Problemet med Supergoop! og alle de andre smarte solcremer

Supergoop
10.05.23
Supergoop

Supergoop

Når amerikanske eller andre internationale influencere lovpriser Supergoop!, Innisfree eller andre hypede solcremer, som du kan købe på det amerikanske marked, skal du huske på en ting: Amerikanske solcremer skal leve op til en dramatisk lavere standard end vores.

Amerikansk lovgivning er noget værre rod, og de har derfor ikke godkendt nye solfiltre i dette årtusinde. Vi har i EU 29 solfiltre til vores rådighed, når vi skal blande en ny solcreme, mens amerikanerne kun har 17. De moderne europæiske solfiltre er kendetegnede ved, at de ikke irriterer huden, de optages ikke i kroppen, og de er miljø- og allergivenlige. (kilde)

Moderne bredspektret beskyttelse

De nye solfiltre, som videnskaben har opfundet de sidste årtier har især fokuseret på at udvikle beskyttelse mod de lange UVA-stråler helt op i begyndelsen af det synlige lys. Dengang vi var børn, beskyttede solcremer primært mod UVB-stråler, der giver den synlige forbrænding. I dag ved vi, at bredspektret beskyttelse er vigtigt. Billedet her er fra et oplæg ved professor dr.med og speciallæge i hudsygdomme Peter Bjerring.

Solen lys
Oplæg ved professor dr. med. Peter Bjerring

Har du pigmentpletter, skal du især interessere dig for beskyttelsen mod de lange UVA-stråler. UVA1-strålingen spiller en særlig rolle for hyperpigmentering.

Eller som Helene plejer at sige: UVB-strålerne forbrænder dig og er farlige. UVA-strålerne gør dig grim og gammel.

Supergoop! Unseen Sunscreen SPF40

Supergoop! er et amerikansk mærke, og de er derfor henvist til at nøjes med de godkendte amerikanske solfiltre, når de vil kunne sælge på det amerikanske marked. Denne ansigtssolcreme indeholder en kombination af fire solfiltre: Avobenzone, homosalate, octisalate og octocrylene.

Octocrylene er primært udskiftet herhjemme på grund af risiko for allergi. Der er en lille risiko, men den er der. Nogle af jer kan måske stadig huske da det skete tilbage i 2011 under megen omtale?

Avobenzone var en revolution, da det blev lanceret i Europa samme år, som jeg blev født – 1978. Det giver stadig en god UVA-beskyttelse, men der er kommet mange flere og mere effektive muligheder i dag, hvis du vil have beskyttelse mod de længste UVA-stråler – og det vil du gerne.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)

Supergoop! kan du købe i blandt andet Sephora*, men jeg synes hellere, du skal smutte ned på apoteket eller Matas og kigge efter en solcreme fra La Roche Posay* eller Avène*.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Maja

Tak for et interessant post! Jeg er dog i tvivl, hvilke ingredienser, jeg skal sørge for at min solcreme indeholder, og om min solcreme fra Apotekets Sol er tilstrækkelig?
https://www.webapoteket.dk/hudpleje/solcreme/apotekets-solspray-spf-15-p-223513

De bedste hilsner fra Maja

Helene Randløv

Hej Maja
Hvis du nøjes med SPF 15 er det groft sagt slet ikke relevant. Så er du under ingen omstændigheder godt nok beskyttet mod pigmentpletter alligevel. Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate beskytter dog i hele spektret fra 320-400 nm.

Kh. Helene

Maria

Synes jeg sidder tilbage med flere spørgsmål end svar 🙈😄

Er alle de franske mærker på positiv listen – også selvom de er købt for 2-3 år siden og ikke åbnet ? Kan ikke helt finde ud af, om det er noget helt nyt det her eller ? Og er der noget bestemt man skal lede efter på ingrediens-listen ?

Cecilia

Hvad med solcremer fra Australien og Asien?

Dorthe

Wow det er svært. I har tidligere anbefalet Daily Defense Face Mousse, dækker den stadig godt nok?

Helene Randløv

Hej Dorthe
Ja, den indeholder Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, der dækker i hele spektret fra 280-400 nm.

Kh. Helene

LouiseT.

Hvor ligger Riemann P20 i forhold til solfiltrene? Er den brugbar?

Helene Randløv

Hej Louise
Den, jeg har kigget på, P20 Sensitive Face SPF50+, indeholder Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate der beskytter i spektret 320-400 nm.

Kh. Helene

Bettina Henrichsen

Jeg bruger stadig Evy Technology Daily Defense Face Mousse SPF50 efter jeres anmeldelse for flere år siden. Fanger den fortsat UVA-strålerne på bedste vis? Og hvad med jeres egen solcreme?
Tillægsspørgsmål: ift jeres egen solcreme – ville den beskytte mig lige så godt som EVY spf 50? Til info har jeg melasma/hyperpigmentering.
Men får jeg reelt bedre beskyttelse i en 50 spf frem for jeres 30 spf ( der er delte meninger derude, hvornår der alligevel ikke opnås mere effekt på spf)

Helene Randløv

Hej Bettina
Evy indeholder Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, der dækker i hele spektret fra 280-400 nm. Alt i en Beskyttelse SPF 30 indeholder Zinkoxid der beskytter mod UVA-strålerne i spektret 340-400 nm mens Titaniumdioxid primært tager sig af UVB-strålerne.
Det er ikke tallet 30 eller 50, der er relevant, det er der slet ikke delte meninger om! Det tal fortæller dig udelukkende, hvor lang tid du kan være i solen og meget lidt om den reelle beskyttelse. Læs eventuelt her: https://pudderdaaserne.dk/2023/02/21/tirsdagstip-paa-med-uva-beskyttelsen/
Kh. Helene

Louise

Jeg vil hellere vide, hvad der skal være i, end hvad der ikke skal være i? Jeg bruger solcreme fra Clinique, som jo er amerikansk, men kan se, at UVA-ingrediensen er bisdisulizole disodium, som ikke er godkendt i USA, så de må have lavet den i en europæisk version. Er det så godt nok til at beskytte mod de lange UVA-stråler?

Helene Randløv

Hej Louise
Ikke hvis du vil op til 400 nm, dens spektrum er 320-350 nm. Så det er okay… men ikke helt op til det synlige lys.

Kh. Helene

Mette

Jeg er mor til et nu voksent barn, som får allergiske rektioner på octocrylene. Det er ikke pænt at se på, kan jeg hilse og sige! Derfor gør jeg selv en dyd ud af at undgå denne ingrediens, men hold da op, hvor er der mange producenter, som stadig bruger den. Ubegribeligt, når jeg nu kan læse, at der er andre lødigere alternativer.

Helene Randløv

Nej, allergi er aldrig særlig rart, hverken at have eller se på. Udfordringen er jo, at det netop er en ingrediens, der stabiliserer de filtre, der beskytter mod UVA-strålerne. Så det er ikke spor mærkeligt, at det stadig er en brugt ingrediens.

Kh. Helene

Christine

Hvilken solcreme er så bedst med spf 50 til ansigtet hvis man får hurtigt pigmentpletter og vil have den bedste beskyttelse?

Helene Randløv

Hej Christine
Du kan læse om UVA1-beskyttelse lige her: https://pudderdaaserne.dk/2023/05/11/det-der-med-solbeskyttelse-er-svaert/

Kh. Helene

Henriette

Tak fordi i sætter fokus på emnet! Hvad synes i om Supergoops mineralske solcreme, “Mattescreen spf 30”? Er der noget der indikerer en forskel i effektivitet der? Ved ikke om der er noget i det, men det er mit indtryk, at forskellen på brugen af solfiltre i USA og Europa primært er mærkbar mht de kemiske filtre (som f.eks. dem i “Unseen Sunscreen”)

Helene Randløv

Hej Henriette
Jeg har ikke prøvet den endnu, men jeg er ikke videre begejstret for, at den kun har PA+++

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *