Anmeldelse af solcreme: La Roche-Posay Anthelios XL

Der ER altså bare grænser for, hvor mange gange man kan opfinde den dybe tallerken. Og det gælder også solcremerne fra La Roche-Posay. “Er der virkelig kun kommet to nye i år?”, måtte jeg ringe til Helene og spørge for at være helt sikker, da jeg stod på hovedet i mine pakker, men ja.
Men hvorfor skulle La Roche-Posay også lancere flere nye og smarte varianter hvert år af noget, de har gjort så helt suverænt godt så længe? For som min gamle meget kloge chef altid sagde: “If it works, don’t fix it”. Solcreme er solcreme, og hvis det var en suverænt god solcreme i 2011, så er det jo nok også i 2012.
Så selvom der er kommet to nye gode solcremer fra La Roche-Posay i 2012, så vil jeg hellere snakke om det, der gør La Roche-Posay til Pudderdåsernes yndlingsmærke i solcreme.
Først og fremmest er det konsekvent høj og solid UVA og UVB beskyttelse. L’Oreal koncerne har generelt fuldstændig styr på solfiltrene, og det er La Roche-Posay er rigtig godt eksempel på. De siger selv, at de har markedets højeste UVA beskyttelse. Det har jeg ikke mulighed for at tjekke efter, men jeg kan sige at:
1) de har ingredienserne til det
2) de blev test-vindere i TÆNK i 2011 (søster-firmaet Vichy blev nr. to)
3) de er det eneste firma, jeg kender på det danske marked, der deklarer UVA-faktoren på samme måde som vi kender det med UVB-solfaktoren
Der findes desværre ikke i dag nogen standard for at vise, hvor godt en solcreme beskytter mod UVA stråling. Det faktor-tal, du ser på din solcreme, siger kun noget om UVB-strålerne. Men UVA har stor betydning i forhold til rynker, soleksem og ikke mindst cancer. Læs mere om UVA her.
Vi ønsker os RIGTIG MEGET et fælles standardmål på alle solcremer, men indtil den dag kommer, så er det en stor fornøjelse, at se at La Roche-Posay har taget førertrøjen på, og nu selv angiver UVA-beskyttelsen i form af PPD, som er den standard industrien ofte selv bruger. Derfor kan du nu på fx La Roche-Posay SPF 50+ Melt-in Cream se, at den har SPF 50+/PPD42. Det er en rigtig høj beskyttelse mod både UVA og UVB stråler.
Der er ingen speciel grund til at gå specielt efter årets to nyheder i denne anmeldelse – ikke fordi de ikke er gode, for det er de. De er nye formuleringer af eksisterende produkter. Men fordi den eksisterende produktlinje også er virkelig god. Der er basalt set ikke forskel på kvaliteten af beskyttelsen. Du kan med sindsro gå efter faktortallet og mærke efter med dine egne fingre nede på apoteket, hvilken formel du bedst kan lide.
Alle La Roche-Posays solcremer er uden parfume, men et par af dem har et noget højt indhold af alkohol, som nogle skal være opmærksomme på.
La Roche Posay Anthelios XL SPF 50 Melt-In Cream
Denne anmeldte vi også sidste år, og forskellene til i år handler om formulering og er for mig så små, at jeg ikke kan mærke forskel i forhold til sidste år. Og tak for det, for jeg elskede den også sidste år. Man kan ikke mærke, at det her er en faktor 50+. Den har en særlig konsistens, som gør, at den føles ikke-fedtet og som en krydsning mellem en gel og en creme. Det er en fantastisk ansigtscreme, hvis du har sart hud, brug for ekstra høj beskyttelse og vil undgå parfume. Prisen i forhold til mængde gør også, at det ikke lige er den, man smører hele familien ind i fra top til tå.
Den har SPF50+/PPD42 og koster 149 kroner for 50 ml.
Anthelios SPF 30 Smooth lotion
Med denne 300 ml solcreme i faktor 30 til 239 kroner er der ikke så meget pjat. Det er en uparfumeret, mild og effektiv solcreme, der gør det, den skal. Og det er lige præcis det, en god solcreme skal. Den er ikke fedtet – men hellere ikke ultra-let. Den er god. Mande-testen på Peter gav resultatet “den er meget mindre fedtet, end den anden der vi brugte i pinsen”. Det er også en reformulering af et tidligere produkt.
Anthelios SPF 30 Smooth Lotion koster 239 kroner for 300 ml og har SPF30/PDF19.
Husk også at tjekke anmeldelsen fra sidste år, og at du trygt kan stole på solcremerne fra La Roche-Posay til at beskytte dig mod UVA og UVB, så du skal “bare” selv gå ned på apoteket og kigge konsistenserne igennem med fingrene, hvis du er interesseret. De er alle uparfumeret, men et par af dem har et højt indhold af alkohol. Se efter alcohol denat. på de 2-3 første pladser på ingredienslisten. Længere nede har det ingen betydning.
La Roche-Posay indeholder – som alle de andre solcremer hos L’Oreal – Octocrylene som har givet en del debat det sidste år. Læs mere i den sidste del af min anmeldelse af Vichys solcremer, hvor jeg kort har skrevet lidt om Octocrylene.
Her kan du købe det
Du kan købe La Roche-Posay på alle de danske apoteker (det er relativt nyt – før var de kun på et udvalg af de danske apoteker).
Der kan være penge at spare på fx. Apo-rot eller andre udenlandske webshops.
Den lille til ansigtet køber jeg på
http://www.apo-rot.de/indexinternationalinfo.html?language=dk&_random=2004947029
hvor den koster ca. 100 kr. Fragten er meget lav og det kommer en dag eller to efter man har bestilt med UPS. Hvis man skriver sit mobilnr. på kundeoprettelsen (ved adressen) ringer de og aftaler, hvornår de skal komme forbi, så de ikke kører forgæves. Genialt!