Tirsdagstip: Tag hånd om dit helbred

22.10.19
Tirsdagstip: Tag hånd om dit helbred

Tirsdagstip: Tag hånd om dit helbred

Reklame for New Nordic

I sidste uge handlede det om at tilpasse hudplejen til sæsonen, i dag handler det om kosttilskuddene. Der er ingen tvivl om, at du kan gøre huden en tjeneste med et kosttilskud. Her skal det dog handle om et andet overset område, nemlig dit velbefindende.
Måske er presset i forvejen stort, og så er det, at læsset kan vælte, når presset så lige bliver lidt større. Det kan være en stor opgave, det kan være julen eller tusind andre ting, der bekymrer dig. Det hele påvirker dit helbred, og det er en rigtig skidt spiral. Bekymringer, dårlig søvn, mindre modstandsdygtighed og så videre. Det er nemt nok at sige, at du skal passe på dig selv og huske at slappe af. Det kræver overskud, at have det godt og blive ved med at have det. Derfor er det vigtigt at sætte ind i tide.

Tirsdagstip: Tag hånd om dit helbred

Energiniveauet
Hånden på hjertet, får du sovet nok? Det tvivler jeg på, du gør. Søvnproblemer skal og må på ingen måde bagatelliseres. Det er noget, du skal tage alvorligt. Mangel på søvn kan være så stor en belastning, at det ikke bare ændrer dit syn på dine omgivelser men også dig selv. Derfor skal du tage din søvn seriøst. Alt det, du ved om god søvn, er sikkert helt rigtigt, men du fører det bare ikke ud i praksis. Læs meget mere i det tidligere Tirsdagstip: Sov godt med Melissa Dream.
Resultatet af bare en enkelt nat med dårlig søvn er udmattelse. En næsten zombielignende tilstand indfinder sig før eller siden, hvor hurtigt, det sker, er individuelt. Selvom jeg sædvanligvis sover godt nu, har jeg valgt at erstatte min vitaminpille med B-Energy henover vinteren. Tænk hvis den kunne få styr på mine hormoner.

Tirsdagstip: Tag hånd om dit helbred

Slimhinderne
Sunde og funktionsdygtige slimhinder er vigtige for dit helbred. Udover god håndhygiejne er næseslimhinden dit første værn mod angreb fra vira og bakterier. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at sørge for, at den har det så godt som muligt. Der er mange grunde til at næseslimhinden kan blive tør og kompromitteret, når temperaturen falder. Det er helt almindeligt, når vi opholder os i knastørt klima hele dagen. Husk at lufte ud og sørg eventuelt for at have en luftfugter, hvis du er rigtig hårdt ramt. Du kan gøre meget for dine slimhinder med et godt kosttilskud. Siden august har jeg testet Havtorn fra New Nordic, der ud over det høje indhold af ”Nordens citron” er rig på omega 7 og Niacin. Selv overgangsperioden har min næse overlevet uden ubehag.

Tirsdagstip: Tag hånd om dit helbred

Immunforsvaret
I slutningen af august lagde jeg mig med en seriøs virus. Høj på ferien fik jeg startet i femte gear, så i løbet af fjorten dage havde jeg kørt mig selv helt ned. Det var så dumt, og det kunne nemt være undgået. Sædvanligvis er jeg rigtig god til at passe på sådan en gang snot og hoste, derfor ender jeg med at være småsyg rigtig længe. Denne gang gik jeg i gang med en god blanding af kosttilskud og allerede nogle dage senere var jeg frisk igen.
Det hele hænger sammen, så du skal sørge for at kigge dine vaner godt igennem, helst inden du begynder at skrante. Stram op på håndhygiejnen, sørg for at passe din sengetid, planlæg din tid og hjælp immunforsvaret bedst muligt med gode råvarer og kosttilskud. Den cocktail jeg selv tager fra september til maj består af:

Fælles for de fire er C-vitamin, der er kendt for at bidrage til et sundt immunforsvar. Høje doser af netop C-vitamin bliver tit omtalt som noget nær et mirakelmiddel. Uanset om det er placeboeffekt eller videnskab, virker det godt på mig.
Naturligvis kan kosttilskud ikke erstatte eller kompensere for en god og varieret kost.

Reklame for New Nordic

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Kirsten Nielsen

Jeg er meget tilfreds med jeres varer

Katja Moikjær

Tak Kirsten. Det er dejligt at høre 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *