Anmeldelse: Matas Mild håndsæbe, showergel, shampoo og balsam

13.04.20
Matas Mild

Matas Mild

Matas har med de nye Mild-striber endelig lanceret håndsæbe og showergel uden laureth sulfat. Men hvis du ligesom jeg havde håbet på en sulfatfri shampoo, så bliver du desværre skuffet. Shampoo og balsam er dog stadig værd at tale mere om.

Matas har længe produceret nogle gode skum til ansigtsvask uden sulfater, men krop og hår har manglet gode stribede sulfatfrie muligheder.

Matas Mild Håndsæbe
Den nye håndsæbe er efter min mening det mest spændende produkt og kommer som kaldet i disse tider, hvor vi alle har tørre hænder. Som vi har skrevet om cirka en million gange før, så er noget af det bedste, du kan gøre for dine udtørrede hænder, at skifte din håndsæbe ud med en uden laureth sulfat.

De kan være dyre og svære at få fat i, så tak til Matas for at lave en, der koster 35 kroner. Konsistensen er meget klassisk håndsæbe – skummer godt og har et skær af perlemor. Hvis du er træt af slatne sulfatfrie sæber, så prøv denne.

Matas Mild Showergel
Matas Mild Showergel er nærmest stik modsat af håndsæben: blød, mælket konsistens, mere som en rensemælk end en gel. Den gør, hvad den skal, og koster 60 for en hel liter. Jeg kan også bruge den i ansigtet uden at det svier i øjnene.

Giver Mild Showergel et lækkert og luksuriøst skum? Nej. Virker den? Ja. Er den mild mod sart og tør hud? Ja.

(Og hvis du bedre kan lide konsistensen af håndsæben, så brug da bare den på kroppen i stedet.)

Matas Mild Shampoo og Matas Mild Balsam
Åh hvor havde det været perfekt, hvis Matas havde fuldendt serien med en sulfatfri shampoo. Men sådan blev det ikke. Mild Shampoo er en klassisk shampoo med sodium laureth sulfat fuldkommen ligesom Matas øvrige shampoo. Men der er alligevel to ting, der er værd at fremhæve: 1) Den er uparfumeret 2) Matas er som altid så venlige at skrive ph-værdi på alle deres produkter, og denne har en ph-værdi på 4,5. Det er meget lavt for en shampoo, og værd at bemærke.

En lav ph-værdi er godt for huden og dermed også for hovedbunden. Men det er også godt for håret, fordi det forhindre hårets skællag i at rejse sig. Så har du en sart hovedbund og et tørt og ødelagt hår, så kan ph-værdien på shampoo og balsam være et godt sted at se nærmere.

Matas Mild Balsam har også en lav ph-værdi på 4,1 og derfor velegnet til at lægge hårets skællag ned efter endt hårvask.

Hvis du derimod har meget fladt hår, så vil du måske gerne have et produkt med en højere ph-værdi, der kan få hårene til at rejse sig en smule.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)
Matas Mild Håndsæbe koster 35 kroner for 400 ml. *

Matas Mild Showergel koster 60 kroner for en liter*

Matas Mild Shampoo koster 25 kroner for 250 ml.*

Matas Mild Balsam koster 25 kroner for 250 ml.*

Produkterne kan købes på Matas.dk og i Matas’ butikker.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
12 kommentarer
Lea

I skal da bare få lavet den shampoo så🙏

Helene Randløv

Tjaaa…

Katrine

Deres babyshampoo er sulfatfri, så den skal de bdabare hælde påen ny flaske 😉 https://www.matas.dk/matas-striber-baby-shampoo-250-ml

Helene Randløv

Hej Katrine
Er den god? Jeg er ligeglad, hvad den hedder.
Kh. Helene

Natalie Nielsen

En shampoo og balsam fra Pudderdåserne ville være oplagt!!

Helene Randløv

Tsk tsk…

Helene

Jeg savner godt nok en god sulfat- og silikonefri leave-in treatment 🙁 Jeg bruger til daglig Purely Professional shampoo + balsam men mine farvede spidser trænger til ekstra pleje efter badet, og jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal bruge? Jeg har prøvet Purely Professionals egen leave-in, men den får mit fine og tynde hår til at klaske sammen og fedte. Har i nogle gode anbefalinger?? 🙂

Helene Randløv

Hej Helene
Ja, jeg er selv glad for den fra Hårklinikken: https://pudderdaaserne.dk/2017/08/13/maanedens-favoritter-juli-2017/
Kh. Helene

Andreas

Hej 🙂
Vil jeg kunne bruge Matas mild håndsæbe som ansigtsrens. Jeg prøver at lave et budget på min hudpleje, naturligvis stadig med mange af jeres produkter <3

Helene Randløv

Hej Andreas
Den har jeg ikke selv prøvet i ansigtet. Vores egen sæbe bruger jeg til både til ansigt, øjne og hænderne.
Kh. Helene

Nadja

Kan man mon bruge showergel som håndsæbe? Jeg synes faktisk den skummer bedst af de to 🙂

Helene Randløv Hansson

Ja da, du kan bruge den, som du vil.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *