Sådan anmelder du et mistænkeligt produkt til Miljøstyrelsen

25.09.19
Skærmbillede Miljøstyrelsen

Skærmbillede Miljøstyrelsen

Kosmetik skal overholde en masse regler, men der er ingen andre end virksomheden selv, der tjekker på forhånd, om et produkt overholder gældende lovgivning. Enhver kan lave en creme og sælge den, uden at nogen undersøger, hvad der rent faktisk er i den creme.

Og sådan skal det også være – ellers ville vi ende i et administrativt helvede. Til gengæld skal vi have nogle kontrolmyndigheder, der holder godt øje med de produkter, der er på markedet.

Vi har i vores tid set mange ulovlige produkter. Det, vi er i stand til at opdage, er som regel fejl på ingredienslister eller ulovlig markedsføring.

Apropos Kontants indslag om Smile Bright, så er ingen af os i stand til at se om et produkt rent faktisk indeholder det, som det påstår. Vi kan have en kraftig mistanke, men vi kan hverken selv udføre eller betale for laboratorie-tests. Der er også kun en instans, der har ansvaret for, at kontrollere om indholdet i færdige produkter er lovlige, og det er Miljøstyrelsen.

Vi anmelder naturligvis ulovlige produkter til Miljøstyrelsen, hvis vi støder på dem, og vi vil her opfordre jer til at gøre det samme. Det er nemt, og du kan gøre det helt anonymt. Skemaet er overskueligt og skrevet til almindelige mennesker.

Du anmelder ulovlige produkter her på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Hvis du møder et mistænkeligt produkt, så send det til Miljøstyrelsen. Det er deres opgave at føre tilsyn med kosmetik på det danske marked.

Og ja, det virker faktisk. Vi har set produkter blive ændret, få en korrekt ingrediensliste eller ny emballage efter sådan en anmeldelse. Så støder du på et produkt, som du mener er mistænkeligt, så gør Miljøstyrelsen opmærksomme på produktet her.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Ina

Jeg har appen “kemi-luppen” hvor jeg scanner mine produkter. Hvis den skriver “mistænker hormonforstyrrende stoffer” eller noget lign, skal det så meldes? Eller er den blevet meldt via kemi-luppen?

Katja Moikjær

Kære Ina. Kemi-luppen er TÆNKs egen app, hvor de registrerer, hvad TÆNK selv mener er “hormonforstyrrende stoffer”. Dette står helt for TÆNKs egen regning, da der er tale om helt lovlige stoffer i godkendte koncentrationer, som TÆNK af den ene eller anden grund har udnævnt som “hormonforstyrrende”. Det har vi skrevet meget om gennem tiden, men vi er i hvert fald sjældent enige med TÆNK. Under alle omstændigheder er disse “mistænkt hormonforstyrrende stoffer”, som TÆNK skriver også fult ud lovlige. Så nej, dem behøver du ikke gøre myndighederne opmærksomme på 🙂 Det er kun TÆNK, der er interesseret i det. Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *