Riemann P20 – en forvandlet solcreme

25.06.14
Riemann P20

Riemann P20

For et par år siden skrev jeg dette indlæg om Riemann P20, som dengang indeholdt aldeles utilstrækkelig UVA-beskyttelse. Og jeg kan med stor fornøjelse meddele, at situationen er helt anderledes i dag.

Dengang kunne man læse Riemann komme med påstande som “Den giver høj beskyttelse mod solens farlige UVB stråler, der brænder, men den mængde UVA stråler, der gør dig brun, kommer igennem.” De er i dag skiftet ud med fornuftige redegørelser om vigtigheden af at beskytte sig mod både UVA og UVB stråler.

Og det samme går heldigvis igen i de totalt reformulerede produkter. Alle produkterne i serien indeholder i dag filtre, der beskytter bredspektret mod både UVB og UVA stråler. Avobenzone sørger for beskyttelsen i den høje ende af UVA-spektret.

Samtidig har faktor-tallene ændret sig gevaldigt. Fra at byde på en SPF10 og en SPF20 kan du i dag kun få Riemanns P20 fra de anbefalede SPF15 og helt op til SPF50+.

Korte ingredienslister
Det gør på mange måder Riemanns P20 til et sympatisk og anbefalelesværdigt produkt i dag. Dels fordi det er dejligt at se, at firmaer kan blive klogere og tage konsekvensen af det, dels fordi Riemanns P20 indholdsmæssigt er nem at overskue.

Produkterne består kort fortalt af alkohol, solfiltre, lidt silikone og polymerer og ikke ret meget andet. Der er ingen parfume i eller konserveringsmidler i – hvilket næppe heller er nødvendigt på grund af det megen alkohol.

Mængden af alkohol gør også, at dette aldrig bliver min personlige favorit. Men det er nu engang alkoholen der gør det muligt at lave en superlet spray og en lige så let lotion, der hurtigt forsvinder fra huden igen, hvilket gjorde Riemann P20 så populær til at starte med. Og hvis det er det, der skal til for at få solcreme på de solcremeforskrækkede, så skal jeg være den sidste til at beklage mig.

Hvad synes du om Riemanns konsistenser? Kan du godt lide dem?

Her kan du købe det
Riemann P20 fåes som følgende i både 100 og 200 ml:

SPF 15 spray
SPF 20 lotion
SPF 30 spray
SPF 50 spray

Produkterne koster mellem 140 og 240 kroner i blandt andet Matas.

Den engelske priser er noget lavere hos blandt andet Chemist Direct og eChemist. Om du kan spare noget af betydning afhænger af fragten og hvor meget du køber.

Husk, du også kan købe Riemann P20 i Kastrup til lufthavnspriser, når du skal rejse.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
36 kommentarer
christine

Hej.
Jeg ved godt det er et gammelt indlæg, men jeg har et spørgsmål til denne solcreme. Kan det virkelig passe at den kan holde i 10 timer? eller er den ikke bedre end andre på det punkt?
Kh Christine

Katja Moikjær

Det kan vi ikke hverken bevise eller modbevise. Det kræver udstyr som vi ikke har. Desværre.

Natascha

Kan denne anbefales når man er gravid? Eller er der en anden jeg hellere skal gå efter?
På forhånd tak. 🙂

Helene Randløv

Hej Natascha
Helt personligt ville jeg vælge mineralsk filter, men det er fordi min hud er vildt sart. Denne er ligeså god som det meste andet, hvis du kan lide den, så brug du den…
Kh. Helene

Kim

Jeg er fan af jeres produkter og jeres anmeldelser. Kunne man lokke jer til en anmeldelse af denne P20 spf 50 plus: https://www.p20.dk/products/p20-kids-spf-50/
På forhånd mange tak!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *