Anmeldelse: Maybelline Eyestudio Color Cosmos

06.12.10
Maybelline Eyestudio Color Cosmos 20 Magic Mauve

Med Color Cosmos er Maybelline hoppet med på den evigt voksende bølge af mineralsk makeup. For lige at starte med at runde den mineralske makeup er det et meget interessant fænomen. Mineralsk makeup er blevet det nye buzzword, og flere har spurgt mig, hvad der er så særligt ved det?

Og svaret er ingenting. At et produkt er mineralsk betyder, at ingredienserne er mineralske. Er det så bedre for huden, eller giver det nogle særlige egenskaber? Det er der ikke noget, der tyder på. Vælg de mineralske produkter, hvis de virker for dig, men der er ikke noget ved ordet “mineralsk”, der gør, at det er bedre eller mere naturligt end andet. En af de mest brugte ingredienser i mineralsk makeup er for eksempel bismuth oxychloride, der gennemgår en stor kemisk proces, før det bliver brugt og på ingen måde har en naturlig oprindelse. Der er ikke noget galt med bismuth oxychloride, det er bare lige så kemisk forarbejdet som alt andet, og der er ingen grund til at tro, at mineralsk makeup per se er bedre eller værre end andet makeup.

Den forskel, der ofte viser sig i praksis, er, at de mineralske produkter er med meget mere shimmer end traditionelle produkter. Om man kan lide det eller ej er en smagssag.

Tilbage til Maybelline Eyestudio Color Cosmos. Jeg er meget begejstret for dem. De har en god konsistens og er meget pigmenterede øjenskygger, der er nemme at blende. Der er som i de fleste andre af Maybellines produkter ret meget shimmer i, så det skal du kunne lide. Helene havde problemer med den, hun prøvede, hun sagde, at øjenskyggen var svær at få over på penslen. Med mine ganske almindelige bløde øjenskyggepensler (MAC 222 og 239) har jeg ikke haft det fjerneste problem, så mellem os sagt er det nok bare Helene, der er noget galt med…. Shhh…… De holdt ikke særligt godt på mig, men det gør ingen øjenskygger for tiden, så det siger ikke noget. Jeg ved ikke, hvad der sker for mine øjne. Måske det er frosten?

Der er seks nye farver af øjenskygger. Alle seks er duo’er med typisk en mere mat mørk neutral farve og en lysere shimmer farve. Hovedparten af farverne er rigtigt fint kombineret og vil fungere godt sammen på øjet. Enkelte af dem ligger dog alt for tæt på hinanden, men det vil jeg vende tilbage til.

Magic Mauve

Maybelline Eyestudio Color Cosmos 20 Magic Mauve

Magic Mauve er en fin mauve (lys gråbrun) med lyslilla undertoner og masser af shimmer. Og ja, jeg mener en. For de to sider er stort set ens, når man lægger dem på. Hvorfor laver man en duo med to identiske sider? Det forstår jeg ikke.

Maybelline Eyestudio Color Cosmos 20 Magic Mauve

Blue Earth

Maybelline Eyestudio Color Cosmos 42 Blue Earth

Blue Earth var den farve, som Helene har problemer med. Jeg vil stadigt påstå at det er Helene, der har et problem… Som jeg ser den er den en fin og pigmenteret duo, hvor den ene er en lyseblå med shimmer og den anden er en mere mat men stadig ikke helt mat grønlig turkis. Jeg synes, det havde været sjovere med to lidt mere forskellige farver, men de er dog ikke identiske som ovenfor.
Maybelline Eyestudio Color Cosmos 42 Blue Earth

Green Glam

Maybelline Eyestudio Color Cosmos 50 Green Glam

Green Glam er også – ja en pæn farve. Men kun en. Samme skovgrønne nuance i begge sider med eneste forskel, at der er lidt mere shimmer i den gyldne side, og den er måske en anelse mørkere.

Maybelline Eyestudio Color Cosmos 50 Green Glam

Cosmic Black
Maybelline Eyestudio Color Cosmos Cosmic Black 80

Jaaaa nu begynder det at ligne noget. To distinkt forskellige farver, der matcher hinanden supergodt. Den ene side er en mørkegrå med lys grålilla shimmer, som passer perfekt til den lyse grålilla anden side af skyggen. Flot kombination og god til et smokey look.

Maybelline Eyestudio Color Cosmos 80 Cosmic Black

Savanna Green
Maybelline Eyestudio Color Cosmos 51 Savannah Green

Igen en super kombination. I den ene side en støvet khakigrøn og i den anden side en gylden orangefarvet. Smuk farvekombination, der vil klæde de fleste.

Maybelline Eyestudio Color Cosmos 51 Savannah Green

Bronze Seduction

Maybelline Eyestudio Color Cosmos 60 Bronze Seduction

Og sidst men ikke mindst: Min favorit Bronze Seduction, som på den ene side er en smuk dyb varm brun og på den anden side en lys gylden fersken med guldshimmer. Meget fin, meget klædelig og meget anvendelig. Jeg kunne forestille mig at blå øjne ville blive flot fremhævet med denne kombi, men den klæder også mine grønne.

Maybelline Eyestudio Color Cosmos 60 Bronze Seduction

Hver øjenskygge koster 64,95 og kan købes i Matas, større supermarkeder og stormagasiner.

Kunne du se dig selv med en af disse farver? Og hvilken?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Liselotte

Hej Helene,
Tak for adresser – det er åbenbart for sjældent, at jeg kommer længere end indre by eller Frederiksberg Centret.
M.A.C kosmetik får mig desværre til at slå ud big time – men de har gode børster.
Bedste hilsner
Liselotte

birgitte

Jeg har også prøvet color cosmos, og hvis man tager vand på
børsten får man et mere intenst og blankt look. Bonus er så også,
at jeg syens farven holder bedre! Bare nogle tips fra en ivrig
bruger!

Pudderdåse Katja

Fedt! Det lyder godt, tak fordi du deler det med os.
Hvilke af farverne har du brugt?
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *