Anmeldelse: Augustinus Bader – reformuleret og med ny ingrediensliste

Augustinus Bader The Rich Cream
16.08.21
Augustinus Bader The Rich Cream

Augustinus Bader The Rich Cream

For et år siden skrev vi om Augustinus Bader, der ikke kunne finde ud af at skrive en korrekt ingrediensliste på deres produkter, så man rent faktisk kan se, hvad der var i.

Men i dag et år senere har vi så fået korrekte og lovlige ingredienslister på Augustinus Baders produkter. På vores allesammens vegne – tak for det. Nu kan forbrugerne se, hvad Augustinus Baders produkter indeholder.

Augustinus Bader er grundlagt af en finansmand fra Frankrig og en tysk professor. Firmaet ligger i London og har på få år fået massiv omtale af sine dyre produkter. Augustinus Bader startede med kun at sælge to cremer – “The Cream” og ” The Rich Cream”. Siden er mange flere produkter kommet til.

Korrekt ingrediensliste og ny formulering
Sammen med de nye ingredienslister er produkterne også blevet reformuleret. Præcis hvilke ændringer der er foretaget, ved vi af gode grunde ikke, fordi vi ikke kan se alle de tidligere ingredienser. De nye cremer er blevet veganske, bivoks og lanolin er forsvundet. Der er umiddelbart tale om små ændringer – men igen, så kan jeg ikke vide det med sikkerhed på grund af de tidligere upræcise ingredienslister.

Følelsen af produktet minder om de gamle. “The Rich Cream” er stadig en rig og blød konsistens, der hurtigt trænger ind i huden. Produkterne er uparfumerede og kommer i gode lufttætte pumper.

Sit eget peptid
Augustinus Bader er noget særligt. Det handler om peptider. De effektive peptider findes i mange antiage-produkter derude. Læs mere om peptider her. Men Augustinus Bader har sin egen – Oligopeptide-177.

Der findes pt. rundt regnet 2200 peptider i COSING, der er EUs database over kosmetiske ingredienser, og det er et komplet uoverskueligt felt. Ingredienser, der hedder noget med “-peptid” kan dække over alt lige fra matrixyl, som der er i rigtig mange rynkecremer i butikkerne over øjenvippevækstfaktorer til EGF. Der dukker konstant nye peptider op i nye produkter. Hvad kan Oligopeptide-177? Vi ved noget generelt om hvad peptider og oligopeptider typisk kan. Men der findes ingen offentlig tilgængelig information om, hvad oligopeptide-177 helt præcis kan.

Dr. Augustinus Bader har tidligere arbejdet med, hvordan EPO (jep den slags EPO) kan bruges til sårheling. Virksomheden har flere patenter indenfor emnet, herunder også patenter, der handler om at lave oligopeptider til kosmetik ved hjælp af EPO. Men vi ved ikke, om oligopeptid-177 er resultatet af dette, eller om det stadig kun er teori.

Oligopeptider har ofte evnen til at stimulere collagendannelsen i huden, fremme heling og mindske tørhed, alderstegn, rynker mm. Oligopeptid-177 kan muligvis det samme, noget andet, muligvis mindre, eller muligvis mere.

Aminosyrer, fedtstoffer og lidt sennep til
Oligopeptid-177 er en del af TFC-8, som står for “Trigger Factor Complex”. Det er Augustinus Baders eget ord for den gruppe af ingredienser, som var skjult på den tidligere ingrediensliste, men som nu kan ses af alle. Udover oligopeptid-177 drejer det sig om aminosyrer og en række fedtstoffer, der findes i huden fra naturens hånd.  Det giver god mening – vi vil gerne tilføre det, som huden mister over tid.

Men her begynder “The Cream” og “The Rich Cream” faktisk at adskille sig lidt – “The Cream” indeholder flere af de ceramider og aminosyrer som optræder på det oprindeligere TFC-8 patent, end “The Rich Cream” gør. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting – der er masser af gode ingredienser i begge produkter.

Der er flere ingredienser endnu , og der er ingen tilfældige ingredienser her – alt har en positiv effekt på huden. Og resultaterne på huden er da også synlige. Hvis du vil se med egne øjne, så kan jeg anbefale Per Buch på Instagram, der har lagt nogle flotte billeder op. 

Er Augustinus Bader pengene værd? Er alt det her godhed til huden den høje pris værd?

Jeg vil ikke ret gerne være smagsdommer over prisen på et rigtig godt produkt – så længe det virker (og har en lovlig ingrediensliste). Ja, det er dyrt, men hvis du har råd og vælger at bruge dine penge på det, så trøst dig i det mindste med, at det faktisk ser ud til at virke.

Her kan du købe det
Augustinus Bader sælges blandt andet hos Zalando og på Augustinus Baders egen webshops. Der er en betydelig prisforskel – på Zalando koster The Cream 1015 kroner for 50 ml.Augustinus Baders egen webshop er prisen 225 euro.

Hvis du ikke kender produktet, men bare vil prøve, så kan du også starte med de mindre størrelser på 15 ml. eller 30 ml.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *