Augustinus Bader: Mangelfuld ingrediensliste med premium pricing strategy

30.07.20
Augustinus Bader The Cream

Augustinus Bader The Cream

Premium pricing strategy. Det kalder man den strategi, når en virksomhed beslutter sig for at sætte en meget høj pris på deres produkt for at skabe en illusion om, at deres produkt også er tilsvarende bedre.

En uendelig række af skønhedsbrands benytter sig af denne strategi. Augustinus Bader er en af dem.

Så hvad indeholder “The Cream” udover en meget høj pris?

Augustinus Bader INCI

Vand, fem planteolier, squalane, emulgatorer, voks (blandt andet bivoks), lanolin, E-vitamin. Og så er der to interessante aktiver tilbage:

1. Palmitoyl Tripeptide-8. En af mange peptider på markedet. Du finder peptider i stort set samtlige antiage-produkter på markedet, og du kan læse mere om dem her.

2. Og så er der det mystiske “TFC-8”. “TFC8® comprises natural amino acids, high-grade vitamins and synthesised molecules naturally found in skin. It guides key nutrients and powerful natural ingredients to the skin cells, creating an optimal environment for the body’s innate processes of repair and renewal. Everything your body needs, it already knows.”

Ulovlig, misvisende og uigennemskuelig ingrediensliste
Problemet med “TFC-8” er, at det ikke er en lovlig INCI-betegnelse. Vi aner derfor ikke, hvad det er. Er det varm luft? Er det et ulovligt stof? Er det C-vitamin? Vi ved det ikke. Og det er ulovligt.

International Nomenclature of Cosmetic Ingredients er det internationale system af standardnavne, som ALLE producenter SKAL bruge, når de skriver, hvad der er i en creme eller en mascara. En producent må ikke bare nøjes med at skrive bag på en creme, at den indeholder lavendel og magisk rynke-fjerner. Der skal stå de præcise INCI-navne på alle ingredienser, og de skal stå i rækkefølge, så det, der er mest af, står øverst.

Det handler om basal forbrugersikkerhed. Jeg kan kun undre mig over, at ingen myndigheder har været forbi endnu.

Jeg vil i hvert fald ikke bruge noget på min hud, hvis producenten ikke som minimum kan finde ud af at skrive en lovlig ingrediensliste. Og det gælder altså, hvad enten det kommer fra discount-butikker eller luksus-webshops.

Her kan du købe det
Augustinus Bader forhandles blandt andet på Augustinus Baders egen webshop og på Zalando. The Cream koster fra 75 euro for 15 ml.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *