Fredagsfavorit: Dyson Pure Cool Me

Brug syrepeeling sammen med C-vitamin, niacinamid, A-vitamin og alt det andet gode

Syrepeeling og andre aktive ingredienser

Internettet er fyldt med misinformation om hudplejeingredienser, og det er ikke nemt at sortere myter fra fakta.

En af de mest hårdhudede myter er, at du ikke må bruge din syrepeeling (AHA, BHA, PHA osv) sammen med for eksempel C-vitamin, niacinamid eller A-vitamin. Det passer simpelthen ikke.

Har du særlig sart hud kan det godt være du ikke lige skal give den gas med 10% AHA, højdosis ascorbinsyre og 1 procent retinol, men der absolut ingen grund til ikke at kombinere en mild syrepeeling med enten C-vitamin, niacinamid eller A-vitamin.  Tværtimod vil det forøge og forbedre effekten.

Forbedret effekt
Hvis du for eksempel kombinerer A-vitamin med AHA, så kan du opnå en forbedret effekt på hudens kollagenniveau, som vi tidligere har beskrevet her.

Både AHA, C-vitamin og niacinamid er hjørnestens-ingredienser i at forbedre udseendet af hyperpigmentering. Så hvorfor ikke kombinere dem? Det gør producenterne også, og studier laves ofte af mange blandede ingredienser. Her for eksempel af en kombination af transexamsyre, EGF, arbutin, niacinamid mm. til behandling af melasma.

Produkterne ødelægger ikke hinanden
Forklaringerne i disse myter er ofte lidt slørede. Nogle handler om, at ph-værdierne er uforenelige. Og der er et vist gran af sandhed i det, forstået på den måde, at hvis du er en kemiker, der vil blande et produkt med alle disse ingredienser i, så kommer du på overarbejde. Men det kan du og jeg som forbruger være ligeglad med – for der er intet problem i at blande dem på huden, når du har produkter med hver sin ingrediens i.

På huden giver det nemlig ikke længere mening at tale om at produkternes ph-værdi forhindrer hinanden i at virke. Det er simpelthen noget pjat.

Vores T-Zone Peeling har en lav ph-værdi på cirka 4-4,25. AHA Peeling har en lidt lavere endnu. Vores Niacinamid har en lidt højere ph-værdi på cirka 5,5-6,0. Både T-Zone Peeling og AHA har den lave ph-værdi for at syren skal kunne virke eksfolierende.

Men 5,5-6,0 er ikke en høj ph. Det er faktisk det samme som alle vores øvrige cremer og serum og det er en helt normalt ph-værdi for et hudplejeprodukt. Vores Alt i en Creme og Anti-Age Ansigtscreme har også en ph-værdi på 5,5-6,0.

Kan niacinamid så stoppe med at virke, fordi vi har brugt den ovenpå et syreprodukt? Nej. Hudens egen ph-værdi er sur i forvejen. Hvis niacinamid ikke virkede på en sur hud, så virkede den aldrig.

Paula’s Choice går dybere ned i forklaringen bag misforståelsen om niacinanimids påståede ødelæggende effekt på C-vitamin her. Misforståelsen stammer fra forsøg udført i miljø, der intet har med de forhold, vi finder på huden.

Hvis du vil have den lange forklaring, så læs Kind of Stephens her.

Pas godt på din hud
Som tidligere skrevet så betyder dette ikke, at du skal løbe ud og købe alle produkter på en gang. Der er tale om meget aktive ingredienser, som kan have bivirkninger og som ikke nødvendigvis er for alle.

Det er denne type ingredienser, som man starter med en ad gangen og langsomt, så du kan se, hvad du reagerer på og hvordan.

Det er også vigtigt, at vide hvad man gøre. Har du styr på, hvad der er dine produkter? Ved du med sikkerhed, hvor mange produkter med eksfolierende syre, du bruger i ansigtet hver dag? Kunne der måske være noget syre i både den “skin lightening” creme, du bruger ovenpå din AHA Peeling og i din overnight mask, så du faktisk ender med overeksfoliering? Det skal du selvfølgelig tjekke.

Husk solcreme
Lige meget om du bruger syrepeeling eller A-vitamin (eller ingen af delene) så husk at beskytte dig mod solen. Det er særligt vigtigt, hvis du bruger syrepeeling eller A-vitamin, der begge gør huden mere solfølsomme. Det gør C-vitamin ikke – i modsætning til, hvad internetmyter ofte siger, så beskytter C-vitamin mod solens stråler.

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

1 kommentar

  • Dorrit

    Vil I skrive lidt om hvad man med fordel kan kombinere og i hvilken rækkefølge? Eller er rækkefølgen lige meget?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: Dyson Pure Cool Me