Tirsdagstip: Pep frisuren op med lidt pynt

Tirsdagstip: Få håret sat
08.06.21
Tirsdagstip: Få håret sat
Tirsdagstip: Få håret sat
Min meget fine frisure sad snorlige selv her på mine ubehjælpelige selfies, der er taget, efter jeg kom hjem fra DBA ved fem-tiden…

Som du måske kan huske, har jeg lidt en ting med hårpynt. Det er helt utroligt, hvad jeg har købt af smuk, sjov og anderledes hårpynt. Det har altid været sådan. I folkeskolen kreerede jeg perlebesatte hårspænder, til min konfirmation var det en vindrueklase… Eller det var det indtil jeg fik klippet og naturligvis permanentet håret i den skarpeste page. Det var bare så flot der i 1990… Nå, men altså hårpynt, har altid været en del af min ”garderobe”. Der er mange, der føler sig begrænsede, fordi håret er for langt eller kort, for klat eller for krøllet, men det er altså noget pjat! Man kan sagtens have pynt i håret, uanset hvilken frisure man har. Det handler selvfølgelig om at finde det helt rigtige og ikke mindst at lære, hvordan man får det til at lykkes.

Husk lakken!
Det kræver helt ustyrlige mængder lak at få noget som helst til at sidde RIGTIG fast i mit MEGET glatte hår. Når jeg ved særlige lejligheder har fået sat hår, bliver jeg altid lige overrasket over mængden af lak, de bruger. Den mængde lak ville jeg aldrig nogensinde selv smide i håret… Så må jeg også leve med, at frisuren måske ikke holder fantastisk. Det er helt okay… og det er derfor, jeg netop ofrer tid og penge på den opsætning ved særlige lejligheder. Hvis du aldrig har gjort det, skal du virkelig unde dig selv den følelse af, at håret bare sidder. Det er en helt særlig fornemmelse.
Min søde veninde kan sætte de vildeste frisurer, men når de smukke opsætninger skal fikseres… er jeg også ved at få åndenød. Hun har et temmelig stort forbrug af hårlak… og så har jeg vist underdrevet en smule.

Vælg en stil
Der er jo efterhånden SÅ mange forskellige muligheder for at pynte håret. Det er nærmest umuligt, at der ikke er et eller andet, der falder i din smag. Det gør jo ikke noget, hvis du udfordrer dig selv en lille smule. For eksempel havde jeg forsvoret, at jeg nogensinde skulle have en scrunchie i håret igen… men altså… det har jeg nærmest dagligt i øjeblikket. Hårbøjler er jeg ikke rigtig fan af, men det ser så flot ud til jer, der bare kan bære det. Det er i øvrigt en af de ting, man fint kan bruge i et kort hår.
Da mit eget hår for snart mange år siden skulle fra kort til langt, købte jeg en masse hårspænder i sjove faconer. Dem har jeg ærlig talt stadig en fest over, også selvom de bliver brugt lidt mindre end dengang.

Mulighederne er mange
Der er klemmer, scrunchies, klikspænder og alt mulig andet. Billedet ovenfor er en frisøropsætning, men der kan du se spænderne. Find inspiration på Instagram, Pinterest eller YouTube, der er vanvittigt mange, der har hele profiler, hvor det bare handler om at sætte håret, uanset om det er kort eller langt. Det var på Pinterest, jeg selv fandt inspirationen til min noget særprægede ”fra kort til langt”-opsætning…  Den var så uigennemskuelig, at alle troede mit hår allerede var blevet langt. Da håret var noget slidt og derfor skulle klippes ret ofte, måtte jeg selv sætte det igen efter besøget. Min fine frisørbekendte ville simpelthen ikke engang forsøge at sætte det… I stedet vandt jeg en del point for at få håret til at fylde og ikke mindst sidde, som var det langt.

Øvelse gør mester
Hvis du tænker, det er for svært eller nærmest umuligt, så bliver jeg nødt til at sige, at jeg på INGEN måde er god til at sætte hår. Så hvis jeg kan, så kan du også! Find kreativiteten frem, og start med en almindelig pose hårnåle (husk at vende dem rigtigt)… Det kræver ikke andet end øvelse og vilje. De to ting er til gengæld vigtige. I flere omgange har mit hår simpelthen siddet så utrolig dårligt, at jeg er flov ved at indrømme det. Heldigvis fik jeg det lært, i en vis udstrækning var det simpelthen dovenskab, der holdt mig tilbage.
Hvis der er for mange dårlige hårdage, så gør dig selv den tjeneste at blive dus med opsætninger og hårpynt. I sidste ende sparer du tid på at sætte håret i stedet for, at du går og ærgrer dig over, at det sidder skidt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *