Lørdagslook: Rainbow Pearls

Sådan fjerner du Shellac selv

En veninde har spurgt mig, om man kan fjerne shellac selv? Som de fleste andre (mig selv inklusive) har hun fået det lavet og fået beskeden, at komme tilbage og få det fjernet, og så har hun slet ikke tid til det. Og så går tiden, og udvoksningen vokser.

Men man kan heldigvis sagtens fjerne det selv. Man skal bare vide hvordan, så man ikke gør vold på sine negle. Shellac (Gel lak og hvad de lignende kopier hedder alt sammen) er en særlig form for ultra-holdbar neglelak, som du kan få lagt på salon, som bliver hærdet under UV-lys, og som derfor sidder fast. Du kan derfor ikke fjerne den med almindelig neglelak fjerner.

Du skal bruge

Fjerne Shellac

Acetone
Vat eller vatrondeller
Sølvpapir
En rosenpind (almindelig neglerenser af træ)

Sådan gør du
Gør det på en hånd ad gangen. Det er lidt svært at fjerne shellac med fingrene pakket ind i sølvpapir.

Fjerne shellac

1. Væd vat eller vatrondeller med acetone og sæt på din negl. Pak neglen og fingerspidsen ind i sølvpapir. Gør det med alle fingre på den ene hånd.

2. Vent i 10-20 minutter afhængig af, hvor godt din lak sidder fast. Hvis det er glitter-shellac, skal den side i 20 minutter.

3. Fjern sølvpapir og vat (på en negl ad gangen) og skub FORSIGTIGT lakken af neglen med din rosenpind. Den skal nærmest komme af selv.

Hvis det ikke virker
Både Helene og jeg har oplevet især kopier af shellac, der har siddet uhyggelig godt fast. Et alternativ til denne metode er, at hælde acetone op i en kop eller lille skål og sætte fingrene i blød i ca. 10 minutter. Du kan selv se, når lakken begynder at løsne sig. Så er det tid til at begynde at skubbe af.

Igen vær forsigtig. Du skal ikke skrabe den af med vold, acetonen skal hjælpe med at løsne den, før du skraber den af.

De værste glitterversioner af disse lakker har jeg haft svært ved. Det har været 20 minutter i blød med fingrene i acetone (av).

Det kan hjælpe at file lakken først med en grov neglefil for at bryde overfladen, før du lægger acetone på. Så kan acetonen bedre komme til.

 

46 kommentarer

 • Jane

  Nu sidder jeg så og tænker lidt højt :-)
  Shellac er det ikke noget man bruger til både/gulve?
  De fleste går ind for naturlige ingridienser – øko – o-parabener osv.
  Det her lyder fælt farligt på alle måder – fingrene ned i acetone – hvad med dem der har allegi osv.
  Ved godt man må lide for skønheden – men, men, men ;-)
  Almindelig neglelak og neglelakfjerner er det ligeså slemt?

  Søndagshilsner med et lille uff !
  Jane

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Jane
   Nej Shellac er et registreret varenavn. Det har absolut ikke noget med shellak som du kender fra industrien at gøre.

   Acetone er selvfølgelig ikke sundt for huden, men det er absolut ikke giftigt. Det er hovedingrediensen i ganske almindelig neglelakfjerner. Det udtørrer huden rigtig meget, men det er ikke specielt giftigt. Det er ikke noget, man bliver allergisk overfor. Det er et opløsningsmiddel – lad være med at indånde det. Acetone er absolut ikke sundt. Men det er heller ikke farligt. Men man skal selvfølgelig omgås det med varsomhed.

   Og nej, vi går ikke ind for hverken økologi eller at undgå parabener, som du kan se i vores skriverier på bloggen ;) Det er nemlig IKKE sundt.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Tak Katja….. Så blev jeg det klogere – hoppede i med begge ben samlet – kiggede ikke på nettet osv. var ganske impolsiv her.

  Men den her må du altså lige forklare:
  Og nej, vi går ikke ind for hverken økologi eller at undgå parabener, som du kan se i vores skriverier på bloggen ;) Det er nemlig IKKE sundt.

  Regner stærkt med, at du mener det modsatte – vi går ind for – for sådan læser jeg normalt det I skriver.
  Og takket være jer er jeg blevet lidt mere kritisk ;-) – men ryger så vandet en gang imellem. :-)

  Kh Jane

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Helene

  Hej Jane!
  Nej, Katja mener bestemt ikke det modsatte…Vi går stærkt ind for brugen af de gode parabener! Mht. økologi betyder det desværre ofte et uhyggelig højt indhold af allergene parfume stoffer…jeg går ud fra, at det er det, Katja mener :-)

  Mvh. Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hæhæ, det tager skrækkelig lang tid at skrive, når man er på fra telefonen og man laver noget andet samtidig :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvis det ikke er CND shellac, men fx. Harmony gelish, så skal det øverste lag brydes, før det kan tages af – ellers tager det 1000 år. Med en lidt grov fil, filer man bare til overfladen ikke er skinnende mere.
  Det kan anbefales at klippe vatrondel eller hvad der bruges i mindre stykker, så det passer til neglens størrelse, og så lægge lidt neglebåndsolie på huden rundt om neglen, for at skåne huden for acetone dampene.

  Shellac/gelish er virkelig en af de mest geniale opfindelser:-) Jeg er så afhængig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Cecilie. Det har du fuldstændig ret i det med at file først! Det havde jeg helt glemt! Jeg tilføjer det lige – tak for reminderen.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Tak for jeres tilbagemeldinger begge to og tak for links – godt at få sat de ting på plads – så vi præcist ved, hvad vi snakker om :-)
  Tak, tak – nyd det gode vejr.
  Kh Jane

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   I lige måde Jane :) Hav en dejlig søndag

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Madeleine

  Ej, hvor sjovt jeg har selv lige fjernet Shellac på samme måde uden at ha’ set denne guide! Jeg brugte den billige neglelakfjerner fra Føtex med acetone, og det fungerede fint! Det tog dog mega lang tid med vandbad og jeg blev pænt utålmodig, så jeg gik i gang med vatrondel/sølvpapir-cirkuset, og først DÉR ville Shellac’en give sig:) Man kan skrabe den af lige så stille med sin egen negl, eller er det total forkert? Det kom ret let af, men der skulle skrabes en smule.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hehe. Hvor sjovt. Men du skal nok bruge en neglepind i stedet for, det andet ødelægger dine negle. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Madeleine

   All right, det gør jeg næste gang:) Man skal jo passe på sine negle:D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie Hedegaard

  Hej :)

  Er der nogle steder her på nettet hvor man kan købe CND shellac?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Mie
   Shellac får man lagt under en UV-lampe, som hærder lakken. Hele det udstyr koster vist ca. 4.000 kroner. Du kan godt købe det i udlandet på nettet, men det var vist ikke det, du mente? CND forhandler kun det originale udstyr til professionelle saloner.

   MEN – der kommer snart en producent med en version af UV lak (det samme som gellak) til hjemmebrug. Det kommer I selvfølgelig til at høre mere om.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Jeg bruger selv Gel Polish fra IBD(det samme som shellac, bare et andet mærke) – og det er jeg rigtig glad for :) Har købt det her:
   http://www.vippen.dk/IBD_Negle/Gel_polish

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette Kallesøe

  Hej pudderdåserne.

  Jeg fik for et par dage siden lavet shellac negle.
  Jeg har læst et sted at man kan ligge alm. neglelak ovenpå chellac og derefter fjerne det med alm. neglelakfjerner igen uden at shellacen tager synderligt skade. Ved i om dette passer?

  Hilsen
  Mette Kallesøe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Mette
   Det er rigtigt. Det er vigtigt at være opmærksom på to ting. Du skal bruge en acetone-fri neglelakfjerner (acetone opløser shellac). Og du kan risikere at shellac’en bliver mat i overfladen. Men farven rør den ikke ved.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Startkittet koster 385 kr. inkl. lampen og farverne koster 79 kr. pr stk. Udregnet så er prisen for en manicure ca. 22 kr. pr gang…. der er altså virkelig noget at spare i forhold til at gå på salon her! Ikke mindst så kan man jo gøre det derhjemme og så kan lampen faktisk vendes om så man også kan lakere sine tå-negle! Når du skal fjerne lakken igen kan der købes en Remover separat eller du kan følge Helene’s guide til at fjerne Shellac her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Damkjær

  TAK piger! I er altså bare fantastiske, sad og irriterede mig over mine shellak-negle her til morges, men havde også fået at vide, den eneste måde jeg kunne få fjernet det på, var at komme tilbage til salonen, I har reddet mine nytårsnegle ;-)

  Godt nytår, glæder mig til at følge med videre hos jer i det nye år.
  A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Du er sød Amalie :) Rigtig godt nytår!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Heide

  Hej.

  Jeg har kigget lidt på nettet, men blev ikke rigtig så meget klogere.

  Så denne debat.

  Er der nogen, der ved, om shellak er giftigt/fuld af en masse kemi?

  Hilsen Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Tina
   Shellac er CNDs gelèneglelak og GelLack er Depends version. Det er grundlæggende det samme og udspringer af samme teknologi, nemlig lakering af tænder. Min holdning er, at det giver meget lidt mening at tale om kemi i produkter. Da det meste, du omgiver dig med, er kemi. Er det skadeligt at lakere negle? Tjaaa, super sundt er det vel ikke…
   Er det mindre skadeligt at bruge gelèvarianterne? Måske nok…fordi du i mindre grad skal udsætte huden for opløsningsmidler (da lakeringen holder længere).
   Håber det var mere oplysende :-)

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stella

  Hej Pudderdåser. Tak for den fantastiske blog, og alle de gode indlæg.
  Jeg har Depend gellack, og da det begyndte at falde af, kunne jeg tage hele flager af, og på den måde rigtig nemt tage lakken af. Ved I om det meget dårligt for mine negle, hvis jeg hiver det af på denne måde? Det er nemmere end at bruge Depends egen acetone gel og så skrabe det af, på de negle hvor lakken sidder løst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvis det slipper neglen uden besvære, så synes jeg det er helt fint. Du må bare ikke føle at du gøre vold på neglen. Men det lyder som om det bare nærmest kan hives af uden problemer? Så lyder det fint for mig – og jeg er lidt misundelig ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg var også vældig glad for mine shellac’ede negle, men allerede efter 5-6 dage begyndte lakken at slippe mine negle, og jeg kunne som beskrevet ovenfor trække lakken af.
   Jeg tror den korte holdbarhed måske skyldes, at jeg har lange naturlige, men også ret bløde negle, og fleksibiliteten har nok gjort, at lakken er blevet lirket løs – det er i hvert fald min teori.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det har altså også rigtig meget at gøre med evnerne hos den negleteknikker, der har lagt den. Nogle gange handler det simpelthen om, at neglen ikke er forberedt godt nok, før lakken kommer på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hej. Jeg er lidt i tvivl når jeg læser kommentarerne. Der er forskel på shellak og gellack. Også hvordan man fjerner dette. Shellak kan man bruge acetone, men hvad med gellack. Olien fra Matas virker ikke, så er der den anden metode, som jeg ikke har prøvet. Nogen der har erfaringer med dette. Kh Sanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sanne

   Jeg er ked af det, men jeg forstår ikke spørgsmålet. Ja, der er forskel på Shellac og GelLack, men ikke så meget… Du kan fjerne alle de typer, jeg kender med Acetone.
   Olien fra Matas? Mig bekendt kan du ikke fjerne hverken den ene eller den anden med olie. Med mindre det er den nye fjerner fra Depend GelLack, du taler om? Den er jeg i gang med at teste, så det må vente lidt med flere detaljer om den.
   Den anden metode? Det ved jeg heller ikke helt, hvad er? Hvis det er Depend GelLack Remover, så fungerer den godt :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Når du skal have det af igen, skal du bruge Depend GelLack Remover, eller du kan følge de ellers glimmeren tip fra emilysalomon.dkeller pudderdåsernes. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katerina

  Hej,
  jeg har prøvet dette med acetone og sølvpapir mange gange, når jeg vil fjerne shellac eller gel, men det virker ikke! det kommer ikke af selv, og det er stadig meget svaert, hvis jeg bruger pinden eller neglefilen og der er altid mange skilte på neglerne. :( er der nogen shellac lakfjerner du kunne anbefale?? hilsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Katerina
   Hvad er det helt præcis, du bruger? Hvilke lakker?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katarina,

   Du skal nok prøve med CND’s Nourishing Remover. Det går både hurtigere og er langt mere skånsomt end acetone.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Yasmin
   Det er bare en blanding af acetone og olie.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] btw. man kan altså godt tage shellac af selv, hvis man gør det ordenligt. Find en guide HER eller HER. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Katja,

  Jeg har altid døjet med tørre hænder. Så kan det altså godt blive hårdt for fingrene med acetone i 20 minutter. Mine bliver i hvert fald udtørret og grimme.

  Jeg har været super glad for din guide her, men jeg har fundet ud af at det passer mig bedst med at bruge cnd’s egne produkter. Både væsken og negleolien. Der er et link her hvor man kan se hvilke produkter cnd selv anbefaler: http://wellnesskompagniet.dk/hvordan-fjerner-man-shellac/ . Fik det anbefalet af hende som lækker shellac på mine negle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mormor

  Nu er jeg nybegynder med akrylnegle som jeg har fået lagt Shellac på. Hvis jeg nu ønsker at bruge en anden neglelak, kan jeg så selv tage Shellacen af? for jeg kan jo ikke bruge a acetone.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mormor
   Nej, det vil jeg ikke mene, at du kan, men jeg ville ringe til negleteknikeren og høre om hun/han har en løsning.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mormor

   Tusinde tak, det vil jeg gøre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hejsa
  Når I skriver acetone, er neglelakfjerner med acetone så fint? Eller skal det være ren acetonwe, fx fra Borup?
  Mvh Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Katrine
   Det skal være ren acetone, en neglelakfjerner er slet ikke kraftig nok og kan derfor slet ikke opløse gelélak.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

   Hej
   Det passer ikke at man ikke kan bruge en alm. neglelakfjerner, jeg bruger enten Cutex el. Matas egen neglelakfjerner, lader det virke 15-20 min og det er lige til at skrabe forsigtigt af bagefter. Jeg har shellak negle.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Susanne
   Det afhænger meget af, hvilket mærke man bruger, det er da bare skønt, at det virker for dig :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Hejsa!
  Tak for et godt indlæg – og ja faktisk gode og meget relevante indlæg generel. Jeg er kæmpe fan :)
  I forlængelse af dette – hos mange neglesaloner mv., kan man få en behandling, der hedder noget a la “balancering af negle” – men hvad betyder det helt præcis, når en negle er ude af balance? Og hvad gør behandlingen godt for? Kh. Elisabeth

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Elisabeth
   Det kan jeg desværre ikke svare på, jeg vil undersøge sagen og vende tilbage. Det lyder umiddelbart lidt fjollet ;-)
   Tak for din ros <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Hej Elisabeth
   Balancering er, når man har fået lavet akryl- eller gelénegle, og de så vokser ud, og man fylder udvoksningen op med produkt og retter neglene til, så de igen er pæne 🙂
   De fleste steder kalder det efterhånden for opfyldning i stedet for balancering.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdagslook: Rainbow Pearls