Torsdags top ti: Langstidsholdbare favoritter

Holdbare favoritter
01.06.23
Holdbare favoritter

 

 

I takt med at nye produkter lanceres med stadig større hastighed, så bliver jeg mere og mere træt af presset til at købe nyt, nyt, nyt hele tiden. Det gælder for øvrigt ikke kun, når det handler om skønhed, men især min garderobe og mit hjem. Hvorfor er ting ikke produceret til at holde længere?

Ja, jeg er en gammel sur kone, men jeg er simpelthen så træt af at bruge både mine egne hårdt tjente penge og klodens sårbare ressourcer på en eller anden genstand, som er ubrugelig efter kort tids brug. Cremer og makeup er naturligvis skabt til at blive brugt op og tømt, men selv her er det sigende, hvor mange produkter man egentlig ikke rigtig gide tømme, når det kommer til stykket.

Vi har blogget om skønhed siden 2010, og de ti produkter på listen her, har udmærket sig ved at have været en del af mit liv i hele den periode eller i hvert fald en ret stor del.

Indeholder reklamelinks*

MAC pensler

Mine ældste pensler fra MAC er ældre end både bloggen og mit ældste barn (han skal i 9. klasse efter sommerferien). Og de er stadig så gode som nye, og de pensler jeg bruger mest. Det samme kan man bestemt ikke sige om andre mærker, jeg har prøvet gennem årene. Jeg har for eksempel ikke en eneste af mine Real Techniques pensler endnu, de er alle gået i stykker på den ene eller anden måde (de har ændret designet nu, om de nye er bedre ved jeg ikke). MAC har i perioden ændret pensler fra at være lavet af dyrehår til at være syntetiske. Jeg har flere af de nye, syntetiske og jeg er blevet glad for dem også.

Køb MACs pensler på Matas.dk*, Magasin.dk eller på MACs egen webshop.

Gosh Velvet Touch Eyeliner

Jeg kan finde min egen anmeldelse af Velvet Touch Eyeliner fra 2011 her. Og her 12 år senere kan jeg stadig ikke komme med et bedre bud på en mere holdbar eyeliner, der samtidig er nem at arbejde med. Der er lanceret en fantasillion nye eyelinere siden Velvet Touch, men jeg kan ikke se nogen grund til at købe andre, med mindre du leder efter en eller anden speciel glimmereffekt eller farve, som der ikke findes med Velvet Touch.

Køb Gosh Velvet Touch på Gosh’ egen webshop* eller hos Matas*.

Chanel Particulière

Chanel har aldrig lavet verdens bedste neglelak, men de har lavet de pæneste og mest omtalte farver. Particuelière er en af dem. Den blev lanceret i 2010, og farven holder endnu. Det er den pæneste grå-brune farve til alle os, der godt kan lide diskrete farver engang imellem.

Chanel Le Vernis neglelak koster 279 kroner i Matas*, på Chanel.com og i stormagasiner.

Mason Pearson

Lige så mange defekte pensler jeg har kasseret gennem tiden, har jeg kasseret defekte hårbørster. Men ikke min Mason Pearson, den er som ny endnu. Jeg passer den selvfølgelig efter Mason Pearsons vaskeanvisning, det er IKKE en børste du bare skal dyppe i vand! Den er pivdyr ja, men hvis man passer den som angivet, så holder den også. Hvis du har en anden børste med naturhår kan du med fordel lade dig inspirere til rengøring af Mason Pearsons video.

Jeg har selv en BN3, som vel er cirka 10 år gammel. Hvis du også er forvirret over de forskellige modeller, så kan denne mini-guide måske hjælpe.

Det billigste sted at købe Mason Pearson er helt uden sammenligning Beautycos, hvor min BN3 koster 825*. Der kan du til gengæld ikke vælge mellem alle farver og modeller. Magasin har tilbud lige nu, der koster den 1023*.

Tangle Teezer

Tangle Teezer har ikke ret meget til fælles med Mason Pearson. De er billige, lavet af plastik hele vejen igennem, så kan de tåle at blive vasket grundigt med vand. Jeg har mange forskellige modeller, der alle kan noget forskelligt, og jeg elsker de fleste. Min ældste Tangle Teezer er over 10 år gammel og virker stadig som den dag, jeg fik den.

Tangle Teezer kan du blandt andet købe hos Nicehair* og hos Matas*.

La Roche Posay Anthelios

La Roche Posays solcremer har ændret sig en del, siden vi startede med at skrive om dem i 2010. Nye og bedre solfiltre er kommet til i takt med at vi også har lært mere om vigtigheden af at beskytte os mod de allerlængste UVA-stråler.. Men det, der ikke har ændret sig, er, at La Roche-Posay stadig giver dig den absolut bedste og mest bredspektrede beskyttelse mod solen. Det L’Oréal ejede brand fortsætter – sammen med andre apoteks-solcremer – med at være stedET at købe solcreme, hvis du vil være sikker på at få den bedste beskyttelse, der findes.

La Roche Posays solcremer kan du blandt andet købe på apoteket og på Webapoteket*.

A-Derma Exomega

Som mor til 2 børn med børneeksem har jeg smurt mig gennem rigtig mange pumper Exomega-creme. Havreektrakt virker – og det gør det endnu. Produkterne har ændret sig og konsistenserne har ændret sig. Til min ældste brugte jeg den fede creme. Min yngste kan godt lide den lette spray, som er lanceret siden hen. Men grundstenen i produkterne er stadig  den samme.

Du kan købe Exomega på apoteket, webapoteket*, Matas.dk* mm.

Depend Peeling Pen*

Depends peeling pen er et genialt lille værktøj til at få pænere negle med. Den udgik faktisk på det danske marked i en længere periode, men kom tilbage – de har måske hørt Helenes protestskrig hele vejen til Halmstad. Depend Peeling Pen var en favorit i 2013, og den er det endnu.

Art Deco Mineral File

En mineralsk neglefil holder evigt – hvis du da ikke taber den. Så går den i stykker. Den giver den pæneste og mest glatte kant på neglene uden flosser eller skarpe kanter. På samme måde som en glasfil kan du vaske den og genbruge den igen og igen, men resultatet bliver lige det blødere og finere end med glasfilen.

Jeg har købt min egen mineralske neglefil fra Art Deco i Tyskland og er nu på min 2. på cirka 15 år. Den første knækkede, da den blev tabt.

Du kan købe Art Deco Mineral File online hos Cocopanda.

Purely Professional

Det er godt nok svært at skulle vælge et produkt hos Purely Professional fremfor andre. De er jo gode allesammen. Shampoo 0, Shampoo 4, Treatment 1, Hair Repair 2 for bare at nævne nogle. Men skal vi vælge en, der står fast på programmet hos både Helene og jeg, så bliver det Protection 2. Jeg bruger den simple varmebeskyttende spray til at gøre mit dagen-derpå hår fugtigt på ikke-hårvaskedage, når jeg skal style det hurtigt med min Dyson. Det er et dejligt produkt skabt af nogle både dygtige og ordentlige mennesker.

Du finder Purely Professional online på deres webshop.

Min hjerte-pincet

Det her er et virkelig tarveligt indlæg at skrive, for jeg aner ikke, hvor du skal købe den henne. Jeg har to hjertepincetter købt to vidt forskellige steder, men de er præcis lige gode. Og jeg aner ikke hvor du kan købe dem henne i dag. De flere steder fra forskellige mærker og butikker for en 10 år siden, og nu kan jeg ikke finde dem. Men min opfordring er: Støder du på noget, der ligner, så køb! Det er den bedste pincet, jeg ejer, til at få fat i bittesmå, umulige og irriterende hår, og mister jeg den nu, så bliver jeg virkelig ked af det. Jeg kan kun finde den her, og jeg har ingen erfaring med webshoppen overhovedet.

Har du nogle produkter, som bare bliver ved og ved med at fungere år efter år, som vi bør kende til? Så vil vi meget gerne høre om det i kommentarfeltet.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Anne-Mette

Når jeg læser ingredienslisten på Anthelios synes jeg der er alkohol i deres ansigtssolcremer. Hvad tænker I om det? Er det en relativt lille mængde eller ville I gå udenom dem af den årsag?

Helene Randløv

Hej Anne-Mette
Der er ikke en høj koncentration af alkohol i samtlige SPF fra LRP. Vi er store fortalere for, at man bruger den bedst mulige SPF og sluger de nødvendige kameler i den forbindelse, der gør, at man bruger nok! Læs eventuelt nogle indlæg tilbage… Der er flere indlæg om netop brugen af SPF.
Kh. Helene

Flisbeth

Clinique Moisture Surge. Ubetinget den bedste dagcreme til min kombinerede hud, som jeg har brugt så længe, jeg kan huske.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *