Tirsdagstip: Få næsen ud af kaffebønnerne

16.04.19
Dufte til forsommeren

Dufte til forsommeren

I 2011 vidste jeg ikke, hvad jeg gør nu. Siden da har jeg lært meget. Samtaler med mange interessante og inspirerende mennesker er selvfølgelig oplysende. Og så skader det heller ikke at blive klogere og mere erfaren på utallige områder. Derfor vil jeg starte med at undskylde det forfærdelige sludder, jeg skrev i indlægget Tirsdagstip: Husk Kaffen. Det er simpelthen forkert.
Kaffe er en dejlig duft… Og kaffegrums er stadig fuldstændig genialt til at neutralisere dårlig lugt. Kaffegrums kan fjerne lugten i et lokale, hvor der er blevet røget. Kaffegrums blev også min redning i en fryser, der ved et uheld var blevet slukket. Og sådan har kaffegrums altså hjulpet mig mange gange.

Lad kaffen stå
Som indlægget nævnt ovenfor vidner om, har jeg selv været offer for den forestilling, at kaffe neutraliserer lugtesansen. Sådan er det ikke. Faktisk er kaffen bare endnu en duft, din hjerne skal forholde sig til. Man kan godt argumentere for, at næsen til dels får en pause. Duften af kaffe er for langt de fleste af os en meget velkendt og tryg duft. Måske har du selv prøvet at dufte til kaffe mellem duftene og endda opnået en effekt. Det er i langt højere grad det velkendte, der har effekt, end det er selve duften af kaffe. Det giver måske mere mening, når man tænker over, i hvor mange dufte kaffe egentlig indgår som en note…

Træning
Når nu jeg dømmer kaffen ude, hvad gør man så? Først og fremmest er det i høj grad et spørgsmål om træning. Da vi besøgte den skønne butik Jovoy Parfums Rares i Paris, duftede jeg mig gennem mindst hundrede forskellige dufte. Det er muligvis lidt uretfærdigt at nævne det, fordi jeg har rigtig mange års træning. Det er ikke svært at træne, men jeg er klar over, at interessen selvfølgelig skal være der. Har du ikke den, er det næppe ret vigtigt for dig at dufte til så mange forskellige dufte på en gang. Og så behøver du ikke træning. Så kan du sikkert fint nøjes med tricket herunder.

Tag en sniffer
Har du ikke lyst til eller mulighed for at træne næsen, så er det vigtigt at undlade at tage duft på hjemme fra. Dernæst skal du vænne dig til at bruge de små papstykker, som du oftest kan finde i nærheden af duftene. Godt nok får du ikke alle duftens nuancer med. På den anden side er der begrænset plads på dine arme, derfor er det smart at grovsortere duftene med pap. Sådan kan du sagtens finde dine potentielle favoritter. Har du brug for en pause i grovsorteringen, lægger du pappet fra dig og tager en dyb indånding i albueleddet. Der dufter du af dig, og det er uden lige den mest velkendte duft, du kan komme i nærheden af. Hvis noget skal komme i nærheden af at nulstille din lugtesans, så er det din egen duft.

Vil du læse mere om duftene på billedet, skal du læse indlægget Torsdags top ti : Dufte til forsommeren. På torsdag regner jeg med, at der lander endnu en omgang af skønne dufte på bloggen.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *