Tirsdagstip: Spray hårspray på dine hårnåle

04.08.20
Hårnåle

Hårnåle

Mit hår er glat! Faktisk er det så glat, at mange frisører har opgivet den planlagte opsætning. Med hån i stemmen har selv samme frisører fortalt mig, at det bare er min teknik, den er gal med. Derfor synes jeg selv, det er helt berettiget at blive skuffet… Når de langt senere opgiver både krøllejern, toupering og hårnåle til fordel for en frisure, jeg sagtens selv kan sætte. Enkelte frisører er lykkedes rigtig godt med opsætninger, og dem har jeg til evig tid kæmpe respekt for. Forskellen på dem der lykkes, og dem der bestemt ikke gør, er mængden af produkt, de bruger. Der skal nemlig så meget mere produkt i håret, end jeg i hvert fald bruger sædvanligt. Nu er jeg jo nærmest bange for at bruge for meget. Naturligvis afhænger det også af produktet, men husk at spørge din frisør, når du alligevel sidder i stolen.

Målløs over mængden
Det er altså mængden af produkt, der gør forskellen. Når jeg ser min smukke veninde Stine sætte hår, bliver jeg altid fuldstændig målløs over mængden af produkt, hun bruger. Brugen af hårlak sender mig tilbage til min barndom. Hvor hver dag bød på en tåge af hårlak fra badeværelset. Det gjaldt bare om at have børstet tænder, inden min mors trofaste Carmen Curlers var kølet af i håret. Når de var det, blev krøllerne fikseret med noget, som jeg mindes som uhyrlige mængder af hårlak. Måske af den grund er hårspray ikke et af de faste stylingprodukter på hylden. Det siger i virkeligheden ikke så meget… selv ældsten bruger flere stylingprodukter end mig.

Inspiration og øvelse
Utallige gange har jeg opfordret til at hente inspiration på blandt andet Pinterest og Instagram. Det gjorde jeg selv, da jeg besluttede mig for at lære at sætte hår. Vælg et par overskuelige frisurer ud og øv dig på dem, til de sidder i skabet. Så kan du altid udvide repertoiret med et par stykker mere. Det bedste tip i forhold til opsætning af hår er selvfølgelig, at du skal øve dig. Det kommer desværre ikke af sig selv, og det kræver nogen gange en hjælpende hånd. Hvis din veninde er ferm til at krølle håret med en styler, til at flette eller hvad ved jeg, vil hun med garanti gerne hjælpe dig. Når man endelig har fanget teknikken, er resten øvelse og den kommer heldigvis helt af sig selv.

Spray hårspray på dine hårnåle
Min samling af smukke spænder, kamme og klemmer er efterhånden stor. Samlingen blev grundlagt som en slags motivation. Målet var jo fine opsætninger og spænderne var med til at motivere mig til at få det lært. Desværre røg spænderne ofte hurtigere ud, end det tog at sætte dem i. Det var virkelig frustrerende! Det var først, da jeg købte en hårlak, det lykkedes. Hvor jeg fik tippet, kan jeg ikke huske, men det virker! Spray hårspray på dine hårnåle og spænder, så bliver de siddende. Det er selvfølgelig på de dele af spændet, der griber om håret, du skal spraye. Det giver lige den modstand, der skal til, for at spændet, eller hvad det nu er, ikke glider ud igen.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *