Anmeldelse af solcreme: Vichy Capital Soleil

25.05.12

Først og fremmest UNDSKYLD! Vi har været alt for længe om at komme i gang med at skrive om solcreme i år. Så hvis I er blevet solskoldede indtil nu, så må det være vores skyld.

Første i rækken bliver Vichy Capital Soleil. Vichy, La Roche-Posay og de andre L’Oreal mærker har efterhånden fundet formlen til markedets bedste UVA beskyttelse, og grundstammen er derfor den samme år efter år. L’Oreal bruger sit helt eget UVA og UVB filter Mexoryl kombineret med blandt andet Avobenzone, Octocrylene og Titanium Dioxid, hvilket sikrer meget solid og bredspektret beskyttelse.

Variationerne i sortimentet handler derfor – udover faktortallet – om konsistens og andet indhold. I forhold til UVA og UVB beskyttelse er der ingen af Vichys produkter, jeg ikke er helt tryg ved at anbefale. De tager solbeskyttelse meget seriøst hos L’Oreal.

Vichy Capital Solei SPF30 Spray Multi-position
Jeg tillader mig lige med at starte med at anbefale en oldie but goodie, som har været i sortimentet længe. Det er en børnefamilie favorit, fordi det er en suveræn god spray, der får andre sprays til at minde om en tilstoppet vandslange. Du kan vende den på hovedet eller på skrå eller hvilken vej du vil, og den virker stadig. Indholdet er lidt fedtet – men det virker, når man skal jagte en 3-årig huset rundt, fordi han pure nægter at få solcreme på.

Pris 199 kroner for 200 ml.

Tilbage til nyhederne. En af de allerbedste er:

Vichy Capital Soleil SPF 50 Mattifying face fluid dry touch
Navnet siger det hele, for det er det, den er. Hvis du er træt af fedtede og skinnende solcremer, så vil du elske denne. For her får du SPF 50 i en helt unik konsistens, jeg ikke har oplevet før. Den føles lidt fed til at starte med, men tørrer helt ind og efterlader huden babyblød og mat. Jeg lavede mande-testen på Kristian fra mit kontor som sagde “hvordan kan det være faktor 50? Den føles jo slet ikke fedtet?”

Den indeholder parfume. Pris 135 kroner for 50 ml.

Vichy Capital Soleil SPF 50+ Gentle milk for children
SPF50+ er den højeste faktor, man må angive med indenfor EU, og dette er en god solcreme med høj faktor. Der er hverken parfume, farvestoffer eller parabener i. Den er til den fedtede side, men hvis din prioritet er at holde solen væk fra meget solsart hud, så er dette et godt bud.

Pris 159 kroner for 100 ml.

Vichy Capital Solei SPF50 Milk for children
Den store, billigere og mindre fedtede Milk for children vil passe meget bedre til de fleste børnefamiliers behov – både ifht. pris, størrelse og konsistens. Det kan diskuteres, om forskellen mellem SPF50+ og SPF50 reelt vil betyde noget i praksis for de fleste? I Australien må man ikke markedsføre solcremer med højere faktortal end SPF30. Hvis du reelt har behov for SPF50+, så er du næppe i tvivl selv i hvert fald.

Pris 199 for 300 ml. (Denne bestod også mande-testen)

Her kan du købe det
Du kan købe Vichy på de danske apoteker og på nettet. Læs mere på Vichys danske hjemmeside.

Der er ofte en del at spare på fx. tyske Apo-rot.

Læs også sidste års anmeldelse af Vichy, hvor du fx. kan læse om den unikke sololie.

PS. Mange af jer kan måske huske sidste års debat om Octrocrylene. Octrocrylene er et solfilter, som man har mistænkt for at give allergi. Det, der er værd at huske, er at den viden stadig er helt ny, og at alle kemiske solfiltre i princippet kan give allergi. Men hvis du var en af dem, der sidste år reagerede på solcreme, skal du selvfølgelig vælge en Astma- og Allergiforeningsmærket solcreme. Så kan du være sikker på, at den er uden Octocrylene (hvis den er fra i år – ændringen er sket efter sidste år). Hverken jeg selv eller min søn, som begge har eksem af mange former, har nogensinde reageret på Octocrylene. Hvis du nogensinde oplever en reaktion på et solfilter, så er det bare at stoppe med det pågældende filter – det er ret udramatisk. Lad dig for guds skyld ikke skræmme væk fra at bruge solcreme – DET er farligt!

Hvilken solcreme bruger I?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
54 kommentarer
astrid

Hey- har i prøvet den nye fra california tan i spray form??

Pudderdåse Katja

Nej desværre. Der kan jeg ikke hjælpe.

Svenskofilia

Wohoo må straks ud og investere i den ansigtssolcreme, lyder som det jeg altid har drømt om!

Pudderdåse Katja

Vi er fans! (Husk lige at prøve testeren først 🙂

Anja Sand Bjerre

Har selv købt vichys solcreme med SPF 30 og dry touch til ansigtet i en faktor 30.. og det må indtil videre være yndlingssolcremer – så I får ingen skyld fra min side af hvis jeg bliver rød, for så er det vidst selvforskyldt ! 😉

Pudderdåse Katja

Pyha! Det var heldigt 😀

Tina T

Jeg har brugt den her et stykke “Vichy Capital Soleil SPF 50 Mattifying face fluid dry touch” og for mig er den en vinder, den bedste solcreme til ansigtet jeg nogensinde har haft, elsker at den trænger fuldstændig ind i huden JUBIII

Pudderdåse Katja

Yay!

Michelle

Jeg har lige købt Vichy Capital Soleil 50+ spray til børn:-) Næsten alt lægger sig som en hinde på min hud og fedter plus jeg ikke kan holde selv den mindste lugt ud… Den er jeg indtil videre rigtig glad for:-D

Pudderdåse Katja

Dejligt Michelle 🙂 Den har jeg ikke engang prøvet

M.

hvad synes i om sololien? giver den en mere jævn farve?:)

Pudderdåse Katja

Jeg har ikke prøvet den i praksis længe nok til at kunne sige noget om det.

Baysen

Jeg bruger Matas’ sollotion, fordi den er uparfumeret og allergimærket. Jeg er ikke allergiker, men reagerer på mange cremer, så Matas føles som det sikre valg. I øvrigt passer den også i mit pr isniveau 😉 i ansigtet bruger jeg indtil videre min almindelige dagcreme med spf 25. Burde nok finde en decideret solcreme til ansigtet, men har endnu ikke fundet en, som ikke er for fedtende og ikke giver flere urenheder. Vichys er måske løsningen (selvom den indeholder parfume :-/). Jeg tror i hvert fald, at den skal testes;-)

Pudderdåse Katja

Det er i det mindste en mild parfume 🙂 Ellers har La-Roche Posay også nogle gode varianter? Jeg er også STOR fan af denne: https://pudderdaaserne.dk/2011/04/14/test-af-solcreme-cliniderm/

Baysen

Jeg må ud og kigge på mulighederne. Jeres anmeldelse af Cliniderm solcremen lyder meget interessant! 😉

Pudderdåse Katja

Held og lykke. Lad os høre, hvad du finder ud af.

Baysen

Kære dåser,
I skal lige have en kæmpe tak for alle jeres solbeskyttelsestip! Særligt for jeres tip om Aloe Vera gel! Har engang haft den stående og har brugt den som after sun, men af en eller anden grund havde jeg glemt alt om den. For nyligt læste jeg jeres indlæg om den, og da jeg i mandags blev lidt for solbrændt, var der ingen tvivl om, at jeg skulle have fingrene i den! Og den er jo virkelig genial! Den køler ikke kun, men tager også den kløen, som især har drillet.
Mht. ansigtssolcreme har jeg med hjælp fra en bekendt, som er apoteksansat, valgt Cliniderms. Glæder mig til rigtig at komme i gang med at teste den 😉

Pudderdåse Katja

Ej hvor er det godt at høre. Lad os høre hvordan det går med Cliniderm 🙂

Baysen

Indtil videre er jeg fan af Cliniderm – i hvert fald mht. konsistens! 😉 Sommer har der jo ikke været meget af den sidste uges tid, men solen har vi da set her i det jyske, så den er blevet brugt flittigt.
Bruger den dagligt ovenpå min dagcreme. Cremen ligger sig ikke ovenpå huden som en hinde, men trænger ind, som den skal uden at efterlade huden fedtet. Den er simpelthen super!

Pudderdåse Katja

Dejligt! Og jeg er helt enig 🙂

Nanna

Jeg har lige købt den store Vichy Capital Soleil og det er den bedste solcreme jeg har haft til dato! Den er super lækker at smørre ud, så jeg synes virkelig den er pengene værd. Min kæreste er også begejstret for han hader at smøre solcreme på, men denne synes han heller ikke er slem at bruge.

Pudderdåse Katja

Som sagt – MANDETESTEN! Det er der man finde ud af, om de reelt er fedtede 😀

Cecilie

Jeg har købt Kiehls faktor 50 men er ikke ubetinget fan. Ellers plejer jeg at bruge Lancasters cremer selvom de sikkert er helt forfærdelige

Pudderdåse Katja

Hvilken Kiehl’s er det? Hvorfor kan du ikke lide den? Jeg har hørt meget pænt om Lancaster, de skulle bestemt være ok.

Cecilie

Jeg synes bare ikke helt den der Kiehls virker. Det er den der hedder Ultra Light Daily UV Defense SPF 50. Jeg klasker ret meget af den på udsatte steder (bryst og skuldre) men har bare en fornemmelse af, at den ikke rigtig virker (men har ikke 100% bevist det endnu). På den anden side har jeg også svært ved at forestille mig, at et mærke som Kiehls ikke skulle virke

Pudderdåse Katja

Der er alle de ingredienser i, der skal være. Der er stort set det samme i som La Roche-Posay og Vichy. Mexoryl mm. Det hele er jo ejet af L’Oreal og alle L’Oreals firmaer bruger stort set samme kombination af filtre. Så den virker absolut!

Diala

Heeey~ 😀
Jeg bruger i øjeblikket Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defence SPF 50. Den er riiigtig god og så virker den også som en ansigtscreme. 😀
Her er en “kort” beskrivelse af den:
Let ansigtscreme til daglig brug med Spf 50. Giver huden en effektiv bredspektret UVA og UVB beskyttelse. Ultralet oliefri konsistens. Giver en mat finish og modvirker ujævn pigmentering og hudtone samtidig med at der gives beskyttelse mod solens stråler. (http://shop.magasin.dk/Ultra-Light-Daily-UV-Defence-SPF-50/3605975082104,default,pd.html?start=3&cgid=Kosmetik.Kiels7&prefn1=brand&prefv1=Kiehl%27s)

Pudderdåse Katja

Vi er også store fans!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *