Dåseposten: Skal jeg bruge solcreme med SPF 110?

17.11.19
Solcremer med SPF 110

Solcremer med SPF 110

Jeg har lige et spørgsmål om solcreme. Når nu man gerne vil bruge den absolut bedste og højeste beskyttelse spf, giver det så mening at bruge noget med spf 110? Jeg er ikke stødt på det før, men jeg bruger a-vitaminsyrecreme så derfor SKAL jeg bruge højst mulig spf.

Nej, det giver bestemt ingen mening. Og vi vil forsøge at forklare hvorfor.

I EU er SPF50+ det højeste, producenterne må mærke deres solcremer med. Det vil sige, at hvad enten solcremen beskytter med en SPF 70, 80 eller 110, så vil der ifølge EUs lovgivning skulle stå det samme på etiketten – nemlig SPF50+. Årsagen er, at man mener, at der ikke er nogen reel forskel på produkterne.

I Australien var reglerne i mange år endnu skrappere og forbød solcremer med højere mærkning end SPF30. Der blev det først i 2013 tilladt at sælge en solcreme med SPF50+.

Så du kan godt finde en solcreme med SPF110 i Danmark. Den hedder bare SPF50+. Den giver samme beskyttelse – har myndighederne i hvert fald vurderet og derfor er det ikke tilladt at mærke med højere tal.

Samtidig skal du også overveje dig selv, hvor god UVA-beskyttelse du får? SPF siger alene noget om bekyttelse mod solens UVB-stråler. Men UVA-strålerne spiller en stor roller for dine pigmentpletter, og dem får du langt bedre beskyttelse mod i en europæisk solcreme. Læs hvorfor her.

Jeg håber, det gav svar nok.

Kærlig hilsen

Katja

Her kan du købe det (* indeholder reklamelinks):
Neutrogena SPF110 skal du til USA eller lignende for at købe. Den findes også på iHerb, men vær opmærksom på, at de sender fra USA.

Solcreme med SPF50+ kan du finde fra blandt andet La Roche-Posay på apoteket. På billedet er det deres særlige version til sensitive øjne, som jeg er glad for. Den koster 153 kroner på Lookfantastic*.

Stil et spørgsmål til Dåseposten
Skriv en direkte besked til os her på Facebook

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Maria

Neutrogena laver derudover nogle rigtig gode og billige produkter. Køber altid bla acne wash med salicylsyre med hjem fra USA.

Emma

Jeg har lige nogle spørgsmål ang. solcreme i vinter halvåret:
– kan solcreme bruges på øjnene?
– kan man blive allergisk overfor solcreme hvis man bruger det året rundt?
– hvis man ikke vil have alt for meget creme i ansigtet, kan man så sige at f.eks. en lille smule spf 50 kan dække det samme som en stor mængde spf 15?
Tak for de mange gode råd
Emma

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *