Tirsdagstip: Sådan behandler du bumser på kroppen

14.05.24

Det sker jævnligt, at vi får spørgsmål til, hvordan man behandler bumser på kroppen. Det kan være ganske rædselsfuldt, virkelig hæmmende og ikke mindst smertefuldt for dem, der lider af det. Selvom det ”bare” var keratosis pilaris, jeg havde på arme og lår som teenager, havde jeg altid armene dækket til. Det var varmt! Som alle andre teenagere vidste jeg bedst selv, og jeg skurede og skrubbede på de arme og lår… Og lige fedt hjalp det selvfølgelig. Bumser på måsen kan jeg godt få med mellemrum… Det er ikke noget der sker hyppigt, men det er VIRKELIG træls, når det sker. Det var måske lidt personligt. Det er bare for at sige, at det er helt normalt… det er de færreste, der slipper helt fri for de ubudne gæster. Om bumserne sidder på ryggen, skuldrene, brystet, måsen eller et andet sted er ligegyldigt, de skal behandles ens.

Sådan behandler du bumser på kroppen

Den gode nyhed er, at bumser på kroppen skal behandles præcis som bumser i ansigtet. Udfordringerne kan dog være at nå eller bruge så meget produkt for eksempel på ryggen. Det er heller ikke altid, at der faktisk er tale om bumser. Bumserne på måsen eller i bikinilinjen er oftest betændelse i en hårsæk, og det kan nemt udvikle sig til bylder. Bumserne på ryggen og brystet ses især i forbindelse med meget træning, hormonprævention eller -ubalance. Hvis du er meget plaget, skal du selvfølgelig til lægen.
Der er dog en slags tjekliste, du selv kan gå igennem, inden du tager afsted. Måske skyldes bumserne simpelthen uhensigtsmæssige vaner, du slet ikke tænker over, og dem kan man relativt hurtigt luge ud i.

Tjekliste over både de gode og de dårlige vaner

Da vi har skrevet mange indlæg om emnet i tidens løb, er listen her nærmest stikord, klik videre til de gamle indlæg via linket i teksten.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *