Tirsdagstip: Sådan undgår du at makeuppen smelter

04.06.19
Rituals... vifte
Rituals... vifte
Foto: Rituals…

Det er en rigtig snyde overskrift! Selvfølgelig kan du få makeuppen til at holde, men det tvivler jeg virkelig på, at du har lyst til. Det er ikke særlig pænt, og det er virkelig ikke særlig rart. Så jeg vil vædde på, at du slet ikke har lyst til at lære det. Det du kan gøre, er at undgå at svede. Og det er bestemt meget lettere sagt end gjort. Da Katja i går spurgte, hvad du har lyst til at læse om, var holdbar og svedsikker makeup en af dem… De store dansemus, der optræder i flere timer på en scene med hundredvis af varme spots pegende mod sig, har nogle tricks. Der er bare meget stor forskel på at stå på en scene og komme igennem en helt almindelig tirsdag.

Mindre Makeup
Det er næsten tarveligt at skrive det, men vejen frem er altså mindre makeup. Hvis du er en af dem, der har det rigtig træls med at gå uden makeup, så vælg noget lettere. Hvis det er bumser eller pletter, du ønsker at dække, så brug en holdbar concealer. Det er vigtigt at gå efter en farve, der matcher din hud bedre end sædvanligt, den må endelig ikke være for lys! Måske kan du nøjes med en farvet dagcreme? Min hverdags makeup består ALTID af en stick foundation eller concealer og en farvet dagcreme. Sådan kan jeg skrue op og ned for dækningen efter behov. Denne kombination sætter jeg med pudder.

Svedsikret makeup
Problemet med sved er jo, at det løber, og at man har lyst til at tørre det væk. Det er mere aftørringen end selve sveden, der fjerner makeuppen. Begynder du at tørre sveden af, vil du uden tvivl få mærker. Løsningen er at skaffe en vifte. Alle misunder mig min vifte, når jeg er ude. Den vifte gør hele forskellen for om min makeup holder eller ej. Det er ikke et særlig feminint træk, men altså jeg sveder VIRKELIG meget i ansigtet. Det har altid været sådan, og derfor er jeg selvfølgelig vant til at tage mine forholdsregler. Min øjenmakeup holder upåklageligt, mens ansigtsmakeuppen oftest skøjter af, hvis jeg tørrer sveden af panden. En primer holder på øjenskyggen, så den glider ingen steder. Og nu har jeg fundet en solcreme, der indtil videre har samme effekt… bare i ansigtet. Læs mere om den på fredag.

Hvis du savner forslag til holdbar makeup, har vi skrevet flere indlæg om netop dette emne. Læs for eksempel indlægget “Sådan får du din makeup til holde hele dagen“.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Helle

Nu har det været fredag… Jeg kan snart ikke holde vejret længere, hvad var det for en solcreme i ville afsløre?
Mvh Helle

Helene Randløv

Der kommer en anmeldelse, jeg havde simpelthen for travlt og min hjernerystelse trængte til noget ro.

Helle

Åh det lyder ikke rart med hjernerystelse. God bedring.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *