Tirsdagstip: Værn om hudens egen beskyttelse

27.02.18
Nivea Tales
Nivea Tales
De fine Nivea Tales, kan stadig findes hist og pist i Netto, selvom de nok er fra nogle senere lanceringer end dem på billedet.

Dette indlæg var egentlig et tirsdagstip, der blev til en fredagsfavorit, der nu er blevet et tirsdagstip igen. I denne bidende kulde er det vigtigere end nogensinde før at sørge på at give huden vinterfrakke på. Her på Østerbro er der et kuldeindeks på omkring 20 grader, fordi det blæser halvanden pelikan. Samtidig er det jo ingenting i forhold til andre steder i landet. Kroppen skal naturligvis beskyttes med et ordentligt lag tøj, hovedet med en hue, halsen med et tørklæde og hænderne med nogle vanter. Det er også smart at kigge i skabet og skifte de vandholdige cremer ud med olie og fedtcreme. Ikke nok med at det gør ondt i huden, når den bliver udsat for vind og kulde på den måde, så kan du få forfrysninger. Derfor handler det virkelig om, at trække huen godt ned i panden og tørklædet godt op om underansigtet.

Den gode mineralske olie
Ja, det er en hvepserede… Og jeg stikker hele hovedet derind! Faktisk er mineralsk olie rigtig fin og ikke mindst en effektiv fugtgiver. Ikke mindst fortjener den at blive husket i rollen som vinterfrakke. Mineralsk olie er udskældt, men kan som igen anden olie beskytte mod kulden. Ligesom den ikke harskner og bliver ildelugtende, som de fleste vegetabilske olier gør. Det er her fedtcremerne kommer ind i billedet, den kan du nemlig fint gemme eller bruge på albuerne resten af året. Det, den er så god til, er at beskytte mod fugttab. Så din slidte barriere ikke afleverer den sidste fugt til kulden. Hvorfor det er helt naturligt, at Niveas blå budgetklassiker er så elsket, som den er!

Hvad med den fedtede hud?
Olie og fedtet hud er sjældent et godt match. Der er da også olier, der påvirker en fedtet hud mere og værre end andre. Alligevel skal den fedtede hud naturligvis også have en ordentlig beskyttelse. Det er godt nok længe siden, det blev skrevet, men det emne ligger der et helt indlæg om. Se listen igennem og gå uden om de værste syndere, eller brug det, du ved fungerer. En fedtet hud er måske nok bedre rustet mod kulden og vinden, men den kan sagtens trænge til både fugt og beskyttelse alligevel. Sørg for at have et rigtig godt og fugtende serum eller en essens med masser af hyaluronsyre i skabet.

Lag på lag
Det gælder naturligvis påklædningen såvidt som hudplejen. Flere lag beskytter bare bedre, når vinden fyger og kulden bider. Tilbage i oktober skrev jeg netop om, hvad man kan gøre for at undgå den tørre hud i vinterhalvåret. Et kort sammendrag af det indlæg er:

  • Mild rens
  • Mindre varme
  • Blid eksfoliering
  • Fugt
  • Beskyttelse

Der er uddybende forklaring om hver enkelt tip i det ovennævnte indlæg.
Selvfølgelig kan du også bruge vegetabilsk olie, hvis du har mere fidus til det, den beskytter bare på en anden måde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Astrid

Olie er vel ikke fugtgivende? Den kan holde på fugten/beskytte mod fugttab, men ikke give fugt?

Timothy Benjamin

Godt spørgsmål. Nej, oile er anhydrous (vandfrit) og derfor ikke fugtgivende, men blødgørende eller “moisturizing”.

Lovisen

Bruger her i kulden den fede Nivea som natcreme i et godt tykt lag. Det er ikke et luksus produkt, men jeg synes faktisk at den kan noget på min tørre hud.

Katja Moikjær

Niveas den gode gamle blå er virkelig god!

Anne

Hvis mineralsk olie er så godt i kulden, kan jeg så erstatte fedtcremen til min babys kinder med en helt standard gang vaseline?

Helene Randløv

Hej Anne
Ja, det kan du!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *