Tirsdagstip: Behersk duften

21.11.17
Nivea Anti-Perspirant Stress Protect 48h
Nivea Anti-Perspirant Stress Protect 48h
Foto: Beiersdorf

Forrige weekend fik jeg næsten ødelagt min aften af en stinkende mand. Han lugtede så kraftigt af parfume, at jeg blev utilpas. Han sad et GODT stykke fra mig i restauranten, og alligevel kunne jeg lugte ham hele tiden. Heldigvis var vi næsten færdige med at spise, men aftenen tog en virkelig uheldig drejning efter det. Simpelthen fordi jeg blev gnaven over, at mine sanser blev invaderet på den måde.
Lad os hjælpe hinanden og sig det, når din veninde eller kæreste ikke ligefrem har været nærig med duften. Min egen teenager har fået læst og påskrevet, hvor meget duft han må sprøjte på. For han kan også være yderst gavmild med duftevandet, hvis ikke man stopper ham, inden det er for sent.

Behersk duften
I virkeligheden er det en gåde for mig, at det er nødvendigt at skrive dette tip. Alle med en lugtesans er med garanti blevet overvældet af en duft på et tidspunkt. Det er jo ikke kun mig, der synes, at det kan være en temmelig pinefuld oplevelse.
Egentlig tror jeg, at den duft, han havde brugt, var okay… Hvis bare han havde behersket sig! I hvert fald havde han helt sikkert ikke ødelagt min aften. Måske tror du, at jeg overdriver? Men det var så slemt, at min veninde blev bekymret for mig. Hun troede, at jeg var ved at besvime, og sådan havde jeg det faktisk også…

Variation og beherskelse
Selvom jeg kun har prøvet at have det sådan med en eneste duft, så forstår jeg godt behovet for at bruge den samme duft og bruge meget af den. Uanset hvor påpasselig man er med sådan en favorit, bliver man til sidst helt immun overfor duften. Og så er det, at man kommer til at overdosere. Er det en fælde, du vil undgå? Tricket er ret enkelt, det handler om at have flere forskellige dufte, så du kan skifte mellem dem. Det handler selvfølgelig også om helt almindelig beherskelse. Det er meningen, at du skal bære duften og ikke omvendt.

Too much of a good thing
Det er næsten ligegyldigt, hvor skøn en duft man bruger, for meget af den vil være overdøvende og endda ubehageligt. Sæt dig i andres sted, når du tager din duft på. Det er langt mere sexet og spændende, hvis man skal helt tæt på, for at få glæde af din duft.
Overdoserer du din duft, kan du derimod være skyld i kvalme, hovedpine og i værste fald allergiske reaktioner. Det er personligt ikke sådan, jeg ønsker at sætte mit præg på mine omgivelser. Og jeg kender ingen, der værdsætter, når en i selskabet har givet den gas med duften.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Pernille

HØRT 😉 Der er ikke noget værre end at sidde ved siden af nogen i toget, der bare stinker af parfume.
Jeg havde for nylig brugt en ny tørshampoo, og min kæreste fik det så dårligt af den, at jeg måtte gå i bad og vaske hår, da vi kom hjem fra restauranten – så den er smidt ud – og det var jo ikke engang en duft jeg havde taget på. Funktionen var jo en helt anden, så jeg er også stor fan af parfumefri deodorant, hårprodukter, cremer og sæber, så jeg kan bruge parfume når jeg har lyst og selv vælge duften.

Emilie

Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg ser helst at mine basis produkter er uden. Netop for at duften er noget jeg aktivt vælger til. Jeg elsker creme, shampoo og alt andet med duft, og tidligere havde alle mine ting også duft. Men desværre endte jeg nogle gange med følelsen af at være en stor “duftforvirring”.

Maria L

Har du overhovedet fundet en tørshampoo der er til at betale og ikke stinker? Jeg er nemlig også træt af Batiste, Aussie (får nærmest hosteanfald af denne), Eco lab og Gunbritt (samme med hendes, føj)

Pernille

Jeg vender altid tilbage til Kevin Murphy fresh hair, men den er ikke billig og heller ikke parfumefri…men jeg kan holde den ud 😉 jeg har også været glad for klorane, som man kan få på apoteket (eller har kunnet).

Maiken

I 80’erne var det Kouros de unge herrer havde svært ved at dosere – i 90’erne var det Fahrenheit! Jeg kan slet ikke tåle duften af dem mere!

Trine

Aaaaargh! Jeg er SÅ glad for, at I gør opmærksom på den problematik. Jeg bliver ofte utilpas, hvis jeg gennem længere tid skal opholde mig i nærheden af for voldsom en duft. Lidt, men godt! Det minder mig om en foundation fra Elizabeth Arden jeg fik en prøve af i Magasin. Den var LIGE mig og min hud, den foundation, så pænt dækkende og alligevel naturlig, men jeg blev simpelthen småsyg, for den var så stærkt parfumeret. Hamrende ærgerligt!

Sia

Tak fordi i bringer det op, for ja man bliver helt utilpas af andres kraftige duft. Jeg tænker tit på om deres egen kropslugt virkelig er så slem, at der skal doseres i så heftige mængder? Jeg arbejder på et hospital og det første jeg siger til vores elever og studerende (næsten)er at de ikke må bruge parfume på jobbet. Vores patienter har problemer nok i forvejen;-))

Anne R

Jeg gør som i Friends; et enkelt pift ud i luften og så går jeg lige gennem skyen. Een gang. Så kan man nemlig kun lige ane lugten på mig (desværre kan jeg så ikke selv lugte den, men hvis man kan det, så har man med garanti taget for meget på).

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *