Tirsdagstip: Brug tid på hænderne

16.05.17
Vask dine hænder
Vask dine hænder
Foto: Science Buzz

I går var jeg sammen med min skønne veninde, som jeg ser alt for sjældent. Udover at være vildt smuk så er hun beriget med sådan en vildt misundelsesværdig negleform. Det er vist ikke noget jeg nogensinde har komplimenteret, heller ikke selvom vi har talt om negle mange gange. Nå men hendes smukke negle fik mig til at tænke på, hvor stor en forskel det gør, at der er styr på neglene og hænderne i det hele taget. Hvis du af den ene eller den anden grund ikke synes om, må eller kan gå med neglelak, så er der heldigvis meget andet, du kan gøre for at holde hænderne i topform.

Fedtet pleje
Du kender garanteret tricket med en fed creme og handsker om natten, eller i opvaskehandskerne når du vasker op. Det er et vildt godt tip, der kan redde tørre hænder, særligt hvis du bruger en med masser af carbamid, der virkelig kan noget med at fugte igennem. Derfor er netop sådan en creme god til revner, tørre neglebånd og den slags. Sørg for at smøre hænderne regelmæssigt, det er meget lettere at forebygge, end det er at behandle.

Beskyttelse
Ligesom du tager handsker på om vinteren for at beskytte hænderne mod kulde, så skal du huske at beskytte hænderne mod solen om sommeren. Hænderne er sjældent dækket til, og derfor skal de naturligvis beskyttes, ligesom ansigtet bliver det. Ligeså snart du ikke længere har vanter på, er det en god idé at finde din SPF frem. På den måde kan du også nemt få brugt den der halve tube, du alligevel har tilovers fra sidste sommer eller resten af årets ferier.

Håndsprit eller håndvask
I årevis har Katja rystet på hovedet af mig og min brug af håndsprit. Selvfølgelig kan man godt argumentere for, at mange i de erhverv, der gør brug af håndsprit, har lidt af et overforbrug. Alligevel har jeg aldrig nogensinde haft så tørre hænder, som efter jeg droppede håndsprit til fordel for vand og sæbe. Selvom sprit er voldsomt udtørrende, så er der oftest nogle fugtgivende ingredienser i håndsprit. Hvorimod både (for varmt) vand, eventuel uhensigtsmæssig sæbe og derefter eksfoliering med håndklæde eller servietter bare er udtørrende. Hvis du døjer med rigtig tørre hænder, kan det altså godt give mening at skifte vand og sæbe ud med en håndsprit.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Metmasu

Du har helt ret mht. håndsprit! Da vi for snart en del år siden indførte håndsprit på sygehuset, forsvandt min håndeksem. Den eksem, som trods diverse fede cremer ellers hver vinter krævede hormon-salve, for at jeg kunne passe mit arbejde. Nu får jeg bare enormt tørre hænder, hver gang jeg holder ferie, og dermed fri for håndsprit. Kh. sygeplejersken 🙂

KCD

Kære pudderdåser,
Først og fremmest tusind tak for en fantastisk blog! Jeg er én af de gamle, der også før har gjort brug af jeres gode råd ♥️ Tak for det!
Efter min graviditet og fødsel har jeg fået en hormon spiral i. Og nu slår jeg meget ud på ryggen med bumser og generel uren hud. Jeg har læst mig frem til jeres indlæg at akne generelt er hormonelt betinget – men kan jeg intet gøre ved det, hvis ikke jeg kan få nogle p-piller der hjælper? Jeg kan jo ikke både tage p-piller OG have en spiral i 😉 Tænker om noget præparat vil slå det ned, nu hvor det højst sandsynligt er spiralens skyld – vil det så bare komme igen og igen? Og er min eneste udvej at få spiralen pillet ud.
Nu kommer bikini sæsonen jo snart, og kan bare mærke generelt at min selvtillid herhjemme også er faldet ;-(
Har I nogle gode råd?
De bedste hilsner Kamilla

Helene Randløv

Kære KCD
Det er desværre en helt almindelig bivirkning ved hormonspiralen :-/ Det plejer at gå over efter et halvt års tid. Du kan bedre situationen med et produkt med salicylsyre f.eks. vores T-Zone Peeling, men da det helt sikkert er hormonerne, der driller, kan den ikke udøve mirakler.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *