Culture Bio fra Yves Rocher

Test af solcreme: Riemanns P20 solfilter

Riemann P20 solfilterDet lyder så godt: “Once a day sun protection”. Solcreme, du kun behøver at smøre på en gang om dagen, og så er du beskyttet resten af dagen, næsten lige gyldigt hvad du gør. Og det er netop, hvad den umådeligt populære P20 fra Riemanns lover.

Men alt stritter på mig, jo mere jeg studerer P20. Og jeg skal komme nærmere ind på hvorfor.

Slipper UVA stråler igennem
Først og fremmest så er det et must i en enhver solcreme, at den beskytter bredspektret mod UVA og UVB stråler. Det vil sige at den som minimum skal indeholde en af følgende ingredienser: Titanium dioxid, zinc oxid, avobenzone(kan også hedde butyl methoxydibenzyl methan), ecamsule (Mexoryl) eller tinosorb (som kan hedde en frygtelig masse andre ting). Det gør P20 ikke, den baserer sin UVA beskyttelse på Octycrylene, og den beskytter dermed langt fra mod hele spektret af UVA stråling. Læs mere om UVA og UVB beskyttelse her.

Faktisk reklamerer P20 flere steder for det. Jeg har på webshops set flere formuleringer så som “Den giver høj beskyttelse mod solens farlige UVB stråler, der brænder, men den mængde UVA stråler, der gør dig brun, kommer igennem.”

Hudkræft og rynker
Det er her, det begynder at blive farligt. For ja, det er UVB strålerne, vi bliver forbrændte af, men det er også UVA-strålerne, der er med til at give os hudkræft, som er i eksplosiv stigning herhjemme. UVA strålerne er også dem, der hovedsageligt er ansvarlig for ældning af huden. Så det kan godt være, du med en solcreme som P20 beskytter din hud mod forbrænding, men du giver dele af UVA strålerne mere eller mindre frit spil, og det har du bestemt ikke lyst til. Og der er farlige, for du kan ikke mærke dem, du bliver ikke forbrændt af dem, så de skader din hud, uden du opdager det mindste, før det er for sent.

I Danmark har vi desværre ikke noget ratingsystem af UVA beskyttelse, men det har de i England, og der får P20 kun 3 ud af 5 stjerner.

Jeg har ikke den tekniske mulighed for at bevise det, men jeg vil ud fra ingredienserne alene vædde min venstre fod på, at en La Roche-Posay Anthelios XL SPF 50 smurt på om morgenen beskytter dig bedre resten af dagen end P20, også selvom La Roche-Posay har en mere realistisk markedsføringsstrategi.

Hold dig til de kloge hoveder
Hvad så med P20’s påstand om, at man kun behøver at smøre sig en gang om dagen trods gentagne svømmeture? Det er endnu en ting, der gør, at jeg bliver super skeptisk. Jeg vil bare minde ihærdigt om, at Kræftens Bekæmpelse og alle andre kloge hoveder på det kraftigste anbefaler, at man smører sig ind efter hver tur i vandet, eller hvis man sveder meget, selvom solcremen er vandfast, og jeg synes, det er uansvarligt at råde til det modsatte, som de gør på P20’s hjemmeside.

Og når man læser videre på P20’s hjemmeside, står der så også, at det vandfaste kun gælder, indtil du har brugt et håndklæde. Og hvor mange er det, der ikke gør det, når de har været i vandet?

Faktor 10? Har I spist søm?
Dernæst er der det faktum, at man laver en serie solbeskyttelse, som består af en faktor 10 og en faktor 20. Et absolut minimum er faktor 15, så faktor 10 vil jeg ikke anbefale til nogen på noget tidspunkt, og faktor 20 er slet ikke højt nok til en ferie sydpå, så jeg er ikke imponeret.

Og så har jeg ikke engang skrevet om de store mængder alkohol, der er i P20, som kan udtørre huden…

Her kan du købe det
P20 Solfilter koster 139.95 for 100 ml og kan købes i Matas og på nettet bland andet.

Bruger du P20, og hvad synes du om den?

OBS: Dette produkt er blevet ændret. Ny anmeldelse kan findes her.

85 kommentarer

 • Jeg har brugt P20 i flere år, og været meget glad for det, fordi det virker godt (beskytter mød forbrændinger), og huden føles ikke fedtet når det er smurt på. Men øv, så skal jeg til at lede efter en ny yndlings-solcreme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg er ked af at ødelægge det for dig Anne :-( Men ja, hvis du vil beskytte dig mod UVA stråler også, så ja, så vil jeg anbefale dig at finde noget andet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Katja

  Jeg kan supplere med at i TÆNK måler de UVA faktoren til 10, som godt nok er godkendt der, men det er det næstlaveste i hele testen. Og jeg kan yderligere citere:

  “At cremen lover beskyttelse i ti timer og samtidig bærer navnet ’Once a Day’ er problematisk, fordi det nemt kan give det indtryk, at man med sådan en creme kan blive i solen i meget lang tid uden problemer. Men også ved brug af denne creme gælder de almindelige solråd, om at begrænse børnenes udsættelse for sol på andre måder end ved solcreme.”

  La Roche-Posay vinder i øvrigt den test.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hmm, interessant læsning. Jeg og kæresten har været meget glade for den på ferier til sydens sol, og selvom vi “kun” har brugt faktor 20 og kun har smurt os ind en gang om dagen, er vi ALDRIG blevet forbrændte – heller ikke af en hel dag på stranden (og jeg ved ikke med jer andre, men jeg tørrer mig ikke med et håndklæde på stranden – glæden, den helt uovertrufne luksus og nydelse er jo netop at ligge der i lufttørre og nyde varmen, måske med en bog i hånden. Du godeste, jeg bliver helt salig nu….)

  Anyway, er stærkt nedslået over din info om UVA-strålerne. Jeg gad virkelig godt læse noget mere (kritisk) om den solcreme. For som sagt er jeg en STOR fan. (Børnene får dog ikke lov til at bruge den – de bliver tvunget i det der hæslige børnesolcreme med fysisk filter, som man bliver hvid over det hele af. Adr!)

  Mvh
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jamen som sagt bliver man heller ikke forbrændt af UVA strålerne :-) Du får “kun” rynker af dem og de medvirker til cancer og andre solskader.

   Du kan få den tekniske forklaring her. UVB-stråler er den stråling, der er 290-320nm. Det er den, der bliver målt ved faktortal. UVA-beskyttelse har vi desværre ingen præcis angivelse på solcremer af, men i forhold til huden skal den beskytte mod stråling i området 320-400 nm. Stråler i hele det område er blevet påvist at kunne skade huden og blevet knyttet til ældning af huden, rynker og hud cancer.

   P20 indeholder to ingredienser der beskytter mod solen, nemlig Ethylhexyl Methoxycinnamate og Octocrylene.

   Ethylhexyl Methoxycinnamate beskytter mod UVB-stråler og altså i spektret 290-320 nm (og er i øvrigt mistænkt for at være hormonsforstyrrende ser jeg lige http://www.forbrugerkemi.dk/kemi-info/stoffer/e/ethylhexyl-methoxycinnamate )

   Octocrylene beskytter mod UVA stråling men kun fra 250-360. Der er altså en stor del af UVA-strålerne, som ikke bliver beskyttet imod.

   Jeg har disse to blandt andet, som er enige med mig i min vurdering af, hvilke ingredienser der skal være i en solcreme, for at den beskytter tilstrækkeligt mod solens UVA stråler: http://www.dermweb.com/skintherapy/stl0205.html
   og
   http://www.cosmeticscop.com/sun-care-essentials.aspx

   bare for at nævne nogle stykker. Cosmeticscop.com er skabt af Paula Begoun, som er kendt som en forbrugerrettighedsforkæmper i USA på kosmetikområdet, og jeg bruger hende tit som kilde.

   Jeg kan ikke finde nogen, der har beskæftiget sig specifikt med P20, men jeg skal nok lede videre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Øv, jeg har også været glad for den, men den bliver smidt ud nu. Jeg går over til La roche posay i stedet. Er træt af at man kan regne med så få gode produkter som man kan og er endnu mere træt af, at jeg ikke ved sådan noget, men takker for god info fra jer. Du kan ikke henvise til nogle videnskabelige undersøgelser omkring dette vel – bare sådan af ren interesse?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Katja

  Jeg har fundet lidt mere info i England. I England har de nemlig et UVA rating system baseret på stjerner, og der får P20 kun 3 stjerner ud af 5, hvor en solcreme optimalt skal have 5. Så der får den også ret dårlig UVA rating.

  Den solcreme ansvarlige i Boots (som er Englands svar på Matas) svarer her på spørgsmål om solcreme og han svarer på spørgsmål om P20:

  Once-a-day suncreams
  Letter QZam72: I’ve been using the Boots Once for Kids range to protect my son all day at infant school. I read somewhere that the P20 once application sun cream wasn’t all that great as it didn’t offer the right UVA (or B?) protection. Is this right and does the Boots Once give good UVA and UVB protection? Why is it that there’s only star ratings for UVA rather than UVB?

  Letter AMike Brown: P20 now contains some UVA protection. It has a 3-star UVA rating and therefore offers some protection against UVA light but not the maximum protection that a 5 star rated product has. Soltan Once, as with every product in the Soltan range, has been awarded the maximum 5 out of 5 stars on the UVA star rating system, so it offers the best protection against UVA rays available and lasts on the skin for up to six hours.

  UVB rays are responsible for the majority of burning so protection against UVB damage is measured by the SPF, rather than a star rating. For children, you should be looking out for a high SPF to protect against burning and 5-star UVA rating to guard against the long-term effects of sun damage.

  http://www.mumsnet.com/qanda/mike-brown

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dvs at denne her: http://www.boots.com/en/Soltan-Once-8-Hour-Sun-Protection-Moisturising-Suncare-Spray-SPF30-200ml_1207156/ har samme princip og burde være ok? For så må jeg da heller få svigermor til at hamstre og medbringe, næste gang hun kommer fra UK….

   Mvh
   Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja det tror jeg roligt du kan gå ud fra :-) Det engelske stjernesystem er godt, lad os få det herhjemme også tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lika

   Det er bare ikke godt nok P20, kan vi så konkludere. Nu har I, Katja, lavet flere anmeldelser af solcremer – hvad for en er din favorit?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg havde faktisk tænkt mig at lave en opsamling på et tidspunkt, men jeg er ikke helt færdig endnu.

   Men jeg kan sige, hvad jeg selv vil bruge til sommer. Min søn og jeg kommer til at være smurt ind i La Roche-Posay. Fordi de har en suveræn beskyttelse og en rigtig fin konsistens. På dage, hvor jeg bare skal have en solfaktor under min makeup er jeg blevet meget begejstret for Cliniderms nye matifying. Den er matterende, let og fedter slet ikke, tværtimod.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lika

   Jeg kan godt huske anmeldelserne og vil helt sikkert følge dine råd. Tak for svar :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Selvtak. Jeg er glad for, at du kan bruge dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Æv for pokker. Det er den eneste solcreme, der indtil nu har kunnet forhindre at datteren får soleksem………

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nu har jeg selv været meget plaget af soleksem, og det skal man dælme ikke tage let på. Hvad har du ellers prøvet Dorthe?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Kan snart ikke huske navnet på alle dem der er prøvet…… Men Piz Buin, Dr. Murrad, Clinique, Matas og Derma er lige dem jeg kan huske……. og de hjalp desværre slet ikke.

   Hvad bruger du selv i dag Katja ? og er du sluppet af med din soleksem ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg er 7-9-13 og bank under bordet vokset fra det og får det kun nu, hvis jeg er i tropisk klima. Har du prøvet La Roche-Posay? De er altså meget overbevisende, når det kommer til solcreme, og vandt også TÆNKs målinger af både UVA og UVB stråling: http://www.pudderdaaserne.dk/2011/03/13/test-af-solcreme-la-roche-posay-anthelios-xl/

   Ellers ville jeg helt ærligt prioritere soleksemen højest. Det er en plage uden lige, jeg kender det alt alt for godt. Alternativt kan du jo bruge både P20 og en solspray med god UVA beskyttelse sammen, så er du i hvert fald på den sikre side? Selvom det selvfølgelig er noget omstændigt.

   Hvis du ikke kan finde noget som helst andet, der virker, så ville jeg ud fra min helt egen personlige og aldeles uvidenskabelige erfaring med soleksem vælge at prioritere at holde den væk for fy for den…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Den må prøves, og så krydser vi fingre for at den virker. Tusind tak for fiffet :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Har lige købt den på en tur til Thailand – Og nøjh hvor blev jeg skuffet! Den klistrer og er ikke til at “ånde” igennem.Desuden stinker den som om man har taget bad i benzin….Godt du nu har givet mig en grund til at kyle den ad pommern til og benytte mig af den lækre “økologiske” fra Greenpeople :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jamen selvtak Mille :-D Det var så lidt. Jeg kender ikke den fra Greenpeople. Er den god?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Ja,jeg er ret vild med den..den føles lidt tyk og drøj når man tager den på men efter ca.30 sek. er den “væk” og huden er fugtet og klar til makeup.Jeg bruger en faktor 25 i ansigtet og 15 på kroppen.Det er 95% økologiske ingredienser (håber jeg, efter din artikel kan man jo ikke være sikker ;) )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg kender den ikke, så jeg bliver dig svar skyldig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Katja

  Jeg er blevet kontaktet af en P20-kunde, som har været inde og læse på jeres hjemmeside omkring UVA-beskyttelse, og jeg synes lige, at jeg vil dele vores svar med jer:

  Anmeldelsen af P20 henviser til en canadisk og en amerikansk hjemmeside, og reglerne for solbeskyttelse er forskellige i USA/Canada og i Europa. Listen over anvendte UV-filtre er f.eks. kortere i USA. For EU-lovgivning se fx https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=12915#B6.

  P20 indeholder ud over de 2 UV-filtre, som nævnes, også UVB-filtret Homosalate samt UVA-filtret Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate. Sidst nævnte UVA-filter beskytter mod strålerne op til 400nm.

  Venlig hilsen

  Anne Damgaard / Marketing / Riemann A/S

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Anne

   Tak for dit indlæg. Det er altid dejligt at komme i dialog med producenterne.

   jeg er slet ikke enig med dig i, at Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate beskytter mod UVA stråling. Listen er ganske rigtigt kortere i USA, men det er Tinosorb, der er interessant i denne sammenhæng, da det er BASF’s filter, der beskytter mod UVA op mod 400 nm, og som ikke er godkendt i USA, og dette filter indeholder P20 ikke, efter min bedste overbevisning. Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate beskytter kun op mod 350 nm. Hvor har du fra at det skulle beskytte op til 400?

   Gode gamle wikipedia siger også 354 nm om Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate: http://en.wikipedia.org/wiki/Diethylamino_hydroxybenzoyl_hexyl_benzoate

   Hvis du har undersøgelser, der viser, at Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate skulle beskytte på til 400 nm vil jeg meget gerne se det, så skal jeg selvfølgelig nok tage min vurdering op igen, men dette er i så fald helt nyt for mig.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Damgaard / Marketing / Riemann A/S

   Hej Katja

   I BASF’s brochure kan man se, hvordan Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate (også kaldet Uvinul A Plus) beskytter i hele UVA-spektret, og at den giver den maksimale beskyttelse omkring 354nm, som også er det Wikipedia siger. UVB-spektret går fra ca. 290-320nm, mens UVA-spektret går fra ca. 320-400nm.

   http://www.basf-chemtrade.de/images/stories/broschueren/PCI/090324_uvinul_a_plus-final.pdf

   I EU forventes det, at et solbeskyttelsesprodukt ud over UVB-beskyttelse indeholder min. 1/3 UVA ift. UVB-beskyttelsen. At et produkt overholder dette krav angives ved at mærke produktet med en cirkel med “UVA” indeni.

   Venlig hilsen
   Anne Damgaard

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • John

   Så konklusionen er vel at der en ganske fornuftig UVA beskyttelse i P20? Jeg synes dog stadig artiklen fremstår som om der ikke er nogen beskyttelse?

   Mvh
   John

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej? Konklusionen er netop at der ikke er en ordentlig UVA beskyttelse. Den indeholder ikke nogen ingredienser, der kan beskytte mod UVA-stråling.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • John

   Jo, den indeholder vel Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • John

   Og så har den jo også (UVA) mærket, og det kan den vel ikke få hvis cremen ikke “indeholder nogen ingredienser, der kan beskytte mod UVA-stråling.”

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin

  Nu må I livsforskrækkede øko-høns lige klappe hesten en gang.

  Mit hår er rødt, min hud er bleg og fregnet. Jeg har brugt Riemann i 12 år, først P20, men siden stort set kun P10, også selv om jeg er syd på. Den har aldrig svigtet mig. Hvad angår ældning af huden er der i mine øjne heller ikke noget at komme efter. Jeg bliver stadig vurderet til at være 26-7, selv om jeg er 32.

  I øvrigt er der flere mennesker i norden, der dør er D-vitamin relaterede sygdomme end af hudkræft. Og din hud laver ikke meget D-vitamin, hvis du smører dig ind i SPF 30 og opefter.

  Gnub I bare løs med jeres solbandager, mens jeg nyder solen og vandet, uden at spille min tid på at gøre mig endnu mere hvid.

  Venlig hilsen,
  Martin

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   D-vitamin dannes når huden kommer i kontakt med UVB stråling og ikke UVA stråling. Der er altså ingen sammenhæng mellem at beskytte sig mod UVA stråling og få nok D-vitamin. Tværtimod. UVA stråling har heller ikke noget med faktor tal at gøre. Det er alene UVB stråling, du kan se her. Så faktortallet har ingen betydning i denne diskussion. Og det er uden for enhver tvivl, at det er ekstremt vigtigt at beskytte sig mod UVA stråling. Men det siger faktortallet intet om, det handler alene om UVB stråling. UVA stråling har heller ikke noget med bruning at gøre. Det er hele pointen med denne diskussion.

   Danmark er det land i verden med 4. flest tilfælde af hudkræft, kun overgået af lande som Australien hvor der bor hvide mennesker i lande tæt på ækvator. Og det er den hurtigst stigende kræftform herhjemme.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Fra P20s hjemmeside:

  UVA and UVB Protection
  Offering UVA and UVB protection through highly photostable filters, P20 retains its effectiveness even on extended exposure to the sun

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er i hvert fald en sandhed med modifikationer ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Hej
  Jeg har brugt PS20 til min datter i flere år også pga. soleksem, som jeg kan læse højere oppe, at også andre har haft gode erfaringer med. Desværre synes jeg også produktet lugter mistænkeligt kemisk og vil lige høre, om der er nogle der har erfaringer med f.eks. Aloe vera (forever living products)’s nye solcreme med faktor 30?
  Vi skal til Italien i uge 31 og vil helst undgå soleksemen på den mindste på 13. Vi andre er mere hærdede…hmm…. :o)
  Mvh Ulla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter

  Jeg har i flere år brugt P20 når jeg har dyrket vandsport, da den er en af de få solcreme jeg har prøvet som holder til 3-4 timer ude på vandet. Men det lader da til at jeg skal finde et nyt produkt, hvad skal man vælge hvis man gerne vil have en meget vandfast sol creme? og kan man evt. med fordel kombinere brugen af flere solcreme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Peter, La Roche Posay og Vichy ligger jævnligt bedst i Tænks test og det er også blandt mine favoritter. Meget god beskyttelse. Klart anbefaling herfra.

   Der er ikke noget i vejen for at bruge flere slags, men der er ikke nogen grund til det, hvis du bruger en god en fra starten.

   Husk at vandfast -P20 eller ej – betyder at du skal smøre dig ind når du har været i vandet, især hvis du har tørret dig af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • GL

  Har lige været i Thailand – anvendte P20 (og P10 sidst i ferien) – for første gang har jeg ikke været rød, forbrændt, skaller eller har haft gener!

  Har tidligere anvendt P20 til sport (ekstremløb i solen i bjerge sydpå over 8 – 12 timer), og P20 forbliver funktionel – og sveder ikke væk.

  Klart min favorit …………..

  Og så gælder alle “huskeråd” jo stadig (skygge midt på dagen etc.)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Som sagt har problematikken med UVA stråling heller ikke noget med forbrænding at gøre. Skaderne fra UVA vil du først opdage om årevis. Det er langsigtede skader som aldring, cancer osv. Forbrænding kommer fra UVB strålerne.

   Håber du har haft en dejlig tur. Thailand lyder skønt.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Æv, troede endelig jeg havde fundet en solcreme der passer til mig. :(

  Hvad med mærker som Calypso once a day? Eller Ultrasun? Hvordan er de i forhold til p20?

  Håber på svar, da jeg snart skal til Mexico og vil helst ikke blive forbrændt. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Dem kender jeg ikke desværre :(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natascha

   Tak for hurtigt svar!

   Det er disse 2 jeg snakker om..- men har svært ved at gennemskue om de beskytter godt nok mod UVA stråler?

   http://www.lincocare.com/Brands/Calypso/OnceADay/

   http://www.ultrasun.co.uk/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ultrasun har så vidt jeg kan se 5 stjerner i det britiske UVA rating system og indeholder Avobenzone (langt andet navn på ingredienslisten), så den ser fin ud, men der findes flere slags, så der kan være forskelle.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Calypso kan jeg ikke finde en ingrediensliste på desværre, men hvis du støder på sådan en, skal jeg nok tjekke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hej Katja, så skriver jeg igen.

  Nu er vi snart på vej til Mexico og ved ikke hvilken af Ultrasun’s solcremer jeg skal vælge.

  Der står på nogen af dem at de dækker 93% mod UVA stråler og nogen 98%.
  Jeg vil selvfølgelig gerne beskyttes mest muligt mod UVA stråler, men vil også gerne have lidt farve.
  Hvilken af disse vil du anbefale?
  http://www.ultrasun.co.uk/products.htm

  Du snakker meget positivt om La Roche..- hvor mange % beskytter de imod UVA stråler i forhold til Ultrasun?

  På forhånd mange tak for svar! ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Natascha

   UVA har ikke noget med bruning at gøre. Det er UVB strålerne, der bruner huden, og der kan du se det på faktortallet. Så gå altid efter en så høj UVA beskyttelse som muligt og juster faktortallet til, hvor meget farve du vil have. Men jeg vil sige, at i Mexico vil jeg gå efter en høj faktor. Du skal nok blive brun!

   Jeg tør ikke sammenligne La Roche-Posay med Ultrasun på procentsats. Det kræver nogle undersøgelser, jeg slet ikke har teknisk mulighed for. Men jeg er sikker på, at de begge er supergode.

   Jeg håber, det var hjælp nok. Ellers må du skrive igen.

   Kh. Katja

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natascha

   Igen tak for hurtigt svar..- imponerende! ;)

   Sidst vi var i Mexico, brugte vi vidst faktor 30, kan ikke huske om jeg var begyndt at bruge P20 der, og det fungerede overraskende godt.

   Prismæssigt kan det bedst betale sig for mig at købe den med 93% beskyttelse – er det nok? Ville hjælpe at vide hvor meget andre solcremer beskytter mod UVA stråler.
   Men det smarteste er jo at købe den med 98% og 99% beskyttelse. I hvert fald til ansigtet.

   Når vi kommer til Mexico skal vi have fat i en solcreme der er biodegradable…- hvordan ved jeg om UVA beskyttelsen er høj nok?

   Mange tak fordi du tager dig tid til at svare!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natascha

   Ultrasun Protection 20 :

   Er UVA beskyttelsen god nok i denne?

   INGREDIENTS: ALCOHOL, OCTOCRYLENE, DIETHYLHEXYL ADIPATE, CYCLOPENTASILOXANE, DICAPRYLYL CARBONATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, AQUA, CYCLOHEXASILOXANE, PROPYLENE GLYCOL DIBENZOATE, PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, HYDROXYPROPYLCELLULOSE, POLYESTER-10, TROMETHAMINE.

   De skriver at den beskytter 91% mod UVA..- ville evt. kun bruge den til kroppen..?

   De har en til ansiget som lyder rigtig god, men den har PARAFFINUM LIQUIDUM i..- det har jeg læst at man skal undgå?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Natascha
   Udover octocrylene er der butyl methoxydibenzoylmethane (begge beskytter mod UVA), så den burde være god nok. Der er ikke noget galt med paraffinum liquidum læs for eksempel her:
   http://pudderdaaserne.dk/2011/03/22/fup-eller-fakta-mineralsk-olie-skadeligt-kemikalie-eller-god-hudpleje/
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Tak for svar Helene. ;)

  Hvad med denne til ansigtet? Er der nok UVA beskyttelse i?

  INGREDIENTS: AQUA, ALCOHOL, PROPYLENE GLYCOL, LECITHIN, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, TITANIUM DIOXIDE, SODIUM ACRYLATES COPOLYMER, BORON NITRIDE, PENTYLENE GLYCOL, ECTOIN, LACTOPEROXIDASE, SUPEROXIDE DISMUTASE, TOCOPHERYL ACETATE, ALUMINUM HYDROXIDE, DECYL GLUCOSIDE, DISODIUM EDTA, GLYCERIN, PARAFFINUM LIQUIDUM, PPG-1 TRIDECETH-6, STEARIC ACID, XANTHAN GUM

  Jeg er ked af at spamme tråden, men kan simpelthen ikke finde hoved og hale i sådan en ingrediensliste..- håber det er ok?! ;)

  Hvilke ingredienser skal jeg kigge efter, hvis en solcreme skal beskytte godt nok mod UVA stråler? ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det skal du da ikke være ked af, det er det, vi er her for.

   Den er helt fin, der er to UVA ingredienser i. Du kan se listen over ingredienser i denne artikel, vi har skrevet: http://pudderdaaserne.dk/2010/06/04/solcremer-uden-beskyttelse-en-trussel-mod-din-hud/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natascha

   Tak! ;)

   Det lyder godt..- men er der både kemisk og fysisk solfilter i? Og hvad med farlige stoffer for huden?

   Jeg har også kig på en biodegradable solcreme fra Soleo, vi skal bruge i Mexico..- den er der vist 22% zink oxid i..- dækker det hele UVA spektraet?

   Mange tak for jeres tid og svar. ;D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • René

  Hej,
  Jeg har lige været i Thailand med min datter som bader hele dagen. Dvs. 3 timer i træk i swimmingpoolen før frokost, og det samme bagefter.
  Hverken matas børne solcreme faktor 30 eller La Roche Posay faktor 50 er anvendlige til dette, da det åbenbart er skyllet af efter 1-2 timer i vandet. De er begge kun vandfaste til korte badeture.
  Efter at jeg er begyndt at give hende P20 på, er der ingen problemer med rødmen. Det er det eneste rigtig vandfaste solcreme. Jeg har prøvet indtil videre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Jeg købte også en P20, da vi for 3 år siden var på Mallorca, hvor jeg havde svært ved at “styre” solen. En ting er, at den STINKER, så man bliver helt bekymret for indholdet. Noget andet er, at jeg SLET ikke er enig med den anden rødhårede, som sådan roser P20 – jeg blev i den grad forbrændt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Fyr for pokker, dit stakkels menneske :-(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kenneth Tofte

  Kigger på en P20 spf30 på spray, der står at den indeholder
  Butyl methoxydibenzoylmethane.
  Kan de ha forbedret deres produkter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne Klausen

  Nu bliver jeg lidt forvirret over alt det her :)
  Vil det så sige at hvis jeg køber disse fra linket nedenfor vil jeg være både UVA og UVB-beskyttet?
  http://www.groupon.dk/deals/shopping/Chemist-4-U/21277187

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg kan ikke med sikkerhed vide om det er den gamle eller den nye, de sælger – desværre. Man må gå ud fra, at det er den nye, men jeg kan ikke vide det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MammaO

  Det er den bedste solcreme jeg nogensinde har brugt.
  Fedter ikke, lugter ikke, smurt på om morgenen ½ time inden sol holder den præcis den del den lover med at den holder hele dagen uanset antal badeture. Det ved jeg med garanti, for mine børn er vandhunde og er aldrig blevet forbrændt med P20. Det er de med alle mulige ‘alm’ faktor 30-50 cremer.
  MEN jeg er faktisk holdt op med at bruge det, fordi jeg blev mistænkelig med hvad i alverden der er i denne solcreme, der indtil for nylig havde en holdbarhed på 5 år (!) og hvad i alverden er det der gør at den går i så aggressiv forbindelse med huden?
  Jeg har ikke en dyt forstand på indholdsdeklaretioner og har ikke kunnet finde seriøse fagligt begrundede anmeldelser. Og den søde dame i firmaet kunne ikke rigtigt svare på mine spørgsmål.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • knud wede

  Om P20 dette: Har benyttet produktet i 25 år og opholdt mig i troperne med fuld sol fra morgen til aften , een indsmøring om morgenen. Ophold 30 dage i Bali , 30 dage i Bali 2 år senere, 30 dage i Thailand 2 år senere, alle tre gange på rygsæktur og udendørs ophold med bl. a. badning, dykning (snorkel). Hertil 25 dage i Mexico og Guatemala i daglig sol, Sydafrika 25 dage i fuld sol. en lang række af ferier i Marokko , Tunesien, det græske øhav, Egypten , Indien alle med fuld sol og altid med P20. Jeg er naturligt rødhåret og har den sarte hud rødhårede nu en gang har og min hud har på ingen måde lidt skade, men jeg har til forskel for når jeg førhen benyttede andre solcremer kunnet opholde mig udendørs hele dagen med megen velvære. Bruger stadig nu hvor jeg er 71 år P2o. Kan ikke med den erfaring indse, hvorfor jeg skulle skifte til et andet produkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] brands på tester. Og det smarte ved P20 er, at de holder i 10 timer ad gangen. Og selv om mine guruer har skrevet kritisk om dem engang, så har P20 faktisk ændret opskriften, så de skulle være […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik Haller

  jeg har brugt p20 i ca. 4 år.
  Jeg er IKKE soldyrker men har brug for at være udenfor også om sommeren. Jeg kan lide at bade og har blandt andet været professionel dykker. Jeg kan lide at vandre i bjergene og ride hest osv. Jeg kan kort sagt godt lide udendørslivet, men fortrækker faktisk at der ikke er sol.
  Derfor er jeg alt andet lige godt tilfreds med p20. at den “kun” får 3 ud af 5 point mod de farlige “xxx” stråler finder jeg ikke alarmerende blot neurotisk fortolket, det er trods alt over 50%. Det giver kun mening at diskuterer det hvis ratingens betydning oplyses. Kun endnu mere neurotisk at undlade den.

  Dernæst PASSER det at den er “vandTÆT”, men som der står ALT MED MÅDE. prøv lige at læs tingene posetivt og forstå hvad producenten PRØVER at forklare dig på en venlig måde. De prøver IKKE at føre dig bag lyset..

  Jeg er typen der MEGA sveder når der er direkte sol (een af de væsentlige grunde til jeg ikke gider soldyrkelse, den anden er at jeg ikke kan sidde stille længe nok til det :-) ) Og det HOLDER p20 til…EEn gang er jeg trods brug af p20 om morgen alligevel kommet hjem med svage solskoldninger om aftenen. Der havde jeg da også været på havsejlads hele dagen med badeophold!

  Solfaktor…I dag i Ekstrabladet omtales at solfaktor 15 er alt andet RIGELIGT for blege danskere. Ved ikke hvor du har dine hadske holdninger fra, men at lange så kraftigt ud efter en producent og ders udemærket midel er tarveligt.

  Ja alkohol ødelægger din hud…i længden…men jeg føler mig nu mere tryg ved at sende mine børn i skole med p20 på, frem for at stole på at skole og SFO kan sørge for at ungerne bliver smurt nok i løbet af dagen. Og ja jeg bruger den gerne selv også…blandt andet fordi jeg slet ikke har temperament til at sidde og smøre mig en millard gange om dagen.

  Alt har en bagside og man må veje for og imod. Men prøv dog i det mindste at se produktet som det er, frem for at fremmane et helvedsbilled.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Henrik

   P20 har netop ændret alle deres solcremer til at indeholde den korrekte UVA beskyttelse i form af Avobenzone. Så selv P20 selv har åbenbart været enige med os ;)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • annette

  Ja har brugt denne solcreme på hele familien, ja og jeg
  synes også den er god, men det hele blev ødelagt af at en masse
  hvidt tøj er ødelagt blevet gult og nej det kommer ikke af ved
  sprit og det er ikke bare små pletter men hele plamager. Jeg tror
  det har kostet omkring 1000 kr i tøj at bruge denne creme, så den
  bliver ikke købt igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Annette
   ååårrhh hvor lyder det bare træls! Jeg har hørt om det før med andre solcremer, det er ikke spor sjovt at få hele garderoben ødelagt :-(

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente

  Jeg har et plejebarn med Down syndrom. Jeg bruger p20 på ham og han er ikke en eneste gang kommet hjem forbrændt fra skole.
  Han har nu fået hår på benene og det er næsten ikke til at få andre cremer ordentligt smurt på. Han bryder sig nemlig ikke om at få creme på.
  Skolen er heller ikke altid opmærksomme på/ har tid til at kæmpe for at få ham smurt ind til frokost. Så denne creme løser ihvertfald vores solproblem

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Bente

   Nu har de heldigvis lavet den om, men det er stadig ikke smart at smøre så sjældent, uanset hvad der står på emballagen :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Casper

  Det var måske på sin plads at i ændrede i jeres post/test her, når nu P20 også har ændret deres opskrift på solcreme…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Casper. Jeg har desværre endnu ikke haft en mulighed for at skrive om de nye Riemanns. Det kommer forhåbentlig en dag. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj-Britt

   Men skægt at du har tid til at skælde det ud hele tiden??? Jeg er enig – hvis man sender en negativ oplysning ud om et produkt og man så selv finder du af at produktet nu er ændret så det lever op til det , det skal – så skal den negative omtale væk. Det er jo de færreste der ender med at læse hele denne meget lange debat igennem – og dermed når ned til at det nu skulle være i orden.
   Jeg læste det kun fordi jeg er blevet anbefalet at bruge P20 til min datter som har problemer med at de almindelige solcreme fedter så meget at hendes ansigt bliver nærmest “koppe” mærket fordi alle talg kirtler bliver fyldt op med unødvendigt fedt. Og anbefalingen kommer fra en hudspecialist. Så det undrede mig selvfølgelig at der var så negativ en beskrivelse – som jo så viser sig heller ikke at være rigtig længere.

   Hvis du ikke har tid til at lave en ny anmeldelse bør du som minimum slette den negative- eller lave en tilføjelse øverst om at produktet nu er ændret så det er OK at bruge!

   for du har jo skægt nok tid til at hele tiden referere til det produkt du selv bruger – man kunne næsten få den tanke at du forhandler det :-))

   Og så er jeg for resten enig med en tidligere skriver om at man ikke skal blive ultra solforskrækket og paniske lukke alt sol ude….. så grænser det lidt til paranoia.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Maj-Britt
   Der ligger skam en ny anmeldelse her: http://pudderdaaserne.dk/2014/06/25/riemann-p20-en-forvandlet-solcreme/
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kent Carlson

  Undrer mig lidt over kommentarerne! Synes bananer og pærer sammenblandes, men måske er jeg fejlinformeret. Jeg kan i hvert fald ikke lige umiddelbart finde dokumentation for det jeg mener at have læst – engang i urtiden – om, hvordan P20 virker. Men her er det:

  Jeg mener at have læst, at der findes 2 typer solcreme. Den ene type – den mest almindelige – den der (som regel) ikke virker specielt godt, og som jeg selv og min famile har købt os fattige i i gamle dage, er den type, som lægger sig som en hinde over huden. Som indeholder forskellige filtre, og på den måde prøver at hindre stråler at nå selve huden. Hertil hører vel Pizz Buin (pisse brun :-) og de fleste andre cremer, som man skal smøre på i een uendelighed, og som er voldsomt dyre i drift. Uanset hvilken jeg har brugt, er det ALTID endt ud i en solskoldning. Jeg udviklede derfor en tendens som teenager med, at gå “fuldt påklædt” om sommeren. Skjorte og lange bukser!

  Den anden type – som jeg altså P20 hører ind under – er den type, der “går under huden”, og ved hjælp af een eller anden kemisk proces går ind og leger “melanin” – det stof der gør os brune. Som alle jo “ved”, så behøver brune mennesker ikke solcreme. Den brune melanin beskytter huden. Og ligesom man ikke kan vaske melanin ud af huden ved t gå i vandet, så kan man altså heller ikke vaske P20 ud, når først den har haft 15 minutter (i begyndelsen var det meget længere tid der skulle bruges) til at trænge ind i huden.

  Når du derfor sammenligner P20 med “Type 1” cremer, så sammenligner du pærer med bananer. Altså, hvis det jeg mener at have læst er rigtigt!

  Jeg spørger lige: Hvis P20 er ligesom de andre cremer, hvorfor er det så, at man skal påføre det 15 minutter før man går ud i solen?
  Mon ikke det er fordi, det netop skal have tid til at trænge ind i huden og starte dens opgave? Imens andre cremer jo virker som overfladisk filter med det samme.

  Andre hudpenetrerende produkter har set dagens lys. F.eks. smertestillende – hvad hedder det – Ease? Eller deromkring.

  Vi har brugt P20 i mange år nu, og er begejstrede! MEN… Vi er heller ikke en “ligge på stranden og stege i flere timer”-familie. Vi vil bare gerne være beskyttede, når vi arbejder i haven eller går på sightseeing – altså sådan i det daglige, hvor der tilfældigvis er høj sol. Vi har aldrig set det nødvendigt at påføre det flere gange end – ja, EEN gang om dagen. Og således bliver det umiddelbart dyre produkt lige pludselig meget billigere end de andre cremer. (Og tidsbesparende!)

  Jeg tror P20 – og andre solcremer for den sags skyld – bør kategoriseres på, hvem der har fordel af at bruge dem, og til hvad!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Kent

   Der er helt rigtigt forskel på fysiske og kemiske filtre, men det er ikke det, det handler om her. Der findes nemlig i massevis af kemiske UVA-filtre, der beskytter mod de lange UVA-stråler. Så nej, du har ikke ret der :) Et kemisk filter er ikke i sig selv vandfast, der findes begge slags. Det er lidt mere kompliceret end som så.

   Hovedparten af de solcremer, vi ser i dag med beskyttelse mod de lange UVA-stråler bruger kemiske filtre til det. For eksempel Avobenzone, Mexoryl eller Tinosorb. Hvilket P20 efter sigende også gør i dag – jeg har som sagt ikke prøvet de nye versioner.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej Katja,
  Jeg har netop opdaget P20, og har brugt det i de sidste 3 uger på både min søn og jeg. Jeg er meget hvid, og bliver forbrændt af cirka alt. Men siden jeg er begyndt at bruge denne her solcreme er jeg kun blevet meget let forbrændt en enkelt dag, hvor vi var på stranden “hele” dagen (men tog hjem mellem 11 og 15). Det er derudover ekstremt sjældent, at jeg bevæger mig ud i solen i længere perioder, ligegyldigt hvilken årstid det er, jeg rejser aldrig sydpå om sommeren, bliver tvær i varmegrader over 25, overophedet, får solstik, forbrændinger, går med kølende forbindinger på håndleddene og drikker litervis af vand. Jeg har selvfølgelig også både modermærker og fregner. Jeg solbader aldrig, bliver inde eller i skygge mellem 11 og 15, og går generelt altid i skygge (om muligt). Måske er det grunden til, at jeg elsker koldt havvand og er en superengageret vandhund.

  Jeg vil gerne på stranden med min søn på 20 måneder. Han har i den grad arvet min tendens til at blive forbrændt, ovenikøbet kombineret med rødt hår. På trods af, at vuggestuen smører ham mere og grundigere ind i en derma solcreme faktor 50 end alle de andre børn, bliver han dagligt forbrændt på kinder, arme, hænder og fødder, og han bærer naturligvis skjorte, lange bukser og solhat med skygge i nakken. Det er baggrunden for, at jeg ledte efter en bedre solcreme, og faldt over P20 med en faktor 50.

  Selv efter en del timer på stranden blev han ikke forbrændt! Jeg smurte ham naturligvis ind igen en ekstra gang over middag, for at være sikker på optimal beskyttelse – hvilket jeg ikke selv nåede, hvilket muligvis er grunden til at jeg som den eneste blev let forbrændt. Og jeg har smurt ham dagligt om morgenen med P20 de sidste par uger inden vuggestuen, hvor han også er kommet hjem “hvid”.

  Dog vil jeg ikke udsætte ham for de mulige langsigtede bivirkninger ved en lav UVA beskyttelse.Og det er her, hvor jeg bliver forvirret over denne artikel inklusiv kommentarer. Dækker den nye P20 over en høj UVA beskyttelse? Eller skal jeg supplere P20 med en anden solcreme?

  Umiddelbart tænker jeg, at når både min søn og jeg har så let ved at blive forbrændte på trods af at vi undgår solen, så er P20 faktisk en glimrende solcreme for os – i hvert fald de få gange, hvor det er højsommer og vi beslutter os for at være i solen. Jeg tror, at jeg vil prioritere den alkohol-baserede solcreme og bivirkninger til gengæld for ikke at blive forbrændt. Derudover går jeg ud fra, at stort set alle andre solcremer indeholder en del tilsætningsstoffer og præservativer, hvilket blot har andre bivirkninger på kroppen. Så umiddelbart virker det for mig som en søgen efter det perfekte produkt, der ikke findes. Jeg er meget interesseret i at høre, hvordan du ser på det?

  Det skal også lige tilføjes, at min hud slår hurtigt ud på parfume og stort set alle cremer, specielt til ansigtet. Jeg kan for eksempel hverken bruge Dermas solcremer eller Matas’ ansigtsolcreme (selvfølgelig alle faktor 50). Til dagligt bruger jeg en ansigtscreme fra dermalog, undgår solen, og påfører lidt faktor 50 solstift fra Matas på næse, kinder og hage. Men det er selvfølgelig en midlertidig løsning, og jeg håber på at finde en brugbar ansigtssolcreme til dagligdagen (jeg har kigget lidt til rudolph’s solcreme, hvis du kender den?).

  Det blev lige et lidt længere indlæg, end jeg havde regnet med, men jeg håber at du har tid til at svare :)

  Kh. Simone

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] jeg ikke var meget for, f.eks. at lovprise Riemann, som måske er det mere end hvad godt er ifølge Pudderdåserne. Men ellers god boks med en høj værdi (selvom det ikke er dét der afgør om det er en god box). […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] solcremer, som muligvis ikke er bredspektredt nok til at nå alle solens stråler – se det her. Solcremen koster 140 kroner for 100 […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicola

  Ved I at p20 er lavet om?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nicola
   Ja, det ved vi, hvorfor der er linket til den nye anmeldelse i indlægget.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har lyst og lidt sart hud – og jeg ELSKER P20.
  Jeg har altid brugt faktor 30, men efter jeg opdagede P20 faktor 20 er det den eneste jeg bruger. Jeg smør mig dog morgen og middag ved solbadning syd på. Men får ikke skyggen af rødme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hvorfor fjerner I ikke dette indlæg? Hvis produktet er blevet ændret, og det gamle ikke længere kan købes, er artiklen jo helt irrelevant. Og hvis folk ikke læser indlægget helt til slut, hvor der er et link til, at produktet er ændret, så får de jo et forkert indtryk af produktet. Så igen: Hvad er årsagen til, at I ikke fjerner indlægget? Mvh en, der ellers er rigtig glad for jeres blog, men nu er blevet noget skeptisk over for, om man kan stole på de gamle indlæg, I har liggende…:-(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Eva. Du kan generelt IKKE stole på gamle indlæg. Produkter bliver reformuleret hele tiden, så det er altid vigtigt at tjekke datoen. Vi opdaterer, sletter og ændrer ikke i gamle indlæg, selvom produkter bliver reformuleret. Historikken er også vigtig. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Pudderdåserne

  Jeg faldt lige over denne artikel.
  Jeg synes det er meget forkert at udstille P20 ift. UVA-stråler. Jeg ved med sikkerhed at deres indhold af beskyttelse mod UVA er langt højere end det EU anbefaler. Jeg ville foreslå at I skriver denne om eller baserer den på rigtig fakta.

  Jeg skriver opgave om solcremen, og jeg er selv forbruger af P20 – jeg har altid haft succes med denne solcreme. Derudover så bruger min far den også hver evig eneste gang solen skinner og når han tager på ferie, og det er den eneste solcreme der er effektiv nok til hans sartere hud.

  I har spændende læsning, men jeg synes det er useriøst. Ydermere indeholder P20 jo ikke være “kemikalier” end så mange andre som fx Niveau og alle de andre billigere/dyrere mærker.

  EU har desuden forbudt mange hormonforstyrrende stoffer.
  Til dem der læser den her artikel, slå lige koldt vand i blodet før, og sammenlign med andre solcremer før i drager konklusioner. Denne artikel må desuden være forældet, fra 2011, det er nok ikke sådan det forholder sig mere.

  Pft. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sofie
   Hvis du havde læst hele indlægget, ville du vide, at der er et link til den nye anmeldelse i bunden af indlægget :-)

   Iøvrigt forstår jeg slet ikke, hvad du mener med: “Ydermere indeholder P20 jo ikke være “kemikalier” end så mange andre”, du finder ikke kritik af kemikalier her på bloggen, så det må stå for egen regning.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Culture Bio fra Yves Rocher