Tirsdagstip: Start her

31.08.21

Pudderdåserne er for længst blevet en ligeså uoverskuelig serie, som meget af det andet på hylderne. Forleden på et møde sad vi og talte lidt om det. Omdrejningspunktet var, hvordan pokker kommer man i gang med at pleje sin hud? Tirsdagstip: Start her, er mit forsøg på at tage dig i hånden. Egentlig behøver jeg din hjælp, for jeg synes naturligvis, det er ret overskueligt… Det er ikke så mærkeligt, siden jeg jo har været med i hele skabelsesprocessen. Det har du jo ikke, så jeg forstår sagtens, at det slet ikke er overskueligt for dig. Dette er ikke et helt hudplejeritual, det er simpelthen udgangspunktet, og det du skal starte med at beslutte.

Start her…
Vi startede med fem produkter, hvoraf de to peelinger: AHA-Peeling og T-Zone Peeling efter vores mening er kernen i et godt hudplejeritual. Selvfølgelig skal du også rense og fugte, men det er altså én af de to, du bør starte med at vælge. Og ja, du skal vælge! Det gælder også, selvom du har lyst til at bruge begge to. Huden kan virkelig ikke ret godt lide overeksfoliering, og det er præcis derfor, du ikke skal bruge begge to på én gang. En peeling ad gangen, det er vores anbefaling! Her er en ganske forenklet beskrivelse:

  • Vælg AHA Peeling, hvis du har tør hud, linjer, pletter eller savner glød.
  • Vælg T-Zone Peeling, hvis du har sart hud, bumser, hudorme eller store porer.

Desværre kan vi ikke love mirakler, endda kan du opleve forværring i begyndelsen. Derfor er det temmelig vigtigt, at du trapper langsomt op… Det gælder i øvrigt med alle produkter.

Forventningsafstemning
Selvfølgelig ser du sikkert gerne, at produkterne har effekt øjeblikkeligt. Desværre er det ikke sådan, selv de mest effektive ingredienser virker. Faktisk kan der gå helt op til tre måneder før, du begynder at se forandring. Det er lang tid, men dine forventningerne bliver oftest belønnet af din udholdenhed og tålmodighed. Selvfølgelig er der altid nogen, der oplever virkelig gode resultater og nogen, der absolut ikke gør. Selvom vi naturligvis altid gerne vil hjælpe alle, er det ikke sikkert, at det kan lade sig gøre.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
16 kommentarer
Ida

Hvad mener I med, at man ikke skal bruge de to peelinger samtidig? At man ikke skal bruge dem oven på hinanden i samme rutine, eller at man slet ikke må arbejde sig gennem to forskellige flasker samtidig (fx bruge den ene om mandagen, og den anden om torsdagen)? Hvis det sidste er tilfældet, forstår jeg nemlig ikke, hvorfor det skulle kunne være mere hudirriterende at bruge hver slags en gang om ugen end en slags to gange om ugen. Mvh

Helene Randløv Hansson

Hej Ida
Vi mener en flaske ad gangen, ikke samme tid, ikke samme dag, ikke samme uge.
Går du fra den ene flaske til den anden, fordi du for eksempel bruger T-Zone Peeling om sommeren og AHA-Peeling om vinteren, er det fint. Hvis du bruger dem, som du beskriver giver det slet ikke mening at bruge dem. Koncentrationen og produktet er formuleret til brug en til to gange dagligt. De to syrer salicylsyre og glycolsyre virker meget forskelligt, derfor er det en rigtig skidt idé at bruge dem sammen, med mindre du selvfølgelig bruger et produkt, hvor de er i begge to… så er der forhåbentlig taget højde for det i formuleringen.
Kh. Helene

Rikke

Fedt indlæg! Jeg skrev til jer for et stykke tid siden om noget lignende, hvordan man skulle gribe sådan en skincare rutine an, når man er helt nybegynder og ikke aner noget som helst.
Jeg endte med at købe AHA-peeling og starte stille og rolig op på den.
Godt valg, kan jeg nu se ´med det her indlæg! 😉

Hvad er næste step så?
(eller hvad mener i man skal at have med i en hudpleje rutine)

Helene Randløv Hansson

Hej Rikke
Hvor har du skrevet henne? Jeg kan ikke finde dit spørgsmål? I teksten er der et link til hele hudplejeritualet, i det indlæg kan du læse trin for trin, hvad du kan tilføje, afhængigt af de udfordringer du har og hvad du kan overskue. Og ellers er du naturligvis altid velkommen på messenger eller i direct på Instagram.

Kh. Helene

Rikke

Hej Helene!
Jeg har skrevet til jer på jeres dåsepost mail.. men det er bare super fedt at i laver et indlæg der retter sig mod dem der nybegyndere til hudpleje! Synes nemlig godt det kan være liiiidt svært at forstå det hele 🙂
Men tak, jeg havde helt overset det link!

Helene Randløv Hansson

Hej Rikke
Husk altid at kontakte os på Messenger eller Direct på Instagram, hvis du vil være sikker på svar <3 Godt at høre, at det hjalp dig!

Kh. Helene

Sophie

Hej Helene,
Tak for et godt indlæg. Jeg har altid syntes at hudplejevidenskab er en jungle, men I evner virkelig at formidle kompliceret hudplejevidenskab i et overskueligt sprog. Angående forskellen på AHA-peeling og T-zone-peeling, så har jeg fået et spørgsmål. I sidste måned brugte jeg min T-zone-peeling op, og erstattede den med AHA-peelingen. Efter to uger begyndte min hud at regere på AHA-peelingen. Det svier, når jeg påfører den, mine øjne løber i vand og huden bliver rød og øm. Er der et problem i at hoppe fra flaske til flaske eller er AHA-peelingen måske hårdere for huden end T-zone-peelingen?

Helene Randløv Hansson

Hej Sophie
Jeg beklager det meget langsommelige svar. Ja, AHA-Peeling er bestemt ikke til sart hud. Det har taget mig meget lang tid at kunne bruge den. Men hvis dine øjne løber i vand, lyder det altså lige lovlig voldsomt… Husk altid at trappe meget langsomt op ved nye produkter og tjek altid tolerancen inden for eksempel ved at smøre det i albueledded.

Kh. Helene

Karoline

Kære Pudderdåserne

Jeg har brugt jeres niacinamid-creme i tre uger nu, men jeg oplever desværre at få meget tør hud af cremen. Må jeg spørge, hvorfor I har valgt, at den skal indeholde hele 10% niacinamid? Det lader til, at langt de fleste studier har undersøgt effekten af 2-5% niacinamid på huden. Er der ikke risiko for overdosering med en procent på 10? Eller tror I, at det kan være miniporylen, der har en udtørrende effekt på min hud?

Dbh. Karoline

Helene Randløv Hansson

Hej Karoline
Nej, overdosering er der ikke tale om. Niacinamid får huden til at opfører sig ordentligt… og det skal den lige lære eller genlære. Huskede du at trappe langsomt op? Det er særlig vigtigt med så høje koncentrationer : https://pudderdaaserne.dk/2020/02/18/tirsdagstip-langsom-opstart-et-produkt-ad-gangen/
Miniporyl virker ikke udtørrende. Hvordan renser du din hud og hvad bruger du af creme?

Kh. Helene

Lotte Toft

Jeg vil bare sige tak!
Jeg har bøvlet i så mange år, med at finde de helt rigtige produkter til min hud. Men for ca. halvandet/to år siden, introducerede en veninde mig for jeres produkter.
Og jeg elsker dem – og håber i vil producere dem for evigt.
Jeg startede også stille op med AHA peeling og 2% A-serum.
Nu bruger jeg fortsat AHA, derefter 5% A-serum (hvis aften, ellers buffet fra The Ordinary, som jeg også fandt igennem jer), alt i en hyaluron og til sidst anti age creme. Hvis min hud er tør, slutter jeg af med cremen.
Det er fantastisk, jeg kan virkelig se anti age effekten og alt det andet gode det gør for min hud. Så tak!

Helene Randløv Hansson

Kære Lotte
Tusind tak for din fine kommentar, hvor er det bare skønt at høre!

Kh. Helene

Sophie

Hej Helene,
Tak for svaret, det gør ingenting at det kom lidt senere. Det er rart at få bekræftet, at reaktionen nok skyldes at AHA-peeling bare er en hårdere peeling end T-zone peeling. I mellemtiden er jeg gået tilbage til at bruge T-zone peeling og så bruger jeg AHA-peelingen på kroppen i stedet.
Hilsen Sophie

Helene Randløv Hansson

Kære Sophie
Det lyder om en rigtig god idé.

Kh. Helene

Louise

Hej 🙂
Jeg er stor fan af jeres produkter og har brugt dem i flere år efterhånden 🙂
Starter (om morgenen) med micellair som rens, dernæst t-zone-peeling, så niacinamid, og dernæst ansigtscreme.
Om aftenen det samme, der tilføjer jeg så bare jeres ansigtsolie inden cremen.
Lyder det fornuftigt?
Nu mit spørgsmål – jeg har sart hud på kinderne, får let rødmen. I panden derimod er jeg ikke sart, men kan godt være lidt tør og har linjer (Jeg er 37 år, så det er jo forventeligt ;)) Men vil det give mening måske at bruge AHA-peeling i panden bare? Jeg får ikke urenheder i panden, ikke andet end en lille bitte knop nu og da.
Tak for skønne produkter!

Helene Randløv Hansson

Kære Louise
Undskyld langsommeligt svar <3
Det lyder rigtig fint, hvilken micellar water bruger du? Og er det Anti-Age Ansigtscreme? I så fald vil jeg hellere anbefale at du skifter til Cremen, end at du bruge begge peelinger.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *