Anmeldelse: The Ordinary Mineral UV Filters SPF 15 og SPF 30

21.07.18

The Ordinary har lanceret to billige mineralske solcremer til ansigtet. Det er på alle måde en god ting. Men The Ordinarys Mineral UV Filters SPF 15 og SPF 30 kommer med to bagsider: En temmelig betydelig spøgelseseffekt og ingen UVA-måling.

Det første kan jeg personligt fint leve med, man skal bare vide, den er der. Det sidste er derimod underligt.

Når DECIEM oplyser UVA beskyttelse på deres NIOD-produkter i form af en PPA-faktor, hvorfor så ikke også gøre det på The Ordinary? Er det fordi den ikke er god nok? I flere kommentarer på The Ordinarys instagramprofil har The Ordinary svaret, at det er fordi de ikke har målt UVA-beskyttelsen. Det håber jeg bare ikke passer…

Klassisk mineralsk spøgelsescreme
Dårlig kommunikation eller ej, så indeholder The Ordinarys Mineral UV Filter SPF 15 with Antioxidants og Mineral UV Filter SPF 30 With Antioxidants begge en kombination af de to mineralske solfiltre zink oxid og titanium dioxid blandet op i silikone (cyclopentasiloxane). Det er en god og velafprøvet kombination, som vi også selv tog udgangspunkt i, og den bør beskytte mod UVA-stråler – også de lange. Vi kender så bare ikke tallet for UVA-beskyttelsen, men det gælder i øvrigt de fleste solcremer, som du kan købe i EU. Læs mere om problemerne med at angive UVA-beskyttelse her.

Resultatet er to ret klassiske mineralske solcremer, der efterlader et synligt hvidt skær på huden. The Ordinary har blandet en lillebitte smule farve i, og cremerne er en lilla tone af sandfarvede, når de kommer ud. Men den smule beige farve, der er i, er knap synlig på huden, og det klassiske mineralske blå/hvide skær er dominerende – især når du bruger den halve teskefuld, som der altid skal til for at opnå den angivne SPF i ansigtet.

Til venstre på billedet kan du se The Ordinary Mineral UV Filter SPF 15 with Antioxidants. Til højre er det SPF 30. Jeg har for synlighedens skyld lagt et rimelig tykt, men ikke helt urealistisk lag. Dette svarer vel til cirka det dobbelte af hvad jeg normalt vil bruge.

Dette blålilla skær fortager sig noget igen, og SPF 15 tørrer rimeligt pænt op på mig. Især Mineral UV Filter SPF 15 with Antioxidants, som alt andet lige indeholder mindre solfilter, bliver rigtig fin på mig. SPF 30 efterlader et synligt skær.

Problemet med at arbejde med mineralske filtre
Hvem ville ikke gerne skabe en let mineralsk solcreme, der var usynlig på huden, farveløs og ikke fedtet, samtidig med at den havde en høj SPF og en høj UVA-beskyttelse? Det kan bare ikke lade sig gøre. Hvis der skal nok titanium dioxid og zink oxid i til at give høj SPF og især høj UVA-beskyttelse, så får man en lyseblå creme.

Vi løste selv det problem ved at lave et produkt med farve i med vores Alt i en beskyttelse SPF 40. Hvis The Ordinary havde gjort det samme på et globalt marked, skulle de have lavet et bredt udvalg af farver, og produktet var blevet et helt andet. Så i stedet har de brugt en meget lille smule farve, og resultatet er altså en solcreme, der efterlader et blåhvidt skær på huden. Jeg forstår godt deres beslutning. Man kan ikke få både i pose og sæk.

Af disse to produkter synes jeg, at The Ordinarys Mineral UV Filters SPF 15 with antioxidants er den mest vellykkede. Den er behagelig at bruge, og det hvide skær forsvinder igen (på mig i hvert fald). SPF 15 er selvfølgelig en lav SPF, men på mørkere årstider end denne har produktet bestemt en berettigelse.

The Ordinary Mineral UV Filters SPF 30 with antioxidants er både mere klistret, markant mere blå-hvid, mere udtørrende på huden og generer mine øjne mere. Alle disse ting må man selvfølgelig forvente i et eller andet omfang med en højere faktor, men jeg synes, at generne er overraskende store set i forhold til, at den trods alt kun er en SPF 30. Der er mange andre gode mineralske solcremer på markedet med en højere faktor, der efter min mening fungerer bedre. Denne er dog stadig brugbar, og i dette prisleje finder du ikke andre alternativer, hvis du – som jeg –  sværger til mineralske solcremer i ansigtet.

Og så håber jeg virkelig, at nogen i en eller anden afdeling et eller andet sted hos DECIEM ved, hvor meget de to produkter beskytter mod UVA-stråling…

Her kan du købe det (reklamelinks)

The Ordinary Mineral UV Filters with antioxidants kan købes på DECIEMs egen webshops. SPF 30 koster 9,40 euro for 50 ml. mens SPF 15 koster 8,70 euro. De sender fra UK, så du får ikke problemer med told og moms. Der er gratis fragt, hvis du køber for over 25 euro.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
1 kommentarer
Anton

Den umulige mineralske solcreme som du taler om, findes faktisk. Paula’s Choice Redness Relief Mineral Moosturizer SPF 30 Normal to Oily. Den lever op til alle de krav du stiller. 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *