Ny yndlingsmascara: YSL Volume Effet Faux Cils

Fra fæl til fantastisk – en guide til MACs øjenskygger

MAC øjenskygger

Foto: MAC

MACs øjenskygger er genstand for beundring og begær fra både makeup artister og helt almindelige kvinder verden over. Det er et af MACs mest berømte produkter, og det er et af de mest kopierede og sågar decideret forfalskede.

Hvorfor er MACs øjenskygger så berømte? Der findes mange formidable andre øjenskygger derude, nogle enda med en bedre konsistens. Men ingen andre end MAC har det forrygende udvalg af fantastiske farver, som vores canadiske venner har. Hvor ellers kan du få en øjenskygge der changerer mellem pink og lilla? Eller en gul øjenskygge med lyserød glimmer? MAC har klart sin force i det kolossale udvalg af farver og de gentagne launches af looks, som både følger og skaber moden med deres nyskabende farver.

Men deres konsistenser er en blandet oplevelse. Der findes aktuelt otte forskellige finishes i salg (vi har ikke taget de mineralske med i denne test, og der er flere limited edition finishes), og oplevelsen er meget forskellig alt efter, hvilken man får fingrene i. Og det kan være svært at gennemskue, for MAC deler deres kolossale stander med øjenskygger ind efter farver og ikke finishes. Pudderdåserne.dk drømmer om MAC standere inddelt efter finishes. Enhver kan jo se om en øjenskygge er lilla eller grøn, det er straks meget sværere at overskue, hvilke der er yndlingsfinishen.

MAC skygger fås i to udgaver: De almindelige i bøtte og så Pro Pan Refills som er løse magnetiske skiver, som man kan sætte i MACs paletter. Det er den sidste metode, de fleste professionelle og store entusiaster vælger.

Frost

MAC siger selv: An iridescent shine that adds a highlight to any colour.
Vores dom: Frost er en skygge med meget shine, men ikke helt så meget som Lustre og Veluxe Pearl. Den er klart den skygge, MAC har flest af og med god grund. Det er ikke deres bedste skygger, men vi kan alligevel godt lide dem. De har en nem applikation, er nemme at få til at ligge pænt, bliver hvor de skal og drysser ikke. De er også en god base for andre skygger, da de er nemme at blende på

Lustre
MAC siger selv: Smoothly pearlized; intensely frosted with deluxe ultra-fine “conditioned” finish.
Vores vurdering: Er uden tvivl MACs mest udskældte skygge. Mange kan ikke lide dem, og vi er ingen undtagelse. At kalde dem smooth er årets overdrivelse, de fleste af dem er chunky med voldsomt meget glimmer, der drysser for et godt ord. Der er for dårlig farvemætning, det er bare glimmer det hele, og de er helt umulige at bruge uden en base. Det hjælper at bruge en stivere syntetisk pensel. Men det er bestemt ikke en begynder-øjenskygge.

Matte
MAC siger selv: Hi-colour pay-off in a no-shine matte finish.
Vores vurdering: Matte er en fin skygge og en meget traditionel mat øjenskygge. Den er ikke den mest fantastiske finish, som MAC har, men den fungerer. Den giver god farve, er relativt nem at blende og giver en blød og fin finish. Den har en tør konsistens og fungerer godt til fedtede øjenlåg.

Matte2
MAC siger selv: Intense, opaque matte finish with exceptionally rich colour payoff.
Vores vurdering: Matte2 er blandt MACs nyere skygger, mens mange af de andre har været fremme i årevis. Og det kan mærkes, Matte2 er en sublim nyskabelse af en mat øjenskygge, der byder det matte looks revival i moden velkommen. De er selvfølgeligt matte og giver god farve som de originale Matte, men de er finere i konsistensen og har en glattere og fløjlsblød påførsel. Men de fleste Matte2 farver er udgået, og af en eller ande grund er der ikke ret mange tilbage i sortimentet. Der er kun otte farver, vi elsker dem alle sammen, og vi ville ønske MAC ville lave flere.

Satin
MAC siger selv: Pure colour in a satin-style finish. Provides a soft subtle non-frost, light-refractive sheen.
Vores vurdering: Satin er en blød mellemting i MACs sortiment, Farverne er ret matte med en lille smule shimmer i, men ikke ret meget. De er gode at blende og er nemme at påføre. Men de er lidt svære at få til at give meget farve, de giver et mere transparent finish.

Veluxe
MAC siger selv: Superfine pigment rich and very luxe. Supple to apply. Provides silky smooth matte finish.
Vores vurdering: Veluxe har en helt sci-fi-high-tec agtig konsistens, der er helt sublim. De er bløde, glatte og lækre, og vi har aldrig set en øjenskygge magen til hos nogen andre mærker, og vi har set mange! For nogle år tilbage var der rigtigt mange men (indsæt selv grimme ord her) MAC har ladet de fleste udgå, og der er nu kun tre tilbage. Især Samoa Silk er fantastisk, det er en af vores absolutte yndlingsøjenskygger.

Veluxe Pearl
MAC siger selv: Vibrantly-toned. Velvety soft. Shimmeringly metallic. Veluxe eye shadow, now overlaid with high-shine pearl.
Vores vurdering: Fantastiske skygger med meget farve, der lægger sig pænt, og har et flot metallisk shine. Hvis du vil have en MAC øjenskygge med meget shine og glimmer er dette klart det bedste bud. Den er lysår bedre end for eksempel Lustre. Enkelte af dem er svære at få farve nok ud af som for eksempel Satelite Dreams.

Velvet
MAC siger selv: Soft look finish with high-colour intensity. Has a plush velvety look and feel.
Vores vurdering: De er ret klumpede og svære at få til at blende, og så er de uden sammenligning de øjenskygger, der snyder mest i bøtten. For eksempel Beauty Market, der ifølge Helene, er MACs værste skygge i hele sortimentet. Den ser så fin ud i bøtten, en smuk sort farve med rød glimmer, og så bliver man mega skuffet, når man får den på. Den er dum at arbejde med, og når man er færdig, ligger alt det røde glimmer nede på kinderne, og det sorte er blevet til en fesen lysegrå farve på øjenlåget. Og tilsvarende Bitter, som i bøtten er den mest fantastiske limegrønne farve, skal du nærmest skrabe af med en kniv og klistre på for at få en klar og kraftig farve ud af det.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

16 kommentarer

 • Maria

  Superfedt at der endelig er nogen der tager sig sammen og fortæller tingene som de er i stedet for at man selv skal prøve dem alle af..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Maria for de pæne ord :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Jacobsen

   Hej

   Er der nogen der ved hvor man kan købe MAC pro paletter til 15 pans på nettet? Da jeg bor i Nordjylland har jeg ikke lige mulighed for at komme i nærheden af Magasin på Kgs. Nytorv. Jeg har prøvet MAC shoppen i Ålborg, men de fører ikke pro programmet og jeg er ikke vild med at købe MAC på ebay.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Charlotte

   Jeg sender spørgsmålet videre, for jeg er desværre ikke stødt på paletter nogen steder.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Charlotte

   Det findes der desværre ikke, som også sender til Danmark. Og det eneste sted, der sælger dem i Danmark er Magasin på Kongens Nytorv. Har du ikke en veninde i København, du kan alliere dig med?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Anni Hansen

  Skal man spørge efter Pro Pan Refills hvis man skal købe dem? og er paletten med i prisen?
  Jeg skal til at købe min første mac øjenskygge hvilken farve kan i anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Helene

   Du skal spørge specifikt er pro pans, ellers får du de almindelige pakninger. Og paletten kommer oveni. Jeg mener de koster 35 kroner for en palette til 4 og 110 for en palette til 15 (cirka).

   Husk du kan kun købe dem i Magasin på Kongens Nytorv.

   Helene har skrevet en guide til sine 10 yndlings øjenskygger fra MAC her. Måske du kan finde inspiration der? Ellers er du meget velkommen til at spørge igen.

   http://pudderdaaserne.dk/2010/06/09/de-10-uundv%C3%A6rlige-m-a-c-%C3%B8jenskygger/

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej
  Spare man ikke penge ved at vælge Pro Pan Refills i stedet for de almindelige pakninger?
  Kan man købe Pro Pan Refills i lufthavnen ?
  tak på forhånd

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Cecilie. Jo, det gør man. De koster noget mindre end de almindelige – også selvom man medregner udgiften til paletten.. Desværre har de dem ikke i lufthavnen. I Danmark kan du kun købe dem på Kgs. Nytorv.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Ved det en gammel artikel , men det er nævnt flere steder at det kun er magasin på kgn’s nytorv, der har refills og palettter, men de kan nu også fås i magasini Aarhus :), hvis det har interesse, og folk ikke selv har set det ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej er det rigtigt? Det er nyt så. Fedt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Mega Fedt ;)
   – Jeg har allerede udnyttet det fælt ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hvor er det sjovt, at I nævner Samoa Silk som en af jeres absolutte favoritter – jeg købte den for nogle år siden, og følte at farven var et mega fejlkøb, der slet ikke passede til mig. Sådan er vi jo alle så forskellige, haha. Har faktisk brugt den som rouge i stedet, men måske skulle jeg give den en ekstra chance på øjenlågene…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg synes den er så fin! Men den skal have en anden farve også. Men nu bliver jeg da nødt til at prøve den som Rouge :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MM.

  Jeg skal til at købe min første mac, og havde tænkt mig at holde mig i de brune nuancer, da det er klart min farve. Skal man tænke over hvorvidt man blander f.eks. matte og satin farver? Eller er det lige meget? Jeg har ikke tænkt over det før, men der har jeg oftest også købt en “samlet pakke i matas… ved ikke om de har tænkt på det for mig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej MM.

   Nix, MAC har tænkt tankerne for dig, så det behøver du ikke bekymre dig om.
   Held og lykke med valget af farver :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny yndlingsmascara: YSL Volume Effet Faux Cils