Tirsdagstip: Pas især på udtørring om sommeren

Bag Niveas UV-kamera
30.05.23
Bag Niveas UV-kamera

Det er vigtigt hele året, men pas især på udtørring om sommeren… Det er naturligt nok at reagere med mere og måske skummende rens, når huden begynder at fedte mere. Det er også naturligt nok at tænke, at nu behøver huden mindre fugt. Efter sommeren betaler du sandsynligvis prisen. Det kan komme til udtryk ved hud, der får knopper og bumser, samtidig med at den er temmelig tør. Helt instinktivt reagerer de fleste på bumser ved at tænke mere rens og så videre… Du har nok fornemmet, hvad det er, jeg prøver at sige her. Det er simpelthen skruen uden ende, når man først har fået udtørret huden. Især fordi det også resulterer i en rigtig træt barriere, der reagerer med endnu mere ballade. Som nævnt er det selvfølgelig vigtigt at passe på barrieren hele året, om sommeren er huden bare dét mere udsat.

Mild rens

Vores anbefaling er ALTID at anvende en rensevand, micellar water, eller hvad du vælger at kalde den type vandige renseprodukter. Selvfølgelig kan du anvende andre renseprodukter, men det er vigtigt, at du holder godt øje med huden. Føler du, at huden er bare den mindste smule tør, hvis du ikke tager creme på lige med det samme? Så skal du prioritere en mildere rens og nok også have kigget dine øvrige produkter igennem. En fed creme til natten løser desværre ikke altid problemet. Selvom du kan komme langt med en federe creme, så kan den slet ikke stå alene. Har din barriere taget skade, skal du lægge dine vaner om.
Alt, hvad du har brug for, er:

  • En mild rens
  • En mild kemisk eksfoliering
  • Fugt
  • SPF i dagtimerne

Det har vi skrevet om masser af gange, men kort fortalt handler det altså om at skære ned.

Pas især på udtørring om sommeren

Begynder huden at gøre lidt oprør, er det ikke kun rensen, du skal kigge på. I jagten på den perfekte SPF, har du måske fundet én, der ikke fedter… fordi den er baseret på alkohol. Det er selvfølgelig ikke så optimalt, på den anden side er en form for kompensation at foretrække. Med det mener jeg et godt fugtserum under din SPF og en lidt federe creme til natten. Du skal bare holde øje med, om kompensationen er tilstrækkelig.
Det er næsten ikke til at holde ud, at det skal være så svært at finde en god SPF. Mit store ønske er at anbefale SPF, der ikke giver bumser, der er god for både dig og miljøet… Og selvfølgelig giver bedst mulige beskyttelse mod alle de stråler, jeg gerne vil beskyttes imod. Hermed mit løfte om at skrive, så snart jeg finder den!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *