Stylingcremer til kombineret hår

Stylingcremer til alt hår
24.02.21
Stylingcremer til alt hår

Stylingcremer til alt hår

Ja, indrømmet det virker underligt at lavet en enkelt stylingcreme til alle hårtyper, når nu verden normalt deles ind i fint, krøllet, tykt eller normalt (hvad det så end er) hår.

Men det er fordi det faktisk langt hen ad vejen er de samme ingredienser, der skal til. I forskellig mængde ja – men det er ikke indholdet, der adskiller sig.

Det var faktisk Moroccanoil, der oprindeligt åbnede mine øjne for fænomenet. Moroccanoil Curl Defining Cream er en fantastisk lækker volumengivende stylingcreme til mit tynde og meget glatte hår. Også selvom det næppe var mig og mit hår, de gode folk fra Moroccanoil havde i tankerne, da de skabte deres krøllecreme.

Og hvorfor er den så det? Det er den fordi de filmformende ingredienser, der giver hold og form til krøller er fuldstændig de samme, som giver volumen til fint hår. Vi kan putte dem på spray og kalde det en volumenspray, og vi kan putte dem i en mousse og kalde den noget med “volumen” eller “curl” men de polymerer, der giver hold og definition er de samme.

Fleksibelt hold
Og hvis vi så bruger dem i et cremet produkt, der ikke samtidig udtørrer håret, så gør vi noget godt for det, vi har døbt “kombineret hår”. Nemlig for alle os med en flad hovedbund og uregerlige spidser, der gerne vil stritte i alle retninger.

Hvis jeg skal bruge andre typer styling, så er det noget med en slags i hovedbunden til at give volumen og en anden slags i spidserne til at glatte det hele ud igen.

Samtidig kan vi give frisuren en form, der holder længere og er mere fleksibel, end det lidt stive hold, som de mere tørre volumenprodukter giver. Selvom de til gengæld kan give en mere dramatisk nu-og-her effekt.

Da jeg senere lærte Hair Story at kende, var jeg solgt. Deres Dressed Up kan lidt det  samme – men dog til den lidt fedtede side, hvis man ikke er meget forsigtig.

Den rette mængde betyder alt
Bruger du for lidt, så får du ikke den ønskede effekt. Bruger du for meget, så risikerer du en Johnny Madsen-effekt. Og hvor meget netop du skal bruge, kan vi ikke fortælle dig, for det afhænger af, hvor meget hår du har. Jeg selv bruger en mængde, der vel svarer til cirka en teskefuld, men jeg har virkelig ikke ret meget hår. Det er til gengæld ved at være længere end godt er. Det eneste råd er: Start med lidt og prøv dig frem.

Læs mere om Pudderdåsernes Alt i en Stylingcreme her

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)
Hair Story Dressed Up koster 360 kroner på Hairstory.com for cirka 120 ml. Moroccanoil Curl Cream koster cirka 269 kroner for 250 ml. hos frisøren eller online hos blandt andet Nicehair.dk*. Pudderdåsernes Alt i en Stylingcreme koster cirka 150 kroner i Matas* eller på Dåseshoppen*.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *