Pudderdåsernes julekalender den 12. december

Sulfater revisited: Må-vide til tør hud eller irriteret hovedbund

Som jeg har skrevet om før, så kan sodium lauryl sulfat (eller natrium lauryl sulfat som det også kan hedde) give problemer med hovedbunden. Det findes i mange shampoo’er, fordi 1) det er billigt og 2) vi elsker som kunder følelsen af det, fordi det skummer så godt.

Problemet er, at det længe har været velkendt, at det kan irritere og udtørre hovedbund og hår. Så hvis din hovedbund driller, så er der rigtig god grund til at tjekke din shampoo, om den indeholder sodium (eller natrium) lauryl sulfat.

Så skrev jeg også sidst:
Sodium Laureth Sulfate bliver ofte skåret over samme kam som Sodium Lauryl Sulfate, og det er der ingen grund til. Den har nemlig langt mildere og er næppe et problem for ret mange. Så hvis du har sart hovedbund så brug gerne en shampoo med Sodium Laureth Sulfate eller en af de mange, mange andre sulfater, der findes.

Udover at jeg ikke kan stave, så har jeg faktisk til dels skiftet mening. For jeg har snakket meget og længe om det her med en mand, som laver shampoo, og ved utroligt meget om sulfater. Og jeg har prøvet mig frem selv.

Ligger meget tæt på hinanden
Og nu bliver det lidt nørdet, bær over med mig. Skalaen for sulfater og lignendes irritation af huden går fra 0-8. Sodium Lauryl Sulfat ligger på 5 og kommer i kategorien “problematisk”, Sodium Laureth Sulfat ligger på 4,7 og kommer i den gode kategori. Se skema nedenfor, som jeg har hugget fra det videnskabelige tidsskrift Cosmetics & Toiletries.

Comparative primary skin irritation scores of high foaming anionics

Så når man ser på det samlede billede, så ligger Sodium Lauryl Sulfat og Sodium Laureth Sulfat meget, meget tæt på hinanden i den høje ende, når det kommer til hudirritation. Hvorimod vi har en lang række andre stoffer, som ligger meget, meget lavere.

Derudover ved man faktisk godt, at Sodium Laureth Sulfat kan give problemer. Den kan udtørre huden og man kan se effekten efter så lidt som tre vaske. Det kan skade hårsækkene og føre til udtørring af huden, irritere øjnene og huden mm.

Det er ikke lige så problematisk som Sodium Lauryl Sulfat – overhovedet. Men vi kan nok langt fra frikende det helt.

Skummer og er billigt
Hvorfor bruger stort set alle så Sodium Laureth Sulfat? Fordi – som med Lauryl – det er meget billigt og det skummer godt. Alternativerne til de to SLS’er er temmelig dyre, og de skummer ikke på samme måder. Og vi som forbrugere er blevet vænnet til, at vores shampooer skal skumme – også selvom vores hår og hud i længden ikke har godt af det.

Mine hænder kan mærke forskel
Da jeg havde opdaget dette, så gik jeg ud og kiggede på vores håndsæbe her i huset. En ganske almindelig og fredelig Neutral flydende sæbe, som jeg ikke vil tale ondt om. Men den er – som stort set alle andre – baseret på Sodium Laureth Sulfat.

Både min mand og jeg har tørre hænder, så jeg har eksperimenteret med i stedet at sætte en Shampoo 3 fra Purely Professional op ved vores håndvaske. Den er en ekstremt mild shampoo, som netop ikke kan skumme af sig selv, og som derfor kommer i en pumpe, som skummer den op.

Og effekten har været til at mærke på mine hænder, selvom der kun er gået få dage. Normalt, når jeg har vasket hænder, så stryger jeg direkte ind til min håndcreme, fordi mine hænder føles som rosiner. Den fornemmelse har jeg ikke på samme måde mere. Lige nu har jeg fx. ikke tage creme på efter sidst jeg vaskede hænder. Det kan jeg normalt slet ikke holde ud.

Purely Professionals Shampoo 3, som jeg holder meget af, koster 120 kroner og bliver derfor en temmelig dyr håndsæbe i længden, så jeg har fundet et alternativ, nemlig No perfume flydende håndsæbe fra Urtekram (for Guds skyld den uden parfume, ikke?). Jeg har stadig ikke pakket den ud af indkøbsposen fra SuperBest, så jeg kan ikke sige noget, om den giver samme oplevelse endnu. Men jeg skal hilse at sige, at det er svært at finde produkter uden SLS derude! Billige indholdsstoffer er populære…

Jeg siger ikke, at alle nødvendigvis skal forsage sulfaterne. Billig shampoo skal man ikke kimse af. Men hvis du har tør og irriteret hud eller generelt vil være mild mod din hud, så er det et godt sted at kigge din shampoo og sæbe nærmere efter i sømmene. Og det gælder alle former for sæbe, shampoo, bodyshampoo, renseprodukter mm.

 

 

68 kommentarer

 • Julie

  Det kommer vel også an på, hvor meget af stadset der er i ik?
  Jeg har en ansigtsvask, hvor sodium laureth sulft kommer efter vand, aloe vera og glycerin på ingredientslisten, desuden kommer disodium laureth sulfosuccenat lige efter. Den skummer heller ikke ret meget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jo helt sikkert! Det er meget vigtigt, hvor højt oppe på ingredienslisten, det står.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • dorthea

  TAk, min hårbund og hænder har lidt i årevis. Det skal helt sikkert afprøves. Har du andre alternativer til Shampoo 3 fra Purely Professional, er pt. bosat i Barcelona og her vælter de sig ikke i den type produkter! Ellers må jeg bestille online :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg kender virkelig ikke ret mange, måske nogle andre kan hjælpe med flere mærker? Og PP er mine favoritter. :-)

   Men jeg er også glad for Moroccan Oils shampoo, som er uden sulfater, MEN den er kun egnet til meget tørt hår, som ikke er for tyndt. Det er en meget plejend og rig shampoo, som godt kan tynge meget fint hår.

   Derudover bliver jeg dig svar skyldig. Jeg kender kun Purely Professional og Urtekram. Men begge dele kan købes online. Ellers prøv at google. Der findes ret meget sulfatfri shampoo i hvert fald. Men pas på parfumen! En del af det hører hjemme i den naturlige og økologiske verden, og der følger ofte en del parfume med.

   Held og lykke :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Faurskov

   Jeg kan anbefale produkter fra Kevin Murphy. Alle produkterne er uden parfume, parbener og sulfater :) Det kan i hvert fald fåes i mange lande efterhånden…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   De er desværre ikke uden parfume. Tværtimod indeholder de rigtig mange af disse, så vidt jeg husker fra mit møde med dem: http://eksem.astma-allergi.dk/kontakteksem/allergiskkontakteksem/parfumeallergi/26saerligtallergeneparfumestoffer

   Men de er i hvert fald uden parabener og sulfater ja :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette WK

  Tusind tak for yderligere info! Jeg opdagede sammenhængen for et lille halvt års tid siden, da jeg læste om Curly Girl-metoden. Jeg kunne ikke håndtere et liv helt uden shampoo sådan fra dag til dag (mit hår blev i hvert fald ekstrem fedtet), men en shampoo uden sulfater har virkelig reddet mit tørre, krøllede hår! Jeg bruger A-Derma Foaming Shampoo fra apoteket.

  Jeg har desuden atopisk eksem og parfumeallergi, og jeg tænker tit at jeg er enhver ekspedients mareridt ;-) Men jeg leder nu efter den perfekte krops- og håndvask, selvom det er skidesvært. Jeg er nemlig blevet glad for vaskeolier, da min tørre hud elsker den høje fedtprocent. Men jeg kan kun finde med enten parfume eller sulfat, så den er ikke på plads endnu. Nogle gode forslag til den, derude? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Mette

   Selvtak og tak for dine erfaringer. Jeg kender desværre heller ikke nogen vaskeolier med de egenskaber… Andet end ganske almindelig ren olie eller babyolie, og det er lidt noget andet. Det kan du sagtens bruge i badet, men du kan ikke vaske hænder i det fx.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Jeg har også atopisk eksem, så jeg siger TAK for tippet med shampooen! Det er en sand jungle af produkter man kommer igennem som atopiker, og du har lige sparet mig for shampoo-junglen. Hvor er jeg glad :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg håber, det virker for dig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Aveda har også fire slags shampoo uden sulfater. Bruger selv Dry remedy, og den fungerer super, skummer fint og dufter godt :) Aveda sælger også en shampoo specielt til sart/tør hovedbund…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg har en liggende, jeg skal have prøvet. :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia, Lystrup

  TAK for (endnu) et meget interessant indlæg. Jeg har aldrig lært så meget på så kort tid (og brugt så mange penge (!) på Jeres gode anbefalinger – SOM VIRKER!!), siden jeg ved en tilfældighed stødte på Jeres fantastiske blog. I kommer med så mange input og sætter så meget i gang…

  Jeg har aldrig rigtig gået op i div. ingredienser i shampoo, creme etc. (ups!), men jeg skal da lige love for, at I har fået mig på andre tanker. Sjældent har jeg ryddet så meget op (læs: smidt ud!) i mine badeværelsesskabe. Det er jo skræmmende med alt det irriterende og skadelig bras, der er i vores skønhedsprodukter (gisp!). Og jeg er på ingen måde fanatisk!

  Efter jeg er begyndt at læse ingredienslister med lup (ja, det står jo noget småt nogle gange…) er jeg (selvfølgelig) stødt på Ammonium Lauryl Sulfate og Ammonium Laureth Sulfate i fx. shampoo’erne TRESemmé 24 Hour Body + TRESemmé Naturals Nourishing Moisture samt i nogle flere på hylden.

  I et tidligere indlæg omkring sulfater skriver du, Katja, om Sodium + Natrium Lauryl / Laureth Sulfater – men ikke om Ammonium Lauryl / Laureth Sulfater. Du skriver netop, at det kan hedde noget forskelligt foran, i stedet for Sodium… (Jeg kan i øvrigt ikke rigtig finde noget omkring Natrium xxx).

  Og nu til spørgsmålet i dette lange indlæg…
  Er det akkurat de samme sulfater og dermed de samme retningslinier man skal følge, uanset om der står Ammonium, Sodium eller Natrium foran?

  Så vidt jeg kan læse på beautypedia.com frikender cosmeticscop/Paula Begoun Ammonium Lauryl / Laureth Sulfate (udvundet af kokos), men fx. ikke Sodium Lauryl Sulfate. Korreks mig gerne, hvis jeg tager fejl…

  Summa summarum, som udgangspunkt kan jeg forstå, at man skal begrænse/undgå brugen af xxx Lauryl Sulfate ved tør/sart hud/hovedbund, men gælder det også Ammonium Lauryl Sulfate?

  Beklager dette lange indlæg, men jeg bliver så forvirret… (og træt!). Men jeg er helt sikker på, at I kender svaret :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Pia

   Tak for din søde kommentar :-)

   Ja, ammonium lauryl sulfat er i princippet det samme som sodium lauryl sulfat. Og bør undgåes hvis man har tør og sart hovedbund.

   Ammonium laureth og sodium laureth er også det samme (i denne sammenhæng).

   Jeg ved godt, at Paula frikender Laureth sulfaterne, og det har jeg jo altid også gjort. Men som sagt – ved især tør og sart hus har jeg ombestemt mig. Der kan man også have god gavn af at undgå dem.

   Jeg håber du kan bruge det svar også. Og igen – tak for de pæne ord, de betyder meget :-)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia, Lystrup

   Hej Katja

   Tak for super-hurtigt og brugbart svar.
   Du må altså bære over med mig, for jeg er stadig en smule forvirret… som jeg skriver i mit indlæg er det bl.a Ammonium Lauryl Sulfate, som Paula frikender – jeg har lige indkopieret det, hun skriver på cosmeticscop:

   ” :-) (= en glad grøn smiley, der ikke lader sig kopiere…) ammonium lauryl sulfate
   Categories: Surfactants/Detergent Cleansing Agents
   Can be derived from coconut; used primarily as a detergent cleansing agent and is considered gentle and effective. See surfactant ”

   Hvis der i xxx Lauryl Sulfate i princippet er tale om det samme stof, hvordan kan det så være, at Sodium Lauryl Sulfate er på Paulas sorte liste (det er markeret med en sur rød smiley)…?

   KH Pia

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Oooh….

   Jeg vender lige tilbage

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja
   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Har lige kigget på mine badeprodukter + håndsæbe – stort set alle indeholdt Sodium Laureth Sulfat :( Men min aloe vera + deodorant indeholder sodium benzoate – kan ikke set det på skalaen, er det bare fordi det er noget helt andet? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Nej hov – nogle af dem indeholdt Disodium Laureth Sulfosuccinate… troede bare at det var et andet navn for det samme. Man skal vist huske at kigge ordentligt efter :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jep, det skal man. Og din Aloe Vera og deo er fin, det er kun produkter, du bruger til at vaske dig med, som de kan indeholde :) Sodium Benzoate er noget helt andet :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Super :) godt lige at vide med deo, når det jo er hver dag og direkte på huden.. :) tak fordi I altid har god info :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   I deo er det typisk parfumestofferne, man skal holde øje med :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ohh hvor er der dog stor sammenhæng mellem produkter som skal gøre os skønnere og som tværtimod fremprovokerer det modsatte.. jeg er i den heldige situation at jeg venter ønskebarnet og i forbindelse med det har der altså åbnet sig en ny verden.. kan du evt komme med anbefalinger til hårprodukter til tyndt og fint hår, uden alt? Man kan nemlig godt blive lidt træt af kun at bruge apotekets basis ;-) og undskyld hvis du har svaret på det 100 gange før :-)
  Hilsen Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det kan du tro Louise. Se med i morgen, hvor jeg kommer med et indlæg med et rigtig godt eksempel på et sådan mærke :-)

   Og stort tillykke med maven!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det lyder rigtig lækkert, det glæder jeg mig meget til at læse :-) man vil jo gerne stadig have lidt lækkerheds følelse, selvom man vil gøre alt godt for det lille pus. Desuden regner jeg med at forsætte med de produkter bagefter, da det jo heller ikke er godt for mig selv. Dog igen gerne med lidt lækkerheds følelse ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er jo lige præcis det. Jeg er TRÆT af, at bare fordi, man vil have noget parfumefrit og miljøvenligt, at man så er henvist til det billigste i supermarkedet…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trins

  Det kan godt være at det slet ikke har noget med hinanden at gøre, men når man vasker fingre, er det jo for at fjerne bakterier, og håndsæben skal jo helst ikke være så mild at den kun fungerer som en slags tykt vand med plejende ingredienser i. Den skulle jo gerne fjerne alle virusbakterierne, toiletbakterier, bakterierne fra det ferske kød osv.
  Melder historien noget om, hvilken betydning de forskellige sulfater har på hvor bakteriefri ens hænder samtidig bliver, ved brug af dem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trins

   Med til historien hører at jeg har “børneeksem” på mine hænder (min hudlæge sagde at havde jeg haft børneeksem i albue-knæbøjninger som barn, så fik man det ofte på hænderne som voksen – og vupti – det passer indtil videre – desværre), og jeg gad godt at finde den håndsæbe som ikke forværrede problemet. Herhjemme bruger vi enten Neutral, Urtekram No Perfume eller Derma, men jeg kan stadig få slem eksem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Det er rigtig svært! Jeg har prøvet MANGE håndsæber og en af dem, jeg mærkelig nok reagerer mindst på, er en billig parfumeret en fra Aldi. Dem som skulle være super hudvenlige smadrer mine hænder fuldstændig, det er meget sært og jeg har aldrig fundet forklaringen.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Godt spørgsmål Trins? Jeg ved det faktisk ikke, men meget relevant.

   Og ifht. eksemen, så kender jeg det alt for godt. Jeg har selv haft meget slem børneeksem og har nu en søn med samme :(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Trins

   Det er faktisk sådan at størstedelen af både vira og bakterier først forsvinder, når du tørrer fingrene i håndklædet. Hvis det er desinfektionen, som er vigtigst for dig, så er det håndsprit du skal have fat i :-D

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Og SÅ får man tørre hænder! Av!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for altid oplysende artikler. Jeg er virkelig blevet fan af jeres informative stil. Skal til at købe ny shampoo og har i lang tid brugt Himalaya Herbal Healthcare fra Indien (som jeg godt gad at høre jeres analyse af, kan ikke regne ud om de faktisk er gode og milde mod huden eller om de bare “ser sådan ud”, dvs. snakker om ayurveda og 100% herbal activities – kender i mærket?)
  I hvert fald har jeg fundet en shampoo hos dem, som ikke gør mit hår tørt og frizzy. Har altid hadet at vaske hår, da jeg syntes det blev så grimt af det :-)
  Nu er jeg så begyndt på det der med at læse det med småt og vil gerne forsøge at afkode om Herbal Himalaya indeholder sulfater eller ej.
  Og nu til mit spørgsmål: Kan listen ovenfor bruges som en “tjek-liste”, dvs. at hvis der ikke er nogle af disse i shampoo’en, så er den sulfatfri? I min shampoo er der Potassium Sorbate, Sodium Benzonate, Methylchloroisothiazolinone Mehtylisothiazolinone – det lyder jo altsammen som nogle grimmer ingredienser, men er det det? Håber I kan hjælpe :-)
  Har forresten også fået prøver på en Argan shampoo fra Kiehls som er uden sulfater, men lur mig om der ikke er noget parfume i..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Julie
   De ingredienser, du lister der, har ikke noget med sulfater at gøre. Det er konserveringsmidler – og jeg ikke fan. Sodium Benzoate kender du måske som atamon. Det er helt ok. Potassium sorbate er også ok – alle konserveringsmidler kan give allergi, men vi har samtidig brug for dem. Men Methylchloroisothiazolinone og Mehtylisothiazolinone er på min absolut no-no liste. Det er et af de mest allergene konserveringsmidler vi har og man bruger det heldigvis sjældent efterhånden. Det hedder også kathon, du kan læse om det her: http://eksem.astma-allergi.dk/kontakteksem/allergiskkontaktallergi/konserveringsmidler/andrekonserveringsmidler

   Det har så ikke en pind med sulfater at gøre overhovedet. Men ja, du kan godt bruge dette indlæg til en tjekliste ifht. sulfater. Lauryl sulfat hedder altid noget med lauryl sulfate. Sodium lauryl sulfate eller natriu lauryl sulfate fx. Laureth sulfate er det samme, det hedder sodium laureth sulfate eller natrium laureth sulfate eller med noget tredje som det første ord. Du forstår…

   Der findes andre sulfater end de to – GODE sulfater. Det er de to sulfater, vi gerne vil undgå.

   Kiehl’s har både parfumerede og uparfumerede produkter – hvis du tager et billede af ingredienslisten og sender til mig, så skal jeg tjekke for dig :)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja, tusind tak for dit grundige og meget informative svar!
   Det bekræftede en lille snigende mistanke om, at Himalaya produkterne måske ikke er så “øko-bøko-gode” som de umiddelbart lader til at være. Jeg tror, at grunden til at jeg har været så glad for den er, at den er sulfatfri. Det er bare først gået op for mig nu! Derfor tror jeg, at jeg skal prøve en anden sulfatfri shampoo og se hvordan det fungerer for mig. Måske en Purely Professional.. Hvis jeg får brug for assistance med Kiehls, så vender jeg tilbage. TAK for tilbuddet :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Du er altid velkommen – og jeg er enig med dig ifht Himalaya ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej:-)
  Jeg ved ikke om tråden stadig er aktiv, men jeg prøver lige…

  Jeg har kigget på en vaskeolie (decubal shower&bath oil) og på ingredienslisten står MIPA-Laureth Sulfate…

  Jeg kan ikke finde det på listen i indlægget, ved I om det bare er det samme som sodium laureth sulfat?

  Mvh Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Anna
   Det ved jeg desværre ikke med sikkerhed, så jeg bliver dig svar skyldig.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej :)
  Altså de der purey profesional shampooer er jo ikke uden sulfater, bare med mildere sulfater! Jeg vil gerne prøve en helt sulfat fri shampoo fra liz earle, kender i noget til den? Den indeholder Sodium lauroyl methyl isethionate, ved i om det er en sulfat?
  Igen tusind tak for en fantastisk blog, i er til stor hjælp!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja, det har du helt ret i :) Jeg snakker om Lauryl sulfat og Laureth sulfat som sulfater – men de andre er jo også. De er bare “gode”. Men Jeg kender ikke Lix Earle, og vil derfor ikke udtale mig om det. Og jeg tør faktisk ikke – uden en meget længere research – skelne hvor grænsen går mellem hvornår et stof er en sulfat eller et andet vaskeaktivt stof – i mine øjne er det også lige meget. Det er de to SLS’er man bare skal undgå.

   Men Purely har faktisk to helt sulfatfrie shampoo’er: http://purelyprofessional.dk/produkt-kategori/shampoo/ Shampoo 0 og Shampoo 3 er helt sulfatfrie og indeholder nogle andre vaskeaktiver.

   Jeg håber det bidrog lidt til den almene forvirring alligevel :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Tak for en god blog! Gammelt indlæg, men jeg prøver lige alligevel…
  Jeg mener ikke der er SLS i Juhldals shampooer, og heller ingen parfume (på nær i deres skælshampoo – ret bizart?) Ville i øvrigt rigtigt gerne høre jeres mening om Juhldal generelt. Det er jo naturbaseret, men betyder det at det er fuld af æteriske olier og andre ting man skal være opmærksom på? (Og igen – tak for en god blog. Har idag købt ikke mindre end Exomega, Cleanance K, HTH, Matas fod- og hælkur og bio-oil mere eller mindre på jeres anbefaling, så tak!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Simone
   Tusind tak for tilliden :) Jeg har faktisk aldrig prøvet dem selv eller set nærmere på dem, så jeg tør ikke udtale mig om dem. Men det er godt at høre, at du er skeptisk ved det naturlige.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Tak for hurtigt svar! Jeg kom lige i tanke om et helt andet spørgsmål.. I skriver man skal undgå produkter med alcohol. Hvordan ser man det på ingredienslisten? Hedder det bare alcohol eller noget med alcohol? Jeg undrer mig, da anden ingrediens (den første er vand) på min Avene Extreme Gentle Cleanser er Cetearyl Alcohol.. Er det alcohol? Der er i øvrigt også Sodium Lauryl Sulfate i, dog længere nede… Undrer mig da den skulle være så mild… (Og tilliden er kun blevet større – røde knopper er elimineret på armene efter en nat med HTH og jeg forudser et kommende afhængighedsforhold til Exomega :))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er et godt spørgsmål. Alkohol som i finsprit hedder alkohol, alkohol denat. eller ethanol på ingredienslisten. Derudover findes der en lang række fedtalkoholer. De har INTET med almindelig sprit at gøre og er gode ingredienser (hvorfor de hedder noget med alkohol må en kemiker kunne svare på – det er jeg ikke :) ). Det er fx. ceataryl alkohol, men der er mange, mange andre. De er helt fine.

   Men lauryl sulfat er ikke mildt, nej…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Tusind tak for info, så er jeg med og lidt mere rolig. Det føles virkelig godt at lære at kunne begå sig bare lidt bedre med de kringlede ingredienslister :) (Og tilliden er kun blevet større efter mine røde knopper på armene er totalt elimineret efter halvanden dag med hth’en – genialt! For slet ikke at snakke om Exomega! Pudsigt som man tror ens hud har haft det ok over vinteren, for med den rette creme kan man jo pludselig mærke hvordan det er den rigtigt skal føles :) )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Har du prøvet den økologiske shampoo fra Rema 1000. Umiddelbart ser den ud til at være fri for sulfater.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] skulle være interesserede i at læse mere om de der grimme sulfater i shampoo, så kan I klikke her. Det var nemlig her, jeg blev […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] duft, mums. Og så er den uden parabener, sulfater og sodium chlorid, som jeg har lært hos Pudderdaaserne kan give irriteret hovedbund :-) Find den bl.a. HER til […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Jeg bruger den økologiske fra Rema 1000 og mit naturkrøllede hår, der let bliver udtørret elsker det. Til sølle 25 kr. Jeg starter med en god balsam i spidserne og bruger shampooen i hårbunden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Randi
   Det er virkelig godt med gode råd til krøller, dem kan vi ikke få for mange af! Det lyder som om du har fundet en rigtig god løsning :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] om sulfater og så blev jeg pludselig meget klogere. Fordi det er nemlig sådan som I kan læse HER og HER at der findes mange forskellige slags sulfater, men dem der bliver kaldt for SLS, altså […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] er ikke ekspert på området, det er der andre, der er meget bedre til end mig, læs fx her og her. I store træk er essensen af sulfatfri shampoo, at det sørger for, at hårets naturlige fedtlag […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Er Rema 1000’s organic circle shampoo egentlig ikke uden sulfater? ligesom deres håndsæbe. Eller er jeg dårlig til at læse indholdsfortegnelse?:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Nå det står så allerede i kommentarerne:-) der var lidt for mange til at læse alle igennem:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Pudderdåserne :)

  Jeg er også på udkig efter en ny shampoo, men det er virkelig ikke nemt!
  Jeg har også fået øjnene op for, hvor mange kemikalier der er i almindelige skønhedsprodukter.
  Jeg kunne derfor godt tænke mig en shampoo og balsam uden: sulfat, silikone, parabener og parfume, da jeg har læst mig frem til at det ikke skulle være godt for håret. Derudover lider jeg også af hårtab.
  Kender i en shampoo og balsam der kan overholde disse kriterier? det ville virkelig være en stor hjælp

  Kærlig hilsen
  Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har lige købt Doves Oxygen Moisture Shampoo.. Og har brugt den ca 10 gange. Og Sodium Laureth Sulfat står som nummer 2. Efter vand selvfølgelig. Og jeg har altså aldrig prøvet noget bedre til at fugte mit hår?
  Jeg har selv prøvet den fra The Body Shop uden sulfater som ikke gjorde noget for mit hår undtagen at tynge det ned?
  Hvorfor? :sweat

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Fordi når vi taler om sulfater og deres udtørrende effekt, så taler vi om huden. Jeg oplever primært en forskel på hovedbunden. Ikke håret. Jeg kender heller ikke til tests udført på hårstrået. Der er stor forskel der.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ved indlægget er af ældre dato. Men har akut brug for hjælp til at finde en shampoo uden sulfater, silicone osv? Kan i anbefale nogle stykker? Naturligvis gerne i den billigere ende ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Krogh

  Desværre har jeg PoD, så jeg er nødt til at holde mig langt væk fra begge SLS’ere. Og det har gjort en kæmpe forskel. Nok er min PoD opstået pga hormonerne (under amning) men at jeg ikke bruger SLS mere har gjort at min hud er ren igen og uden rødme. Og jeg kom af med skæl som jeg også fik samtidig med PoD, selvom jeg aldrig har brugt skæl shampoo. Jeg bruger pleje fra Derma og fra Rema1000 (organic circle) til både baby og mig, så det er ikke alt for dyrt :) nu må jeg bare finde en god mascara – min yndling fra Dior indeholder nemlig også SLS, som jeg ikke troede Mascara ville, men det forklarer hvorfor selvom jeg ellers har været fri for PoD, at den stadigvæk dukkede op på øjenlag nogle gange.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Når du siger PoD – taler vi så om perioral dermatit? Hvordan viser det sig på øjenlågene?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva Krogh

   Ja, det er perioral dermatitis, som jo også kan vise sig omkring øjene. Hos mig ser det ud som det gjorde omkring munden, rødt, hævet, bumser (dog uden væske). Der findes mange billeder på google, det kan se ret forskelligt ud… Jeg har det på øjenlag, og under øjene. Det er blevet lidt bedre, men stadig irriterende, og det gør ondt…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Hvordan er forsæbede olier ift. Sulfater?

  Hilsen christine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener med en “forsæbet olie”? Taler du om vaskeolier til kroppen for eksempel? I så fald er der stor forskel. Nogle af dem indeholder sulfater, andre gør ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Forsæbning er den reaktion, der sker, når man blander olie med en base. Og derved fremstiller sæbe :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Nej jeg tænkte på traditionel flydende sæbe, fx til hænderne, baseret på olier, der er blevet lavet til sæbe, ala dr. Bronner og badeanstaltens håndsæber. Jeg tænkte på hvor hårde de var for huden ift til sulfater? men kan godt se at mit spørgsmål måske var lidt kryptisk:-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Ved dette indlæg er gammelt men prøver alligevel. Hvad med sulfaterne i Maria nilas heal serie? Er de ok? Sodium lauroyl methyl isethionate og Disomdium laureth sulfosuccinate samt sodium lauryl sulfoacetate? Håber så meget I kan svare! Mvh Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Umiddelbart ser de ud til at være milde, ja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pudderdåsernes julekalender den 12. december