Look: Made A Mistake

Tirsdagstip: Prøv en ny konsistens

Jamen dog… Vi vil altid gerne forklare og hjælpe i det omfang, vi formår. I går blev min inbox meget fuld, meget hurtigt efter indlægget om MACs nye kollektion MAC Shop MAC, Cook MAC. Spørgsmålene drejede sig alle sammen om de samme produkter nemlig de meget fine Cremeblend Blushes. MAC lancerer tre forskellige farver af denne cremeblush, hvoraf jeg altså har de to af dem fra en tidligere kollektion. Kan de anbefales? Svaret er ganske enkelt et rungende ja. Denne lille dåse med farvet creme er fantastisk til både den ene og den anden slags farve. Selv om det ikke er til at se det, har jeg brugt de to blushes rigtig flittigt, de er nemlig ultra pigmenterede og dermed meget drøje. Selvfølgelig bliver de brugt som blush, men jeg ynder også at bruge dem både på øjnene og på læberne.

Når overskriften lyder, som den gør, er det, fordi en del af vores kære læsere åbenbart er skrækslagne ved tanken om denne konsistens. Det behøver du slet ikke at være. MAC har i forvejen nogle meget fine farver af denne type blush i sortimentet og de er super anvendelige, nemme at blende ud og i det hele taget rigtig gode at arbejde med.

En enkel regel
Den eneste grundregel, som kan være en fordel at huske, er altid at bruge creme på creme og pudder på pudder. Altså er det generelt en dårlig idé at anvende en cremeblush oven på et pudderprodukt. Når det er sagt, er det altså tilladt at bryde reglerne. Jeg brugte for eksempel en løs mineralpudder foundation i mange år og brugte også i denne periode cremeblush.
Du skal selvfølgelig være opmærksom på problematikken, for det kan ødelægge hele looket, at du smører cremeblush oven på en pudret hud. Sædvanligvis vil det være mængden af blush, som gør hele forskellen. Brug derfor altid lidt ad gangen, det er meget lettere at duppe mere på end det er at få det af igen.

Pensel, svamp eller noget helt tredje?
Spørgsmål, om hvordan i alverden man får sådan en cremeblush til at ligge pænt på kinderne, er uundgåelige. Jeg anbefaler, at du prøver dig frem. Min brug af en duo-fibre pensel er ikke nødvendigvis løsningen for dig. Det kan være, at du meget bedre kan styre farven med fingrene eller med en svamp, og så skal du selvfølgelig gøre det.
Synes du stadig farven og doseringen er svær at styre? Så er der også råd for det. Tag en lille smule af din ansigtscreme på håndryggen og bland en lille smule af cremeblushen i, nu er konsistensen endnu mere let og farven mindre kraftig. Dette trick fungerer dog kun, hvis du bruger flydende foundation.

10 kommentarer

 • Jeg elsker MACs cremeblend blushes! Det er herre go’e! Jeg er dybt forelsket i farven Lady Blush og bruger enten fingrene eller en MAC 168 børste. Det eneste er bare at de skal have et swipe med noget køkkenrulle en gang i mellem, da overfladen på creme blushen godt kan blive lidt… støvet.

  Ellers bruger jeg den både oven på pudder- og flydende foundation, uden problemer.

  Men det jeg nu elsker cremeblend blush for mest, er faktisk som en base for min powder blush – så holder min blush HELE dagen (uden at se overdone eller ‘cakey’ ud)! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Nice! Jeg er også fan!

   Hvilken farve bruger du under din powder blush? Jeg kender ikke selv til problemet med forsvindende blush, men anbefaler netop ofte dette som løsning <3

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg bruger mest Ladyblush eller Brit Wit, men de 3 LE fra Shop Mac, Cook Mac er også virkelig go’e! Især med en mineral blush over. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har rigtig gode erfaringer med at bruge cremeblush efter foundation men inden jeg sætter det hele med lidt løs transparent pudder. Det ser virkelig naturligt ud, som om det er ens egen farve og det virker rigtig godt til hverdag!
  Jeg har lige investeret i Clarins nye flydende blush, den er meget diskret og anvendelig!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker også min cremeblend blush fra MAC, som jeg har i farven Something Speciel. Så fin og frisk. Lægger den for det meste med fingrene og den er virkelig drøj i brug :) Bestemt ikke min sidste cremeblush fra MAC.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Uh, den blush gad jeg altså godt prøve :) Men hvilken farve skal man vælge hvis man er lys i huden og selv godt kan have tendens til røde kinder?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Kære Nanna

   Bruger du foundation og gør du noget for at neutralisere rødmen?
   Mine kinder er nærmest pink, hvis ikke farven bliver neutraliseret på den ene eller den anden måde.
   Både INGLOT, Make Up Store, Clinique, MAC og La Roche-Posay (og sikkert flere, som jeg i skyndingen har glemt :-) ) laver neutralizers/correctors i forskellige konsistenser, som jeg varmt kan anbefale.

   Et gammelt trick til at finde ens egen blushfarve er at knytte hånden hårdt og derefter finde en blush, som matcher den rødme, som opstår i håndfladen efterfølgende.
   Selv bruger jeg alle farver blush, er farven kraftig eller mørk, bruger jeg bare mindre af den og toner mere ud.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Hej, ja jeg bruger foundation dagligt sammen med den pudder fra Clinique som i har anbefalet til at skjule røde kinder. Men tak for dit svar, så er der måske ikke så mange “regler” for hvilken farve man skal vælge og hvad der passer til hvad :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Nanna
   Det er min holdning, at regler er til for at blive brudt :-P I hvert fald, når det gælder makeup. Personligt stræber jeg altid efter, at læber og kinder harmonerer, ikke nødvendigvis på “matchy matchy måden” det kan også være som kontrast.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Look: Made A Mistake