Tirsdagstip: Vær forberedt på sæsonskift

15.09.20
Efterårsfarver
Efterårsfarver
Foto: Peter Bros Nissen

Der er vist ingen tvivl om, at vi bevæger os mod kortere dage… Også selvom sommeren ikke helt ved, om den vil slutte eller ej. Det betyder, at der er nogle af de gode gamle vaner og tips, vi skal have støvet af. Gennem året skal vi selvfølgelig evaluere vores ritualer. Sæsonskifte er dog oplagt til at få kigget dem efter i sømmene. Bruger du de rigtige produkter?
Er der noget du vil arbejde på eller behandle? De færreste behandlinger egner sig rigtig godt til om sommeren. Derfor er det en god idé at få bestilt den tid til at lavet IPL-behandling, microblading, Cosmelan og andre behandlinger for hyperpigmentering.

Sæsonskift
Du er ikke den eneste, der oplever at huden driller, når sæsonerne skifter. I takt med at det bliver varmere, er det forholdsvis nemt at skrue ned for fedtindholdet i cremerne. Desværre går det sjældent lige så let, når det bliver koldere. I hvert fald har jeg nærmest været ekspert i at blive overrasket over, at min hud er knastør. Det sker jo ikke ligefrem fra den ene dag til den anden, så jeg bliver altid temmelig irriteret over, at jeg endnu engang har overhørt signalerne og været uforberedt. Det er altid så meget lettere at forebygge, end det er at behandle. Derfor har jeg skrevet en lille huskeliste:

Mildere rens: Det er altid en god idé at reducere forbruget af vand i ansigtet. Derfor er det oplagt at skifte til et mildere renseprodukt, når efteråret nærmer sig. Det kan både være en mild micellar water, en renseolie eller en rensebalm.

Mere fugt og mere fedt: Husk at bruge et godt fugtserum. Ligesom din hud sikkert har behov for en sweater i form af en creme med et højere fedtindhold, skal du også overveje en uldundertrøje i form af et fugtserum. Man kan grine alt, hvad man vil af mormors uldundertøj, men der er ingen tvivl om, at det virker! Huden har både brug for fugt og fedt! Det højere fedtindhold i din creme skal fungere som forsegling. Sådan at den tilførte fugt ikke fordamper og hudbarrieren forbliver intakt.

Behandling: Drømmer du om at få fjernet overskægget med IPL, skal du lægge pincetten på hylden. Er det hyperpigmenteringen, der driller, skal du i gang med behandling. Uanset om du vælger at gøre det selv eller søge professionel hjælp, skal du ikke vente forlænge med at komme i gang. Det kan både være metoder og forskellige klinikker, der skal undersøges.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Mette

Et godt fugtserum er det fx hyaluronsyre? Døjer med tør hud i forvejen, så efterår/vinter er altid en udfordring ift. at holde huden fugtet nok.

Helene Randløv

Hej Mette
Ja for eksempel, og hvis du har den udfordring, skal du prøve Cremen <3
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *