Undgå røde knopper efter barbering, voks og anden hårfjerning

05.07.21

Barbering midler

Jeg håber, I alle nyder sol, sommer og strand liger så meget, som vi gør. Sommerferie betyder også højsæson for barbering, voks og alle andre former for hårfjerning og dertilhørende røde knopper, irritation, indgroede hår og lignende problemer.

Heldigvis er der effektive midler, der kan afhjælpe de røde knopper, som nemt opstår efter barbering, voks og alle andre former for hårfjerning.

Pseudofolliculitis barbae er navnet på de røde knopper, som opstår, når man – uanset metode – har plukket eller barberet et hår, og hårsækken derefter bliver rød og irriteret. Måske bliver den endda betændt og håret kan gro den forkerte vej og blive til et indgroet hår. Det kan ske hvor som helst på krop og ansigt, vi vælger at fjerne hår, og problemet er teknisk set det samme uanset, om det sker efter en barbering af ansigtet, eller efter en bikinivoks.

Her er vores bedste bud på en løsning (indeholder reklamelinks*):

Salicylsyre

I gamle dage anbefalede man eksfoliering med skrubbecremer eller grove redskaber. I dag har vi heldigvis kemisk eksfoliering. Enhver form for kemisk eksfoliering vil hjælpe, men salicylsyre er særligt velegnet til at afhjælpe inflammation. Hvis du jævnligt barberer dig eller fjerner hår i ansigtet og har problemer med skægpest, så er daglig brug af et produkt med salicylsyre den bedste “aftershave”, der findes. De samme produkter med salicylsyre virker også på røde knopper på resten af kroppen – inklusive bikinilinjen. Brug dagligt T-Zone Peeling fra Pudderdåserne* eller BHA-produkterne fra Paula’s Choice.*

Klorhexidin

Klorhexidin virker descinficerende og slår de bakterier ihjel, som inficerer hårsækkene. Du kan for eksempel købe Medi-Skrub på apoteket*, eller bruge Barberskum fra Shavesafe*, der er en en effektiv barberskum med klorhexidin.

Brug ShaveSafe barberskum ved barbering eller brug den til at vaske dig med efter hårfjerning. Lad være med at lægge for meget i at den hedder “barberskum” – du kan sagtens bruge den, selvom du fjerner hår på andre måder.

Pilebarkekstrakt

Acetylsalicylsyre er et gammelt godt råd mod røde knopper efter barbering. Det er det aktive stof i håndkøbsmedicin som Kodymagnyl og Treo. På internettet bliver det ofte forvekslet med salicylsyre, men det er IKKE det samme. De to stoffer er fætre, men ikke ens.

Acetylsalicylsyre virker ikke eksfolierende som salicylsyre, men derimod beroligende på huden. For mange år siden fandtes der et fantastisk godt flydende hudplejeprodukt med acetylsalicylsyre, men det findes ikke mere – jeg tror muligvis kun man må bruge det i medicin? Den nærmeste erstatning, vi har, er pilebarkekstrakt, som indeholder salicin, der har nogle lignende egenskaber. Og som enhver der har læst Bridgerton ved, så bruges pilebark mod feber.

ShaveSafes repair cream* indeholder pilebarkekstrakt.

Den bedste metode til at fjerne hår med

Hvis du er kommet herind for at finde ud af, hvad der for eksempel er den bedste teknik til at vokse hårene, så du undgår indgroede hår, så kommer jeg til at skuffe dig. Jeg har aldrig evnet den kunst selv.

Men der findes en måde at fjerne hår på, som både fjerner hår, og løse problemer med indgroede hår på samme tid. Og det er denne. Mange har med god grund dårlige erfaringer – men HVIS du kan ramme timingen helt præcis mellem “hår forsvinder” og “hud forsvinder”, så kan det være løsningen på mange problemer.

Og PS. Sørg nu for altid altid altid at bruge rene redskaber. Et gammelt, sløv, beskidt barberblad, der har ligget i bruserkabinen siden sidst, du huske at købe, kan kun gøre problemet værre. Så se nu at få skiftet det ud!

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Anders

Hej
Ved I, om ShaveSafe til mænd og kvinder er ens, eller om det betyder noget, hvilken man vælger? 🙂
Mvh. Anders

Helene Randløv Hansson

Hej Anders
Hjemme hos os bliver produkterne brugt af mig og af mine knægte. Der er i hvert fald ikke forskel på effekten… men der er måske på noget andet, jeg tænker, at man kan læse sig til det på sitet? Ellers er det, så vidt jeg husker konsistenserne, der er den største forskel.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *