Tirsdagstip: Tag din SPF med hjemmefra

Tirsdagstip: Tag din SPF med hjemmefra
20.06.23
Tirsdagstip: Tag din SPF med hjemmefra

Lige om lidt er det juli og måske tid til sommerferie, derfor har jeg skrevet en note til mig selv. Det er godt nok længe siden, jeg planlagde at skrive: Tirsdagstip: Tag din SPF med hjemmefra. Det gør dog hverken indlægget mere eller mindre relevant. Erfaringen fortæller mig, at der lige om lidt lander mindst et par frustrerede beskeder i indbakken. Det er ikke for at hænge nogen ud, men det er ofte mødre med den sorteste samvittighed. De har nemlig nøje planlagt indholdet i kufferten og tænkt, at SPF ”det køber vi, når vi er kommet frem”. Det kan man da også sagtens, hvis man kender destinationens udvalg af SPF rigtig godt. Gør du ikke det, skal du være virkelig god til at læse ingredienslister. Hvis ikke du er det, anbefaler jeg, at du tager rigelig SPF til hele familien med hjemmefra.

Ingen undskyldning!

Tager du og familien til samme destination hvert år? Eller har du et lager hos en bekendt, er det måske overflødigt at bruge pladsen i kufferten. Er det en strandferie, SKAL du have RIGELIGT SPF med hjemmefra. Der er simpelthen ingen undskyldning for at blive forbrændt. Alle kender konsekvenserne, og selvom det måske går meget godt her og nu, så fortsætter det sjældent sådan.
Faktisk er det vildt træls at være hende den sure, der truer med bål og brand i forhold til SPF. På den anden side kræver det et øjebliks uopmærksomhed, og vupti er man skoldet. Katja prøvede det på et loppemarked for et par uger siden. Min egen mand, der ellers har alle tænkelige SPF til rådighed, blev rød i nakken efter en dag på terrassen. Tro endelig ikke, at påmindelsen ikke gælder mig selv, jeg kan også sagtens glemme!

Tag din SPF med hjemmefra

Det er desværre ikke ligegyldigt, hvilken SPF du smører din hud ind i. Der kan være soleksem, allergier og alt muligt andet, du skal overveje, når du køber SPF. Derfor er det så vigtigt, at du ved, hvad det er, du køber. I andre lande… også i Europa har de nogle andre kriterier, end vi har her i Norden. Derfor kan filtersammensætningen være en anden. Den er forhåbentlig lovlig i EU, men det betyder desværre ikke, at den lever op til vores standarder. Måske er der farve i cremen, måske indeholder den en masse parfumestoffer. Ingen af delene er som sådan skadelige, med mindre du har allergi, men vil du have dem i din SPF? Sæt dig ind i, hvad tilstrækkelig UVA-beskyttelse betyder, inden du står i butikken.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Heidi

Kan man i en snæver vending satse på de mærker vi kender hjemmefra, der ofte også koster jetjageren på destinationen?

Helene Randløv

Hej Heidi
Oftest ja, men det er ikke altid de helt samme produkter, selvom de umiddelbart ser sådan ud. Så det må blive et ja med forbehold… Jeg vil hellere anbefale at købe stort ind i lufthavnen inden afrejse.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *