Test af solcreme: La Roche-Posay Anthelios XL

13.03.11
La Roche Posay Anthelios og Posthelios

La Roche Posay Anthelios og Posthelios

Det er overskyet, småregner og lige omkring frysepunktet. Og jeg sidder her på Nørrebro dækket af et lag af solcreme.

Hvorfor følger der ikke en rejse til sol og sommer med de solcremer, man skal teste? Det burde der.

Lad det være sagt med det samme. Pudderdåserne er fan af La Roche-Posays solprodukter. Du får uden for enhver tvivl pålidelig beskyttelse mod både UVA og UVB stråling med en suveræn kombination af effektive solfiltre i produkterne. Der er ikke noget med tvivlsom beskyttelse mod UVA-stråler her. Du er beskyttet mod hele spektret af solens stråler. Og når du så samtidig har uparfumerede produkter, behagelige konsistenser og et bredt udvalg, hvad er der så ikke at elske?

En ting er der, og det er – som hos søsterfirmaet Vichy – en udpræget forkærlighed for at putte alkohol i produkterne. Det undrer mig især hos et firma som La Roche-Posay, der gør et stort nummer ud af at være den milde, allergivenlige serie til sensitiv hud. Der er ikke meget sensitiv hud over finsprit.

Men det har sine fordele i et produkt som solcreme, og jeg kan til dels godt forstå det. For solcreme kan være noget fedtet stads, og en passende mængde alkohol i formuleringen kan være det, der giver en ikke-fedtet konsistens og være det, der gør, at selv folk med fedtet hud kan holde ud at have solcreme på. Så ok, jeg giver mig, i nogle produkter kan det have sin berettigelse. Og i modsætning til søsteren Vichy har de takgudskelov holdt alkoholen ude af deres aftersun.

Vi har testet tre produkter fra La Roche-Posays solserie:

Anthelios XL SPF 50+ Lait / Lotion
159 kroner for 100 ml.
Denne sollotion bliver solgt som specielt egnet til personer med soleksem og solallergi, og den høje faktor må sige at retfærdiggøre den påstand. Jeg lider selv gevaldigt af soleksem, og jeg glæder mig til sommer og til at teste, om den kan leve op til den påstand. Det har jeg altså ikke mange chancer for at teste i marts måned på Nørrebro.

Derudover kan jeg sige, at dette bliver min favorit til sommer. En forrygende faktor 50 i en lækker konsistens som hverken fedter eller bliver hvid på huden, og som hurtig trænger ind. Der er en smule alkohol i, men ikke i en mængde, der udgør et problem for huden. Tværtimod føles den blød og behagelig.

Anthelios XL SPF 50+  Creme Fondante / Melt-in Cream
149 kroner for 50 ml.
Denne solcreme indeholder samme imponerende solfilter som ovenstående søsterprodukt, men har en noget anderledes konsistens. Den bliver solgt på at den har en særlig konsistens, der nærmest smelter ind i huden. Og ja, det gør den. Der er ikke meget fedtet solcreme her, den nærmest forsvinder ind i huden. I har vel efterhånden gættet, hvad prisen er, som man betaler for denne lette konsistens, og det er et relativt højt alkoholindhold som nummer fire på ingredienslisten. Men stadig ikke så højt, at jeg vil fraråde den, for det er netop produkter som denne, der vil gøre, at folk, der er bange for fedtede kridhvide solcremer, vil kunne overveje at bruge solcreme i ansigtet igen.

Størrelsen, prisen og konsistensen appellerer til at bruge den i ansigtet, men husk der er ikke anden grund end personlige præferencer og måden cremen føles på til at bruge forskellig creme i ansigt og på kroppen. Du kan fint bruge din solcreme til kroppen i ansigtet.

Posthelios Hydrating After-sun Melt-in Gel
139 kroner for 200 ml.
La Roche-Posays version af en After-sun er virkelig god bodylotion. For det er det en aftersun er. En bodylotion. Hverken mere eller mindre. Det er en creme med fugtgivende ingredienser og olier i, altså en bodylotion.

Når det så er sagt, så er denne en rigtig god en af slagsen. La Roche-Posay har lavet en version baseret på shea smør, vaseline og glycerin, som nærmest smelter ind i huden og føles rigtig lækker. Ingen tvivl om at den vil gøre solskadet hud godt, og jeg kunne overveje at bruge den som bodylotion. Men når man nu markedsfører sig på ord som “beroligende” og “kølende” og “irriteret” hud og har den profil til sensitiv hud, de har, hvorfor så al den parfume? I don’t get it. Men stadig, et rigtig godt produkt.

Og så vil jeg lige slå et hurtigt slag for en mulighed, som jeg ikke har prøvet herhjemme i min stue, men som jeg har haft fingrene hurtigt i. Det drejer sig om en meget flydende sollotion til ansigtet, som La Roche-Posay har lavet, der hedder Anthelios AC Fluide Extreme SPF 30. Det er en unik ekstremt flydende og meget mat og let solcreme, som jeg vil anbefale til jer, der har meget fedtet hud i ansigtet. Hvis I har opgivet alle andre solcremer, så prøv at se, om I ikke kan komme overens med denne. Den er noget helt særligt.

Her kan du købe det
La Roche-Posay kan købes på apotekerne.

Hvad bruger I af solcreme?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
44 kommentarer
Charlotte

God anmeldelse! Personligt bruger jeg Cliniques City block, da jeg synes det er smart at man sådan kan komme den ovenpå ens daglige fugtighedscreme, men kunne da også godt finde på at prøve den I nævner fra Anthelios. Ville ønske at der bare fandtes ét superprodukt med både fugt, antiage og tonsvis af solcreme – i én tube!

Malene

Tak for god anmeldelse. Jeg kan kun give jer ret i det med alkoholen, men det er jo især i solcreme, det er at finde, så jeg tænker der netop er en god grund til det. Så jeg accepterer det.
Og så vil jeg lige komme med en uddybning af jeres anmeldelse. Jeg har netop været 5 uger i Australien, så der havde jeg jo rig mulighed for at teste solcreme. Først vil jeg sige, at Australien altså har en virkelig skræmmende sol, så det med solcreme var super vigtigt for mig. Det er det nu altid, men når nu der er et kæmpe hul i ozonlaget over Australien, ja så får man virkelig respekt.
Jeg havde heldigvis pakket flere forskellige La Roche-Posay-cremer, og det var jeg glad for. Jeg blev på intet tidspunkt forbrændt, de er nemme at smøre ud, de fedter ikke, og så er de svedfaste, hvilket kan anbefales. Den sidste uge løb jeg tør, og måtte derfor ty til australske produkter – de var slet ikke i nærheden i kvaliteten.
Jeg køber ofte deres spray, da den kan være nemmere at fordele. Så den er rar at have for at spraye løbende. Og så bruger jeg den også i hovedbunden – jeg elsker den. Desuden kan jeg varmt anbefale den her: http://www.laroche-posay.com/products-treatments/Anthelios/Anthelios-XL-SPF-50-Extreme-Fluid-p3913.aspx
– Den er tynd i konsistensen og den føles næsten som en almindelig dagcreme. Og så er den 50 i faktor hvilket er perfekt, da man jo, indrømmet, ofte ikke får smurt den mængde på som lægerne anbefaler. Og så er flasken lille og nem at have i tasken. men da den er meget drøj i brug holder den stadig længe. Der er i hvert fald meget tilbage selv efter fem uger i sol-himmelen.

Pudderdåse Katja

Charlotte, jeg kan kun give dig ret, jeg håber vi finder en. Jeg vil dog sige, at enhver solcreme i udgangspunktet kan bruges oven på din dagcreme.
Malene, mange tak for dine erfaringer. Tak for at du deler dem med os.

Charlotte

True, det bliver bare hurtigt en fedtet affære, også fordi man som regel ikke har tiden/tålmodigheden til at vente på at de forskellige lag “tørrer ind” så man kan komme noget andet ovenpå…

Anja

Er der en hjemmeside, hvor man kan købe produkterne billigere end i DK? Har de dem mon i Kastrup Lufthavn? :hmm:

marianne lukasen

Kære alle. Vi laver ind imellem med gode tilbud. Prøv at checke det på webapoteket.dk- og tilmeld dig evt. vort nyhesbrev

Sladderhanken

apotekeren.dk har et rimelig godt udvalg af solcremer, bare søg efter det. Priserne ser også meget fornuftige ud, og de leverer til adressen så det er jo kun praktisk.

Pudderdåse Katja

Anja, jeg bliver dig svar skyldig, men jeg skal nok holde udkig!

Pudderdåse Katja

Jep, Charlotte. Solcreme er en meget fedtet affære. Derfor jeg også er så glad for disse. Vi kigger også snart nærmere på dem fra Clinique. Men du bliver ikke glad for at høre, at City Block ikke findes i Danmark mere…

Malene

Her kan det fås billigere end DK. Mener det er Maria – modemedmere.dk – der engang anbefalede den. Har ikke selv handlet der endnu.

Malene

Snedigt at glemme linket: https://www.apo-rot.de/

Katja

Tusinde tak for det link! Er du vimmer, hvor er der mange penge at spare 🙂

Anette

Jeg er også La Roche-Posay fan, fordi den gode smøre bliver hvor den skal…nemlig ovenpå huden. Og så giver det jo et ekstra kip, når både hudlæger og kosmetologer (der ikke sælger mærket) også finder roserne frem.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *