Anmeldelse: Fugtgeléer fra Vichy og Clinique

23.09.18
Clinique Dramatically Different Moisturizing Jelly og Vichy 89 Mineral Booster

Clinique Dramatically Different Moisturizing Jelly og Vichy 89 Mineral Booster

To nye geléer fra Vichy og Clinique giver oliefri fugt og pleje til ansigtet. Vi har testet Vichy   Mineral 89 Booster og Clinique Dramatically Different Hydrating Jelly.

Vichy Mineral 89 Booster
Jeg elsker især Mineral 89 Booster fordi den er så markant anderledes end alle Vichys andre gelé-ansigtscremer. Vichy og resten af L’Oréal koncernen har en forkærlighed for at lave gelé af en blanding af vand, glycerin og alkohol, og det er både ubehageligt og udtørrende. Men Mineral 89 Booster er helt anderledes, her er nemlig ingen alkohol til at udtørre og irritere huden.

Der er derimod andre ting, som huden godt kan lide, i denne meget enkle og simple gelé, nemlig Vichys termalske kildevand og hyaluronsyre. Derudover indeholder den en meget usexet men mindst lige så syntetisk ingrediens, der erstatter glycerin. Den beskytter og fugter lige så godt som glycerin, men uden den der klistrede glycerin-følelse, som glycerin kan give.

Hyaluronsyre kender I vel alle efterhånden? Det findes efterhånden hos alle gode hudplejeproducenter og virker ved at binde fugt til huden.

Vichys termalske franske kildevand er derimod lidt sværere at blive rigtig klog på, men LabMuffins blogindlæg om emnet er et godt sted at starte, hvis du vil læse om kildevand. To ting kendetegner Vichys termalske kildevand, fremfor andre mærkers kildevand: Et højt indhold af mineraler og en meget let syrlig ph-værdi. Begge dele er godt for huden. Der findes studier der tyder på, at det termalske kildevand fra Vichy har en positiv effekt på huden, når det bruges i hudpleje.

Vichy Mineral 89 Booster er uden alkohol og uden parfume. Den kommer i pumpe og giver god fugt til huden. Den er på alle måder et behageligt og nytænkende alternativ til Vichys øvrige ansigtscremer og geléer, som generelt indeholder for meget alkohol. Lad os håbe at det fortsætter sådan her, og at Vichy måske skruer lidt op for indholdet af aktive ingredienser næste gang.

Vichy Mineral 89 Booster koster 189 kroner for en pumpe med 50 ml.

Clinique Dramatically Different Moisturizing Jelly
Clinique har også altid været glade for alkohol, og jeg er derfor glad for at kunne fortælle, at de også har holdt sig fra flasken, da de formulerede den nye Dramatically Different Moisturizing Jelly. Deres gelé minder i konsistens og følelse meget om Vichys, men de aktive ingredienser er nogle helt andre.

Clinique har brugt et par af de samme ingredienser, som vi kender fra den klassiske gule Dramatically Different Moisturizing Lotion+  hyaluronsyre, urea, agurk og byg mm. og så flere nye, blandt andet tre slags algeekstrakter, herunder brune alger. Alger virker som antioxidanter og brune alger har potentiale for også at kunne forbedre hudens udseende. Der er faktisk noget mere saft og kraft i den nye Jelly end i den gule lotion. Og så slipper du også for de farvestoffer, der giver den gule farve i den ellers udmærkede Dramatically Different Moisturizing Lotion+.

Prisen er den samme – 195 kroner for den lille 50 ml. tube eller 395 kroner for den store 125 ml. med pumpe.

Sådan bruger du dem
Både Vichy og Clinique er tænkt som et produkt, du bruger først i din hudpleje og derefter serum, cremer og hvad du ellers bruger. De er vandbaserede og vil næppe påvirke de efterfølgende cremer eller serum. For tør hud som min skal der mere creme til. Har du mere fedtet hud, så kan en let gelé som denne måske være nok.

Bruger du et produkt med en peelende syre (glykolsyre, salicylsyre eller lignende), vil vi stadig anbefale, at du bruger det som det allerførste og bruger disse bagefter.

Her kan du købe det (reklamelinks)
Vichy Mineral 89 Booster kan du købe på apoteket. Online kan du købe den hos Apopro.dk (160 kroner). Der findes også en lille 30 ml. limited edition, hvis du vil prøve en billigere version først hos Feelunique (105 kroner).

Clinique Dramatically Different Moisturizing Jelly kan du købe i stormagasiner eller hos Matas. Den koster 195 kroner for 50 ml. på tube eller 365 for 125 ml. på pumpe.

PS. Efter al denne parfumefri fornuft, så husk at læse Helenes duftrejse gennem London fra i går.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Camilla

Hej med jer,
Jeg har læst om overstående produkter og elsker de er uden alkohol og parfume!! Bruges de i stedet for alm. dagcreme?

Helene Randløv

Hej Camilla
Den fra Vichy, synes jeg ikke kan stå alene, og det anbefaler Vichy heller ikke. Clinique Jelly er trin tre, når man bruger Cliniques 3-trins system. Altså begge to er tænkt til at bruge under en creme.
Kh. Helene

Ann

Hej
Vil det sige, at jeg skal bruge t-peeling og niacnamid først og derefter fugtgeleen og efterfølgende en creme oven på ? 🙂

Helene Randløv

Hej Ann
Den rækkefølge jeg selv anvender er:
T-Zone Peeling
Fugt
Niacinamid 10%
Creme
Kh. Helene

Grete

Ved i hvad er forskelle mellem Cliniques Dramatically Differnet Jelly & deres Moisture Surge Hydrating Suppercharged Concentrate? Ingredience listen er forskelligt, men somjeg forstår det er begge produkter tiltænkt som fugtlag efter behandling, inden creme. Eller har jeg overset noget?

Helene Randløv

Kære Grete
Moisture Surge giver mere fugt i min optik… den har også en anden konsistens.
Kh. Helene

lea

Nu bruger jeg C serum til dagligdagen. Vil I anbefale at man først bruger Vicky 89 først og derefter vitamin C serum?

Katja Moikjær

Umiddelbart ville jeg bruge Vichy 89 først. Den er meget “vandet” på huden. Hvilken serum er det?

lea

Det er c serum fra Drunk Elephant. Her om vinteren mangler jeg noget fugt til ansigtet selvom jeg har fedtet hud og skinner, men har ikke rigtig kunne finde den perfekte ansigtscreme, så ved ikke om vicky kan bruges til at fugte. Kan I forklare i et indlæg hvad man skal gå efter om vinteren hvis man har fedtet/kombineret hud og til andre hudtyper?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *