Anmeldelse: Fenty Beauty by Rihanna

02.01.18

Fenty Beauty

Vi har prøvet, testet og anmeldt et udvalg af produkterne af fra Fenty Beauty. De fleste har vi købt selv, foundation og primer har vi fået gratis til test.

(Hvis du undrer dig over al denne pludselige omtale af, hvilke produkter vi har fået til test, og hvad vi har købt, så skyldes det, at vi nu skal oplyse jer om dette ifølge de nye retningslinjer fra Forbrugerombudsmanden.)

I 2017 lancerede Rihanna under ekstrem opmærksomhed makeupmærket Fenty Beauty. Navnet Fenty er Rihannas efternavn – hendes fulde navn er Robyn Rihanna Fenty.

Fenty Beauty har sammen med nye mærker som Huda Beauty fået stor betydning som en af de nye serier, der skabt med udgangspunkt i mørke hudtoner. Makeupmarkedet begynder nu endelig at blive inkluderende. Selv CNN har rapporteret om udsolgte farver i den mørkeste ende af spektret og skrevet om ligestilling indenfor makeup.

For der er bare kæmpe stor forskel på at producere makeup til forskellige hudtyper og langt hovedparten af  alle producenter har i årevis fokuseret på en vestlig hvid målgruppe.

Det gør Fenty Beauty ikke. Farver og konsistens på især foundation er målrettet til de dybeste hudfarver og  er det dig, så skal du naturligvis også prøve.

Det er så ikke mig, og Fentys foundation er en katastrofe på begge pudderdåsernes meget lyse hud.

Fenty Beauty er ejet af Kendo Beauty/LMVH, der også ejer Sephora og står bag mærker såsom Kat von D, Marc Jacobs Beauty og Ole Henriksen. Produkterne er produceret i USA. Fenty Beauty er generelt parfumeret, men de pudrede produkter, jeg har prøvet, er ikke.

Fenty Beauty Match Stix Matte Skinstick

Den karakteriske sekskantende Match Stix Matte Skinstick er en mat stik i magnetisk emballage, der kan bruges som concealer, contour mm.

Jeg bruger denne som concealer, og den er virkelig fremragende. Den er både cremet og mat, nem at fordele, og stik-formen er superpraktisk at have med. Den kager ikke, er nem at lægge selv ovenpå en daggammel makeup og resultatet bliver altid meget fint. Den er god til både under øjnene og til alle de ting i ansigtet, man vil dække.

Der findes også highlighter med glimmer og blush i samme emballage, men dem har jeg ikke prøvet.

Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation
Jeg ville ønske, at jeg kunne sige lige så mange pæne ord om konsistensen af Fenty Beautys foundation, men den er fuldstændig forfærdelig på min hud. Jeg ved, at rigtig mange af jer elsker den. Både Eva og Irina er for eksempel fans af den.

Først og fremmest er det umuligt for både Helene og mig at finde en farve, der passer. Farve 110 er det nærmeste, jeg kommer, men den giver et hvidt og kalket skær til min hud. Den mørkere i rækken, som er 120 er derimod alt for gul og mørk til mig.

Og så er der konsistensen. Dette er den absolut tørreste foundation, jeg har prøvet. Den krakelerer på min hud, ligemeget hvad jeg gør. Jeg har prøvet med Fenty Beautys egen primer, med fed creme under, hvad som helst. Det fungerer bare ikke. For det første bliver det virkelig ikke ret pænt. Mit ansigt ligner en krakkeleret hvidkalket væg. Derudover er resultatet ikke særlig holdbart, hvilket nok hænger sammen med at den ikke lægger sig ordentligt på min hud. Forklaringen er nok ret simpel, ingrediens nummer tre i Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation er talkum. Det er rigtig. rigtig tørt.

Fenty Beauty har formået at lave en flot kollektion af foundations målrettet til mørke hudtoner med glat hud, men i den helt lyse og tørre ende af skalaen, der halter det ganske voldsomt. Jeg vil kraftigt råde til at du prøver, før du køber. Heldigvis er de normalt søde til at lave en lille prøve i Sephora, så du kan prøve derhjemme.

Du skal afprøve farverne før køb, for de tørrer mørkt op. Du kan altså ikke regne med farven, men skal lige lade den tørre i ti minutter, før du kan se det endelige resultat. Her har jeg lagt et tykt lag af farve 110, så I tydeligt kan se farven. Til højre er det helt nyt, til venstre har den tørret i cirka ti minutter.

Fenty Beauty foundation oxidize

Fenty Face Pro Filt’r Instant Retouch Primer
Fenty Face Pro Filt’r Instant Retouch Primer er en let og mat primer. Den giver en mat og glat finish.

Den er igen alt for tør til min hud og ikke et produkt, jeg har særlig gavn af. Den kan heller ikke afhjælpe meget fedtet hud eller meget ujævn hud. Men har du nogenlunde normal hud og søger en let primer, der giver en ensartet og jævn overflade, så er den udemærket. Den fungerer godt under makeup og fnulrer ikke ved kontakt med andre cremer eller foundations.

Fenty Beauty Kilowatt Freestyle Highlighter
Fentys highlightere er selvfølgelig fantastisk fine. Det er pudder-highlightere, men meget cremede, så de ikke drysser. De blender smukt og holder godt i løbet af dagen.

Og der er ikke parfume i dem, i modsætning til for eksempel den parfumerede foundation.

Gå efter en af de fire duoer, hvor der er rig mulighed for at bruge dem både som highlighter og øjenskygge og de mørkeste farver kan også fungere som blush.

Den guldfarvede og ekstremt hypede Trophy Wife er sådan en highlighter, som man køber, fordi den er pæn at se på, men aldrig får brugt. Guldfarvet highlighter er når alt kommer til alt temmelig ubrugelig for de fleste mennesker – der er ingen hudtoner, det fungerer ret godt på. Guld kan bruges på øjnene, men på kinderne ser det bare underligt ud.

Her er det farven Mean Money og Hustla Baby, der er den næstlyseste af de fire duoer. Mean Money giver et blødt champagnefarvet skær til huden, mens Hustla Baby giver en kraftigere perlemorsvariant af den samme champagne-nuance. Alle fire duo er bygget op på samme måde med en diskret og en kraftigere perlemor highlighter.

Fenty Beauty highlighter

 

Fenty Beauty Invisimatte Blotting Powder
Fentys blotting powder er en af de få pudder, jeg har prøvet, der kan forlænge holdbarheden på min makeup og holde min fedtede næse mat. Den er aldeles fremragende til det.

Til gengæld er den lige så tør og svær at få til at ligge pænt på tør hud som Fentys foundation. Men til en fedtet næse er den et fantastisk valg. Et par gode råd:

Brug en pensel og hav en pensel med i tasken, hvis du vil bruge den i løbet af dagen. Den bliver ikke pæn med en svamp.

Brug den kun på fedtede partier. Den kan fremhæve tørre partier i ansigtet.

Performance-mæssigt minder den mig mest om MAC Pro Longwear pudder, der kan lidt af det samme, og som man heller ikke ustraffet lægger ovenpå en fedtet næse med en svamp efter en lang dag.

Men i modsætning til MACs er Fenty helt transparent og uden farve.

Fenty Beauty Gloss Bomb Universal Lip Luminizer
Til sidst vil jeg gerne synge en lille hyldest til den i dette selskab meget diskrete lille Gloss Bomb. Det er en ekstremt fin og lækker lipgloss i en enkelt universel lys rosa farve. Applikatoren er kæmpe stor, hvilket fungerer overraskende godt med netop denne type nude gloss. Den er en helt perfekt nude hverdagsgloss med masser af shine. Og i modsætning til alle de læbeplumbere, der er overalt for tiden, så er der ingenting i denne, der lokalirriterer og får læberne til at hæve op. Den er kun behagelig og rar.

Fenty Beauty Gloss Bomb swatch

Der er duft i, men den er meget diskret. Farven er meget let og effekten er fin. Jeg har haft den på hele julen, men kæmper med min årlige vinterhoste, så I må tænke jer til billeder af den på, men I kan se den på Karen her.

Her kan du købe det
I Danmark sælges Fenty Beauty i Sephoras butikker og på Sephora.dk. Du kan også købe Fenty Beauty på Fenty Beautys egen webshop.

Den sender godt nok fra USA, men hvis du er opmærksom og vælger den rette fragtmulighed, så kan du bestille med forudbetalt told. Køber du for over 150 dollars, så er det endda gratis!

Sådan bestiller du fra Fentybeauty.com til Danmark
Du kan bestille med forudbetalt told fra Fentybeauty.com, når du bestiller fra Danmark. Jeg har selv afprøvet det, og det er derfra, jeg har købt nogle af produkterne til denne test.

Jeg købte produkter for under 150 dollars, og derfor betalte jeg for fragt og told. Jeg betalte 20,46 dollars i fragt og told for at købe produkter for 84 dollars (Invisimatte Blotting Powder, Kilowatt Freestyle Highlighter og Gloss Bomb Universal Lip Luminizer). Dertil kommer amerikansk afgift på 19,76 dollars. De tre produkter har altså kostet i alt 124,22 dollars, hvilket har svaret til 811 danske kroner på mit kort.

Havde jeg købt dem i Sephora i Danmark, havde jeg kunnet nøjes med at betale 670 danske kroner. Jeg har altså ikke sparet nogle penge. Havde jeg købt for over 150 dollars, så havde jeg sparet fragten og så var prisen blevet cirka den samme.

Der er altså ingen penge at spare, tværtimod. Til gengæld er der pt. flere produkter på lager på Fentybeauty.com end i Sephora. Der er stadig mange udsolgte farver af den efterspurgte foundation. Så den internationale webshop er en mulighed, hvis du er på jagt, men pas på at vælge DHL som fragt hvor der står duty & tax prepaid.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Anne V

Jeg synes foundationen er virkelig flot på min fedtede hud! Den sidder flot og naturligt og farven passer virkelig godt til min farve. Desværre slår den mig ud som bare fanden 🙁 Efter jeg havde brugt den nogle dage i træk havde jeg kæmpe bumser i det meste af ansigtet. Mega øv, for den er virkelig flot!

Helene Randløv

Æv, hvor det lyder træls :-/
Kh. Helene

Mette H.

Hej,
Prøvede i går, søndag, for første gang fenty beauty pro filt’r hydrating foundation. Da dagen var omme var mit ansigt dækket af knopper og huden var varmt og spændt. I løbet af natten udviklede jeg ødematøse hævelser i ansigtet og er nu på anti-histamin .
Er der noget særligt i den foundation, der vil kunne give klarhed over udslættet eller er jeg bare “uheldig”?
Jeg har aldrig oplevet det før med hverken flydende foundation eller mineral pudder
Vh,
Mette

Helene Randløv

Hej Mette
Det lyder jo helt ekstremt, jeg kan ikke umiddelbart give dig en forklaring. Der er masser af ingredienser i, så der er jo en del valgmuligheder. Det undrer mig lidt, at der er så meget salt i en fugtgivende foundation… det ville min hud blive sur over, men det forklarer ikke din voldsomme reaktion. Måske er det et farvestof? Har du andre allergier?
Kh. Helene

Nanna

Jeg vil lige høre om der der silikone i jeres BHA serum og AHA serum? Jeg har fået afvise at det ikke er godt for min hud at bruge silikone da jeg har udbrud på hagen. 😊

Helene Randløv

Hej Nanna
Du kan læse ingredienserne, hvis du klikker ind på det pågældende produkt: Vores egne produkter. Hvem siger, at man får udbrud på hagen af silikone?
Kh. Helene

Nanna

Jeg kan simpelthen ikke se mig ud af hvad der er hvad på indgredienslisteb og det betyder helt præcis. Så jeg kan ikke finde ud af om der er silicone i jeres BHA serum og AHA serum. 🙈🙈
Så har du mulighed for at fortælle mig det? 😊

Katja Moikjær

Ja, der er silikone i. Du kan læse mere om silikone her: https://pudderdaaserne.dk/2012/12/27/guide-silikone-godt-eller-skidt/

Anne

Sikke en forunderlig verden vi lever i, og sikke forskellige vi alle er! Jeg er aldrig prøvet bedre makeup end hendes, og jeg har virkelig prøvet meget. Jeg har dog også så fedtet hud, at ikke engang Fenty foundation kan holde min hud mat i mere end et par timer… Hurra for blotpapir 😉 Og tak for en blog med substans!

Helene Randløv

Hej Anne
Blotpapir er fantastisk <3
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *