Torsdags top ti: Dufte til forsommeren

14.05.15
Dufte til forsommeren

Dufte til forsommeren

Dette forår er der blevet lanceret en hel del dufte, som jeg har set frem mod meget længe. Mange af dem har lydt spændende, og nogle af dem har levet op til mine måske lidt høje forventninger, andre har bestemt ikke. Herunder finder du derfor mine bud på dufte til forsommeren. Nogle af duftene er nylanceringer, andre er mindre nye og så er der en, som i duft år næsten kan kaldes gammel…

1. Tocca Isabel Eau de Parfum EDP
Det er efterhånden ingen hemmelighed, at jeg har et blødt punkt for Tocca. Derfor følger jeg altid lanceringerne nøje, både fordi de oftest holder stilen samtidig med, at der er en lille overraskelse. Det er der naturligvis også denne gang…
Den potente og frugtige duft af roser åbner ballet og det gør på en og samme tid duften legesyg og alligevel klassisk. Frisk appelsin, bergamotte og en dyb men flygtig lædernote giver duften en lidt boblende friskhed, som bliver understreget af en note af sangria. Guaiacum træ og rav runder duften rigtig fint af, samtidig med at de fastholder de mere flygtige noter i længere tid.

2. Zarkoperfume PINK MOLéCULE 090.09 EDP
Det er en meget feminin og frugtig komposition med et tydeligt twist. Zarko har valgt at udelade hjertenoten og bortset fra, at det giver en fin og anderledes historie, så tilfører det også duften en mulighed for fordybelse. For midt mellem de lidt drillende noter af abrikos, hyldebær og champagne, kan du finde nogle mørke træsorter. Det er de lidt stædige trænoter, som virkelig gør duften interessant. I begyndelsen er de ikke er helt lette at placere, fordi frugtnoterne bobler lystigt i næsen, men det er dem, der så fint binder det hele sammen og skaber en fuldendt og meget cremet duft. Det er også dem, der fjerner PINK MOLéCULE 090.09 helt fra tyggegummi duftene.

3. See by Chloé Si Belle EDP
Selvom jeg for længst har sluttet fred med See by Chloé Eau Fraiche, så var jeg alligevel ikke helt vild med See by Chloe Si Belle da jeg duftede til den første gang. Beskrivelsen siger frisk, og det er den også i det øjeblik, jeg tager den på, men er jeg nærig med mængden, bliver det en sær røget og næsten bitter duft. Er jeg derimod gavmild, er det en levende og sommerblomstret duft. Det er første gang, jeg er ude for at mere af en duft, gør den bedre, men sådan er det altså med See by Chloe Si Belle (på mig). Duften er sprængfuld af gardenia, som næsten spiller en solorolle, med spæde men interessante indslag af birkeblade, neroli og appelsin, duften er fint afrundet af hvid moskus.

4. Diptyque Do Son EDP
Da jeg testede duften på papir, brød jeg mig slet ikke om den, men lidt af duften ramte min hånd, og da jeg havde duftet intenst til den i flere timer, gik det op for mig, at det måtte være Do Son. Da jeg atter stod i Magasin, duftede jeg til flakonen og satte den straks tilbage på hylden, og først en dag jeg tog mod til mig, tog jeg lidt på hånden.
Den åbner med en overdøvende pudret grøn duft af tuberose, og det er den, der driller min næse. Når duften har sat sig, dufter den meget forårsagtigt som en hel buket af hvide blomster. Den har både noter af appelsinblomst, rose og iris, mens den afsluttes med en fin, krydret og næsten cremet bund af rosa peber, styrax og moskus. Du finder Diptyque i Magasin, hvor Do Son EDP koster 799 kroner.

5. Rihanna Rogue Love EDP
Hvis du undrer dig over at finde en kendis duft her, så forstår jeg det godt. På den anden side har jeg besluttet mig for at pakke duftsnobberiet væk, for selvom jeg har strittet i mod, så dufter Rihanna Rogue Love faktisk rigtig godt, når den har sat sig. Den indeholder flere af de noter, som jeg sædvanligvis går langt udenom, den er meget sød og frugtig, men den har bare også noget andet… Det bliver uden tvivl et hit i min duftgarderobe i løbet af sommeren.
Det er feminin og meget sød duft med masser af mandarin, ribs og fersken. Der er enkle strejf af kaprifolie, men det er svært at skelne fra den kraftige sødme fra både kokos, karamel og vanilje. Når duften har sat sig, træder bundnoterne af rav og bløde træsorter i karakter, og det er dem, der tæmmer sødmen og leverer en rar og cremet duft.

6. Acqua de Parma Magnolia Nobile EDP
Nærmest siden lanceringen i 2009 har jeg snuset alt saft og kraft ud af testerne i Magasin og siden i Sephora. Før Magnolia Nobile havde jeg opfattelsen af, at Acqua de Parma slet ikke var for mig. Men jeg synes, at magnolier er noget af det smukkeste, og derfor var jeg nødt til at dufte til den. Siden da har den stået på min ønskeseddel. Og nu hvor den endelig er min, kan jeg næsten ikke stoppe med at bruge den.
Kompositionen er forår for mig, den er frisk med masser af citrus især bergamotte i åbningen, tilpas sød og afrundet med magnolie, jasmin, bulgarsk rose og vanilje, mens sandeltræ, patchouli og vetiver tilfører en solid bund, som bliver lidt pudret, når duften har sat sig.

7. Clinique Aromatics In White
Det kan gå begge veje, når man piller ved klassikerne og denne gang er det gået rigtig godt! Der er godt nok ikke ret meget Aromatics Elixir at spore i Aromatics In White, men det gør ingenting, for der hvor klassikeren er en meget grøn, krydret og tung blanding af blandt andet mos og urter, er Aromatics In White en lys, let og ren blanding af rav, rose og moskus. Åbningen er krydret af sichuanpeber med sødme fra rose og vanilje. En læderagtig duft med rødder i labdanum toner over i moskus, rav og patchouli. Tro mod klassikeren er Aromatics In White varm, krydret og sødmefuld, når den har sat sig.

8. Bvlgari Omnia Coral EDTDet var faktisk GOODIEBOX, der introducerede mig til Omnia Coral, præcis hvornår den var med, har jeg desværre glemt, men jeg tror det er cirka to år siden. Lige siden har den kaldt på mig fra hylden, især i de lyse måneder, for alt ved Omnia Coral signalerer bare sommer. Flakonen har naturligvis form som de andre Omnia dufte, og så er den en meget lækker nuance af koral.
Omnia Coral er en meget munter og frugtig blomsteduft. Den har nogle skønne noter af Hibiscus, granatæble og bær. Det er en meget velbalanceret sødme med et strejf af bergamotte og lidt åkande, med en god og solid tyngde fra moskus og cedertræ.

9. Juliette Has A Gun Gentlewoman EDP
Temaet Eau de Cologne er fortolket utallige gange, og selvom nogle absolut er sluppet bedre fra det end andre, så er det helt generelt ikke en duftkategori, jeg er særlig pjattet med. Det er den voldsomme mængde citrus, som ikke fungerer for mig, men det dufter heldigvis fantastisk på andre. Derfor var jeg lidt nervøs, da jeg læste beskrivelsen af Juliette Has A Guns nyeste duft Gentlewoman. Nervøsiteten var helt ubegrundet, for duften er så moderniseret, at selv min næse bliver nysgerrig efter mere.
Åbningen er klassisk Eau de Cologne med et stærkt feminint twist og et brag af bergamotte, bitter orangeblomst og neroli, heldigvis sætter duften sig hurtigt. Derefter tager en skøn, blød og næsten æterisk blanding af appelsinblomst, moskus og mandel over, mens lyse trænoter og ambroxan afrunder duften.

10. Nasengold #S EDT
Der er en balstyrisk og eksplosiv glæde over #S. Den fungerer som en drømmefanger og jager effektivt selv det sorteste humør på porten. Det hele bliver bare lidt bedre, når man dufter til dette skønne bombardement af sanserne. For selvom det er en potent duft, så sniger den sig lige så stille ind i hjertet.
Det nærmeste, jeg kommer åbningen, er en vinøs komposition af grapefrugt, bergamotte, kardemomme og ingefær. Derefter banker rose, liljekonval, iso e super, rosa peber og citron stædigt på, mens vinen igen lister med. Alle de boblende noter bliver holdt på plads af vetiver og mos, mens moskus og røgelse er med til at lukke baren og holde festen kørende.

Her har du mine ti bedste bud på skønne dufte til forsommeren. Har du fundet nogle af dine duftfavoritter frem til sommeren?
Eller har du en signaturduft, som du bruger hele året?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Rie Dyrnes

Er trofast Clean skin bruger, men også deres sommer dufte er fine. Har overvejet at vende tilbage til en gammel kending Eternity sommer 🙂

Jette

Elsker Narcisco Rodriguez “for her”

Hannelisa Thomsen

Jeg har nogle Costume National dufte jeg bruger i store mængder og Musc fra Narisco Rodriguez mit næste køb er OHA fra Teo Cabanel. Af sommer duftene ville Pink Molecyle og Magnolia fra Acqua de Parma friste kraftigt.

Anne - Sofie A

Sjovt du nævner Tocca, jeg har også en fl. brugte den ikke i omk. 1/2 år og den stod så på en bakke mellem andre dufte, men så var den bare blevet helt tyk/sej og kunne ikke spraye mere.
Hvad kan man så lære af det at man bruger duftene fortløbende og ikke bare lar’ dem stå.
Har bare aldrig oplevet det før ……

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *