By Veira: Billige Maria Nila-kopier fra Normal

10.06.19
By Veira

By Veira

Normal har fået en serie af billige og overraskende lækre shampoo og balsam under et helt nyt navn: By Veira. Jeg kan lige så godt afsløre det med det samme: Produkterne er næsten identiske med Maria Nila.

By Veira er Normals egen serie, og den er uden silikone, uden SLS og ganske heftigt parfumeret. Der er også farvestoffer i de produkter, jeg har prøvet. Men det er virkelig fremragende shampooer og balsam. Og da jeg begyndte at nærlæse ingredienslisterne, så syntes jeg da også, de virkede bekendte. Meget bekendte endda.

Jeg har indtil videre prøvet Colour Shampoo, Colour Conditioner og Volumizing Shampoo, og det er meget gode produkter allesammen. Og til Normal-priser er det virkelig gode køb.

Nej, de er ikke fuldstændig identiske kopier af Maria Nila, men vi skal ret langt ned af ingredienslisten, før de begynder at adskille sig. De grundlæggende vaskeaktive ingredienser er de samme. Vi skal ned til glycerin på plads nummer 7 på ingredienslisten før de to shampoo begynder at adskille sig bare lidt.

By Veira Volumizing Shampoo:
Aqua, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Glycol Distearate, Panthenol, Helianthus Annuus Seed Extract, Sodium Chloride, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Dehydroacetic Acid, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, Butylene Glycol, PPG-2 Hydroxyethyl Cocamide, Sodium Benzotriazolyl Butylphenol Sulfonate, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Quaternium-95, Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Propanediol, Lactic Acid, Alcohol, Citric Acid, Benzoic Acid, Linalool, Phenoxyethanol, Parfum, CI 16035, CI 42090

Maria Nila Pure Volume Shampoo:
Aqua/Water/Eau, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Glycerin, Panthenol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ethyltrimonium Chloride Methacrylate/Hydrolyzed Wheat Protein Copolymer, Phyllostachys Nigra Leaf Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Trideceth-5, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, Quaternium-95, PPG-2 Hydroxyethyl Cocamide, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Propanediol, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Potassium Sorbate, Disodium EDTA, Sodium Chloride, Lactic Acid, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, CI 16035/Red 40, CI 42090/Blue 1

Forskellig duft, farve og “aktive” ingredienser
Jo længere ned på listen af ingredienser, vi kommer jo større forskel. Husk på, når du læser en ingrediensliste, så står de ingredienser, der er mest af, altid først. Jo længere ned, du kommer, jo mindre er der i.

By Veira produkterne dufter af bær og frugt. Maria Nila dufter sødt af slik.

De såkaldt “aktive” ingredienser såsom vitaminer og proteiner i en shampoo, når næppe at have en effekt. Jeg ville ikke vælge efter dem, men altid efter de vaskeaktive ingredienser, der står allerførst, samt ph-værdien. I en balsam eller hårkur, der bliver siddende nogle minutter i håret, kan de måske nå at have en lille effekt. Her er der større forskel på ingredienslisten, men har det nogen betydning?

By Veira Colouring Conditioner:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Helianthus Annuus Seed Extract, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Caprylyl Glycol, Glycerin, Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Propanediol, Sodium Benzoate, Butylene Glycol, Sodium Chloride, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Quaternium-95, Lactic Acid, Alcohol, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Parfum, CI 16035, CI 19140, CI 42090

Maria Nila Luminous Colour Conditioner:
Aqua/Water/Eau, Cetearyl Alcohol, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Behentrimonium Chloride, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Punica Granatum Fruit Extract, Moringa Oleifera Seed Oil, Stearamidopropyl Dimethylamine, Phyllostachys Nigra Leaf Extract, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer, Lactic Acid, Glycerin, Trideceth-5, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate Dimethicone, Dimethiconol, Dehydroacetic Acid, Quaternium-95, Propanediol, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Benzyl Salicylate, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Parfum/Fragrance, CI 16035/Red 40, CI 42090/Blue 1

Det første, vi lægger mærke til, er selvfølgelig at Maria Nilas ingrediensliste er cirka dobbelt så lang. Men læg igen mærke til, at forskellene ligger nederst på ingredienslisten og midt på. De vigtigste ingredienser, nemlig de første på ingredienslisten er de samme.

I et hudplejeprodukt, som bliver siddende på huden, kan du have aktive ingredienser relativt langt nede på ingredienslisten, som kan have en stor effekt. I et hårprodukt, som vaskes af, er det næppe sandsynligt at hverken ekstrakt af granatæble, sort bambus eller moringa når at have nogen effekt, før du skyller det ud igen. Det kan de klassiske balsam-ingredienser såsom silikone og cetrimonium chloride til gengæld, der er i Maria Nila.

Jeg vil sige at der er lidt mere balsam-effekt i Maria Nila Luminous Colour Conditioner, der virkelig er en fremragende balsam til tørt og filtret hår. Det er By Veira Colouring Conditioner også, og jeg kan helt ærligt ikke afgøre, om forskellen er stort nok til at berettige prisforskellen også.

Under alle omstændigheder synes jeg, at du skal prøve By Veira selv, for til de priser og den kvaliter, kan du næsten ikke andet end at blive positivt overrasket.

Shampooerne bruger milde vaskeaktive stoffer, By Veiras balsam er effektive, ph-værdierne er lave og de minder så meget om Maria Nila, at det ikke er en tilfældighed. Hvilket også kan ses på, at begge firmaer har samme postadresse i Helsingborg. Alt i alt er By Veira et virkelig godt køb – såfremt du ikke har noget imod shampoo, der dufter af bær og frugt selvfølgelig.

Her kan du købe det
By Veira shampoo og balsam koster 34 kroner pr styk i Normal.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
34 kommentarer
Randi

Kan I også anbefale hårkuren fra samme serie? 🙂

Katja Moikjær

Jeg har ikke prøvet den

Lucha

I’ve just tried the shampoo for dandruff, sensitive scalp, and it’s amazing! I was thinking about the conditioner and hair mask and you seem to be the only genuine review in the internet. Thank you soooo much! (plus i got to practice some reading in danish 😉 but I am not good enough -yet- to reply på dansk). Tusind tak!

Helene Randløv

Velbekomme og held og lykke Lucha 🙂
Kh. Helene

Lærke

Ved I om den sensitive serie også er vegansk, silikonefri, uden sulfater og parabener? 🙂 Umiddelbart kan jeg ikke selv se det.
Kan I anbefale en shampoo og balsam til fint hår, men med en tør, irritabel hovedbund, der hurtigt fedter? Jeg er på udkig efter produkter der er uden silikone, sulfater (og andre skadelige stoffer) og parabener, samt er veganske.. 🙂

Helene Randløv

Hej Lærke
Det står vel på? Jeg må indrømme, at jeg ikke ved det, det er ikke de produkter, vi har testet. Spørg i Normal.
Kh. Helene

Eva

Hej Lærke
mit hår er ligesom dit, prøv at købe insight sensitive shampoo, den er super god, eller shampoobar med aloe vera.

Amalie

Det er så også Maria Nila der står bag by Veira – derfor de er så identiske 😁 de bliver endda produceret samme sted og hvis du sammenligner to tilsvarende produkter fra hvert mærke, så kan du også finde ens serienumre

Merete

Sjovt – jeg købte dem i Normal..-faldt lidt for ‘uden alt muligt’… Og er blevet så positivt overrasket at jeg nu googlede dem for så at finde denne anmeldelse. Er 100% enig – de er virkelig positive ☺️

Marie

Jeg købte repair shampoo og balsam. Det føles super lækkert i håret – men mit hår lugter så dårligt bagefter.

Helene Randløv

Hej Marie
Nej, det skal man lige vænne sig til eller være opmærksom på fra start. Mit hår tager voldsom lugt af alt jeg hælder i, så jeg stikker næsen i alt til håret inden jeg køber.
Kh. Helene

Josefine

Jeg har købt “Curl shampoo” og der står på flasken “A colour preserving shampoo”, er lidt i tvivl om det er dårligt at bruge for hår der ikke er farvet?

Helene Randløv Hansson

Hej Josefine
Det betyder bare, at der er UV-filter i, det skader naturligvis ikke håret, uanset om det er farvet eller ej.

Kh. Helene

Line

Hej, har lige læst jeres artikel og lyder vildt godt.. er dog itvivl hvilken som passer bedst til mit hår – har langt lyst hår, ikke farvet og de eneste styling produkter jeg bruger er tørshamoo engang imellem. Står lidt imellem repair eller volume.. hvad kan du anbefale??

Helene Randløv

Hej Line
Det er kun dig, der kan svare på det.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *