Tirsdagstip: Brug din almindelige creme som øjencreme

03.01.23

I en skønhedsgruppe for bloggere, Youtubere og Instagrammere på facebook, ønskede én anbefalinger til en ny og billig øjencreme. Helt forsigtigt skrev jeg, “Brug din almindelige creme som øjencreme”. Det er et forslag, jeg har erfaret, kan få sindene i kog. Især inkarnerede brugere af øjencremer, der lover guld og grønne skove, hidser sig op. Du skal selvfølgelig bruge lige det, du selv bedst kan lide, eller det, du synes, virker. Der findes et hav af dyre cremer til øjenområdet. Ifølge løfterne kan de næsten servere din morgenkaffe, desværre er det ikke ensbetydende med, at de reelt virker. Har du det bedst med en creme i en lillebitte emballage, hvor der står, at den er særligt til øjnene. Køber du naturligvis den! Ellers er der vitterligt hundredvis af kroner at spare ved at bruge den, du bruger til resten af ansigtet.

Brug din almindelige creme som øjencreme
Selvfølgelig skal man ikke bare smøre hvad som helst på øjnene, men langt de fleste produkter går fint an. Du skal gå uden om parfumerede produkter, ligesom SPF sjælden er helt rart at få i øjnene. I mange år brugte jeg jo A-Dermas Exomega til nærmest alt… også som øjencreme. Det er bare for at sige, at det behøver altså på ingen måde være dyrt at undgå rynker og tørhedslinjer omkring øjnene. Der kan være nogle cremer, der svier i øjnene, det skyldes ofte fedtsyresammensætningen. Det gælder selvfølgelig om at være forsigtig, er du det, kan du som sagt bruge de fleste cremer. Husk at behandle huden godt, lad være med at hive i huden, dup cremen på med din ringfinger. Cremen må gerne komme op til øjet, men det er de færreste cremer, der er rigtig rare at få ind i øjnene.

Tekst markeret med $ er reklame for eget produkt

Pudderdåserne Musthave
Det er efterhånden ikke så tit vi bliver spurgt, om vi snart lancerer en øjencreme. Nu har vi også luftet vores holdning i temmelig mange år efterhånden. Du kan læse lidt om det i ”Dåseposten: Hvor er jeres øjencreme?” Generelt er mine anbefalinger, som følger:

  • Alt i en Hyaluronsyre $: Det er den du skal vælge, hvis du er vant til noget let og geléagtigt. Den kan have mindre effekt på mørke rande. Selv synes jeg, det er rarest med en creme oven på.
  • Anti-age Ansigtscreme $: Den indeholder lidt af det hele, der er både hyaluronsyre, niacinamid og matrixyl 3000 i. Den har stadig en let og rar konsistens.
  • Alt i en Creme $: Det er min egen favorit til øjnene, fordi den også lindrer, når mine øjne er tørre og irriterede. Selvfølgelig anbefaler jeg ikke, at du smører den ind i øjnene, men noget rart udenpå gør nu også underværker.

Flere af produkterne i den kategori, vi kalder korrigerende pleje, kan også sagtens bruges i øjneomgivelserne.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Heidi

Jeres alt i en creme har jeg igennem tre mdr. prøvet som øjencreme. Det er muligt det er pga. min alder (53 år), men alt i en creme giver mig væske/tykke puder under øjnene – hvilket jeg normalt aldrig har. Jeres anti-age ansigtscreme (ligeledes afprøvet tre mdr.) giver ingen væske/tykke puder under øjnene, til gengæld klør huden under øjnene af den. Sidst men ikke mindst har jeg nu brugt jeres A- serum 5%, kun langs knoglen under øjet hele vejen rundt – det virker uden bivirkninger (hver aften i et år) 👍 Bruger Paulas Choice anti aging eye cream om morgen for at give huden om øjnene fedt og denne giver ingen væske/tykke puder 😊

Helene Randløv

Hej Heidi
Det var da træls, at tippet ikke virker for dig.
Kh. Helene

Dorthe hansen

Hvordan åbner man for cremen

Helene Randløv

Hej Dorthe
Hvilken creme, taler vi om?

Kh. Helene

Lea

Hej
Har længe ledet efter en antiage spf crem jeg kan bruge som Øjencrem, men de er ikke til at finde.
Går meget op i at beskytte huden i ansigtet mod solskader, men føler ikke jeg har fundet noget der kan beskytte mine øjne, der er sarte

Helene Randløv

Hej Lea
I gamle dage… nok endda før bloggen… havde Clinique en øjencreme med SPF. Den var skrækkelig at få i øjnene… Så jeg stoppede hurtigt med at bruge den. I dag kan jeg ikke på stående fod komme på en eneste med SPF. Til sarte øjne skal du vælge LRP med NetLock symbol på. Læs mere om det her: https://pudderdaaserne.dk/2023/05/16/tirsdagstip-saadan-finder-du-den-bedste-spf/
Sarte øjne kan bare ikke lide kemiske filtre.
Kh. Helene

Lea

Hej 😊
Hvis vi ser bort fra øjencreme.
Hvilke ansigtcremer har du haft gode erfaringer med at bruge til øjenene med spf i?
Så kan jeg prøve mig frem med mine sarte øjne.
Hilsen Lea

Helene Randløv

Hej Lea
Jeg står ved mit første svar! LRP med Netlock og EVY, og selvfølgelig vores egen med mineralske filtre.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *