Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

59 kommentarer

  1. jannie

    tak det rart at vide :)

    iøvrigt bruger jeg E-vitamin salve og kan varmt anbefale det som læbesalve og natcrem + på sår og ar

    det et gammelt vidundemiddel, som jeg synes fortjener at blive fremhævet :D

    • Pudderdåse Katja

      Helt enig Jannie. Tak for tippet. Og ja E-vitamin og petrolatum er også en gammel kendt kombi. Det er jo faktisk hovedingredienserne i den hypede Eight Hour Cream fra Elizabeth Arden, til en noget anden pris.

  2. God artikel!

    Jeg har selv rigtig tør hud og ville gå i spåner, hvis jeg ikke måtte bruge en god fed creme, med masser af mineralsk olie.

  3. Charlotte

    Jeg fik engang noget eksemlignende, tør hud omkring læberne. Og der sagde min hudlæge altså, at det kunne være fordi jeg havde brugt vaseline. Tror nok, at hun sagde noget med, at det tilstoppede porerne/ikke lod huden ånde. Aner ikke om hun havde ret, men det lyder lidt underligt at hun sagde det hvis det ikke var sandt :)

  4. Anja

    Jeg har altid sværget til at bruge vaseline på huden inden jeg går i svømmehallen. Jeg har eksem, så det afviser chlorens effekt på huden i sådan en grad, at jeg kan holde ud at gå i svømmehallen. Delte dette råd med nogle hudlæger og en masse bekymrede eksem-forældre på en get-2-gether for atopikerforældre på Bispebjerg engang, og hudlægernes reaktion var “jamen selvfølgelig – det var da et godt tip”. De havde absolut ingen invendinger ift brugen af vaseline på eksemhud.

    Og så er vaseline jo et must på numsetermometeret inden brug på ungerne

  5. Måske er der intet videnskabeligt bevis på, at huden bliver “afhængig” af produkter med petrolatum i, men det er min personlige erfarring at min gør. Mest mine læber! Når jeg har brugt produkter som vaseline og andre læbepomader med petrolatum i (bla. de super populære Rosebud), så fucker min læber helt op og bliver knasttørre lige så snart jeg ikke har noget på dem. Så det er min personlige erfarring at mine læber ihvert fald ikke bryder sig om petrolatum. Tilgengæld elsker de Ole Henriksens “Fresh lips” :)

    • Pudderdåse Katja

      Oooh læbepomade. Jeg er selv dybt afhængig af læbepomade, så det er et emne, der altid har fascineret mig. Der er ingen entydig forklaring på, hvorfor man bliver afhængig af læbepomade, men det har efter min bedste overbevisning ikke noget med petrolatum at gøre. Er i øvrigt lige faldet over denne side, meget underholdende, tror jeg skriver om læbepomade afhængighed snart. http://www.kevdo.com/lipbalm/addict.html

      Men læbepomade er et mysterium uden logik. For tiden elsker mine læber Decubal og haaaader Neutral, som virker som du beskriver. Spørg mig ikke, hvorfor. Jeg har ingen fornuftig forklaring. Der er i øvrigt mineralsk olie i begge.

      • Fie

        Må erkende at jeg aldrig har følt mig afhængig af læbepomade.

        Dog var der engang en der sagde at du faktisk ikke blev afhængig af læbepomade som sådan, men at du vænnede dig til følelsen af at have noget på dine læber og derfor fandt det ubehageligt ikke at have noget på. Og at den såkaldte afhængighed opstod ligeså meget i vanen som i følelsen af at have fugtede læber.

        Andre igen har så sagt at firmaerne der producerer læbepomade, med vilje kommer et eller andet stof i som gør dig afhængig af det hvilket gør at de sælger mere.

        Har dog aldrig fundet beviser for noget af det, men det er da en sjov tanke :)

        • Helene Randløv

          Hej Fie
          Det er lige præcis følelsen af læbepomade, man bliver “afhængig” af! I virkeligheden er det jo en vane lige som med mange andre ting.

          Jeg ved ikke, hvad det skulle være, firmaerne hælder i, som skulle gøre en afhængig… Det virker bare langt ude og så er vi tilbage til artiklen… fordi dem der skælder petrolatum ud har ofte denne holdning :-D

          Kh. Helene

  6. Lækker artikel. Jeg er forarget over hvor langt kosmetikvirksomhederne går for at sælge Den Hellige Gral, og derfor får nogle til at gå fra de produkter, der virker. Vaselinen er altid lige ved min hånd og er helt fri for tilsætningsstoffer og den virker for mig, så derfor er det en “keeper”!! :) Jeg elsker jeres blog, det er skide godt arbejde!

    • Pudderdåse Katja

      Tak for de pæne ord Sofie.

      Kh. Katja

  7. Huden er kroppens største organ, den hænger sammen med resten af kroppen med blodåre og lymfekirtler. Hvad du propper på huden vil under alle omstændighed trænge ind og blande sig med resten af kroppen. Ellers ville visse ingredienser i hårfarver ikke være forbudt da de kan give brystkræft. Det er jo ikke brysterne du kommer farven på vel?

    Prøv evt. at knuse et fed hvidløg i hånden, efter 20 min. vil du smage hvidløg i munden og desværre også lugte af det.

    De mineralske olier kan kun i meget lille omfang trænge ind i huden, men ligger sig mest af alt oven på huden, lidt som som vitawap. Men det der trænger ind vil altså også være at finde i blodomløb og på denne vis i alle dine organer, og nej der er ingen vitaminer eller aminosyre i mineralske olier.

    Hos Raz-Spa siger vi altid lad være med at smøre dig ind i nogen du ikke ville komme i munden, det havner samme sted.

    Mit spørgsmål er så blot, ville du spise petroliumsrester, lige meget hvor rent det er?
    Hvorfor så bruge dyre olivenolier til stegning, hvis fedtstof fra råolie industrien er uskadelig?
    Hvis det nu er så uskadelig hvorfor har moder jord gemt det nede på 4 km dybte?

    Til sammenligning kan det fortælles at i England må Vaseline ikke kalde sig andet end Petrolatum, da engelsk svar på vores Miljøministerium ikke ser det som et egnet kosmetisk produkt længere.

    Baby Oil indeholder i dag ikke længere mineralsk olie som det ellers var normalt i 80érne. Det er da noget at tænke over, den var ellers før i tiden rent fra olierafinaderierne, parafinum liquidium.

    Så når der spørges hvad min holdning er; så er den klar, put ikke noget på huden du ikke ville komme i munden, og jeg nægter at putte rester af råolie i munden, når jeg ved at en tidselolie indeholder både A, B5 og D vitamin og vil trænge ind og samtidig smager godt på min salat.

    Hilsen Raz-Spa

    • Pudderdåse Katja

      Hej Raz-Spa

      Tak for dit input.

      Først og fremmest må jeg gentage at der intet sundhedsskadeligt er ved mineralsk olie hverken invortes eller udvortes. Du kan uden problemer spise det, det smager bare virkelig ikke spor godt, hvilket er grunden til man ikke gør. Men steg du roligt din bøf i det, det sker der ikke spor ved, for smagens skyld vil jeg dog vælge en olie.

      Desuden passer det ikke at det engelske miljøministerium har erklæret det for uegnet. Det er i så fald helt nyt for mig og også meget mærkeligt. Hvor har du det fra? Kan du give mig et link?

      Det med at man skal spise det samme som man smører på kroppen… Ingen tvivl om at man optager stoffer gennem huden. Men jeg vil faktisk i mange tilfælde være mere forsigtig med hvad man putter på huden. Mavesækken er et hårdført organ fyldt med syre til at nedbryde mad. Huden kan ikke det samme. Jeg elsker alkohol, citrusfrugter og tomat, men kunne ikke drømme om at smøre nogle af tingene på huden. Av siger jeg bare! Stryknin er jo også naturligt og oven i købet at finde lige på overfladen og ikke 4 km nede.

      Kh. Katja

  8. Ja, det er virkelig noget underligt noget med læbepomade. Men jeg har ihvert fald opdaget, at alle de produkter mine læber ikke kunne lide var der petrolatum i. Om det så er et random tilfælde ved jeg ikke. Men der er ikke det i Ole Henriksens “Fresh lips”.

  9. Pudderdåse Katja

    Skidtpyt, bare det virker for dig. :-)

  10. Karen

    Det er med stor glæde jeg har læst dette indlæg! For katten da – det er så rart, at der er nogle der stiller sig kritiske overfor de gældende dogmer inden for kosmetik. Spændende og med meget rationelle pointer. Se det er noget jeg holder af :-)
    – og vasiline dur ikke til mine læber – men decubal derimod er et hit. Så jeg giver jer helt ret i, at læbepomade er noget mærkeligt noget ;-)

  11. Pudderdåse Katja

    Tak for de pæne ord Karen.

    Kh. Katja

  12. Kære Pudderdåser…

    Må blot lige pointere at mineralske olier og mineral makeup ikke tåler sammenligning…

    Mineraler er vigtige for kroppen og for huden – Præcis som en kæden er for cyklen!

    Når det er sagt så er mineralske olier en helt anden snak, som man ikke kan indblande når talen falder på mineral makeup…

    Som makeup artist på 6. år kan jeg skrive blankt og rungende under på at alle (ALLE) mine modeller er yderst veltilfredse med at jeg har skiftet mine gamle mærker ud til nu kun at bruge Jane Iredale…

    Synes det er en skam hvis mineralsk olie og mineral makeup på nogen måde nogensinde bliver kædet sammen…

    Kh Jørgen R. Juncher

    • Pudderdåse Katja

      Tak for dit input Jørgen :-) Men min pointe er jo netop, at mineralsk olie er en fantastisk ting. Faktisk er jeg langt hen ad vejen gladere for mineralsk olie end mineralsk makeup. Jeg har i hvert fald et højere forbrug af førstnævnte :-) Min pointe er: Der er ikke noget galt med nogle af delene og derfor heller ikke nogen grund til, at det skulle være problematisk for nogle af delene at blive kædet sammen med hinanden.

      Og stort tillykke med dit nye job :-)

      Kh. Katja

  13. Snezana

    Da jeg er løbet tør for mandelolie, vælger jeg at bruge en babyoile fra netto til mine skal-tørre ben. Men en stemme indeni siger jeg skal google ingredienserne på bagsiden.
    paraffinum liquidum ; http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20060910194903AADjNkn
    hmmm jeg er godt nok ikke meget begejstret for at læse svarene, især da jeg har anvendt babyolien direkte på min hud. Dagen efter kan jeg konstatere at jeg sveder mere og på underlige steder som skinneben :(
    Det kan godt være mmineral olie har gode egenskaber til hudpleje, men hvorfor er der ingen der snakker om at det er kræft fremkaldene ?

    • Pudderdåse Katja

      Fordi det IKKE er kræftfremkaldende. Det er absolut endnu en internet-skrøne og urban myth. Brug du den med absolut sindsro.

      • Snezana

        Jeg håber du har ret, synes også det vare et ret skræmmende svar jeg fandt på linket, og især hvis det bliver brugt i 98% af kosmetik produkter, incl. creme fra apoteket :)
        Tak for svar :)

  14. Jeg har konsekvent undgået mineralske olier (og fedtstoffer) længe, netop fordi jeg har tendens til uren hud. Min kosmetolog anbefalede det, og ud fra jeres indlæg kan jeg forstå, at det har været det rigtige at gøre med min hudtype? :)

    • Pudderdåse Katja

      Ja, det lyder fornuftigt, hvis din hud er fedtet? Så giver det god mening. Fedt på fedtet hud er der ingen grund til :)

      • Solveiga

        Jeg er en smule forvirret..er mineralske olier godt for fedet hud eller det er ikke godt for fedet hud?

        • Katja Moikjær

          Ingen af delene. Du kan bestemt ikke behandle uren eller fedtet hud med mineralsk olie. En fed creme vil også være skidt. Alle fede produkter og olier er en meget dårlig ide til fed hud.

          Men mineralsk olie tilstoppet faktisk porene mindre end mange planteolier.

  15. Hej Katja

    Meget flot artikel, og som jeg selv skriver i min artikel ( http://www.danishskincare.dk/artikler_gode_raad/hudpleje/generelt/er_mineralsk_olie_forfaerdeligt/ ):

    “Den mineralske olie, der anvendes i hudplejeprodukter er certificeret og det er helt sikkert og potentielt beroligende og sundt for huden.”

    … så er jeg fortaler for mineralsk olie.

    Vi skal passe på med og tro, at “naturligt” er lig med godt for huden. Vi kan sagtens spise og drikke en citron, men putter vi citron på huden (hvem har ikke prøvet det, når man laver mad), så gør det voldsomt ondt og giver rød hud = ikke godt.

    Velskrevet flot artikel, som jeg støtter 100 %! :-)

    Kh fra Mads,
    Danish Skin Care

    • Pudderdåse Katja

      Hej Mads
      Mange tak skal du have. Vi er absolut helt enige :-)
      Kh. Katja

  16. Jens-Christian

    Hej :-)

    Jeg kunne godt ønske mig en kildehenvisning til dine fup omkring planteolier. Jeg er på min uddannelse, selv blevet tudet ørerne fulde omkring det faktum, at man som menneske, bør holde sig LANGT fra kemisk fremstillede stoffer som petrolatum, paraffinum osv.

    Hvor er dine referencelister????

    Og vil du ha’ min meget klare holdning til mineralske olier, så kommer den her:

    Alt er relativt – men naturen har altid ret.

    • Pudderdåse Katja

      Hej Jens-Christian

      Hvilke kildehenvisninger helt præcis? Jeg vil meget gerne finde dem til dig, men der er adskillige kildehenvisninger gennem mit indlæg, så jeg er lidt i tvivl om, hvad det helt præcis er, du mangler henvisning på?

      Kh. Katja

  17. Mette

    Jeg har en lidt sensitiv og irriteret teenage hud. Men mineralsk olie har aldrig på nogen måde skadet eller irriteret min hud – tvært i mod.
    ca. 1-2 aftener om ugen lægger jeg et tyndt lag helt almindelig vaseline i ansigtet. Ligesom en slags fugtgivende ansigtsmaske. Næste morgen er min hud klar og blødt (:

  18. Felix

    Hvor bliver man dog træt af at læse det der evindelige pladder, at noget skulle være bedre fordi det er ‘naturligt’ hvad det så end betyder.

    Botulinum toksin er så naturligt som noget bliver, det er et protein produceret af en fin lille bakterie ved navn Clostridium Botulinum. Toksinet er verdens dødeligste gift. Militær nervegas, 100% kunstigt fremstillet, er intet til sammenligning.

    Solarier giver på 12 minutter samme bruning af huden som solen gør på 60 minutter – men på 12 minutter en langt mindre dosis af den kræftfremkaldende UVB end den tilsvarende time i solen.

    Og hvad er det vi er allergiske overfor? Parfume, nikkel? Ja, men det er langt nede på listen i forhold til de to værste: pollen og dyr!

    Ja, jeg beklager tonen, men jeg bliver bare lidt frustreret over gang på gang i sådanne debatter at læse ting som det Raz-Spa skriver. Og nu jeg er ved det: det er også noget vrøvl det der med at sammenligne indtagelse med påsmøring. Det er den tro der får teenagere til at fylde gummistøvler med vodka i den tro at de bliver fulde af det – og det gør de naturligvis ikke.

    • Pudderdåse Katja

      Tak Felix :-D Jeg er ‘naturligvis’ helt enig

    • Jannie

      Det er UVA strålerne som er kræftfremkaldende, men UVB strålerne som giver forbrændinger i huden.
      Jeg har hørt at i starten af solcremens historie havde de fleste produkter kun beskyttelse overfor UVB strålerne. Resultatet var at nogle år senere steg forekomsten af hudkræft, fordi folk blev liggende og solede sig i timevis uden at blive forbrændte, og de troede at de havde beskyttet deres hud. Derefter kom der også beskyttelse mod UVA stråling i alle solcremer.
      Jeg ville i øvrigt ønske at man ikke stadigvæk er nødt til at nærstudere ingredienserne på ny solcremer man gerne vil afprøve, for at finde ud af om de nu også beskytter mod det fulde spektrum:

      http://pudderdaaserne.dk/2010/06/04/solcremer-uden-beskyttelse-en-trussel-mod-din-hud/

  19. Pingback: Sandheden om vaseline? | Sart hud

  20. MissBalou

    Hej dåser :)

    Dette er mit første indlæg.. Derfor først og fremmest – Jeg er gentagne gange faldet over siden gennem diverse google søgninger og må konkludere at denne her side er fab! ;) (Den har nu fået en plads i min boglinie ;)

    Nu til Vaselinen.. jeg kan se det er et års tid siden at debatten kørte, men ville lige komme med et input alligevel :)
    -Min morfars søster er stædigheden selv og har nægtet at ofre penge på cremer (krigens tid i ved ;) Hun har heeele livet igennem KUN brugt vaseline! Hendes hun har alle dage været fantastisk..glat, bød, nærmest rynkefri og let “skinnende” som silke! Hun er nu 75 år ung med smuk hud.. Jeg er klar over at alt er forskelligt for hvad der virker på hvem osv. Men ville lige dele dette :)

    Da hun afslørede “hemmeligheden” hoppede jeg på vognen og har siden brugt vaseline i hele ansigtet indimellem og kun med positiv effekt. Da jeg så denne debat ville jeg derfor lige tilføje det, men hold da op med delte meninger og jeg må ærligt indrømme at jeg kun er blevet mere forvirret…Men igen,- alt er relativt.

    Dog er der nogle ting jeg ikke helt kan hitte ud af.. (beklager på forhånd hvis jeg spørger dumt) Hvad er kort fortalt forskellen mellem planteolie og mineralolie?? Er planteolien den naturlige olie der er levende og er mineral den kemiske (?) olie der er død?
    Og er vaseline = petrolatum? -til trods for at der findes den hvide og den gule variant? Jeg læste et sted at det er den hvide vaseline der er den “gode” men hvad er da forskellen på den gule (som kløvervaseline jo er) og den hvide?
    I og med at det er en olieart, så har jeg stadig svært ved at forbinde det med fugtgivende, men mere blødgørende og indelukkende, som jo netop har en effekt som beskyttende og at kroppens egen fugt indefra bliver i huden..eller?

    Jeg tænker at jeg klart vil bruge den et par gange om ugen, om natten, som en ansigtskur… og til alle de andre ting den kan :)

    • Pudderdåse Katja

      Kære Missbalou

      Hun lyder som et smukt eksempel til efterfølgelse.

      Vaseline er et gammelt brand navn (den findes faktisk også i en transparent udgave). Mineralsk olie findes både i en transparent udgave og i en gul udgave, og så vidt jeg kan læse mig frem til er den gule lidt mere klistret i det, men de har samme egenskaber for huden. På ingredienslisten kan de hedde lidt forskellige ting.

      Ingen olie er hverken levende eller død. Du kan heller ikke opdele olier i naturlige eller kemiske. I øvrigt er “naturligt” bestemt ikke sundere end “kemisk” pr. definition. Mange ingredienser vi finder i naturen er giftige og mange kemisk udvundendede ingredienser er enormt gavnlige for huden.

      Men mineralsk olie er faktisk naturlig. Den stammer fra undergrunden og er et biprodukt ved olieudvinding. Råolie er absolut naturlig, benzin er naturlig – som sagt er naturlig ikke et kvalitetsstempel i sig selv :)

      Men tilbage til mineralsk olie. Det er bare en af mange typer olier – vi har også alle planteolierne. Alle olier kan lægge sig på huden og beskytte huden. Mineralsk olie gør dette særligt effektivt. Den skaber en barriere mellem huden og skader udefra, og det er en god ting. Den afgiver bestemt også fedt til huden – det er hovedingrediensen i de fleste fedtcremer. Men det er korrekt at den har en større tendens til at lægge sig udenpå huden – det er en rigtig god ting, hvis man har tør og sart hud, der skal beskyttes – netop som du beskriver.

      Og så er den billig! Så god fornøjelse med den. Jeg bruger altså selv apotekets vaseline, der har fast plads på mit natbord. Den er på tube og noget mere praktisk :)

      Kh. Katja

  21. Mette

    Rigtig spændende artikel – der er jo et skattekammer af information når man begynder at lede jeres gamle artikler igennem. Inspireret af denne artikel er jeg gået på jagt efter ren mineralsk olie. Bliver dog bremset af at babyolie (som tidligere altid er nævnt som det oplagte valg) i dag herhjemme næsten altid består af ren planteolier. Har i et forslag til en rigtig god og ren mineralsk olie?

    Samtidig snakkes der jo så meget omkring vigtigheden af god UV beskyttelse, så her er endnu en udfordring. Kunne LRP’s ANTHELIOS SPF 50+ Transparent og plejende olie være svaret herpå? Vil den kunne bruges dagligt i ansigtet selvom alkohol er en del af ingredienslisten?

    • Katja Moikjær

      La Roche-Posay er absolut mine favorit-solcremer :)

      100 procent mineralsk olie er jo ikke flydende, men fast. Ren mineralsk olie er god gammeldags vaseline.

      Ceridal Lipolotion er et af mine favorit allround produkter. Det er en sprayolie med 3 slags olier og ikke andet. Blandt andet mineralsk olie mener jeg helt bestemt, men jeg har ikke lige kunnet finde ingredienslisten lige nu for at dobbelttjekke.

      http://www.webapoteket.dk/personlig-pleje/kropspleje/ceridal-lipolotion-p-200827

  22. Christina

    Hej,
    Interessant læsning. Dejligt at se at der er nogen, der kan tænke selv og er nysgerrig nok til at finde saglige , dokumenterbare facts.

    @ Raz-Spa – du har de mest underlige argumenter. De giver jo ingen. Det er bedre, at reelt vide noget om emnet, end bare at lukke følelsesgas ud, og kalde det viden.

    Ps: kunne være sjovt at høre hvad du kunne finde ud af mht kokosolie. Hele striben fra palmin til øko jomfru olie. Der er så meget fokus på dette , og masser af selvudråbte profeter kalder det gudeføde, mens div amerikanske sundhedsorganisationer råber vagt i gevær. Plus næringsværdier fra den helt basale palmin til øko kokosolie er faktisk den samme. DTU har lavet analyse. Det er ret interessant. Dvs hvis prisen ikke skal afspejle Kejserens Nye Klæder, så skal forskellen ligge i evt kemikalier brugt i udvindingen af olien??? Og spørgsmålet er om der overhovedet bliver brugt nogle. Det er jo alle sammen produkter godkendt som fødevarer og almen brugt. Det er værd at tjekke og interessant.

    Glæder mig til at læse hvad du finder ud af, hvis du tager emnet op.

    Vh
    Christina

    • Helene Randløv

      Hej Christina
      Vi har skrevet om kokosolie flere gange, men eftersom vi skriver om skønhed, er det i den funktion vi bruger olien ;-)
      Vi skriver kun meget sjældent om sundhed, men vi er blevet spurgt om lighederne mellem netop den dyre øko version og palmin mange gange. Det eneste, jeg har fundet som forskel, er de praktiske beholdere, som øko olien er i. Det er jo ikke sindssygt nemt at få fordelt en skive hårkur :-D
      Tak for link og ros :-*

      Kh. Helene

    • Katja Moikjær

      Det er virkelig interessant – tusind tak for links Christina!

  23. Solveiga

    Hej:) Efter jeg har læst alle kommentar,forstå jeg det sådan at mineralske olier er ikke godt for fedet/ uren hud. Jeg har købt en mineralpudder fra Le Roche Posay specielt lavet til fedet hud, og der er mineralske olier i…….??

    • Katja Moikjær

      Mineralsk olie og mineralsk pudder er to forskellige ting :)

      Men det er nu ikke helt rigtigt at mineralsk olie er skidt for akne. Det er ikke værre end andre olier, tværtimod faktisk.

  24. Anette

    Jeg tror dybest set bare, at det er forskelligt, hvad der virker til den enkeltes hud. Og det glemmer I måske lidt i artiklen ovenover.

    Jeg er som sådan ikke imod nogen af de to slags olier. Nogen er gode til visse personer, ligesom mineralsk olie er godt til andre. Jeg vil ikke stille mig som dommer, bare sige, at siden jeg i 10. klasse selv lavede en miniudgave af det de laver på olieraffinaderier, har jeg bemærket, hvordan mine læber bliver mere tørre af Kløver Vaseline, når de ikke har salven på – fremfor hvor bløde mine læber er, når jeg har brugt læbepomader med plantebaserede ingredienser.

    Jeg synes dog det fortjener en blogpost, at snakke om silikone… For i mange cremer til “tør hud” er silikone (dimethicone-stoffer) en langt større synder end jeg tror mineralske olier (der oftest også er i produktet) er. Og igen ja – så er der nogen der har en fest med silikone, mens jeg personligt bare ikke kan døje det L… fordi det spærrer min hud inde, da det ikke er særlig vandopløseligt. Så efter noget tid bliver hud og hår virkelig irriterede.

  25. Nadia

    Hej artiklen er rigtig god, men har du overvejet at din søns børneeksem kan være kommet pga. Allergi? Jeg har selv haft slem børneeksem, indtil jeg opdagede mine allergier herunder: glutenallergi, mælkeallergi og æggeallergi. Du kan spørge din læge om allergiprøver, hvis du tror du har noget :)

  26. Pingback: Om vaseline fra Helgoland og USA | Ib By Heart

  27. Sandra

    Jeg bruger den samme kløvervaseline til mine læber som på billedet, og har fået vildt meget kritik for det. Det skal siges, at jeg har prøvet et utal af læbepomader – fra dyre til billige – og denne er stort set lige så god som den dyreste jeg har prøvet til 400 kr.
    Så det er vildt rart at blive bekræftet i, at alt den kritik ikke passer, og at det ikke er noget skidt man smøre på læberne :-)

    • Helene Randløv

      Hej Sandra
      Ja, det er i sandhed en sejlivet myte. Hvis nu vaseline og petrolatum, var så helt utrolig skidt, så er det da sært at så mange firmaer bruger det ;-)

      Kh. Helene

  28. Melvin

    Jeg ku aldrig drømme om at bruge mineralske olier. molekylestrukturen er for stor til at trænge ned igennem huden, og vil bare ligge ovenpå huden som en hinde. Jeg kan forstå at folk med ekstrem sart og sensitiv hud vælger at bruge det da det giver en følelse af at have en god lipidbarriere…. MEN man kan ik få fuldt udbytte af sin cremes ingredienser. Hvorfor ik vælge produkter uden når man kan få glæde af alle de lækre indholdsstoffer der bliver puttet i. MVH Produkt kemikeren

    • Katja Moikjær

      Fordi det er en fordel med en beskyttende hinde udenpå huden. Hvorfor skulle det forhinde de øvrige ingredienser i at trænge ned i huden? De kan trods alt aldrig trænge ned igennem huden alligevel ;) Det bør du vel også vide, hvis du er kemiker.

  29. Hanne Edinger Nielsen

    Hej Katja Moikjær
    Din analyse her på siden virker ikke troværdig. De fem påstande får “karakteren” Fup eller Fakta – bortset fra påstand nr. 3, som lyder: ” De forhindre huden i at ånde” (altså de mineralske olier). Du giver karakteren “Både og..” -idet du konkluderer citat: ” Dette er til en vis grad korrekt, men det er en god ting”. Altså hvordan kan det være en god ting, at huden, vores største organ, forhindres i at ånde? Påstand nr. 2, som lyder: “De tilstopper porerne i huden” – får din vurdering “FUP”. Men hvordan kan påstand nr. 2 være fup, hvis påstand nr. 3 er “Både og… (fakta/fup)? Påstand nr. 2 og 3 forudsætter hinanden idet tilstoppede porer bevirker, at huden forhindres i at ånde? Hvad bygger din vurdering på, er du hudlæge eller kosmetolog?

    • Helene Randløv

      Hej Hanne
      Huden bliver forsynet med ilt fra blodet og bliver derfor ikke forhindret i at ånde, når man smører creme på mineralsk olie eller ej.
      Du kan læse vores baggrund under “Om Pudderdåserne” ovenfor.

      Mvh. Helene

  30. Hanne Edinger Nielsen

    Hej Helene

    Alle organer bliver forsynet med ilt fra blodet – dermed også huden, som er menneskets største organ. Når man taler om, at huden “ånder” betyder det, at huden konstant deltager i varmereguleringen – bemærk ånder står i citationstegn. Huden sørger for afkøling via porerne, hvis det bliver for varmt, og holder på varmen, hvis det bliver for koldt. Produkter med mineralske olier lægger sig som en hinde på huden og hæmmer varmereguleringen. Gode lette hudplejeprodukter,
    der let optages i overhuden er at foretrække.

    Mvh.
    Hanne Edinger Nielsen

    • Helene Randløv

      Hej Hanne
      Om vinteren og når huden er tør, er jeg godt nok glad for, at der findes cremer med petrolatum, som kan beskytte min hud mod yderligere fugttab. Dem bruger jeg netop, fordi jeg ved præcis, hvor effektive de er og fordi jeg ved, hvordan huden virker.
      Heldigvis er det tilladt at foretrække noget forskelligt.
      Halleluja for forskellighed!
      Kh. Helene

  31. Hanne Edinger Nielsen

    Hej Helene

    Det står alle frit for hvad de vil bruge – så fortsæt du endelig. Min hudlæge, som er kvinde, siger at mineralsk olie bruges i så mange cremer, fordi det er meget, meget billigt – men det gavner ikke, da det tilstopper porerne. Det er sundere med andre fugtgivende ingredienser.
    Halleluja for ytringsfriheden!

    Vh
    Hanne Edinger Nielsen

  32. rikke

    Vaseline som det jo også er hjælper! Har prøvet ALT mod min eksem, også de dyreste “hudcremer”- det eneste de hjælper på er at tømme min konto. Har prøvet pacefique, derma og en fransk jeg ikke lige kan huske ingen af dem hjalp. En veninde fortalte om det gamle husgeråd: vaseline og DET hjalp!!!

FØLG DINE YNDLINGSBLOGS
Du kan nu følge dine yndlingsblogs og se deres nyeste indlæg på bloggersdelight.dk