By Veira: Billige Maria Nila-kopier fra Normal

10.06.19
By Veira

By Veira

Normal har fået en serie af billige og overraskende lækre shampoo og balsam under et helt nyt navn: By Veira. Jeg kan lige så godt afsløre det med det samme: Produkterne er næsten identiske med Maria Nila.

By Veira er Normals egen serie, og den er uden silikone, uden SLS og ganske heftigt parfumeret. Der er også farvestoffer i de produkter, jeg har prøvet. Men det er virkelig fremragende shampooer og balsam. Og da jeg begyndte at nærlæse ingredienslisterne, så syntes jeg da også, de virkede bekendte. Meget bekendte endda.

Jeg har indtil videre prøvet Colour Shampoo, Colour Conditioner og Volumizing Shampoo, og det er meget gode produkter allesammen. Og til Normal-priser er det virkelig gode køb.

Nej, de er ikke fuldstændig identiske kopier af Maria Nila, men vi skal ret langt ned af ingredienslisten, før de begynder at adskille sig. De grundlæggende vaskeaktive ingredienser er de samme. Vi skal ned til glycerin på plads nummer 7 på ingredienslisten før de to shampoo begynder at adskille sig bare lidt.

By Veira Volumizing Shampoo:
Aqua, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Glycol Distearate, Panthenol, Helianthus Annuus Seed Extract, Sodium Chloride, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Dehydroacetic Acid, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, Butylene Glycol, PPG-2 Hydroxyethyl Cocamide, Sodium Benzotriazolyl Butylphenol Sulfonate, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Quaternium-95, Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Propanediol, Lactic Acid, Alcohol, Citric Acid, Benzoic Acid, Linalool, Phenoxyethanol, Parfum, CI 16035, CI 42090

Maria Nila Pure Volume Shampoo:
Aqua/Water/Eau, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Glycerin, Panthenol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ethyltrimonium Chloride Methacrylate/Hydrolyzed Wheat Protein Copolymer, Phyllostachys Nigra Leaf Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Trideceth-5, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, Quaternium-95, PPG-2 Hydroxyethyl Cocamide, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Propanediol, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Potassium Sorbate, Disodium EDTA, Sodium Chloride, Lactic Acid, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, CI 16035/Red 40, CI 42090/Blue 1

Forskellig duft, farve og “aktive” ingredienser
Jo længere ned på listen af ingredienser, vi kommer jo større forskel. Husk på, når du læser en ingrediensliste, så står de ingredienser, der er mest af, altid først. Jo længere ned, du kommer, jo mindre er der i.

By Veira produkterne dufter af bær og frugt. Maria Nila dufter sødt af slik.

De såkaldt “aktive” ingredienser såsom vitaminer og proteiner i en shampoo, når næppe at have en effekt. Jeg ville ikke vælge efter dem, men altid efter de vaskeaktive ingredienser, der står allerførst, samt ph-værdien. I en balsam eller hårkur, der bliver siddende nogle minutter i håret, kan de måske nå at have en lille effekt. Her er der større forskel på ingredienslisten, men har det nogen betydning?

By Veira Colouring Conditioner:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Helianthus Annuus Seed Extract, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Caprylyl Glycol, Glycerin, Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Propanediol, Sodium Benzoate, Butylene Glycol, Sodium Chloride, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Quaternium-95, Lactic Acid, Alcohol, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Parfum, CI 16035, CI 19140, CI 42090

Maria Nila Luminous Colour Conditioner:
Aqua/Water/Eau, Cetearyl Alcohol, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Behentrimonium Chloride, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Punica Granatum Fruit Extract, Moringa Oleifera Seed Oil, Stearamidopropyl Dimethylamine, Phyllostachys Nigra Leaf Extract, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer, Lactic Acid, Glycerin, Trideceth-5, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate Dimethicone, Dimethiconol, Dehydroacetic Acid, Quaternium-95, Propanediol, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Benzyl Salicylate, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Parfum/Fragrance, CI 16035/Red 40, CI 42090/Blue 1

Det første, vi lægger mærke til, er selvfølgelig at Maria Nilas ingrediensliste er cirka dobbelt så lang. Men læg igen mærke til, at forskellene ligger nederst på ingredienslisten og midt på. De vigtigste ingredienser, nemlig de første på ingredienslisten er de samme.

I et hudplejeprodukt, som bliver siddende på huden, kan du have aktive ingredienser relativt langt nede på ingredienslisten, som kan have en stor effekt. I et hårprodukt, som vaskes af, er det næppe sandsynligt at hverken ekstrakt af granatæble, sort bambus eller moringa når at have nogen effekt, før du skyller det ud igen. Det kan de klassiske balsam-ingredienser såsom silikone og cetrimonium chloride til gengæld, der er i Maria Nila.

Jeg vil sige at der er lidt mere balsam-effekt i Maria Nila Luminous Colour Conditioner, der virkelig er en fremragende balsam til tørt og filtret hår. Det er By Veira Colouring Conditioner også, og jeg kan helt ærligt ikke afgøre, om forskellen er stort nok til at berettige prisforskellen også.

Under alle omstændigheder synes jeg, at du skal prøve By Veira selv, for til de priser og den kvaliter, kan du næsten ikke andet end at blive positivt overrasket.

Shampooerne bruger milde vaskeaktive stoffer, By Veiras balsam er effektive, ph-værdierne er lave og de minder så meget om Maria Nila, at det ikke er en tilfældighed. Hvilket også kan ses på, at begge firmaer har samme postadresse i Helsingborg. Alt i alt er By Veira et virkelig godt køb – såfremt du ikke har noget imod shampoo, der dufter af bær og frugt selvfølgelig.

Her kan du købe det
By Veira shampoo og balsam koster 34 kroner pr styk i Normal.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
34 kommentarer
Mira

Jeg har prøvet deres silver shampoo og deres hårkur. Det er virkelig gode produkter. Glæder mig til, at prøve deres conditioner også 😍

Pernille

Jeg købte By Veira Silver Shampoo og Conditioner for et stykke tid siden. Jeg må indrømme, at jeg ikke er så glad for deres balsam. Sådan en gang behandlet, bleget hår har brug for en ordentlig balsam, og jeg synes ikke helt den gør arbejdet. Desværre! Efter vask er håret lidt svært at rede ud. Shampooen har jeg svært ved at tale med om, da HELE shampooen tømte sig up i min toilettaske (HELE flasken – man havde ikke selv kunne tømme en flaske på det niveau!). Til gengæld er det en virkelig fantastisk skinnende lilla farve, der bare ikke er til at få af.

Sarah Holmslykke

Tak for jeres altid relevante og seriøse tilgang til beauty. Har lige købt dem her til sommerhuset, og de var faktisk gode. Og når jeg læser med her, tænker jeg faktisk endnu bedre om produktet. Ifht det med adressen…. er det reelt samme producent så?

Katja Moikjær

Jeg kan i hvert fald ikke finde andre firmaer registreret på den adresse end Maria Nila.

Mille

Hej Dåser
Kan se der er Sodium Chloride i – ligesom i langt størstedelen af alle shampooer på markedet. Min frisør siger dog, at man burde holde sig væk fra det, da det er salt og udtørrer håret. Hvad er jeres mening om Sodium Chloride?

Katja Moikjær

Det har hun også helt ret i, men det kommer helt an på… I et volumenprodukt til tyndt hår giver det rigtig god mening, da det stiver håret af og giver lidt ekstra hold. For eksempel i en saltvandspray til fint hår. Men koncentrationen betyder også rigtig meget. I en volumenshampoo giver det fin mening, men ja, har du knastørt hår, så er det en god idé at undgå.

Mille

Jeg synes bare det er i ALLE shampooer. Jeg har kun fundet en enkelt uden på nettet. Kan I anbefale nogle? 🙂

Katja Moikjær

Er det fordi, du leder efter shampoo uden sulfater også? Der bruges salt nok i ret høj grad til at tykne produktet og give den konsistens, som er svær at opnå i en sulfatfri shampoo.
Jeg har lige kigget min nuværende shampoo-hylder hurtigt igennem, og den består pt. mest af helt konventionelle gammeldags shampoo fra fx. apoteket og fra Kerastase samt nogle mere specielle fra Hårklinikken og “vaskebalsam” fra hhv. Hair Story og fra Vichy. Ingen af dem indeholder salt.

Mille

Ja lige præcis, prøver også at undgå sulfater 🙂 Så det er en shampoo, som både er uden sulfater og sodium chloride jeg synes er stort set umulig at opstøve

Helene Randløv

Hej Mille
Der er meget lidt salt i PPs shampooer, og det er som Katja skriver en konsistensgiver. Hvis du VIL have en shampoo helt uden, er der blandt andet nogle af dem fra John Masters. Ellers spørg din frisør, siden det er hende, der anbefaler det 🙂
Kh. Helene

Maria

Conditioner er ikke densamme?
Feeling i haret är ikke densamme. Mucke semre produkte.

Pernille

Hej 🙂
Efter at have læst denne anmeldelse og tænkt at det var da et forsøg værd, fik jeg lige kigget lidt tilbage og faldt også over jeres artikel omkring protein i hårprodukter. Har disse protein i? Jeg synes nemlig ikke jeg kan finde set på ingredienslisten, eller klader de det noget andet?
Vh Pernille

Katja Moikjær

Ja den conditioner, jeg har prøvet her har. Men jeg har ikke tjekket de andre i serien – sorry. Kig efter noget med “hydrolized” eller “protein” på ingredienslisten. Det plejer at hedde noget i den stil.
Der er “hydrolized wheat protein” i den lyserøde By Veira conditioner.

Marlene

Det skal helt sikkert have chancen.Det vil da være fantastisk med gode hårprodukter til den pris.

T

Ville i turde bruge dem som gravid? Er meget i tvivl om jeg skal skifte alt ud, eller bare gå
Med det jeg føler for… nogle tanker på det punkt? Kram

Helene Randløv

Hej T
Nu spørger du os, og svaret på det spørgsmål er meget let… JA! Læs eventuelt et af de indlæg, vi har skrevet om emnet: https://pudderdaaserne.dk/2017/01/09/bumser-og-uren-hud-naar-du-er-gravid-og-ammer/
Kh. Helene

Kira

Jeg har selv prøvet dem, faktisk inden jeres artikel og jeg elsker den
Jeg bruger repair balsam

Line

Jeg leder efter en god og billig shampoo som denne, men helst også uden parfume? Har I mon et godt tip?

Helene Randløv

Hej Line
Ikke lige umiddelbart. Jeg er glad for Purely Professional. Der er en sensitive version i By Veira, men der er stadig parfume i, om end den er lidt mildere.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *