Olfaktorisk onsdag: Duftreglementet

24.08.22

Sådan set har dette indlæg været flere år undervejs. ldéen har i hvert fald ligget og marineret i flere år. Nu skal det være. Det hænger sammen med, at næste onsdag er en ganske særlig dag. Det vil jeg dog først løfte sløret for på onsdag. Det er dog netop årsagen til, at jeg skyder serien Olfaktorisk onsdag i gang med duftreglementet. Det er naturligvis skrevet med et glimt i øjet. Der er med garanti mindst en af reglerne, du ikke overholder. Måske er det, fordi du aldrig har overvejet at lade være. Måske har du ikke kendt til ulemperne ved at gøre, som du gør.
Nu vil jeg ikke love, at Olfaktorisk onsdag bliver et ugentligt indlæg på bloggen. Tiden må vise, hvor meget jeg har på hjerte om min yndlingskategori inden for skønhed.

Duftreglementet
Der er en del ”regler”, som er gode at kende. Om man vil følge dem, er selvfølgelig helt op til én selv. Vanens magt er stor, derfor kræver det ret meget umage at ændre især de dårlige af dem. I anledning af at jeg ville skrive dem ned, fandt jeg de tidligere tips om duft frem i gemmerne. Der er nogle, der lige skal have lidt kunstigt åndedræt, når Olfaktorisk onsdag er en realitet. Her er nogle af de regler, jeg lige kunne komme i tanke om:

  • Gnub ikke for eksempel håndleddene sammen for at fordele duften. Det eneste, du opnår, er, at duften udvikler sig for hurtigt og i værste fald, brænder du nogle af topnoterne af.
  • Dufte kan både misfarve tøj, smykker og hår, måske ikke første gang, men lige pludselig er der gule skjolder. Ulempen er, at når først det er gået galt, er det ikke altid til at gøre om. Udviklingen sker over tid og under indflydelse af UV-strålerne. Derfor er det om ikke andet, noget du kan være opmærksom på
  • Tag hellere duft på flere gange i løbet af dagen fremfor at overdosere. Selvom du selv synes, du bruger den bedste duft i hele verden, er dine omgivelser måske ikke enige. Der er nogle dufte, der fremkalder så voldsom kvalme hos mig, at jeg bliver nødt til at gå. Det har resulteret i, at jeg har forladt en restaurant midt i et måltid og måttet ændre adskillige pladsbilletter. Det er virkelig ikke ret rart at blive holdt som gidsel af andre menneskers lugt. Og nej, jeg er ikke bare sart, jeg er nemlig virkelig langt fra alene med de oplevelser.
  • Alkoholen i din duft kan udtørre håret ved direkte påføring. Alternativt kan du påføre duften på din hårbørste og rede gennem håret. På den måde får du glæde af selve duften, fordi alkoholen når at fordampe. Det giver god mening at finde en bundnote eller en note, der komplementerer dine andre dufte. Bruger du mange forskellige dufte, bliver duften i hårbørsten nok ret interessant med tiden.
  • Så er der jo opbevaring… Du ved jo godt, at dine dufte helst skal stå mørkt og køligt. De er bare så svære at se inde bagerst i skabet…

Hvis du kan komme i tanke om andre gode eller dårlige vaner i forbindelse med dufte, så skriv dem endelig til mig!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Lisbeth

Jeg har altid fået at vide at hud med duft på ikke må få sollys. Det ved jeg ikke om er en skrøne – men sådan har min mor sagt.

Helene Randløv

Hej Lisbeth
Det er helt korrekt, ligesom tøj, smykker og hår, kan du får ganske alvorlige reaktioner på grund af de æteriske olier.

Kh. Helene

Anne

Det der med mængden tangerer tidspunktet.
Lad være med atntagenfornstore mængder – eller noget overhovedet- på inden du træder ind i træningssalen.
Dels vil de mange fugtmolekyler i luften bære duften meget bedre, dels vil der være en del medtrænere, der trækker vejret tungere.
Jeg har været ved at gå fra løbebånd, romaskiner og andet, fordi naboen lige havde givet den gas med duft ude i omklædningsrummet.

Marlene H

Hvad med det gamle råd om at lave en duft sky i rummet, og gå igennem den? Er det et meningsfuldt råd?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *