Myte: Solcreme beskytter bedre end dagcreme med SPF

10.06.20
Origins GinZing SPF40
Origins GinZing SPF40
Origins GinZing SPF40 Energy-Boosting Tinted Moisturizer

Mange tror, at en rigtig solcreme med SPF30 giver bedre beskyttelse mod solen end en dagcreme med SPF30. Det passer ikke.

Hvis en creme indeholder SPF30, så beskytter den med en solfaktor 30 fuldkommen ligemeget om den hedder solcreme, dagcreme eller noget helt tredje. SPF30 betyder SPF30. SPF25 betyder SPF25. SPF50 betyder SPF50. Det laboratorie, som har målt produktets SPF er helt ligeglad med, hvad du kalder produktet. De måler, hvilken SPF produktet beskytter med, og så kan vi kalde cremen Lars. Det bliver SPF ikke på virket af.

Du kan derfor smøre din solcreme i ansigtet eller hele din krop ind i din ansigtscreme (hvis du har råd) – beskyttelsen er den samme.

Forskellen ligger i hvor meget du bruger
Det samme gælder faktisk makeup. En foundation, BB Cream eller pudder med SPF er målt efter samme standard som din solcreme. Problemet er, at det er svært at bruge nok af den type produkter til at opnå en tilstrækkelig beskyttelse. Du skal bruge en teskefuld til ansigt, øre og hals, og det er svært med makeup. Til gengæld kan du bruge din makeup som et ekstra lag solbeskyttelse – dobbeltpåføring er rigtig godt.

Du kan altså trygt stole på, at din dagcreme med SPF beskytter dig lige så godt, som en solcreme med SPF – bare du sørger for at bruge nok!

Og vær også opmærksom på, at “dagcremer” er en håbløs kategori af produkter, og at mange såkaldte “dagcremer” slet ikke indeholder SPF. Vores egen anti-age ansigtscreme bliver også ofte kategoriseret i webshops som en “dagcreme”, selvom der IKKE er SPF i. Der SKAL naturligvis være angivet en SPF på produktet, ellers beskytter den ikke mod solen.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Mette

Tak for at bekræfte min antagelse. Jeg bruger en dagcreme med spf30 og den viste fra Origins ovenpå og har tænkt, at det var fint med de to lag ift den samlede mængde af spf 🙂

Maria H.

Kære Pudderdåser. Jeg har netop læst dette opslag samt det ældre om dobbeltpåføring, I linker hen til. Jeg er dog en smule rundforvirret omkring den mængde solcreme I skriver man skal bruge. 1/2 – 1 teske – øhm hvor store teskeer har I? 😄😄 På billedet på det ældre opslag synes jeg altså nærmere det ligner en spiseske. En 1/2 teske synes jeg ikke er SÅ slemt at få smurt ud i skærmen omend det dog stadig ikke er lykkedes mig at finde en, der ikke får mig til at ligne en glinsende discokugle 😅

Helene Randløv

Hej Maria
Der er jo teske som mål, vi taler om… altså 5 ml. Og det er faktisk en del, når det er i hånden 😉
Kh. Helene

Louise

Jeg knuselsker Origins Tinted moisturizer! Jeg bryder mig ikke om at bruge foundation og der er den her et virkelig godt alternativ, da den giver en fin glød. Selvom den har SPF 40, så bruger jeg altid en dagscreme før som også har SPF 30 🙂

Maria H.

Ahr OK så er jeg med ! Tak for hurtigt svar 🙂 Jeg smører så meget jeg overhovedet kan efter at have læst flere af jeres opslag tidligere om emnet, og fordi jeg lider så slemt af soleksem 👎

Mette E.

Har I en update på hvornår jeres alt i en beskyttelse kommer på hylderne igen? 🙂

Katja Moikjær

Nej 🙁

Katja Moikjær

Nej 🙁

isa

Har nogle dagcremer ikke en tendens til at være mindre bredspektrede i deres beskyttelse?

Katja Moikjær

Det har været sådan, men jeg synes faktisk ikke jeg ser det mere. Det er mest et problem med makeup, som har svært ved at få UVA-filtrene ind.

Satina Wandel

Hahahah, please lav en creme, I kalder for Lars. Med SPF, naturligvis :p
http://satinawandel.com

Katja Moikjær

😀 😀

Marina Amirzai

Hej dåser 🙂
Vil det så sige at SPF 30 indeholder både uva og uvb filtre?

Helene Randløv

Hej Marina
Hvilken SPF 30?
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *