Undgå røde knopper efter barbering, voks og anden hårfjerning

Barbering midler
05.07.21
Barbering midler

Barbering midler

Jeg håber, I alle nyder sol, sommer og strand liger så meget, som vi gør. Sommerferie betyder også højsæson for barbering, voks og alle andre former for hårfjerning og dertilhørende røde knopper, irritation, indgroede hår og lignende problemer.

Heldigvis er der effektive midler, der kan afhjælpe de røde knopper, som nemt opstår efter barbering, voks og alle andre former for hårfjerning.

Pseudofolliculitis barbae er navnet på de røde knopper, som opstår, når man – uanset metode – har plukket eller barberet et hår, og hårsækken derefter bliver rød og irriteret. Måske bliver den endda betændt og håret kan gro den forkerte vej og blive til et indgroet hår. Det kan ske hvor som helst på krop og ansigt, vi vælger at fjerne hår, og problemet er teknisk set det samme uanset, om det sker efter en barbering af ansigtet, eller efter en bikinivoks.

Her er vores bedste bud på en løsning (indeholder reklamelinks*):

Salicylsyre

I gamle dage anbefalede man eksfoliering med skrubbecremer eller grove redskaber. I dag har vi heldigvis kemisk eksfoliering. Enhver form for kemisk eksfoliering vil hjælpe, men salicylsyre er særligt velegnet til at afhjælpe inflammation. Hvis du jævnligt barberer dig eller fjerner hår i ansigtet og har problemer med skægpest, så er daglig brug af et produkt med salicylsyre den bedste “aftershave”, der findes. De samme produkter med salicylsyre virker også på røde knopper på resten af kroppen – inklusive bikinilinjen. Brug dagligt T-Zone Peeling fra Pudderdåserne* eller BHA-produkterne fra Paula’s Choice.*

Klorhexidin

Klorhexidin virker descinficerende og slår de bakterier ihjel, som inficerer hårsækkene. Du kan for eksempel købe Medi-Skrub på apoteket*, eller bruge Barberskum fra Shavesafe*, der er en en effektiv barberskum med klorhexidin.

Brug ShaveSafe barberskum ved barbering eller brug den til at vaske dig med efter hårfjerning. Lad være med at lægge for meget i at den hedder “barberskum” – du kan sagtens bruge den, selvom du fjerner hår på andre måder.

Pilebarkekstrakt

Acetylsalicylsyre er et gammelt godt råd mod røde knopper efter barbering. Det er det aktive stof i håndkøbsmedicin som Kodymagnyl og Treo. På internettet bliver det ofte forvekslet med salicylsyre, men det er IKKE det samme. De to stoffer er fætre, men ikke ens.

Acetylsalicylsyre virker ikke eksfolierende som salicylsyre, men derimod beroligende på huden. For mange år siden fandtes der et fantastisk godt flydende hudplejeprodukt med acetylsalicylsyre, men det findes ikke mere – jeg tror muligvis kun man må bruge det i medicin? Den nærmeste erstatning, vi har, er pilebarkekstrakt, som indeholder salicin, der har nogle lignende egenskaber. Og som enhver der har læst Bridgerton ved, så bruges pilebark mod feber.

ShaveSafes repair cream* indeholder pilebarkekstrakt.

Den bedste metode til at fjerne hår med

Hvis du er kommet herind for at finde ud af, hvad der for eksempel er den bedste teknik til at vokse hårene, så du undgår indgroede hår, så kommer jeg til at skuffe dig. Jeg har aldrig evnet den kunst selv.

Men der findes en måde at fjerne hår på, som både fjerner hår, og løse problemer med indgroede hår på samme tid. Og det er denne. Mange har med god grund dårlige erfaringer – men HVIS du kan ramme timingen helt præcis mellem “hår forsvinder” og “hud forsvinder”, så kan det være løsningen på mange problemer.

Og PS. Sørg nu for altid altid altid at bruge rene redskaber. Et gammelt, sløv, beskidt barberblad, der har ligget i bruserkabinen siden sidst, du huske at købe, kan kun gøre problemet værre. Så se nu at få skiftet det ud!

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
12 kommentarer
Malene Bech

Hejsa 🙂
Tak for et godt indlæg – jeg skal helt klart afprøve det ovenstående.
Blot for at få det skåret ud i pap (jeg beklager min ammehjerne); skal man bruge salicylsyre og klorhexidin før eller efter barbering?
På forhånd mange tak 🙂

Venlige hilsner Malene

Helene Randløv Hansson

Hej Malene
Vask området grundigt inden barbering, barbér, tør huden, smør salicylsyre på.

Kh. Helene

Anders

Hej
Ved I, om ShaveSafe til mænd og kvinder er ens, eller om det betyder noget, hvilken man vælger? 🙂
Mvh. Anders

Helene Randløv Hansson

Hej Anders
Hjemme hos os bliver produkterne brugt af mig og af mine knægte. Der er i hvert fald ikke forskel på effekten… men der er måske på noget andet, jeg tænker, at man kan læse sig til det på sitet? Ellers er det, så vidt jeg husker konsistenserne, der er den største forskel.

Kh. Helene

Stine

Kære pudderdåser

Kender I til produktet finipil lait, som bl.a. kan købes på amazone? Det skulle eftersigende være meget effektivt mod røde knopper, ingroede hår og desuden hjælpe til, at nye hår vokser langsommere frem.

Kh Stine

Helene Randløv Hansson

Hej Stine
Efter lidt søgen fandt jeg ud af, at den virksomme ingrediens er Benzethonium Chloride, jeg foretrækker at bruge T-Zone Peeling, den er også lettere at få fat i. Umiddelbart er der ingen ingredienser, der skulle kunne bremse hårvækst.
Kh. Helene

Anne

Tak for tips! Vil det sige, man skal putte T-zone peeling på lige efter barbering i f.eks bikinilinien? Eller skal man vente? 🙂

Katja Moikjær

Jep, lige efter. Og så bliv ved morgen og aften

Sanne

Åh, hvor jeg ønsker mig en stor størrelse af jeres T-zone peeling til mine ben. Jeres tip her ift. inflammation og røde, uklædelige knopper begynder at hjælpe. Det er dog en lidt dyr affære med 50 ml creme til større hudområder 🙂

Katja Moikjær

Ja. Den burde være 500 ml <3

Anne HK

Hej søde dåser, jeg er meget plaget af indgroede hår på benene og den kløe, der ofte følger med. Jeg vaskede en overgang med klorhexidinsæbe, men fik en overfølsomhedsreaktion og måtte stoppe. Så jeg leder efter en mild sæbe, der kan komme de gule stafylokokker til livs, som efter sigende skulle være skyld i miseren.

Helene Randløv Hansson

Hej Anne
Hvad med at vaske med Lactacyd og smøre med BAK: https://pudderdaaserne.dk/2021/09/15/anmeldelse-bak-probiotisk-hudpleje/ eller med T-Zone Peeling, der også er effektiv mod de forbandede knopper.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *