen eller hvordan? Det er jo ellers en fin pris på cremen jo :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Elise
   Ja undskyld, det blev lidt indforstået :) UVB beskyttelsen er angivet med faktortallet. Så det tager vi for gode varer, i dette tilfælde faktor 30. Faktortallet angiver UVB beskyttelsen og siger ikke noget om UVA. For at vurdere UVA kigger vi på ingredienserne og ser, om de er tilstrækkelige.

   Der er set tilfælde af solcremer der ikke har beskyttet det lovede faktortal, men det kræver laboratorieudstyr at tjekke, som vi sletikke har. TÆNK har det med i deres tests.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elise

   Ah takker :p Kan aldrig huske forskel på hvad der er er hvad. ;o)

   God weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   I lige måde og selvtak. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina Eriksen

  Hej :) Jeg døjer tit og ofte med uren hud, hver evig eneste sommer. Det skal dog siges, at jeg aldrig har brugt andet end Matas’ ansigtssolcreme. Jeg har altid bøvlet med min hud.. Jeg er dog af natur meget mørk i huden, har ingen fregner og bliver aldrig solskoldet.
  Hvilken solcreme vil I anbefale til uren hud?

  På forhånd mange tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • St

  Hej,

  Jeg vil hører om i kender til mærket “Yes to carrots” ? De er begyndt at forhandle det i matats. Jeg kender kun til at det mærke og beaute pacifique der indholder a-vitamin. Som er til gavn for rynker og akne :-) Der er forskellige linjer af mærket, – bla. agurk og tomat (med forskellige virkninger). Det kunne være spændende at hører om i kender til det :-) Indtil videre skal man vidst til udlandet hvis det er skrappe a-vitamin produkter man vil havde fat i!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej St
   Jeg har kun prøvet få af produkterne på hånden… det er desværre det eneste kendskab, jeg har til dem.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Marie

  Jeg er helt på linie med jer mht parabener. Min personlige kæphest er naturlige mærker, som bruger benzylalkohol som konservering, for det er jo så naturligt og findes i jordbær og blabla. Det er da også meget fint, men det er også på EUs liste over særligt allergene parfumestoffer, og skal det bruges som konservering kommer procenten gerne op på 0,5-1 hvilket er langt over de promiller, som f.eks æteriske olier normalt udgør. Det er ét skridt frem og to tilbage.

  I det hele taget er jeg træt af alle de mærker, som mener at kunne drage en parallel mellem “naturligt” og “mildt”.

  Dog kan man ikke rigtig fortænke producenterne i at fjerne parabenerne, når der udstedes forbud om at bruge visse parabener i produkter til børn under tre år. Selv om mijøstyrelsen selv siger, at forbudet er udstedt udfra et ekstremt forsigtighedsprincip, så er budskabet jo at de skal undgås for enhver pris, når man udsteder et nationalt forbud (som man kan læse mere om her: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/PersonligPleje/Tvaergaaende_emner/parabener.htm)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej med jer :-)

  Nu ved jeg godt, at det er et stykke tid siden, at i har skrevet dette indlæg, men jeg prøver mig lige frem alligevel, fordi jeg er midt i en jungle mht. solcremer :)

  Jeg var enig med mig selv om, at jeg skulle bruge P20, men efter at have læst jeres anmeldelse om den, fandt jeg så ud af, at jeg nok hellere måtte holde mig væk.

  Mit andet valg var Derma solcreme, da jeg kan se, at den har de gode mærker. Men jeg kan ikke se, at i har anmeldt den. Er det en creme du vil anbefale? Jeg er nemlig MEGET interesseret i at der er høj UVA-beskyttelse.

  Og så er der lige den, som jeg bruger for tiden – men ikke ved om den er god. Det er Nivea Protect & Bronze lotion, som vist skulle fremme farven – det ved jeg så ikke om den gør. Jeg kan bare gode lidt cremen :) Jeg fandt i et andet indlæg – på jeres side – en liste med ingredienser, så man ved, om man er godt beskyttet med UVA, og så vidt jeg kunne læse mig frem til, så havde denne solcreme 3 af disse stoffer.

  Nu kan jeg så se, at i har gode ting at sige om Nivea Pure & Sensitive – og håber at i så også har til den anden jeg bruger, da jeg ikke har mulighed for at ofre en masse penge på solcreme lige pt :)

  Så valget står mellem Nivea cremer eller Derma. Kan i hjælpe mig lidt på vej? :D På forhånd tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Både Nivea og Derma har god solbeskyttelse. Præcis hvor høj UVA beskyttelse de har i forhold til hinanden, kan vi ikke se alene med ingredienslisten i hånden. Der er du nødt til at kigge hos fx. TÆNK, som bruger laboratorieudstyr til at undersøge niveauet af beskyttelse.

   De har tidligere vurderet La Roche Posay og Vichy (samme producent) til at have den højeste UVA beskyttelse, så den bruger jeg selv – men jeg ser ingen grund til at fravælge hverken Derma eller Nivea.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klarere hudtone med L'Oreal Youth Code Luminizer