Tørre hænder? Tjek din håndsæbe

Håndsæber
29.12.21
Håndsæber

Håndsæber

Det er frostvejr og pandemi på samme tid, og det giver tørre hænder. Det får de fleste mennesker til at lede efter en god håndcreme, men vores bedste råd er i stedet at lede efter en god håndsæbe. Det er nemlig din håndsæbe, der i første omgang udtørrer dine hånden i et  tæt samarbejde med både vand og frostvejr.

Hvis du vil undgå at få tørre hænder til at starte med, så skal du finde en håndsæbe, der ikke udtørrer dine hænder.

Dette har vi skrevet om så mange gange, at jeg nogle gange får den mistanke, at vi er totalt idioter, at vi sådan sidder og gentager os selv. Men det er vist bare inde i mit hoved, der er sådan, ikke? For der kommer hele tiden nye læsere til, og noget siger mig, at selv gamle læsere ikke kan hele vores bagkatalog af over 3.000 indlæg udenad. Trods alt.

Er der sodium laureth sulfat i?
Sodium laureth sulfat er den uden sammenligning mest udbredte vaskeaktive ingrediens i danske flydende håndsæber. Det er den, der får sæben til at skumme og som vasker ren. Den er billig, og den skummer dejligt.

Desværre udtørrer den også ved hyppig brug. Den er derfor efterhånden helt udfaset i ansigtsprodukter, hvor vi meget sjældent ser den, men det er stadig standardingredienSEN i håndsæbe. Også dem der er allergi- og miljømærket.

Det er der ikke noget galt med – hvis du har fine og glade hænder, så er alt godt. Så køb du endelig den billige sæbe med sodium laureth sulfat. Intet galt i det.

Men har du problemer med tørre hænder på grund af hyppig håndvask, så skal du prøve noget andet. Herhjemme har vi ikke haft tørre hænder i årevis, efter vi har skiftet håndsæbe. For nylig var vi i et lejet sommerhus, og jeg kæmpetorsk glemte at tage vores egen håndsæbe med. I stedet måtte vi leve med den, der stod. Da den weekend var slut kunne jeg mærke det. Det var ikke rart.

Gode sæber uden sodium laureth sulfat (indeholder reklamelinks*):

Her er tre gode parfumefri håndsæber uden sodium laureth sulfat, som jeg kender til:

Der findes også en del specialsæber uden sodium laureth sulfat. For eksempel Derma Helse Spcialsæbe, der også er meget mild. Den er dog helt tyndtflydende, så det er de færreste, der vil elske at bruge den som håndsæbe, selvom den fint kan klare jobbet.

Hvilke håndsæber uden laureth sulfat og uden parfume kender du til? Der er helt sikkert flere til listen efterhånden.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
19 kommentarer
Inger

Desværre er Rema1000’s udgået 🙁

Helene Randløv

Der er med jævne mellemrum en anden. Ellers har vi skrevet et opdateret indlæg om de gode flydende sæber.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *