Tirsdagstip: Sådan behandler du en træls hovedbund og skælsvamp

Purely Professional Shampoo 4
29.03.22
Purely Professional Shampoo 4

I går sad jeg og ledte efter et indlæg, som jeg synes, at jeg har skrevet. Søgningen var forgæves, så her kommer: Sådan behandler du en træls hovedbund. Det er en vejledning jeg har skrevet MANGE gange, åbenbart er det bare ikke på bloggen… Der er RIGTIG mange, der skriver og har spørgsmål til træls hovedbund. Ofte bliver det beskrevet som tør hovedbund, det viser sig dog i langt de fleste tilfælde at være forkert. Det lyder måske heller ikke vanvittigt attraktivt med en skælsvamp. Svamp er for mange en lidt pinlig ting, der nemt kan gemmes væk enten i dåsen eller mellem tæerne. Heldigvis er svamp oftest ret nemt at behandle med lidt målrettet behandling… uanset, hvor den har slået sig ned og fået overtaget.

Et mirakel, tak!
Det er altså lidt specielt, at mange af os tror, at vi kan helbrede os selv… når der er tale om udfordringer med hud eller hår. ”… Eller skal jeg ulejlige lægen”, er desværre ikke så sjælden en bemærkning, som jeg kunne ønske i denne sammenhæng. Selvfølgelig skal du gå til lægen i stedet for at brygge en eller anden kur sammen selv. Og det gælder altså, uanset om du er 84 eller 13 år.
Hvis du har prøvet at have svamp her eller der, er du helt med på, hvor afsindigt det kan klø. Da jeg var teenager, havde jeg for vane systematisk at klø min hovedbund til blods. Det var først, da det var så voldsomt, at jeg altid havde sår, jeg endelig besøgte lægen. Kuren var en rædselsfuld shampoo, som virkede helt utrolig godt. Derfor var den trofast inventar i badet i årevis.

Se efter ingredienserne Ketoconazol og Piroctone Olamine
Fordi kløe ofte er forbundet med tør hud, reagerer vi instinktivt ved at bruge noget smørelse. Det er desværre opskriften på en katastrofe… eller i hvert fald en genstridig skælsvamp. Køleskabskold bodylotion blev brugt som lindring, indtil jeg forstod, at det var svamp. Det lindrer i øjeblikket men forværrer desværre også tilstanden i længden. Mange behandlende shampooer er desværre hårde for håret. Svampen dør og det er rart, men håret kan virkelig se slidt ud efter sådan en kur. Derfor har jeg købt litervis af Purely Professional Shampoo 4, der på alle måder er et fantastisk produkt. Den indeholder Piroctone Olamine, som vi også bruger i både Peelingshampoo, Alt i en Shampoo og Vaskebalsam. Den anden ingrediens, du kan kigge efter er Ketoconazol, men der skal lægen med på råd, så du kan få en højere koncentration.

Hold ud og tag en kur!
Nu siger jeg det bare, som det er! Dette tip kommer jeg aldrig til at vinde en popularitetskonkurrence på. Det er nemlig det mest røvirriterende tip på bloggen! Som sagt er kuren nem, og alt taget i betragtning er den oftest hurtigt overstået. Den består i al sin enkelthed af at vaske håret og tørre det grundigt med en føntørrer. Udfordringen er måske svær at få øje på, men den kommer her: Det skal du gøre hver eneste dag i fjorten dage. Har du stadig både skæl og kløe efter de fjorten dage, skal du naturligvis fortsætte behandlingen. Er du fri for både skæl og kløe, kan du reducere hyppigheden af behandlingen til en til to gange om ugen. Hyppigheden afhænger selvfølgelig af, hvor ofte du vasker hår. Det er dog vigtigt at forebygge et nyt angreb med mindst én ugentlig behandling.

Når nu du er i gang
Det er ikke første gang, vi skriver om skælsvamp her på bloggen. Der er stor sandsynlighed for, at det heller ikke bliver den sidste. Svamp er en plage uanset, hvor den bor. I ansigtet ligner det meget genstridig og nærmest ørkentør hud, samtidig med at huden fedter. Det er ikke spor nemt at blive klog på. Har du skælsvamp i hovedbunden, er der en vis sandsynlighed for, at den også er i huden, i øjenbrynene, ørene eller ved næsefløjene. Heldigvis er det samme behandling, så det er bare at lade shampooen virke i ansigtet også. Begge steder kan du opleve, at huden bliver MEGET rød, hæver op og brænder. Det er skælsvampen, der bliver sur. Derfor er det altid en god idé at behandle om aftenen, så du ikke er bordeaux i hovedet, når du skal på arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Asta

Hvad så hvis man ingen føntørrer har og ej kan købe en nu og her?

Helene Randløv

Hej Asta
Så udsætter man sig selv og sin hovedbund for en temmelig skidt situation.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *